Şimdi Ara

Conqueror's Blade'deki Irkçılık.

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.592
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Conquerors Blade oyununu 'EU West' sunucusunda , oyun açıldığından bu yana oynamaktayız. 8 ay gibi bir süre..
    Oyun 'Lord' ve 'Unit'(askeri sistem) tabanlı bir savaş oyunu. MMorpg oyunu olan Conq. Blade' de güzel vakit geçirebilirsiniz. Bu oyunda yaratık kesmek yok, sizin gibi online olan kişiler ile 'siege battle' atarak Lordunuzun ve Unitlerinizin levelini kasıyorsunuz. Oyunun%95'inden fazlası yabancı, bizim
    clanımızın adı 'GOKTURK' milliyetçi ve güçlü bir clanız. Üzerimize sürekli 'roleplay' olarak da olsa 'Haçlı seferleri' düzenleniyor. Bu seferleri düzenleyen clanların birçoğunu ya yıktık ya da bozguna uğratıp iyice zayıflamalarını sağladık.
    Oyunun reklamı 'Türkler' arasında yapılmadığı için bu konuyu '****' ye açma gereği duydum. Gereken ilgiyi göstebilirseniz bu insanlara dersini vereceğimizden emin olabilirsiniz. Şimdiden çok teşekkürler.
    Oyunun linki: https://store.steampowered.com/app/905370/Conquerors_Blade/
    Oyunun tarayıcı adresi(Oyunu launcherden oynamak isteyenler için):
    Conqueror's Blade
    Conqueror's Blade | Play for Free
    https://conqblade.com/en

Oyuna başlamak isteyen arkadaşlar, discord adresimiz aşağıdadır.(+18) Clandaki insanların yaş ortalaması büyük olduğu için genellikle 18 yaş üstü alım yapıyoruz.
    Discord adresimiz:
    Discord
    Join the GÖKTÜRK™ Discord Server!
    https://discordapp.com/invite/HbHqvPu

Conqueror's Blade'deki Irkçılık.Conqueror's Blade'deki Irkçılık.Conqueror's Blade'deki Irkçılık.Conqueror's Blade'deki Irkçılık.Conqueror's Blade'deki Irkçılık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Coldeathf -- 20 Şubat 2020; 16:23:51 >

• tam olarak nerede ırkçılık var ?
  • Irkçılık var diye geldik oyun ve clan reklamı çıktı.
  • 3. yüklenen resimde 'chat' bölümünde 'Grunfeld for sale! not to animals/turks' yazısı var. bu yüklediğim resimler sadece birer örnekten ibaret. ' deus vult ' ve 'Kudüs' chatlerini görüyorsunuz. Grunefeld bir kale, oyunda haçlılarla savaşımızda kalelerine saldırıyorduk ve bu tür Türkleri küçük düşüren ve hakaretvari yazılar çok fazla geçiyor oyunda. bu Conquerors Blade oyununda Türkleri temsil ediyoruz. Resimlerde chat bölümlerinde dini ve ırk olarak sözlü saldırıları görebilirsiniz. Ayrıca da oyun reklamını içeriyor bu yazı evet.
  • fotoğrafları yeniden düzenledim, bakabilirsiniz.
  • FORZAFATHER F kullanıcısına yanıt
    Resimleri yeniden düzenledim, bakabilirsiniz hocam.
  • Coldeathf C kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler. İlk resimde Türkçe hakaret eden arkadaşı görünce diğer ekran görüntülerine bakmamıştım. Oyunun şikayet etme/kullanıcı bloklama özellikleri yok mu.
    Maalesef online tabanlı her oyunda bu tür şahıslar var. Jerusalem ve Deus Vult diyenlere Saladin diyin sizde hocam.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • FORZAFATHER F kullanıcısına yanıt
    Söylediğim gibi bu attığım resimler sadece birer örnek hocam. Haftanın 4-5 günü, özellikle savaş günleri bu tür ırkçı söylemlerle karşılaşıyoruz sürekli. Oyunda oransal olarak çok azız ama gücümüzle bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Lakin daha fazla oyuncu desteği gerekiyor. Oyunu denemek isteyen, beğenen ve sevenlere karşı her türlü yardıma açığız ve 'GOKTURK' clanına bekleriz. Oyunun Türkler arasında bilinmediğini düşünüyorum bu yüzden biraz da oyun reklamı içeriyor bu konu. Bu tür söylemleri şikayet ediyoruz ama henüz bir sonuç alamadık. Verdiğimiz tek cevap saldırı yaparak karşı tarafı yıkmak veya olabildiğince zarar verip güç kaybetmelerine neden olmak. :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Coldeathf

