Şimdi Ara

::: Connect3D HD4870 EXTREME OC Edition ::: (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
271
Cevap
0
Favori
14.306
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • kartı aldım indirim var diye duruyor öyle kullancak sistem yok :D kaç watt psu ister?
    Zotac rtx 5080 amp infinity @3270mhz //Mi 14 pro 512gb
  • Riva tuner 2.20 sayesinde fan hızını %50'de sabitledim şimdi boşta iken 44 derecede VRM ise (hala ne olduğunu bilmiyorum bunun) 56 derece.Birazdan oyunda yüklenip bakacağım kaça vuruyor.Fakat fanları çok sessiz gerçekten.Aslında %60-70 lere getirince sıcaklık dahada düşüyor ama ben %50 de sabitledim.

Birde arkadaşlar riva ile fan profili oluşturuyordum eskiden ama uzun zamandır kullanmadığım için unutmuşum nasıl yapılacağını.Bir link falan verseniz resimli anlatım için ya da sadece fan kontrolü için daha basit bir program bilen varmı speed fan haricinde çünkü speedfan ekran kartını görmedi nedense.
    MSI GT75 Titan 8SG Gaming Laptop / Intel Core i7 8750H (2.2GHz, 6 Core, 9MB L3 Cache) / G.Skill 64GB DDR4-3200MHz Ram / 8GB nVidia GeForce RTX 2080 / 17.3" FullHD 144Hz G-Sync IPS Panel LED Monitor / 32" Dell S3220DGF 165Hz QHD Monitor / 2 TB Samsung 970 Evo Plus SSD / 2*1.92 TB Corsair MP510 SSD / 2 TB Intel 760P SSD / 1 TB Intel 660P SSD / 7.68 TB Micron 5200 Eco SSD / Logitech G915 / Razer Naga Trinity

Sony Playstation 5 Pro / Xbox Series X / Nintendo Switch
  • hatta meraktan şimdi rivatuner ile fan hızları ile oynadım bi %50 bi de %100 fan hızı için değerlerim şunlar:

%100 fan hızında: gpu 38ºC, vrm 43ºC
    %50 fan hızında ise: gpu 41ºC, vrm 46ºC

tabii ekran kartının hızına hiç dokunmadım
    MSI GT75 Titan 8SG Gaming Laptop / Intel Core i7 8750H (2.2GHz, 6 Core, 9MB L3 Cache) / G.Skill 64GB DDR4-3200MHz Ram / 8GB nVidia GeForce RTX 2080 / 17.3" FullHD 144Hz G-Sync IPS Panel LED Monitor / 32" Dell S3220DGF 165Hz QHD Monitor / 2 TB Samsung 970 Evo Plus SSD / 2*1.92 TB Corsair MP510 SSD / 2 TB Intel 760P SSD / 1 TB Intel 660P SSD / 7.68 TB Micron 5200 Eco SSD / Logitech G915 / Razer Naga Trinity

• quote:

Orjinalden alıntı: sky27

Kart bugün ulaştı bana.İlk denemelerim crysis 1440X900 no aa orta kalite ve yüsek kalitede ayrı ayrı oldu.Benim eski 3850 1440X900 orta kalite no aa daha iyi fps veriyordu.Fps'i geçtim oyunda ara ara duraksamalar oluyor bu yeni kartla.Bu işte bir terslik var.En son driverları yükledim yine sonuç aynı.Ayrıca sıcaklıklarda çok yüksek.Boşta iken everestin gösterdiği değerleri ss'de verdim.3Dmark06 puanıda düşük çıktı bende ss verdim.Fanları çok sessiz.5-6 sn. aralıkla bir çalışıyor bir duruyor fanlar.Ama soğutma berbat.Acaba sıcaklıkların böyle olması benim kasadanmı kaynaklanıyor.Aynı zamanda kartın arka ucundaki fan güney köprüsü soğutucusunun tam üstüne denk geldi.Bu da sıcaklığa etki etmiş olabilirmi.Ne yapsam acaba mavi pcie slotundan çıkarıp alttaki ikinci siyah renkli slotamı taksam kartı.O zaman pcı girşine benim ses kartını takamam.Hatta kasanında ss verdim.Zaten resimde de görürsünüz HDD leri üst üste koymak zorunda kaldım yoksa kart sığmıyor.Psu yetmiyor desem ocz 600 yeterli bence.Birde kartı taktıktan sonra anakart ısısı da 7-8 derece yükseldi.Bu iş canımı sıktı şimdi 520 ytl'yi sokağamı attık yani.
    Bir arkadaşta kartın üzerindeki ledler sürekli yanıyor garantiye yolladım demiş.Ben kartın üzerinde led falan göremedim.Benim karta ramsinkde taktırmadım ayrıca oc'de yapmadım (zaten pek yapılabilir gibi görünmüyor) onuda belirteyim.Hem moralim bozuldu hemde düzeldi.Moralimi bozan bu kart oldu.Düzelten ise dh hız aşırtma yarışmasında çekilişle intelin x38 anakartını kazanmışım Sistemim imzamdaki gibi arkadaşlar bir akıl fikir verin harbi bu iş çok canımı sıktı.

