Şimdi Ara

::: Connect3D HD4870 EXTREME OC Edition ::: (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
271
Cevap
0
Favori
14.305
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: EnverSimsek

kart geldi taktım kullanıyorum deli gibi oyun oynuyorum süper bi işçilik yapmış nova daki ekip ellerine sağlık

OC yaptın mı karta, yaptıysan hangi değerlerdesin ? ben en son 870 / 4320 yi gördüm..

cumartesinden evvel test yapmaz diyeyim daha kartla hiç oyun oynamamış bırakın testi

melih göster şu kartın gücünü paranın karşılığını al ama ups al önce malum elektrik dalgalanma durumları

Orjinalden alıntı: realturk

Merhabalar ben bu gün gittim büyük bir hevesle aldım kartı firebal dan eve geldim taktim neyse bir heyecanla Left 4 Death Demosunu açtım ki tam bir hüsran içindeyim :( emektan 8800 gt ile 1920x1200 çözününrlükte yüksek ayarlarda 60 70 fps ortalamalariyla oynarken bu kart ile 20 30 fps ortalam görüyorum resmen şoke oldum tekrar driverlari sildim driveswepper ile temizledim ve catalyst 8.10 versiyonunu yükledim yine durum aynı şu an 3d mark vantage i indiriyorum acaba bu kartın puanının kaç olması lazım yani eminimki 8800 gt den daha iyi olması lazımdı ancak anlamış degilim neden olabilir bu sorun

Not : Call of duty 5 de de durum ayni resmen sürünüyor Company of heroes a baktim onda da durum aynı 3d mark vantage puanı çok mrk ediyorum :(

Evet çözdüm çok ilginc ön fana kablo girmis gerçekten fan a giden ince kablolar disarda geziyor fps 140 lara dayandı ki 8800 gt de ortlama 60 fps ile oynuyordum :) dedigim gibi kart süper ama tasarimi çok salla pati yapılmış özellikle kabloların kanalları

Yaw ödümü patlattın bende bugün vermiştim siparişini.Neyseki mesajının devamını okuyunca rahatladım.

• ustadlar ben hala tatmin olamadım sapphire veya his ile kıyaslasak performans farkı çok olurmu yoksa herseyleri tamamen aynımı aralarında 100 ytl fark var galiba sapphire kullananlarla 1 kıyaslasak
    3570K @4.4Ghz || GTX660 Ti Power Edition || MSI Z77A-G45 || 8GB (2x4GB) RipjawsX DDR3 1600MHz CL9 || 120GB Force 3 GT SSD || 1TB + 500GB Seagate NCQ Sata2 || Feel hurricane II 550midt || Tagan Force 2 700W || Cooler Master Hyper 612S Cpu Cooler || LG E2360 23" || Logitech Z-523 2+1 || Snopy V5H || Jwin 7000 Joypad || Ibanez GRG170DX || Roland Mıcro Cube 15w
  • quote:

Orjinalden alıntı: demircibu

melihle bugün görüştük baya yorgunda maçtan gelmişti haşatı çıkmış

cumartesinden evvel test yapmaz diyeyim daha kartla hiç oyun oynamamış bırakın testi

melih göster şu kartın gücünü paranın karşılığını al ama ups al önce malum elektrik dalgalanma durumları

aynen haşatım çıktı. sağ bacağın ağrısı geçti ama sol bacak hala kasıktan ağrıyor neyse dediğin gibi burhan cumartesinden önce hayatta olmaz testler. inşallah da göstericem bütün gücünü hurraaaa

quote:

Orjinalden alıntı: my_sweet_shadow

ustadlar ben hala tatmin olamadım sapphire veya his ile kıyaslasak performans farkı çok olurmu yoksa herseyleri tamamen aynımı aralarında 100 ytl fark var galiba sapphire kullananlarla 1 kıyaslasak

şimdi sapphire'in 512'lik 4870'ine göre kıyaslarsan 1920*1200 çözünürlükte gözle görülür bir performans farkı olur. düşük ayarlarda çok fark olmayacaktır. ama en önemlisi kartın soğutması ve overclock kapasitesi. hani kullanan arkadaşların değerlerine bakınca kart çok coşkun duruyor. ve de dediğiniz gibi en önemli fark para farkı. niye daha yavaşına, daha sıcak ve daha seslisine, daha az overclock olanına bi de fiyat farkı veresiniz ki
    MSI GT75 Titan 8SG Gaming Laptop / Intel Core i7 8750H (2.2GHz, 6 Core, 9MB L3 Cache) / G.Skill 64GB DDR4-3200MHz Ram / 8GB nVidia GeForce RTX 2080 / 17.3" FullHD 144Hz G-Sync IPS Panel LED Monitor / 32" Dell S3220DGF 165Hz QHD Monitor / 2 TB Samsung 970 Evo Plus SSD / 2*1.92 TB Corsair MP510 SSD / 2 TB Intel 760P SSD / 1 TB Intel 660P SSD / 7.68 TB Micron 5200 Eco SSD / Logitech G915 / Razer Naga Trinity

Sony Playstation 5 Pro / Xbox Series X / Nintendo Switch

• Bende salı gunu almıstım fakat kart arızalı cıktı..Kartın uzerındekı güç ledleri sürekli yanıyor bazen biri yanıyor.İlk aldıgım gunde sorun olmustu fakat sonra kendılgınden duzelmıstı enson dun gıttı goruntu bırdaha gelmedı..Birde karta ramsınk taktıran arkadasların ramsınklerı kesılımıydı..
  •  ::: Connect3D HD4870 EXTREME OC Edition :::

MODEL CLUB 3D RADEON HD4870 512MB GDDR5 OVERCLOCK EDITION
    VIDEO MEMORY 512MB GDDR5 256BIT
    CHIPSET ATI RV770XT
    VGA Slot PCI-E (PCI-Express X16) 2.0
    TV / DVI OUT TV-out,DVI dual link: 2,HDTV 720p/1080i,HDTV / /720p/1080p,HDCP
    ENGINE CLOCK (MHz) 800MHz
    MEMORY CLOCK (MHz) 3800MHz

bu da bir alternatif olabilir.

http://www.bogazici.com.tr/Details.aspx?sm=BGC-1000

bu da DH video inceleme

http://forum.donanimhaber.com/m_27463590/tm.htm

quote:

Orjinalden alıntı: sasuta

Şimdi Sapphire ile Connect3D'nin X1950XTX'ini kıyaslıyorsan önce ikisindede referans soğutucu mu vardı eğer ref. soğutucu varsa bunun ATI ile ilgisi vardır ve her ikisinde de aynı soğutucu kullanılmıştır yani her ikiside kötü veya iyidir. Yok Sapphire'de kendi tasarımı bir soğutucu olupta C3D'de ref. bir soğutucu varsa bunu kıyaslamak bile gereksiz....

Geçmişten günümüze gelirsek, C3D'nin özelliklerine bakıp rakipleri ile kısa bir kıyaslama yapalım;

Connect3D 1GB GDDR5 770/3800 AC Twin Turbo Soğutuculu KDV Dahil 574YTL

SAPPHIRE 1GB DDR5 750/3600 Referans soğutuculu KDV Dahil 551YTL (23YTL farkla AC TT gibi bir soğutucu sahibi olabiliyorsunuz üstelik garanti kapsam dışı kalmadan)

Sapphire 512 MB GDDR5 TOXIC KDV Dahil 511 YTL (63 YTL farkla iki katı belleğe ve daha sessiz/etkili bir soğutucu sahibi olabiliyorsunuz)

Her şey ortada....

