Şimdi Ara

core 2 duo overclock önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
549
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • herkese saygılar oc işinde çok yeniyim elimde bi sistem var ve bu sistemi video render işemleri için işyerinde kullanmak istiyorum.prodülsiyon şirketinde video render,3D render işleri için performanslı bi şekilde kullanmak istiyorum.gelelim sitem bilgilerine.

işlemci: intel core 2 duo e6750 2.6ghz
    ram : kingston 800mhz 1 gb x2 ,toplam 2gb dual channel
    ekran kartı:sapphire ATI Radeon x1950 XT 256MB
    board: gigabyte 965p-dq6

özenle ve performanslı çalışması için topladım sistemimi umarım iyi bir bilgisayar olmuştur.sizden ricam bu sistemle neler yapılabilir ve performans açısından nasıl sonuçlar alırım konusunda yardımlarınızı rica ederim.yardımlarınız için teşekürler şimdiden.

• performans yeterli gelir
    gelmezse core 2 duo nun overclock potansiyeli çok iyi
    rahat rahat 3 ghz ye çıkarırsın
  • performans yeterli gelir dediğin sistemin şu anki kendi performansını kastediyorsun herhalde.ayrıca diyelim oc ile 3.0 a yakın hale geldik o aşamadaki risk faktörü nedir acaba?
    ek soru: şu anki sistemde dvd den pc ye veri kopyalarken pc yavaşlıyo winamp mp3 ü bile takılarak oynatıyor.sebebini anlayamadın bu sistemin şu iki işi bi arada yapamaması bence söz konusu olamaz. ozman sizce sorun ne olabilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sonyman -- 12 Eylül 2007; 18:48:09 >
  • eğer voltaj vermeden iyi bir soğutma ile yaparsan sorun ihtimali nerdeyese yok en fazla reset atar
    dvd kopyalarken benimde öle oluyodu eski bilgisayarımda(p4-2.4 ghz_1gb ram)sonra format attım hiçbi sorun kalmadı
  • kesinlikle format at
  • ilginize çok teşekür ederim öncelikle.ama deiğim gibi oc nasıl yapacağımı bilmiorum bu sistemi oc yapmak için nasıl bir yol izlemeliyim.bu konuda yardımcı olursanız çok sevinirim.ne tür programlar ne tür ayarlar yapmalıyım.olumlu sonuç alırsam zaten oc için geliştirilmiş fanlardan birini takıcam standart fanın üstüne.yeter ki siz bana bunu nasıl yapacağımı söyleyin.
  • http://forum.donanimhaber.com/m_9262338/tm.htm

buraya bak

bios tan çarpan değerlerini artırarak oc yapabilirsin daha fazla bilgi için overclock nedir nasıl yapılır bölümüne bak
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • teşekkür ederim deneyip detayları paylaşırım sizinle.

Deneme sonucu : sadece biostan
    ddr2 over voltage control :+0.200v
    fsb over voltage control :+0.20 v
    cpu voltage control :2.37500 v

olarak ayarladım.fakat sistem açılmadı vede biosa girmedi ne yaptıysam.sonunda bios pilini bisüre çıkarıp biosu sıfırladım ve açıldı.acaba neyi yanlış yaptım bilen yada deneyen arkadaşlar varsa önerilerini sunarlarla çok sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sonyman -- 14 Eylül 2007; 16:07:59 >
  • cpu voltage 2.37 mi :S:S
  • dvd den veri kopyalarken winamp takılıyorsa bu işlemciden değil. birçoğumuzda böyle oluyor zaten özellikle dvd-cd biraz yıpranmışsa. hem sonanımsal hem de windows kaynaklı bir sorun anormal bişey değil belirteyim. oc yapmak kolay zaten ama sisteminiz yeterince hızlı.
  • quote:

Orjinalden alıntı: dikgtgen

cpu voltage 2.37 mi :S:S

evet çok mu abartmışım.normali yada oluru nedir acaba.sistemin yeterince hızlı olabilir ama sınırlarını ve yapabileceğini merak ediyorum.ayrıca sistem daha sıfır dvd sinin yıpranmış olacağını sanmıyorum.bi anormallik var sistemde ama hayırlısı:)
    ayrıca bu sistem dh kullanıcıları içinde yararlı olabilir eğer yapabilirsem yardımlarınızla tabii
  • dostum voltajlara dokunmadan sadece fsb hızını 400 e getirebilirsin eğer açılmazsa ki ramden açılmayabilir ozaman ramlere voltaj verebilirsin
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.