Birde birsürü gpu sıcaklık değeri çıktı everesti açınca
    GPU VRM bu hep 71-72 derece
    GPU Diode (SHADER) 58 DERECE
    GPU DİODE (MEM IO) 66 DERECELERDE
    GPU DIODE (DISP IO)
    nedir bunlar bilen varmı.

http://img243.imageshack.us/my.php?image=gpussmr9.jpg sıcaklık

http://img237.imageshack.us/my.php?image=48703d06ha5.jpg 3dmark06

http://img237.imageshack.us/my.php?image=dsc00290ez9.jpg kasa

Sözümü geri alıyorum.Az önce sıfırdan kurduğum vistaya crysis'i tekrar kurdum.1440X900 çözünürlük yüksek(high) ayarda 4Xaa ile oyunu hiç takılmadan oynadım.8xaa'da çok az takılmalar oldu ama can sıkıcı şekilde değildi yani oynanabilir seviyede.Veryhigh'da ise takılarak oynadım ama yinede çok tavsiye etmem veryhigh'ı.Onun için sözümü geri alıyorum karta boşuna laf etmişim ama dün gece ilk kurduğumda kartı öyle olunca çok canım sıkılmıştı bende basmıştım küfrü.Birde oyun oynarken gpu kaç derecede onu görebilsem eş zamanlı olarak çok iyi olurdu.Oyundan çıkar çıkmaz baktım 48 derecedeydi ama o birkaç sn içinde sıcaklık düşmüş olabilir.Şimdi boşta 40 derecede ama şunuda belirteyim fan hızım herzaman sabit %50.

@mene

kasam asusun tad51 modeli çok küçük bir kasa sayılmaz standart bir kasa.8'lik egzos 1700 rpm 12'lik öndeki fan 1500 rpm hızında dönüyor.Ayrıca psu'nun 12'lik fanıda kasaya baktığı için o da egzos vazifesi görüyor.Benim aklıma gelen tek şey kartın uç kısmının tam altına anakartın güneyköprüsünün soğutucusu denk geliyor.Anakart Asus P5Q pro.Hatta aynı uç kısmın biraz üstünede kuzey köprüsü denk geliyor.Zaten bu ekran kartını taktım takalı anakartın MB sıcaklığı 4-5 derece fazla gösteriyor öncekine göre.Acaba kuzey-güney köprüleri yüzündenmi fazla ısınıyor ekran kartı....Ayrıca rivada ayar yapmazdan önce boştayken kart 58 derecedeydi ve fanları 58 dereceyi geçmeden çalışmıyordu.58'e gelince duruyor fanlar.10 sn sonra bazen biri bazen ikisi birden çalışıp sonra geri duruyorlar sanki 58 dereceye sabitlermiş gibi.Ben driverı atinin sitesinden 8.11 kurdum.Sen kartla gelen cd'denmi kurdun birde cd'sinde bu fanlarla ilgili bir yazılım falan varmı.Ama kart çok güzel tavsiye ederim düşünenlere.
    Not: karta hiç oc yapmadım ve kasamın yan kapağı hep açık durumda.

Birşey daha; Kart yüke bindiği zaman karttan bazen elektrik trafosunun çıkardığı ses gibi çok ince bir cızırtı sesi geliyor bu sesin fanlardan gelmediğine eminim.

