Şimdi Ara

## Computex 2008: ATi Radeon HD 4850'nin Test Sonucu ## (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
152
Cevap
0
Favori
7.317
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: mehmet-bjk

asıl 4870 napıcak????

hee valla
  • tüh yaaa yeni 440 ytl ye POV 9800GTX almıştım kart gelmedi bile daha kargoda.
  • 3D mark tan daha önemli bir şey varsa o da oyun performansıdır.NVidia destekli oyunlarda 8800GT ile ancak başedebilir.Çünkü oyunlar 3D mark gibi 480 işlemciyi birden kullanmıyor.

Hemen yüklenmeyin ben de AMD fanıyımdır
  • Olsun bunun 9800 gtx geçeği malum ama yakalamış gibi
  • okadar emin olmayın 4850 nin 9800gtx i oyunlarda geçeceğini ben sanmıyorum.

ben 9800GTx aldıysam geçemez
  • quote:

Orjinalden alıntı: fx57

Computex 2008 ile birlikte yeni nesil ekran kartları da ortaya çıkmaya başladı. Nvidia'nın GT200 tabanlı GeForce GTX 280 modelinin görünmesinden sonra AMD-ATi'nin RV770 gpu'sunu baz alan iki numaralı oyuncusu olması beklenen HD 4850 modelinin yeni görselleri ve 3DMark Vantage sonucu ortaya çıktı. 256-bit bellek veri yoluna, 512MB GDDR3 belleğe ve 480 adet paralel işlem birimine sahip olan HD 4850'nin 3DMark Vantage'da P6466 puan aldığı ve grafik işlemci hızının kolay bir şekilde 700MHz üstüne çıkarılabildiği ifade ediliyor.

HD 4850'nin 3DMark Vantage'da P6466 puan aldığı ve grafik işlemci hızının kolay bir şekilde 700MHz üstüne çıkarılabildiği ifade ediliyor. Kim ifade ediyor arkadaşım :D D: Bi testler yayınlansın oyunlardaki performanslara bakalım.. Ben 8800gt yi geçeceğini düşünmüyorum ama denk ya da düşük çıkar. Oldu ki geçti diyelim. O kart o performansı vericem diye kömür olur :D Zaten gene 480 stream işlemciyi 5yol üzerinden yaptılarsa bu kart 96 tanesi kullanır. 480'de 480 kullarnırsada kömür olur :D Zaten hepsini kullansa nvidia'yı tokatlar ama kullanamıyor.. Bende bir zamanlar 2600xt oc edition için çok bekledim sürücü yapacaklarda 5x24=120 birim stream işlemciyi kullacakta performans alacam diye.. Yeni sürücülerle bişeyler olur gibi oldu meğer tek olan kartın 100derece ve üzerine çıkmaya başlaması imiş :D Neyse tek sözüm DIE FOR NVIDIA :D

• 96 tanesinin kullanilmasi diye bir sey yok. R600 ve RV670'deki 320 stream islemcisinin cogu durumda 250'den fazlasi kullaniliyor ki senin dedigine gore 64 tane kullanilmasi lazimdi.

Adam edilen TMU ve render back end'ler sayesinde kullanilan shader orani RV770'de daha cok artacaktir.
  • Lütfen artık şu 3d mark olaylarını bırakalım ve oyun testlerine bakalım HD3870 seriside 3Dmark'larda yüksek skorlar alıyordu.
  • ati 200-300 dolar arasında piyasayı silip süpürcek görünüşe göre, oyun filan çıktığıda yok, kimse bu yüzden gidip 9900gtx'e 600dolar filan vermez, nvidia'nın gtx280'in kırpılmış bir modelini bu fiyat aralığında piyasaya sokmazsa işi zor
  • Nerden biliyon 250den fazlasını kullanıyor saydın mı :D D:?? Ati'nin teknolojisi çok sayıda stream işlemci koymasıydı ama 5yol üzerinden. Kart çok darda kaldığı zamanlarda devreye giriyor diyorlardı ama ben hiç göremedim onların devreye girdiğini :) Hem 250den fazlasını kullansaydı piyasada ati tek olurdu.. Nvidia'nın en üst model kartlarında 128 tane varken ati 250 kullanacak ve ati nvidia'yı geçemeyecek çok ilginç değil mi?¿? Ha tabi bide ati shader olayını 4xxx serisinde ayırdı onuda unurmamak lazım ama hala 250 ve üzerini kullandığı kafama yatmıyor mantıken..
  • Duyurmalarıyla fiyatını belirlemeleri çok kısa bir zaman aldı. Aferin AMD'ye...
  • quote:

