Şimdi Ara

COOLER MASTER BLADE MASTER fan aldım beğenmedim, PWM fan önerisi istiyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.181
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar kasa içerisinde kontrolcüye bağlı fanlar ve egzoz fan olarak 9 cm pwm vardı. crysis3'de kasa içi sıcaklık çok fazla artınca ek fan alayım dedim ve bunu aldım:

http://www.vatanbilgisayar.com/So%C4%9Futma%20Sistemleri/cooler-master-r4-bmbs-20pk-r0-blade-master-120mm-fan/productdetails.aspx?I_ID=58838

bu fanın 1200 devirde çıkardığı sesi 9cm pwm olan fanım 1900 devirde çıkarıyor. alırken bu kadar gürültü çıkarmasını beklemiyordum, ses konusunda tam bir hayal kırıklığı oldu. performansına diyecek lafım yok, bios'tan silent mod'u açınca işlemci sıcaklığı maximum 64 iken 1700 devirde gayet iyi iş yapıyor. ortam sıcaklığı yüksek olduğu için silent modda boştayken işlemci sıcaklığı 40 oluyor ve 900 devirde sessizliği bozuyor. (min 600 rpm)
    9cm olan fanı turbo modda çalıştırmama rağmen rahatsız etmiyor, bu şekilde ortalama +200 rpm daha hızlı dönüyor.

acaba montaj mı kötü oldu diye fanı kasadan çıkarıp elimde çalıştırdım ve sonuç yine aynı. yüksek hızla dönen bir vantilatörden çıkan "pırrrrr" sesine benzer ses çıkarıyor.
    --------------------------------

kullandığım kontolcü kaliteli birşey değil ve fan sayısı arttıkça çıkış voltajı azalıyor yani 2000 devirli bir fanı besleyemez. PWM olması kesin şartım. Kasanın ön tarafına takılacak ve 12 cm olması gerekiyor.

NOCTUA NF-F12 gibi birşey de düşünmüştüm ama o kadar para vermek istemedim hem de elden satın almak istemiştim. 1200 devirin altında sessiz çalışan PWM fan kullanan varsa lütfen öneride bulunsun.

edit:
    arkadaşlar yazıya tekrar bakınca fanı çok fazla kötülemişim gibi anlam oluşmuş. performansından çok memnunum. hem işlemci hem de ekran kartı sıcaklığı yaklaşık 5 derece azaldı. 900 devirde sessizliği bozuyor dediğim de şu, sessiz ortamda kasayı dinleyince sadece HDD ve bu fanın çıkardığı ses duyuluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest -- 18 Temmuz 2013; 13:05:22 >

• Aldığın Cooler Master fan'ın ses seviyesi 32 db'ye kadar çıkar diye yazıyor bilgilerinde ki zaten insan kulağı 22 db üstü rahatsız olabiliyor. Yani sesli çalışması normal.

Akasa Viper kullanıp tavsiye eden birçok kişi var. Sessiz ve iyi soğutuyor diyorlar.
  • Akasa Viper almanı tavsiye ederim.Zaten fan kontrolcünde varmış.Çünkü bu fanı en son seviyeye getirdiğin zaman çok ses yapıyor ama işini de iyi yapıyor.
  • şu an fanla aramda eskisi gibi problem yok. biostan manuel olarak profil oluşturdum, işlemci minimum sıcaklığını 40 yaptım, minimum çalışma gücünü %60 yaptım, maksimum sıcaklığı da 66 yaptım.

bu şekilde olunca günlük kullanımda 700-800 devir arasında oluyor ve sesi pek belli olmuyor, oyun oynarken crysis 3'de en fazla 1900 devir gördüm, bu oyunda ortalama 1700 devir civarı çalışıyor ve bahsettiğim gürültü bayağı hissediliyor. bu sırada görevini de çok iyi yapıyor hakkını yemeyeyim, eski fana göre hem işlemci hem de ekran kartı sıcaklığı 4-5 derece kadar düştü.

