|
Cooler Master ve G.SKILL'den aktif soğutmalı DDR5 RAM
-
-
soğutmali belekler için anakartlardaki bellek yuvalarının aralıkları genişletilmeli. lokal llm'leri çalıştırmak için de cpu'lar da 2 yerine 4 kanal bellek erişimini destekleyecek şekilde geliştirilmeli. hızlı ddr5 belleklerin ve mixture of experts özellikli llm'lerin kullanılması durumunda harici gpu kullanma ihtiyacı azalır.
-
Bu fanlar enerjiyi nereden cekiyor kimse bunu merak etmemis mi ilginc
-
6000MHz için aktif soğutucu gerekli miydi acaba? Hiç sanmıyorum
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ -
sert timing yapıyorsan soğutma lazım onun dışında gereksiz
_____________________________ -
taktığın yerden , agp ekran kartları varken , ekran kartına güç bağlantısı yapılmazdı aynı mantık :)
-
Daa.... AGP güç beslemesi de yapmak için tasarlanmıştı.. ram slotu sadece tasarımda ayrıca bir fanı döndürmesi için güç vermek için değil rami beslemek için voltajı sağlıyor sadece 1,5 ortalama diyelim...
Gerçi o kadarcık fan çok az yük çeker slot için +0,1V daha fazla değer ile çalıştırılsa fazlasıyla kafi gelir sanki.. zaten üretici de ideal zamanlamaları ve ideal voltajı belirtir zannımca.
O'Sensei Morihei Ueshiba -
detaylı bilgi için teşekkürler , ram slotu kısmından itibaren yazdıklarınızı bilmiyordum yani ram slotunun yapılış amacı ile agp nin yapılış amacını yeni öğrendim
_____________________________ Katılım zamanı: 25 Haziran 2009
----------bu profildeki kişi veya kişiler hayal ürünüdür ---------- -
Evet bundan bahsetmistim aslinda. Ama sonradan ufak bir arastirmayla fark ett8gim uzere yeni nesil ramlerde sanirim 5v veya 12v besleme de var buna guveniliyor sanirim
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ || Windows7 Kullanıcısı ||
|| İntel Core2Duo E6540 @2,33 GHz
|| His HD4850 1GB GDDR3 || 22" Acer 1920*1080 LeD
|| 2*1 GB Kingstone DDR2 800MHz || CoolerMaster 460W PSU || Askere gittim gelicem 12-2009 || Geldim 03-2011 ||
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler

kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt