Şimdi Ara

concerta-ritalin yan etkisi hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
9.388
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • şuan modiodal kullanıyorum. p.tesi gidip ritalin yazdırmayı deneyeceğim ama concertayı çok baş ağrısı yaptığı için bırakmıştım. etkin maddesi aynıydı galiba, ritalin de baş ağrısı yapar mı sizce? ikisinide kullanmış olan var mı?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CORNHOLIO -- 11 Kasım 2016; 15:55:01 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Ben geçen sene sınava hazırlanırken ikisinide kullandım eğer rahatsızlığın yoksa sakın kullanma sakın bu sene mezuna kaldim para verseler almam tmm ders calistirio ama uzun vadede yararını goremiosun baş ağrısı uykusuzluk iştahsızlık ereksiyon olamama gosgus şişmesi gibi yan etkileri var ama bunlar 2 ay düzenli kullandıktan sonra oluo ritalin de aynı bok sadece concerta 12 saat etkili ritalin 5 saat

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hasanulasli kullanıcısına yanıt
    concertayı aldığım günlerdeki baş ağrısının şiddeti anormal dereceydi. çarpıntı vs. Kahve içmeyince pek olmuyordu. ritalin denemek istiyorum ama yine aynı baş ağrısı olacaksa boşuna almayayım diye soruyorum

    İkisinide kullanmış baş ağrısı durumunu bilen biri var mı?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CORNHOLIO -- 11 Kasım 2016; 15:55:35 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ritalin baş ağrısı yapmaz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu garip ilaçlar karacigerinize zatar verir. Protein agirlikli beslenin konsantre ve motivasyonun krali proteinde.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hasanulasli kullanıcısına yanıt
    Tamamdır hocam saolun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • who am ı vizyondan kaldırılmalı
  • questioner Q kullanıcısına yanıt
    .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LeopolDedalus -- 25 Temmuz 2020; 18:9:46 >
  • CORNHOLIO kullanıcısına yanıt
    çıldırdınız mı hocam concerta kullanırken kahve mi içilir kalp çarpıntısından ölür gidersiniz. kullanmadan önce prospektüsü de mi okumadınız. dikkat edin greyfurt suyu,kahve gibi tüketilmemesi gereken şeylerin hepsi yazıyor.
  • ritalin i 8. sınıfta sbs zamanı kullanmıştım çok fena ders çalışma isteği veriyo ama bir o kadarda çarpıntı ve baş ağrısı
  • Hocam ritalin i bilmem ama Concerta 18mg attım 2 gün şuan kullanmaya devam ediyorum. Bana biraz iştahsızlık yaşattı, ilk attığım gün gece kafa ağrım vardı biraz ama oda sanırsam hafif hasta olmamdan dolayıydı. Tok karna atın diyorlar hapı ilk gün az beslenip atmıştım hafif mide bulantısı oldu sonraki gün attığımda bu sıkıntı olmadı. Doktor 10 dan önce atmamı söyledi hapı bu arada, sanırsam uykusuzluk yapabilir diye söyledi bunu eğer geç atarsam. Dikkat eksikliği çeken arkadaşlar varsa günlük tarzında bir konu açabilirim neler oldu ne kazancı oldu diye.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kronos. -- 26 Kasım 2016; 18:33:2 >
  • Hocam bu ilaclari 12. Sinifta kullandim baslarda guzel ama sinav yaklasinca stres arttikca kotu etkiler yaratiyor bu ilaci ygs de ictigim icin mezunum lys zamani ilaci biraktim ve hakkim neyse onu aldim ama ygs gunu stresliydim zaten ilaci atinca kotu bi etki oldu hakkimin 50 puan assagisini aldim bence kullanma kullanicaksanda kendini kotu hissettigin an birak ben 2 gun attim gecen cok fena sinirli oldum siniftakilerla tartismaya girdim falan ( normalde muhabbet etmem siniftakilerle ndjsjs) yinede karar senin sunuda unutmayin bu ilac bi uyusturucudur bagimlilik yapabilir benim arada atasim geliyor o kafanin boslugunu ozluyorum 😂😂😂

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 3 senedir bu türevli ilaçları kullanıyorum. İlk 2 ay sıkıntı oluyor yan etkisi açısından(tamamen geçmeleri için), bir süre sonra yan etkileri benim için hiç yok denecek kadar azalıyor.
    Concertanın ritalinden tek farkı uzun salınımlı bir ilaç olması, yarıya kes al sana olsun ritalin tek farkı bu(tabi ilacın içeriği istismarı önlemek için sabunumsu bir yapıda).
    Bu ilaçlar dikkat eksikliği olanlar için işe yarar dikkat açısından. Ritalin concertadan daha ağırdır bünyesi alışık olmayanlar için çünkü direk hızlıca kana karışıyor. Yan etkileri bariz artar.
    Gerçekten küçüklükten beri dikkat eksikliğiniz olduğundan şüpheleniyorsanız bence kesinlikle gidin.
    Ama lafımı direk size olarak algılamayın , çoğu kişi sınav dönemi (11-12) etrafından duyduklarından etkileniyor ve merak edip kullanmak istiyor. Oyuncak değil bu ilaçlar, bir tane atıp ders çalışma isteği getirmiyor, çalışacak kişi gene siz oluyorsunuz.




  • Ritalin bir zaman sonra 1 saat bile etki etmez. Concerta uzundur etkisi yan etkileri zamanla geçer ama kullanmamak en iyisi.
  • concertayı 12 yaşından beri kullanıyorum ve biri sıkıntısı olmadığı halde neden kullanmak ister anlamıyorum. bin tane yan etkisi var.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.