Orjinalden alıntı: Blast4620
    HD 4850'nin 3DMark Vantage'da P6466 puan aldığı ve grafik işlemci hızının kolay bir şekilde 700MHz üstüne çıkarılabildiği ifade ediliyor. Kim ifade ediyor arkadaşım :D D: Bi testler yayınlansın oyunlardaki performanslara bakalım.. Ben 8800gt yi geçeceğini düşünmüyorum ama denk ya da düşük çıkar. Oldu ki geçti diyelim. O kart o performansı vericem diye kömür olur :D Zaten gene 480 stream işlemciyi 5yol üzerinden yaptılarsa bu kart 96 tanesi kullanır. 480'de 480 kullarnırsada kömür olur :D Zaten hepsini kullansa nvidia'yı tokatlar ama kullanamıyor.. Bende bir zamanlar 2600xt oc edition için çok bekledim sürücü yapacaklarda 5x24=120 birim stream işlemciyi kullacakta performans alacam diye.. Yeni sürücülerle bişeyler olur gibi oldu meğer tek olan kartın 100derece ve üzerine çıkmaya başlaması imiş :D Neyse tek sözüm DIE FOR NVIDIA :D

arkadaşım ifade ediliyor kelimesine fazla takılmışsın.önceki serideki kartlara bakarsan eğer bu 4850 nin 700MHz ve üzerine rahatça çıkabileceği ortada.hem testler 700MHz de yapılmış.

@annihilator link için teşekkürler.VR-Zone da 700 yazıyormuş.

• quote:

Orjinalden alıntı: Blast4620

Nerden biliyon 250den fazlasını kullanıyor saydın mı :D D:?? Ati'nin teknolojisi çok sayıda stream işlemci koymasıydı ama 5yol üzerinden. Kart çok darda kaldığı zamanlarda devreye giriyor diyorlardı ama ben hiç göremedim onların devreye girdiğini :) Hem 250den fazlasını kullansaydı piyasada ati tek olurdu.. Nvidia'nın en üst model kartlarında 128 tane varken ati 250 kullanacak ve ati nvidia'yı geçemeyecek çok ilginç değil mi?¿? Ha tabi bide ati shader olayını 4xxx serisinde ayırdı onuda unurmamak lazım ama hala 250 ve üzerini kullandığı kafama yatmıyor mantıken..

Sen saydin herhalde 96 tanesi kullaniliyor filan diyorsun? Hayir, ben de saymadim ama isi gucu shader yazmak olan adamlarla muhabbetim sirasinda ogrendim. ATI mimarisi thread paralelligi uzerine kurulmustur yani her bir 5li shader grubu ayni thread uzerinde farkli instructionlarla calisir. VLIW deniyor bu 5li instructionlara, eger kod uygunsa 5te 5 yapabiliyor ATI, en kotu ihtimalle 3'e filan dusuyor.

NVidia'da 128 tane ATIde 320 tane, oyle mi? Degil. NVidia'nin shader'lari ATI'ninkinden daha guclu, arkalarinda cok daha iyi bir render back end sistemi ve texture fillrate - zfillrate var ve daha hizli calisiyorlar.