3Dmark06 puanı 13904
    3Dmarkvantage puanı 8114
    sizce normalmi düşükmü?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi skynet -- 30 Kasım 2008; 5:00:43 >

• walla kartın cd'sine hiç bakmadım bile. o yüzden program olup olmadığını bilmiyorum. gerçi fanla ilgili ya da bir başka şey için bir yazılım olacağını da zannetmiyorum. yani sadece ati driver'ı vardır onda da. bu yüzden cd'ye hiç bulaşmayıp direkt ati'nin sitesinde 8.11 sürücülerini indirip yükledim.

• quote:

quote:

Kart bugün ulaştı bana.İlk denemelerim crysis 1440X900 no aa orta kalite ve yüsek kalitede ayrı ayrı oldu.Benim eski 3850 1440X900 orta kalite no aa daha iyi fps veriyordu.Fps'i geçtim oyunda ara ara duraksamalar oluyor bu yeni kartla.Bu işte bir terslik var.En son driverları yükledim yine sonuç aynı.Ayrıca sıcaklıklarda çok yüksek.Boşta iken everestin gösterdiği değerleri ss'de verdim.3Dmark06 puanıda düşük çıktı bende ss verdim.Fanları çok sessiz.5-6 sn. aralıkla bir çalışıyor bir duruyor fanlar.Ama soğutma berbat.Acaba sıcaklıkların böyle olması benim kasadanmı kaynaklanıyor.Aynı zamanda kartın arka ucundaki fan güney köprüsü soğutucusunun tam üstüne denk geldi.Bu da sıcaklığa etki etmiş olabilirmi.Ne yapsam acaba mavi pcie slotundan çıkarıp alttaki ikinci siyah renkli slotamı taksam kartı.O zaman pcı girşine benim ses kartını takamam.Hatta kasanında ss verdim.Zaten resimde de görürsünüz HDD leri üst üste koymak zorunda kaldım yoksa kart sığmıyor.Psu yetmiyor desem ocz 600 yeterli bence.Birde kartı taktıktan sonra anakart ısısı da 7-8 derece yükseldi.Bu iş canımı sıktı şimdi 520 ytl'yi sokağamı attık yani.
    Bir arkadaşta kartın üzerindeki ledler sürekli yanıyor garantiye yolladım demiş.Ben kartın üzerinde led falan göremedim.Benim karta ramsinkde taktırmadım ayrıca oc'de yapmadım (zaten pek yapılabilir gibi görünmüyor) onuda belirteyim.Hem moralim bozuldu hemde düzeldi.Moralimi bozan bu kart oldu.Düzelten ise dh hız aşırtma yarışmasında çekilişle intelin x38 anakartını kazanmışım Sistemim imzamdaki gibi arkadaşlar bir akıl fikir verin harbi bu iş çok canımı sıktı.

Birde birsürü gpu sıcaklık değeri çıktı everesti açınca
    GPU VRM bu hep 71-72 derece
    GPU Diode (SHADER) 58 DERECE
    GPU DİODE (MEM IO) 66 DERECELERDE
    GPU DIODE (DISP IO)
    nedir bunlar bilen varmı.

http://img243.imageshack.us/my.php?image=gpussmr9.jpg sıcaklık

http://img237.imageshack.us/my.php?image=48703d06ha5.jpg 3dmark06

http://img237.imageshack.us/my.php?image=dsc00290ez9.jpg kasa

Sözümü geri alıyorum.Az önce sıfırdan kurduğum vistaya crysis'i tekrar kurdum.1440X900 çözünürlük yüksek(high) ayarda 4Xaa ile oyunu hiç takılmadan oynadım.8xaa'da çok az takılmalar oldu ama can sıkıcı şekilde değildi yani oynanabilir seviyede.Veryhigh'da ise takılarak oynadım ama yinede çok tavsiye etmem veryhigh'ı.Onun için sözümü geri alıyorum karta boşuna laf etmişim ama dün gece ilk kurduğumda kartı öyle olunca çok canım sıkılmıştı bende basmıştım küfrü.Birde oyun oynarken gpu kaç derecede onu görebilsem eş zamanlı olarak çok iyi olurdu.Oyundan çıkar çıkmaz baktım 48 derecedeydi ama o birkaç sn içinde sıcaklık düşmüş olabilir.Şimdi boşta 40 derecede ama şunuda belirteyim fan hızım herzaman sabit %50.

