Şimdi Ara

contolar yandı motor alttan su kaçıyorrr..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
764
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar merhaba.. Aracım palio 2003 1.6v.. Araçla giderken motordan tıkırtı duydum ve durdum.. Aracı boşa atınca stop etti.hemn usta çağırdım atölyeye gitmemiz lazım dedi... para olmayınca gidemedim.. 1.gün sonra aracı bıraktığım yere gittim ve kaputu açtım.. baktımsu bölmeinde hiç su kalmamış hemen su ekledim.. bi baktım ki kattığım su olduğu gibi motordan aşağıya akıyo.. motor çatladımı yoksa su borusumu çatladı anlamadım.. bu arada susuzluktan contayı yakmış ya motoru kilitlemiş olabilir mi.. yardımcı olurmusunuz bu sorunlar bana kaça patlar...

• Piyasayı pek bilmiyorum ama o aracın motorunu dağıtıp toplamak arızaya göre 500-1000 lira arası olmalı mantıken..Aracı görmeden bişey söylemek mümkün değil.. Belki de çok basit bir şey olmuştur.. Ustalar abartabilir..

Bir keresinde motorumdan dumanlar çıkmıştı..
    Meğer duman değil buharmış.. Su hortumlarınan biri erimiş, kızgın bloğa su fışkırttıkça deli gibi buhar çıkıyor..
    O anda usta çağırsaydım belki de aracı çekiciyle dükkanına götürüp motoru dağıtır, bi sürü paramı alırdı..

Su nereden akıyor, onu bi netleştirmeye çalışın önce..

Motorun kitlenip kitlenmediğini anlamak için marşa çok kısacık basın.. Marş motoru "gık" deyip dönmezse sakın zorlamayın, hemen marşı bırakın..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi djoz -- 7 Nisan 2013; 22:41:31 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• kardeşim aracın motorunda hiç sıkıntı yok çalışıyo.. tanıdık bi ustaya götürdüm bugün silindirin orda bi kapak varmış o çatlamış kapak 10tl.. silindiri indirdik aşağıya o inmişken baskı balata değiştrelim dedim sağlam o daha dedi.. neyse 10 tl silindir kapağı 3lt antifiriz yağı değştirdik 80liraya hallettik.. bazen millet abartıyomuş onu anladım yandım demiştim paralar bitti sandım.. ucuz atlattık senin anlıcan
  • Hadi geçmiş olsun..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • kardeş aklıma takılan nokta şimdi contaların yanma ihtimali var mıdır.. ustaya dedim baktı bir kaç yerine sıkıntı yok dedi motoru sökmeden bunu anlamak mümkün mü.. bi bilgin var mı bu konuda
  • Şu an çalışmasında sorun yoksa, genleşme kabındaki suya yağ karışmıyorsa, hararet yapmıyorsa tamamdır..
    Birkaç gün kullanın, yine az önceki saydıklarım oluşmazsa endişe etmenize gerek yok..

Yani "hakkımın 10'da 9'unu kullanmış gibi oldum, şimdi azıcık zorlarsam hemen conta yakar" gibi düşünmeyin..
  • ya tamda aklıma takılan bu arabaya gaz basmaya korkar oldum.. hareret konusu takılıyo sadece aklıma.. biraz denedim bugün şehiriçine fln girdim hareret yapmıyo tam yarıda kalıyo.. conta yanmasında hareret fırlar fln yazmışlar bide yağa su karıştığını nasıl anlarım die baktım her kaadan bi ses çıkıyo
  • sen aracın suyunu sureklı kontrol et eksılme varmı egsozdan su atıyoırmu bunlara bı sure dıkkat et
  • quote:

Orijinalden alıntı: iblis_35

sen aracın suyunu sureklı kontrol et eksılme varmı egsozdan su atıyoırmu bunlara bı sure dıkkat et

benim aracim ve baska araclar egsozdan su atiyor ozellikle ilk calistirmalarda arac lpgli ne oluyor su atinca kotumu ??

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • pardon su yazmısım beyaz duman ve tekleme gaz yememe gıbı sorun varmı aracta
  • beyaz duman oldum olasılı atıyo bnm araçta tekleme yada gaz yememe gibi sorunu yok şu anda
  • quote:

Orijinalden alıntı: denizli1990

beyaz duman oldum olasılı atıyo bnm araçta tekleme yada gaz yememe gibi sorunu yok şu anda

radyatör kapagında köpükleşme varmı su eksıltme falan varmı
  • köpük olup olmadığını nasıl anlıcaz bu olay olana kadar su eksiltmezdi hiç
  • eksıltır köpük oluo olmadıgı cok ıyı bellı 0olur zaten krem-kahve renklerınde olur bolca köpükleşme olur kapakta
  • tmm kardeşimde bu radyatör kapağı bildiğimiz su haznesinin kapağı oluyo demi
  • evet
  • dostum hiç uğraşmadan ustaya götürdüm bi alet var orda analiz ettiler suyu ve yağı suda yağ çıktı bunun sonucunda conta yanık çıktı.. silindir kapağı açılmışken triger kayışı fln değiştirdik kapak taşlancak bi kaç daha düzeltme yaptık ana bayide 700 lira tuttu fiyat normal midir
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.