Fiyatları, Tekno fiyattan, kur sabitleyen firmaları göz önüne alarak en düşük (KDV dahil YTL cinsinden) olanlardan aldım. Belki gün içinde değişebilir....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _KUZEY -- 28 Kasım 2008; 16:34:04 >

• quote:

Orjinalden alıntı: _KUZEY

::: Connect3D HD4870 EXTREME OC Edition :::

MODEL CLUB 3D RADEON HD4870 512MB GDDR5 OVERCLOCK EDITION
    VIDEO MEMORY 512MB GDDR5 256BIT
    CHIPSET ATI RV770XT
    VGA Slot PCI-E (PCI-Express X16) 2.0
    TV / DVI OUT TV-out,DVI dual link: 2,HDTV 720p/1080i,HDTV / /720p/1080p,HDCP
    ENGINE CLOCK (MHz) 800MHz
    MEMORY CLOCK (MHz) 3800MHz

bu da bir alternatif olabilir.

http://www.bogazici.com.tr/Details.aspx?sm=BGC-1000

bu da DH video inceleme

http://forum.donanimhaber.com/m_27463590/tm.htm

quote:

Orjinalden alıntı: sasuta

Şimdi Sapphire ile Connect3D'nin X1950XTX'ini kıyaslıyorsan önce ikisindede referans soğutucu mu vardı eğer ref. soğutucu varsa bunun ATI ile ilgisi vardır ve her ikisinde de aynı soğutucu kullanılmıştır yani her ikiside kötü veya iyidir. Yok Sapphire'de kendi tasarımı bir soğutucu olupta C3D'de ref. bir soğutucu varsa bunu kıyaslamak bile gereksiz....

Geçmişten günümüze gelirsek, C3D'nin özelliklerine bakıp rakipleri ile kısa bir kıyaslama yapalım;

Connect3D 1GB GDDR5 770/3800 AC Twin Turbo Soğutuculu KDV Dahil 574YTL

SAPPHIRE 1GB DDR5 750/3600 Referans soğutuculu KDV Dahil 551YTL (23YTL farkla AC TT gibi bir soğutucu sahibi olabiliyorsunuz üstelik garanti kapsam dışı kalmadan)

Sapphire 512 MB GDDR5 TOXIC KDV Dahil 511 YTL (63 YTL farkla iki katı belleğe ve daha sessiz/etkili bir soğutucu sahibi olabiliyorsunuz)

Her şey ortada....

Fiyatları, Tekno fiyattan, kur sabitleyen firmaları göz önüne alarak en düşük (KDV dahil YTL cinsinden) olanlardan aldım. Belki gün içinde değişebilir....

TOPİĞİ KİRLETME KARDEŞİM NE ALAKASI VAR, ALTERNATİF ARIYORUM DİYE SORAN MI OLDU.

• quote:

Orjinalden alıntı: signomis

Bende salı gunu almıstım fakat kart arızalı cıktı..Kartın uzerındekı güç ledleri sürekli yanıyor bazen biri yanıyor.İlk aldıgım gunde sorun olmustu fakat sonra kendılgınden duzelmıstı enson dun gıttı goruntu bırdaha gelmedı..Birde karta ramsınk taktıran arkadasların ramsınklerı kesılımıydı..

slm ahmetcim olaya bak ya bende dedim ahmet nasıl kaçırdı şu kartı almadı diye söleyemedimde sana meğer aldın ama sorunlu çıkdı işe bak yaa hemen değişirler tahminimce hakkın bu çünkü

sen bu kartın en uç değerlerini bile görürsün zaten

quote:

Orjinalden alıntı: signomis

Bende salı gunu almıstım fakat kart arızalı cıktı..Kartın uzerındekı güç ledleri sürekli yanıyor bazen biri yanıyor.İlk aldıgım gunde sorun olmustu fakat sonra kendılgınden duzelmıstı enson dun gıttı goruntu bırdaha gelmedı..Birde karta ramsınk taktıran arkadasların ramsınklerı kesılımıydı..

slm ahmetcim olaya bak ya bende dedim ahmet nasıl kaçırdı şu kartı almadı diye söleyemedimde sana meğer aldın ama sorunlu çıkdı işe bak yaa hemen değişirler tahminimce hakkın bu çünkü

sen bu kartın en uç değerlerini bile görürsün zaten

1 hafta süre içerisinde mal ayıplı ise değişim hakkım var.Bugün nova bilgisayar ile konustum herhangi bir sorun çıkacağını zannetmiyorum..Oyunlar hazır test için kart yok. .