@mene

kasam asusun tad51 modeli çok küçük bir kasa sayılmaz standart bir kasa.8'lik egzos 1700 rpm 12'lik öndeki fan 1500 rpm hızında dönüyor.Ayrıca psu'nun 12'lik fanıda kasaya baktığı için o da egzos vazifesi görüyor.Benim aklıma gelen tek şey kartın uç kısmının tam altına anakartın güneyköprüsünün soğutucusu denk geliyor.Anakart Asus P5Q pro.Hatta aynı uç kısmın biraz üstünede kuzey köprüsü denk geliyor.Zaten bu ekran kartını taktım takalı anakartın MB sıcaklığı 4-5 derece fazla gösteriyor öncekine göre.Acaba kuzey-güney köprüleri yüzündenmi fazla ısınıyor ekran kartı....Ayrıca rivada ayar yapmazdan önce boştayken kart 58 derecedeydi ve fanları 58 dereceyi geçmeden çalışmıyordu.58'e gelince duruyor fanlar.10 sn sonra bazen biri bazen ikisi birden çalışıp sonra geri duruyorlar sanki 58 dereceye sabitlermiş gibi.Ben driverı atinin sitesinden 8.11 kurdum.Sen kartla gelen cd'denmi kurdun birde cd'sinde bu fanlarla ilgili bir yazılım falan varmı.Ama kart çok güzel tavsiye ederim düşünenlere.
    Not: karta hiç oc yapmadım ve kasamın yan kapağı hep açık durumda.

Birşey daha; Kart yüke bindiği zaman karttan bazen elektrik trafosunun çıkardığı ses gibi çok ince bir cızırtı sesi geliyor bu sesin fanlardan gelmediğine eminim.

3Dmark06 puanı 13904
    3Dmarkvantage puanı 8114
    sizce normalmi düşükmü?

Kasamın yan kapağı açık durumda deyince olayı kopardın. Ekran kartı konum itibari ile temiz hava alabileceği yegane yer yan kapak üzerindeki fandır. Kasanda böyle bir fan yoksa asla iyi değerler bekleme.

Şöyle söyleyim benim kasada kapaktaki fanı devre dışı bırakınca 10 ila 15 derece arasında fark ediyor sıcaklık. Tavsiyem kasanı değiştirmen. Sıcaklık değerleri inanılmaz fark edecektir..

• @Logan.PL

Sağol bilgi için.Benim kasanın kapağında fan yeri var,varda fan takarsam o kapak kapanmaz işte.Çünkü işlemci soğutucum Sunbeam core-contact freezer.Acayip yer kaplıyor.Yani kapağa fan taktığım zaman kapak kapanmaz.Tek çare kapağın alt kısmında delikli 8 lik fan sığabilecek biryer var.Oraya bişeyler uydurmaya çalışacağım.Şu anda kasa alsam bile işlemci soğutucusu yüzünden yine aynı sorun yaşanacaktır tabii derinliği 40-45 cm bir kasa bulamazsam.

@Logan.PL

Sağol bilgi için.Benim kasanın kapağında fan yeri var,varda fan takarsam o kapak kapanmaz işte.Çünkü işlemci soğutucum Sunbeam core-contact freezer.Acayip yer kaplıyor.Yani kapağa fan taktığım zaman kapak kapanmaz.Tek çare kapağın alt kısmında delikli 8 lik fan sığabilecek biryer var.Oraya bişeyler uydurmaya çalışacağım.Şu anda kasa alsam bile işlemci soğutucusu yüzünden yine aynı sorun yaşanacaktır tabii derinliği 40-45 cm bir kasa bulamazsam.

Benim Noctua'da ondan hiç aşağı kalır değil büyüklük olarak merak etme. :D Ama zaten fanın bulunduğu bölge ekran kartının hemen altında yer alıyor olmalı. Böylece fandan içeri gelen soğuk hava doğrudan ekran kartının fanı sayesinde karta aktarılabilir. Benim kasa RC-690 da tam dediğim yerde ve kasa fanının çalışması sıcaklık değerlerini muazzam etkiliyor.

