Şimdi Ara

Concerta gibi metilfenidat hidroklörür türevi ilaçları alan arkadaşlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (3 Mobil) - 2 Masaüstü3 Mobil
5 sn
41
Cevap
1
Favori
10.178
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • https://www.youtube.com/watch?v=M4ZBsM_a6pA&feature=youtu.be

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Agopunkazı -- 9 Aralık 2020; 17:29:3 >

• Sınav yılında başlayan biri olarak bilgi vereyim.

İlk olarak şunu söyleyeyim: 3 saat daha oturayım ders çalışayım diyen arkadaş bünyesine kimyasal sokmuş olmaktan öteye gidemez bu ilaçla, ilaç irade güçlendirmiyor sonuçta. Ayrıca bu kişilerin vücudu çok kısa sürede tolerans geliştiriyor ilaca ve o hapın etkisi şekerden farklı olmuyor. Diyeceksiniz o zaman dikkat problemi neye etki ediyor? Ders dinleyemiyorsunuz olm. 3 yıl boyunca her derse "bu sefer odaklanacak ve dinleyeceğim" diye girip 5 dakika dikkatini yoğunlaştıramayan biriydim. İnternetten dikkat egzersizi, şu, bu denedim ancak o lanet dersi dinleyemedim, ta ki bu ilacı alana kadar.

Eğer GERÇEKTEN dikkat probleminiz varsa ilk hafta gerizekalıya dönüşüyorsunuz. Odaklanma seviyeniz yarıya düşüyor. Ardından yavaş yavaş düzeliyor, bir süre sonra yükseliyor. Bu etkiler odak problemi olmayanlarda görülmüyor. Paragraf soruları mesela, dikkat problemi çeken insan o soruları okurken bile kafasından başka şeyler düşünüyor. Bu ilaç bu sorunu ortadan kaldırır.

İlaç bağımlılık yapıyor mu? Evet maalesef yapıyor. İlacı BİR ANDA keserseniz eğer, eskisinden beter hale geliyorsunuz. Ancak ilacı uzman bir psikiyatrist kontrolünde kullanıyorsanız, ilaca başlarken de bırakırken de miligram ayarını doğru yaparak yan etkilerini vb. minimuma indiriyor. İlk günden 72 mg alırsanız beyniniz çamaşır suyuna dönüşebilir, ancak 10 gün 18, 10 gün 27... diye giderek bazı kötü etkilerin etkisi azaltılabiliyor. Aynı şekilde bırakırken da bu mg ayarları ile ilacın olmayışına bünye alışmış oluyor.

Ayrıca videoda depresif olma, asosyallik gibi yan etkiler konuşuluyor. Ben ve kullanan diğer arkadaşlarımda böyle bir durum yok. Yine de yan etki mevzusu her kişide farklılık gösterdiği için pek üzerinde duramayacağım.
    Yapay Zekanın Yanıtı

Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğu (DEHB) ve Askerlik

DEHB'yi tedavi etmek için kullanılan metilfenidat hidroklörür türevi ilaçlar arasında Concerta bulunur. Bu ilaçlar, DEHB semptomlarını yönetmeye yardımcı olabilir. Askerlik açısından bu ilaçları kullanan kişiler için bazı hususlar vardır.

Concerta Askerliğe Engel mi?

Askerlik Yönetmeliği'ne göre, DEHB tedavisinde kullanılan ilaçları düzenli olarak kullananlar askerlikten muaf tutulmaktadır. Ancak, ilaç kullanımı kesildikten sonra bir süre geçmesi ve kişinin sağlık durumunun uygun olması gerekmektedir.

Concerta Kullananlar Polis Olabilir mi?

Polis Akademisi Başkanlığı'nın yönetmeliğine göre, DEHB tedavisi için ilaç kullananlar polis olamazlar. Ancak, ilaç kullanımı kesildikten sonra kişi değerlendirmeye alınabilir.

DEHB Askerliğe Engel mi?