• Yha arkadaşım hani test nerde ya.. Resim onlar resim. Gerçek test istiyokh :D Yarın ne oluyo ne bitiyor görücez kısmetse..
  • arkadaşlar biraz sabır edin.

oyun testleri çıksın esas ozaman yorum yapalım.

3 dmark lar benim için önemli değil. ben oyuncuyum oyun için karta para veririm bench için değil.

az kaldı sabır. bak benim kartımda gelmedi bugün gelecek Pov 9800gtx im

• quote:

Orjinalden alıntı: 865pe

arkadaşlar biraz sabır edin.

oyun testleri çıksın esas ozaman yorum yapalım.

3 dmark lar benim için önemli değil. ben oyuncuyum oyun için karta para veririm bench için değil.

az kaldı sabır. bak benim kartımda gelmedi bugün gelecek Pov 9800gtx im

şunu bir düşünsene:
    kartlar çıkmış piyasaya 4870 senin aldığın 9800GTX i yerle bir ediyor oyunların çoğunda.
    ve sen verdiğin 600$-YTL neyse işte o parayla sağlam bir kazık yemiş oluyorsun.valla bana çok kötü koyar böyle birşey.sendede ne cesaret be kardeş.bu zamanda 9800GTX gibi bir kart almak.

• quote:

Orjinalden alıntı: annihilator

Sen saydin herhalde 96 tanesi kullaniliyor filan diyorsun? Hayir, ben de saymadim ama isi gucu shader yazmak olan adamlarla muhabbetim sirasinda ogrendim. ATI mimarisi thread paralelligi uzerine kurulmustur yani her bir 5li shader grubu ayni thread uzerinde farkli instructionlarla calisir. VLIW deniyor bu 5li instructionlara, eger kod uygunsa 5te 5 yapabiliyor ATI, en kotu ihtimalle 3'e filan dusuyor.

NVidia'da 128 tane ATIde 320 tane, oyle mi? Degil. NVidia'nin shader'lari ATI'ninkinden daha guclu, arkalarinda cok daha iyi bir render back end sistemi ve texture fillrate - zfillrate var ve daha hizli calisiyorlar.

Kod uygunsa demişsin. Bende ondan dolayı diyorum zaten(Sürücü ve oyun kodu yani). En son ati 8.3 driver kullandım 2600xt cim ile :D performans artışı vardı ama kart ısınıyordu sonra reset.. Belki 5te 3 belki 5te 5 çalışıyordu saymadım :D.. 4850 5x96 çalışırsa aynı sorun ondada olur gibi geliyor.. En azından overclocklu versiyonlarda diye düşünüyorum.. Zaten kartın şekli bi acayip tek bakışta anladım çok ısınacak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Blast4620 -- 3 Haziran 2008; 13:45:09 >

• 4870'in 9800GTX'i saglam sekilde gececegi %100 gibi bisey

4850 asagi yukari 8800GTX~9800GTX gibi performans veriyor, daha bile hizli olabilir.

Tabi oyun testlerini beklemek lazim o ayri

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi annihilator -- 3 Haziran 2008; 13:45:33 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: annihilator

4870'in 9800GTX'i saglam sekilde gececegi %100 gibi bisey

Ya %100 dür ya da gibidir karar ver kendinle çelişiyorsun arkadaşım Rekabet olsun olmasın demiyorum ama Amd hem işlemci hem ekran kartı sektöründe olduğu için zorluk çekiyor.. Daha intele cvp'ta veremediler çok dertliyim bu konuda eski bi amd kullanııcısı olarak. Nvidia'ya cevapları iyi olursa ne mutlu piyasa için :D. Neyse. Ati geçerse 8800gt sonic'e verdiğim paraya yazık olacak ama geçemezse gobek atacam forumda

• Piyasaya yeni ekran kartlarının çıkacağı vakit hep aynı muhabbetler aynı tartışmalar dönüyor sıkıldım açıkçası
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.