• Ramsinklerde kesik olan göremedim ben. Evire çevire baktım firebal'un resimlerindeki duruma neden ihtiyaç görülmüş onu da anlayamadım, gayet kesilmeden herşe yolunda gibi. Sistemi (kabaca ma790gp-ds4h + phenom 9950BE + ocz plat. 4gb dual) daha yeni biraraya getirdim, idareten bi Xp var, idle 55'lerde geziyo :(
  • Kart bugün ulaştı bana.İlk denemelerim crysis 1440X900 no aa orta kalite ve yüsek kalitede ayrı ayrı oldu.Benim eski 3850 1440X900 orta kalite no aa daha iyi fps veriyordu.Fps'i geçtim oyunda ara ara duraksamalar oluyor bu yeni kartla.Bu işte bir terslik var.En son driverları yükledim yine sonuç aynı.Ayrıca sıcaklıklarda çok yüksek.Boşta iken everestin gösterdiği değerleri ss'de verdim.3Dmark06 puanıda düşük çıktı bende ss verdim.Fanları çok sessiz.5-6 sn. aralıkla bir çalışıyor bir duruyor fanlar.Ama soğutma berbat.Acaba sıcaklıkların böyle olması benim kasadanmı kaynaklanıyor.Aynı zamanda kartın arka ucundaki fan güney köprüsü soğutucusunun tam üstüne denk geldi.Bu da sıcaklığa etki etmiş olabilirmi.Ne yapsam acaba mavi pcie slotundan çıkarıp alttaki ikinci siyah renkli slotamı taksam kartı.O zaman pcı girşine benim ses kartını takamam.Hatta kasanında ss verdim.Zaten resimde de görürsünüz HDD leri üst üste koymak zorunda kaldım yoksa kart sığmıyor.Psu yetmiyor desem ocz 600 yeterli bence.Birde kartı taktıktan sonra anakart ısısı da 7-8 derece yükseldi.Bu iş canımı sıktı şimdi 520 ytl'yi sokağamı attık yani.
    Bir arkadaşta kartın üzerindeki ledler sürekli yanıyor garantiye yolladım demiş.Ben kartın üzerinde led falan göremedim.Benim karta ramsinkde taktırmadım ayrıca oc'de yapmadım (zaten pek yapılabilir gibi görünmüyor) onuda belirteyim.Hem moralim bozuldu hemde düzeldi.Moralimi bozan bu kart oldu.Düzelten ise dh hız aşırtma yarışmasında çekilişle intelin x38 anakartını kazanmışım Sistemim imzamdaki gibi arkadaşlar bir akıl fikir verin harbi bu iş çok canımı sıktı.

Birde birsürü gpu sıcaklık değeri çıktı everesti açınca
    GPU VRM bu hep 71-72 derece
    GPU Diode (SHADER) 58 DERECE
    GPU DİODE (MEM IO) 66 DERECELERDE
    GPU DIODE (DISP IO)
    nedir bunlar bilen varmı.

http://img243.imageshack.us/my.php?image=gpussmr9.jpg sıcaklık

http://img237.imageshack.us/my.php?image=48703d06ha5.jpg 3dmark06

http://img237.imageshack.us/my.php?image=dsc00290ez9.jpg kasa

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi skynet -- 29 Kasım 2008; 4:22:50 >

• quote:

Orjinalden alıntı: quarkozoid

Ramsinklerde kesik olan göremedim ben. Evire çevire baktım firebal'un resimlerindeki duruma neden ihtiyaç görülmüş onu da anlayamadım, gayet kesilmeden herşe yolunda gibi. Sistemi (kabaca ma790gp-ds4h + phenom 9950BE + ocz plat. 4gb dual) daha yeni biraraya getirdim, idareten bi Xp var, idle 55'lerde geziyo :(

Ramsinklerinde kesik yok cunku sana takılan ramsink = Enzotech BCC-9 ama firebal sitesinde resimde kesilmiş olarak gozuken ramsink = Enzotech BMR-C1.

