4 gb corsair ddr3 1333 mhz ram core 2 duo e4300 1.8 ghz cpu xigmatek cpu sogutucusu 4870 Ekran kartı 460 watt gerçek psu.
Şimdi sorunum şu arkadaşlar 2.9 ghz'de stabil kullanırken 3.0 yaptıgımda pc açılmıyor windows logosunda restart atıyor. Ram hızlarını 1:1/2 oranında düşürdüm 700 mhzde çalıştırdım olmadı 1033 mhz yaptım olmadı ramlerle alakası yok anladıgım kadarıyla çünkü 2.9ghzde ramleri ne yaparsam yapayım pc açılıyor rahat bir şekilde. Voltajsız 3.2 ghz görenler var . Ne yapabilirim?
COMOODO
kullanıcısına yanıt
Hocam başkasında voltajsız isterse 5 ghz i görsün, bu sizdeki cpu nunda aynı hızlara erişebileceği anlamına gelmezki. Siz azar azar voltaj vererek stabileteyi yakalamaya çalışın.
Evet çok büyük ihtimal voltaj, vid değerinin (default çalışma voltajı) üzerine birer adım arttırarak deneyin ve stabil olduğu yerde bırakın. +0,2 voltu geçmemeye çalışın.
Hocam aynı işlemci desktop bilgisayarımda mevcut. P4M900M7-FE Version 7.1 Anakart, tek slot 2GB DDR2 800Mhz Ram takılı üzerinde ve HIS RADEON 4850HD 1 GB 256Bit ekran kartı var. Bu işlemciyi OC ile 1.8 den 2.1ye taşıyabiliyorum en fazla.Sebebini araştırdığımda bana ramlerden ötürü olduğunu söylediler. Voltaj olayına daha gelemedim yani 300Mhz kadar artırabildim 9 çarpanlı biliyosun 200FSB 233FSB oldu 235 yapınca BIOS resetliyor falan 233de kalmıştım. Belkide benim problemim anakarttı bilemiyorum.
Nasıl yaptığını anlatmış kamil ama okuyamadım çok detaylıca
OC konusunda anakartın, diğer bileşenlerin ve psunun da etkisi büyük. Yani aynı değerleri alamamanız normal.
quote:
Orijinalden alıntı: alpmirza
Hocam aynı işlemci desktop bilgisayarımda mevcut. P4M900M7-FE Version 7.1 Anakart, tek slot 2GB DDR2 800Mhz Ram takılı üzerinde ve HIS RADEON 4850HD 1 GB 256Bit ekran kartı var. Bu işlemciyi OC ile 1.8 den 2.1ye taşıyabiliyorum en fazla.Sebebini araştırdığımda bana ramlerden ötürü olduğunu söylediler. Voltaj olayına daha gelemedim yani 300Mhz kadar artırabildim 9 çarpanlı biliyosun 200FSB 233FSB oldu 235 yapınca BIOS resetliyor falan 233de kalmıştım. Belkide benim problemim anakarttı bilemiyorum.
Nasıl yaptığını anlatmış kamil ama okuyamadım çok detaylıca
Hocam ben voltajsız sadece ram fsb ratio ayarını düşererek 2.9ghz yakalıyorum ha dersen stabil oluyor mu arada çok nadir oyunlarda mavi ekran hatası alıyorum ramden kaynaklı. Şuan 2.8 ghz'e düşürdüm ramler 800 fsb civarı çalışıyor birde çarpan kilidini kapatınca iş değişiyor gibime geldi sanki çarpan kilidini açınca stabilite bozuluyor gibi onuda test edeceğim şimdi. Yani bu oc işinde en çok sıkıntı çıkartan hatta tek sıkıntı çıkartan şuana kadar ramler oldu. Bir türlü çözemedim.