Sıkıştırılmış havanın yanabileceğini ispatlaman kolay, bu çok inanıyor gibi görünüyorsun, ispatlasana o zaman, ispatlamanın yöntemleri hakkında hiç konuşmuyorsun, ben olsam ilk yapacağım şey ispatlamaya çalışmak olurdu. |
Concorde kanatlarının içi ençok 85 m3 fakat 122 m3 yakıt alıyor? (14. sayfa)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
-
Ama bizi bunaltıyorsun,
deney öncesi bilgi toplama ve farklı bakış açılarını değerlendirme böyle mi olur ?
-
Konu sadece jet uçak kanatlarına speklerde geçen yakıt nasıl sığar konusu değil.
Dünyadaki milyonlarca şehire her an milyarlarca kW elektrik 100-150 yıldır kesintisiz sorunsuz nasıl nerden sağlanıyor konusu
artı
yine 100-150 yıldır milyarlarca otomobil ve iş makinasına benzin, mazot nereden nasıl sağlanıyor konusu
artı
yaklaşık 100 yıldır yüzmilyonlarca ev ve işyerine doğalgaz kesintisiz nereden nasıl konusu
da var.
Bu 4 konu için ayrı ayrı bilgi topluyor ve dokuman hazırlıyorum.
Sizi bunaltmam sözkonusu değil.
Ondan bahsedebilmeniz için siz istemediğiniz halde, durup dururken sürekli sizi alıntılıyor (Haberdar Et butonu) olmam gerekli fakat öyle birşey yapmıyorum, sadece siz yazdıkça ben de yazıyorum.
Onun dışında genelde kimseyi alıntılamadan ortaya mesaj gönderiyorum "burada düşünmeye değer birşey var" / "Food for Thought" anlamında.
5-10 mesaj yukarda, başka bir konuda enerji problemini anlatan @pskillercheto ve yine başka bir konuda hidrojen yakıtı konusunda tartışma yaşadığım @froce1903'u sanırım birer kez haberdar ettim, onlar konuya dönüş yapmayınca tekrar alıntılamadım. Şimdi adları geçtiği için bu amaçla alıntıladım.
Yakında yukardaki 4 konu Türkiye sınırları dışında baya konuşulacak. O konulara temel referans teşkil etmek üzere 1700'lü yıllarda yayınlanmış (eski İngilizce harfler içeren, okunması zor) 2 bilimsel kitabın taratılmış PDF dosyasını, Word dokumanına temize çekiyorum. Bu işler kolay değil. İstesem sadece orjinal PDF linklerini verip ilerleyebilirim ancak ilgilenecek kişilerin kitapların eski olmasından kaynaklanan sorunlarla boğuşmasını istemiyorum ayrıca bu bir kerelik iş, bir kez kitapları temize çektim mi sonra milyonlarca kişi yararlanacak. Şimdilerde bu işi kolaylaştıracak Optical Character Recognition OCR programı bakıyorum.
Yapılacak işler arasında uçakların 3 boyutlu CAD model dosyalarından yakıt tanklarının hacim analizi de var.
Bu konuyu tüm bu işlerin bir Blog sayfası olarak da düşünebilirsiniz. Dolayısıyla düzenli yeni içerik olacaktır. İçerik bazen sizin beklediğiniz yönde (deney, AutoCAD çizimi, vs) olabileceği gibi sadece beyin fırtınası, üstüne düşünülecek konu (Food for Thought) tarzı içerik de olabilir. O türde Food for Thought tarzı bir içerik:
McDonnel Douglas MD-83. Kanatlarda 2, ortada 1 tank şeklinde toplam 26bin litre (https://www.hilmerby.com/md80/md_fuel.html sayfasında daha düşük kapasiteli MD-81 için 26bin 385kg yakıt diyor) yakıt alıyor.
onun daha düşük yakıt tanklı versiyonu MD-82
Kanatlara bakar mısınız, göreceli olarak teneke kalınlığında.
Reddit'te tahminen Amerika'dan birisi'tareddit
From the aviationmaintenance community on Reddithttps://www.reddit.com/r/aviationmaintenance/comments/z3bx3a/md_83_wing_fuel_tank
MD-83 kanatlarındaki yakıt tankının kapakları çıkıp içinden geçen boruların fotosunu çekmiş. Bu borular yakıt sisteminin bir parçası olmalı diyor
ama "nerden nereye?" diye soruyor.
Gerçekten de, zaten daracık incecik MD-83 kanatlarının içinde o kalın boruların işi ne? diye sorarlar. Sormuşlar.
Allta bir foto daha çekmiş.
İsteyen yorumlar isteyen yorumlamaz.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
Kanatlar çok ince diyorsun sürekli,
ortası bombeli olduğu için, önden bakınca ince görünebilir,
arkadan bakınca da jilet gibi görünür, bunu ikinci açıklayışım.
Yurtdışında böyle şeylerle büyük toplulukları yönlendiriyor girişimciler,
örneğin düz dünya şekline inanan veya uzaylılara inanan topluluklar ve onları yönlendirenler.
Bizdeki büyük topluluklar böyle değil, girişimciler tarafından din klasmanında yönlendiriliyorlar.
Bu girişimciler iyi niyetli mi, kötü niyetli mi bilemem, ondan dolayı senin paylaştığın resimlerde,
kasıtlı olarak taraflı hazırladıklarını düşünüyorum.
MD83 boru nereden nereye ne aktarıyor diye bir resim,
benim bundan ne çıkarım elde etmem lazım ?
MD83 bakımı yapanları bulup gidip görmem lazım,
neden ? Dünyanın bir tarafında bir adam, bir şey idda etti diye..
_/_/_/ _/ _/ _/_/_/_/
_/ _/ _/ _/ _/
_/ _/ _/_/_/_/ _/_/_/
_/ _/ _/ _/ _/
_/_/_/ _/ _/ _/
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X