Bcc 9

BMR-C1

• yine şikayetler başladı off abi ya neden adam gibi sorunsuz kart üretmiyolar neden her ati alasım geldiğinde beklemek zorunda kalıyorum neden şüphe ediyorum off ya
    3570K @4.4Ghz || GTX660 Ti Power Edition || MSI Z77A-G45 || 8GB (2x4GB) RipjawsX DDR3 1600MHz CL9 || 120GB Force 3 GT SSD || 1TB + 500GB Seagate NCQ Sata2 || Feel hurricane II 550midt || Tagan Force 2 700W || Cooler Master Hyper 612S Cpu Cooler || LG E2360 23" || Logitech Z-523 2+1 || Snopy V5H || Jwin 7000 Joypad || Ibanez GRG170DX || Roland Mıcro Cube 15w
  • yep, uzun denemelerimden sonra yeni kartımı sonunda yaktım Siz siz olun furmark'tan uzak durun ve vrm sıcaklıgına dikkat edin derim. Voltaj regulatorlerinde ramsink olmasına ragmen 5dk lık furmark sonucu Gpu-z' de vrm sıcaklıgı 127 dereceyi buldu ve bum! Bu arada ekran kartımda voltmod oldugunu belirtmem gerekir, standart haliyle kartın voltaj regulatorlerinin o kadar ısınacagını sanmam. Kartın su anda d601 numaralı ledi yanıyor ve ekrana goruntu gelmiyor. Yapılabilecek bir şey bilen var mı yoksa kesin olarak yaktım mı kartı ?
    Zotac rtx 5080 amp infinity @3270mhz //Mi 14 pro 512gb
  • quote:

yahu driveriını kurup oynayın işinize bakın nasıl sıfır kartları yakıyosunuz sorun yaşıyorsunuz helel olsun anlamıyorum ya:)

Aynen dediğin gibi driverını kurup oyuna girdim sıcaklık 60 derecenin üstünde.Boşta ikende 58 derece ve üstü.Nova testlerinde böyle demiyordu ama.Hele o GPU VRM boşta 71 derece yükte 82-90 derece arası.valla korkutuyor bu kart beni.

Orjinalden alıntı: sky27

quote:

yahu driveriını kurup oynayın işinize bakın nasıl sıfır kartları yakıyosunuz sorun yaşıyorsunuz helel olsun anlamıyorum ya:)

Aynen dediğin gibi driverını kurup oyuna girdim sıcaklık 60 derecenin üstünde.Boşta ikende 58 derece ve üstü.Nova testlerinde böyle demiyordu ama.Hele o GPU VRM boşta 71 derece yükte 82-90 derece arası.valla korkutuyor bu kart beni.

senin kasa içi soğutman ile test sisteminin soğutması aynı değilse farklı değerler çıkması çok normal
  • quote:

Orjinalden alıntı: designr

quote:

Orjinalden alıntı: sky27

quote:

senin kasa içi soğutman ile test sisteminin soğutması aynı değilse farklı değerler çıkması çok normal

E bu kadarmı fark eder benim kasada önde 12'lik fan arkada egzos 8'lik ayrıca psu fanı 12lik ve egzos fan işinide görüyor işlemci fanıda sunbeam.Hapsini full çalıştırıyorum çok çok 1-2 derce fark ediyor.Zaten kasanın içinde fırtına kopuyor artık.Fakat ekran kartının fanlarını full %100 çalıştırdığımda 38 dercelere düşüyor boşta iken.
    Aslında kart güzel ama banamı tosladı takoz diye merak ediyorum.

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.