Şimdi Ara

Compton olayı sorusu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
422
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Compton olayında bir foton, durmakta olan m kütleli elektrona P büyüklüğünde momentum kazandırıyor.
    Buna göre fotonun momentum büyüklüğünün değişme miktarı aşağıdakilerden hangisine eşittir?
    Cevap P²/2mc

Muhtemelen basit bir sorudur, açıklayarak çözerseniz sevinirim. Teşekkürler şimdiden

• up
  • yok mu hiç çözebilen ya
  • ygslyssayisal Y kullanıcısına yanıt
    valllaha soruda formülle çeviricezde anlamadım uğraştım biraz çıkmadı bence direk formülü vardır.Acaba son enerji farkından mı E=Pc yapıcaz 1/2 mc2 den
  • Çözüm şudur:
    Elektronun momentumu P, fotonunki de Pfoton olsun.
    Elektrona çarpan foton, elektrona P büyüklüğünde momentum kazandırıyormuş. Elektronun kazandığı enerji P²/2m olur dolayısıyla fotonun kaybettiği enerji de aynısı olur. Fotonun enerjisinin Efoton= Pfoton*c olduğunu göz önünde bulundurursak ΔEfoton = ΔPfoton * c = P²/2m olur. O halde ΔPfoton = P²/2mc olur.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Psydia kullanıcısına yanıt
    ben bulmuşum zaten :) eşitliği yapmadım hocam diper soruda forumdaki Hbar demişsiniz o o tam olarak ne
  • quote:

Orijinalden alıntı: Psydia

Çözüm şudur:
    Elektronun momentumu P, fotonunki de Pfoton olsun.
    Elektrona çarpan foton, elektrona P büyüklüğünde momentum kazandırıyormuş. Elektronun kazandığı enerji P²/2m olur dolayısıyla fotonun kaybettiği enerji de aynısı olur. Fotonun enerjisinin Efoton= Pfoton*c olduğunu göz önünde bulundurursak ΔEfoton = ΔPfoton * c = P²/2m olur. O halde ΔPfoton = P²/2mc olur.

Çok teşekkür ederim
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    FİZİK TSUNAMİ DALGA SORUSU
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Secxdx

ben bulmuşum zaten :) eşitliği yapmadım hocam diper soruda forumdaki Hbar demişsiniz o o tam olarak ne

Hbar dediğim şey ħ yani çubuklu h (h with bar) ve h/2π 'ye eşittir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Psydia kullanıcısına yanıt
    atomdaki açısal momentum yanı hbar diyince orda verdi sandım ingilizce yok hocam anlamdım
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.