DEHB, başlı başına askerliğe engel bir durum değildir. Ancak, DEHB'nin şiddeti, ilaç kullanımı ve kişinin genel sağlık durumu gibi faktörler askerlik durumunu etkileyebilir. Duruma göre askerlik hizmetine uygunluk kararı verilir.

Askerlikte DEHB İlaçlarının Kullanımı

Askerlikte DEHB ilaçlarının kullanımı genellikle tavsiye edilmez. Bu ilaçlar, uyku sorunları, iştah kaybı ve kalp atış hızının artması gibi yan etkilere neden olabilir. Ayrıca, DEHB ilaçlarının askerlik görevlerini yerine getirmeyi zorlaştırması mümkündür.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Ritalin için de geçerli
  • Neyse izlemeyin moral gider şimdi.
  • atsana kanka merak ettım

• Bu ilacı ve türevlerini kullanarak sınavda başarı elde edebileceğini sananlara acıyorum gerçekten...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de hocam
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ama dikkat eksikligim var benım odaklanamıyorum dıyenler basar kanka bırazdan ashdhasdhasd

• Yahu zaten o masaya 4 saat oturup çalışma disiplinini sağlayamayacak kadar nefsinize hakim olamıyorsanız üniversiteye de gitmeyi arkadaşlar. Çünkü bu sene yaptığınız çalışmanın birkaç katını daha 4-5 yıl(tıpçı isen 6-7 yıl) üniversitede de yapacaksın, orada nasıl çalışacaksın?
  • Hocam forumun concertalı veletleri bassa ne olur hocam, concertasız kitap bile okuyamıyacaklar sene sonunda.
  • sayın arkadaşlar,kazın ayağı malesef düşündüğünüz gibi değil.ilacı doping olarak kullanan sayısı oldukça fazla,ancak gerçekten dehb sahibi olmayanlar için en fazla plasebo etkisi sağlayabilir veyahut aa ilaç alıyorum oturup çalışayım motivasyonu sağlayabilir.gerçekten sıkıntılı olanlar maalesef böyle değil.ilaç bize ekstra bir özveri veya yetenek eklemiyor.nzt gibi görüşümüz artmıyor.ilaç sadece odağımızı normal insanlar seviyesine çekiyor.tüm olay bundan ibaret.ilaç tabiki kesin çözüm değil.ancak terapi için lise çağında yeterli süremiz yok.teşekkür ederim.

• tribünler ayakta kullanıcısına yanıt

hocam hasta olanlara laf edemeyız zaten ama bu ılacı kullananların yüzde 1 i hasta olduguna emınım

• tribünler ayakta kullanıcısına yanıt
    Hocam videoyu izlediniz mi, benim dediğim laflar ve burada hakkında konuştuğumuz kişiler sizin gibi hastalığı olan kişiler değil. Bu forumda 100 kişiden ancak 1 kişi bu ilacı hasta olduğu için kullanıyor. Geri kalan 99 kişi çalışmaya isteği olmayıp, amacı sadece üniversiteyi kazanıp 5 yıl boyunca yatmak olan kişiler. Üniversiteyi sadece sınavdan ibaret sananlar.
  • Günde 15 saat uyuyorum,nasıl bi ilaç bu normal uyku düzeni sağlar mı acaba,bilgisi olan var mı ?

• ahahaha yine concerta yazdıramayan gelip burada ağlamış.

•  :DDD

• Mandalinalı Portakal M kullanıcısına yanıt
    concertayı yazıramadım diye niye ağlıyım lan ezme. Asıl sene sonunda sen ağlarsın, "orkodoşlor concertasız kotop bolo okoyomoyorom" diye. Videoyu izle, tamamını.
    Gerçi senin kitapla işin var mı o da ayrı bir konu ama.

yazdırmak cok kolay yavrum sen devlette işe girerken psikiyatriyi nasıl acıklıyacgını düşün

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-02152A7C6

yazdırmak cok kolay yavrum sen devlette işe girerken psikiyatriyi nasıl acıklıyacgını düşün

öyle bir şey yok canım at yalanı

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.