benim bahsettiğim gürültü kriterinde katalog bilgisinden ziyade kullanıcı tecrübesi soruyorum çünkü ilk mesajda karşılaştırma yaptığım 9 cm'lik fan da neredeyse aynı katalog bilgilerine sahip ama bu fanın yanında o hiç ses çıkartmıyor. kullandığım kontrolcü dandik olduğu için yüksek devirli bir fanı bununla kullanamayacağımı da belirtmiştim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Max 16db ve PWM çıt ses çıkmaz bu fandan üstelik üflediği cfm değeri de ortalamanın üstünde kesinlikle öneririm
  • Selamlar, size kullandığım fanlardandan özellikle aağıdakini tavsiye edebilirim, malzeme kalitesi ve kutu içeriği de gayet iyi, teknobiyotik.com dan aldm, 12v to 7v ile kullanıyorum, sessiz.

Aerocool Shark
    http://www.aerocool.us/accessory/shark_bu12.html
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ne kadar performans o kadar ses bunun kaçarı yok , eğer voltaj düşürüp kullanacaksınız gidip dandik bir fan alın onu kullanın çok para vermeyin o zaman o fanlara dimi?
    Xigmatek ben güvenmiyorum üzerinde yazandan çok farklı sonuçlar çıkıyor
    akasa viper fanlardan özellikleri doğru ise bence çok iyi , 110cfm ,21db , 2.91 mm-H2O hava basıncı nereye taksan iş görür :)
    http://www.teknobiyotik.com/overclock-sogutucu-modding/kasa-fani/akasa-viper-r-14cm-s-flow-yuksek-performansli-sessiz-fan-12-cm-yuva-uyumlu.html

• quote:

Orijinalden alıntı: GTX61

Arkadaşlar kasa içerisinde kontrolcüye bağlı fanlar ve egzoz fan olarak 9 cm pwm vardı. crysis3'de kasa içi sıcaklık çok fazla artınca ek fan alayım dedim ve bunu aldım:

http://www.vatanbilgisayar.com/So%C4%9Futma%20Sistemleri/cooler-master-r4-bmbs-20pk-r0-blade-master-120mm-fan/productdetails.aspx?I_ID=58838

bu fanın 1200 devirde çıkardığı sesi 9cm pwm olan fanım 1900 devirde çıkarıyor. alırken bu kadar gürültü çıkarmasını beklemiyordum, ses konusunda tam bir hayal kırıklığı oldu. performansına diyecek lafım yok, bios'tan silent mod'u açınca işlemci sıcaklığı maximum 64 iken 1700 devirde gayet iyi iş yapıyor. ortam sıcaklığı yüksek olduğu için silent modda boştayken işlemci sıcaklığı 40 oluyor ve 900 devirde sessizliği bozuyor. (min 600 rpm)
    9cm olan fanı turbo modda çalıştırmama rağmen rahatsız etmiyor, bu şekilde ortalama +200 rpm daha hızlı dönüyor.

acaba montaj mı kötü oldu diye fanı kasadan çıkarıp elimde çalıştırdım ve sonuç yine aynı. yüksek hızla dönen bir vantilatörden çıkan "pırrrrr" sesine benzer ses çıkarıyor.
    --------------------------------

kullandığım kontolcü kaliteli birşey değil ve fan sayısı arttıkça çıkış voltajı azalıyor yani 2000 devirli bir fanı besleyemez. PWM olması kesin şartım. Kasanın ön tarafına takılacak ve 12 cm olması gerekiyor.

NOCTUA NF-F12 gibi birşey de düşünmüştüm ama o kadar para vermek istemedim hem de elden satın almak istemiştim. 1200 devirin altında sessiz çalışan PWM fan kullanan varsa lütfen öneride bulunsun.

edit:
    arkadaşlar yazıya tekrar bakınca fanı çok fazla kötülemişim gibi anlam oluşmuş. performansından çok memnunum. hem işlemci hem de ekran kartı sıcaklığı yaklaşık 5 derece azaldı. 900 devirde sessizliği bozuyor dediğim de şu, sessiz ortamda kasayı dinleyince sadece HDD ve bu fanın çıkardığı ses duyuluyor.

üstad hdd nin çıkardığı sese eşse hiç değiştirme boşuna..zaten sessiz anlayacağın...

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.