Resimleri yeniden düzenledim, bakabilirsiniz hocam.
    O resim gözümden kaçmış ama gerisi ırkçılık değil bence. "Deus Vult" bence rol yapmaktan ibaret. Bu tip ırkçılar sadece bu oyunda yok, genel olarak mmolarda karşılaşabileceğiniz tipler bunlar. Zamanında WoW oynarken bu tiplerden çok gördüm.
  • 'Deus Vult' ''Latince Tanrı istiyor kelimelerinin karşılığı; Rusça: Так хочет Бог; Ukraynaca: Цього хоче Бог) Birinci Haçlı Seferinin karar altına alındığı 1095 yılındaki Clermont Konsili toplantısında Papa II. Urbanus tarafından propaganda amaçlı olarak sloganlaştırılmıştır.[1] Daha sonra Haçlı Seferleri sırasında Kutsal Kabir Kilisesi Şövalyeleri, Tapınak Şövalyeleri, Hospitalier Şövalyeleri ve Töton Şövalyeleri tarafından kullanılmıştır.''

Kudüs'ü ele geçirdikten sonra halkı yaşlı, kadın, çocuk demeden katlettiklerini hepimiz biliyoruz. Bu propaganda yine şahsi olarak bana dokunuyor..

Bu tür söylemler Roleplay den ibaret olabiliyor ama bize karşı propaganda aracı olarak kullanıp çok rahat bir şekilde adam toplayabiliyorlar. Biz Türkler de buna karşılık olarak 'Türk Birliği' kurup cevaplarını savaş alanında veriyoruz ama sayımız malesef reklamsızlıktan dolayı rakiplerimizin 5/1 oranında. Yinede güçlüyüz evet ama daha fazla kişi gerekiyor. Burada olan ırkçılığı bir resim halinde örnek olarak yükledim. Bunun gibi onlarca Türklere hakaretvari mesajlar oluyor 'World chat'inden malesef. Savaş, strateji oyunu oynamak isteyen kişilere hem reklam hem de amacımızı belli eden bir konu açmak istedim ve forumu yormadan elimden geleni yapmaya çalışıyorum bu konuda. Bu konu gerekli ilgiyi gördüğü takdirde gelen herkesin başımızın üzerinde yeri var. Eğlenceli vakit geçireceğimizden de emin olabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Coldeathf -- 20 Şubat 2020; 16:4:22 >

• Oyunu ilk fırsatta deneyeceğim, discord kanalına giriş yaparım.
  • EU1 deki türk klanları konusunda bilgim yok ama EU2 de 4 türk klanı var. Sayı da azımsanmayacak şekilde. Tahmin edebileceğiniz gibi bu 4 klanda birbiriyle kavgalı ve ayrı takılmakta. Zaten birlik olsalar haritanın yarısı bizde olur. Türkleri ne gerçekte ne oyunda bir arada tutmak gerçekten zor. Herkes baş olmak istiyor. Hadi baş olmanı anlarım ayrı bir klanda takılmanı da ama birbirini yememize anlam veremiyorum işte. Sürekli birbirimizi aşağı çekiyoruz yabancılara yarıyor bu durum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.