• Şimdi yan kapağa bir fan taktım ve en son devirde çalıştırıyorum.VRM'de 6 derece düşüş oldu (71'den 65'e) fakat gpu sıcaklığı yine aynı seviyede yani 58 derecede.Kapak fanı bir işe yaramadı.Ya benim kartın sensörü arızalı yada soğutmasında bir problem var.Benim tek çözüm yolu riva tuner gibi görünüyor ama ondada fan profili oluşturmam lazm onunda nasıl yapılacağını unuttum.Banamı denk geldi şimdi soğutma problemli kart.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi skynet -- 30 Kasım 2008; 21:22:47 >
    PS3 Slim 250 GB
    PSN : bitirenadam
  • evet arkadaşlar görüldüğü gibi heycan yapmaya gerek yok sorun var diyene arkadaşların kendi sorunlarından kaynaklanan hatalar vardı sadece onuda kendileri çözdüller zaten güzel yanıda bu sorunları kendileri halletmeleri oldu bence zevkide burda zaten işin:)

sky27 :kasa bence o karta ve borda göre küçük kasa çünkü kart tam 25cm

http://site.hardwarena.com/Connect3D-HD4870-Extreme-OC-Edition-Incelemesi.html
    PSN : bitirenadam
  • quote:

Orjinalden alıntı: demircibu

evet arkadaşlar görüldüğü gibi heycan yapmaya gerek yok sorun var diyene arkadaşların kendi sorunlarından kaynaklanan hatalar vardı sadece onuda kendileri çözdüller zaten güzel yanıda bu sorunları kendileri halletmeleri oldu bence zevkide burda zaten işin:)

sky27 :kasa bence o karta ve borda göre küçük kasa çünkü kart tam 25cm

Evet haklısın ama 690 alacak param yok şimdilik onun yerine kasayı iptal etsem tüm donanımı pc masasısın üzerine yaysam nasıl olur diye ciddi ciddi düşünüyorum.Harbiden masaüstü pc olur

• inceleme çok güzel olmuş 4870x2 1.023,86 YTL bakınız
    http://www.novabilgisayar.com/bilgi.asp?ID=3687
    connect3d hd4870 oc edition 440 ytl cf için 2*440=880 ytl ye x2 den daha iyi oldugu noktalarda var üstelik
    3570K @4.4Ghz || GTX660 Ti Power Edition || MSI Z77A-G45 || 8GB (2x4GB) RipjawsX DDR3 1600MHz CL9 || 120GB Force 3 GT SSD || 1TB + 500GB Seagate NCQ Sata2 || Feel hurricane II 550midt || Tagan Force 2 700W || Cooler Master Hyper 612S Cpu Cooler || LG E2360 23" || Logitech Z-523 2+1 || Snopy V5H || Jwin 7000 Joypad || Ibanez GRG170DX || Roland Mıcro Cube 15w
  • quote:

Orjinalden alıntı: my_sweet_shadow

inceleme çok güzel olmuş 4870x2 1.023,86 YTL bakınız
    http://www.novabilgisayar.com/bilgi.asp?ID=3687
    connect3d hd4870 oc edition 440 ytl cf için 2*440=880 ytl ye x2 den daha iyi oldugu noktalarda var üstelik

hocam 880ytl ama +kdv'sini unuttun 1038,40ytl ediyor yani x2'yi geçiyor. soğutma sistemi avantajı olsa da fazla güç çeker 2 tane 4870, 4870x2'ye göre. yani elektrik faturasında farkı acı olarak ortaya biraz daha çıkacaktır

• güzel bir fan tasarımına sahip ama gürültü ve oc ne kadar olur onu bilemem
    3570K @4.4Ghz || GTX660 Ti Power Edition || MSI Z77A-G45 || 8GB (2x4GB) RipjawsX DDR3 1600MHz CL9 || 120GB Force 3 GT SSD || 1TB + 500GB Seagate NCQ Sata2 || Feel hurricane II 550midt || Tagan Force 2 700W || Cooler Master Hyper 612S Cpu Cooler || LG E2360 23" || Logitech Z-523 2+1 || Snopy V5H || Jwin 7000 Joypad || Ibanez GRG170DX || Roland Mıcro Cube 15w
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.