Şimdi Ara

Command & Conquer 4: Tiberian Twilight - Beta İzlenimlerim

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
2.207
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Öncelikle şunu söylemek istiyorum. Multiplayer'ı çok zevkli olmuş ve herkesin denemesini tavsiye ederim. Herhalde şu ana kadar oynadığım stratejiler içerisinde en iyisi ve en farklı multiplayer yapısına sahip oyun olacak.

Multiplayerdan başlamışken devam edelim. Oyuna girince otomatikman bir lobiye giriyorsunuz. Saymadım ama yaklaşık 15-20 tane lobi var. Alt panel tamamen online oyun için tasarlanmış. girdiğiniz lobideki oyuncuları görebiliyorsunuz. İsterseniz farklı bir lobiye de giriş yapabiliyorsunuz. Ya da kendinize parti kurup arkadaşlarınızı partiye davet edebiliyorsunuz. Lobiye girdiğinizde sol kısımdan isterseniz lobideki kişilerle topluca sohbet ediyorsunuz. Arkadaş listenizi düzenliyorsunuz. Parti kurabiliyorsunuz. Ve mesajlarınıza bakabiliyorsunuz. Al panel bu şekilde. Multiplayer beta olduğu için oyunda single görev bulunmuyor. Campingler boş. En sağda "Auto Match" ile herhangi bir oyuna otomatik girebiliyorsunuz. "Custom Match" a girdiğiniz de 5 seçenek çıkıyor karşınıza. 1 vs 1 2 vs 2 3 vs 3 4 vs 4 ve 5 vs 5 olarak 5 farklı seçenek var. İstediğinizi seçip public game i seçerek oyun arayabiliyorsunuz. Ya da siz oyun kuruo oyuncuların gelmesini bekliyorsunuz. İsterseniz oyuna arkadaşlarınızı da davet edebiliyorsunuz. Demoda 4 farklı harita var. 4'ü de güzel haritalar.

Multiplayer'da en çok hoşuma giden özellik rank sistemi oldu diyebilirim. Stratejilere ayrı bir hava katmış. XP kazanarak rank atlıyoruz ve yeni üniteler yeni upgradeler çıkıyor.

Command & Conquer 4: Tiberian Twilight  - Beta İzlenimlerim Command & Conquer 4: Tiberian Twilight  - Beta İzlenimlerim Command & Conquer 4: Tiberian Twilight  - Beta İzlenimlerim
     Command & Conquer 4: Tiberian Twilight  - Beta İzlenimlerim Command & Conquer 4: Tiberian Twilight  - Beta İzlenimlerim

Ana menü'de ki "Profile" kısmında 3 seçenek var. "Arsenal" kısmından rankımızı bir soranki level için gereken XP'yi ve her ırk için hangi ünitelerin açık, ünitelerin tek tek özelliklerini, upgradeleri ve sonraki levelde hangi ünite veya upgrade'in açılacağını görebiliyoruz. "Service Record" kısmında ise oyun içi istatiklerimizi görüyoruz. İster camping istersek de multi oyundaki istatiklerimize bakabiliyoruz. Sağ sekmede ise "Achievement" lerimize bakabiliyoruz.

Şunu da belirteyim. Oyunda 2 ırk olmasına rağmen her ırk kendi içinde "Offense" "Defense" ve "Support" olmak üzere 3 farklı birime sahip. Her birimin üniteleri ve upgradeleri farklı. Bu yüzden ünite çeşitliliğimiz fazla diyebilirim.

Oyuna geçersek. Oyuna başladıktan sonra 3 birimden birini seçiyoruz. İdeal 5 e 5 oyunda 2 defese 2 offense ve 1 support idealdir. Ancak istediğinizi seçmek size kalmış. Seçtikten sonra ana binamızı istediğimiz yere açabiliyoruz. Oyunda ki amacımız kontrol noktalarını ele geçirmek ve düşmanı saf dışı bırakmak kısaca. Oyunda gördüğüm kadarıyla para toplama işi yok. Fazla oynamadığım için gördüğüm 1-2 özelliği anlayamadım. Bazı yerlerde çıkan tiberiumları engineerlar ile alıp istediğimiz yere anlık saldırı yapabiliyoruz. Bir nevi kamakazi gibi. Onun dışında bir işe yarıyor mu bilmiyorum. Ayrıca haritanın bazı yerlerinde tuneller bulunuyor eğer tunelleri elegeçirirsek istediğimiz gibi tunelleri kullanabiliyoruz. Oyun için grafikleri de gayet güzel 1680*1050 bütün ayarlar sonda AA 3'de sıkıntınız oynuyorum. Ayrıca multide lag sorunu yok diyebilirim. Şu ana kadar 2-3 oyun yaptım hiç birinde bi sıkıntı olmadı.

İlk izlenimim olumlu yönde. Ancak single ı nasıl olur bilemiyorum. Zira multisi çok hoşuma gitti. Denemenizde yarar var.

İsteyenlerle aramızda bir oyunda yapabiliriz. :)

Oyun içi SS'ler.

Command & Conquer 4: Tiberian Twilight  - Beta İzlenimlerim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NeCRiS -- 12 Şubat 2010; 12:55:49 >

• Eline sağlık,

"Oyun için grafikleri de gayet güzel 1680*1050 bütün ayarlar sonda AA 3'de sıkıntınız oynuyorum." demişsiniz. Sistem özellikleriniz nedir acaba? Ekran görüntüleri nedense bu ayarlara rağmen çok güzel görünmüyor bana göre. Belkide ben yanlış değerlendiriyorumdur.

Ayrıca ekran görüntülerinden anladığım kadarıyla oyunda yaklaştırma/uzaklaştırma seçeneği çok verimli değil zira bütün görüntülerde oldukça yakından bir mesafeden oyunu oynuyorsunuz. Strateji oyunlarında görüntünün çok yakın olması bence birimlerin kullanımını ve uygulanacak stratejileri oldukça kısıtlıyor. Savaş alanının daha yukardan seyredilebilmesi gerekir diye düşünüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Helldancer

Eline sağlık,

"Oyun için grafikleri de gayet güzel 1680*1050 bütün ayarlar sonda AA 3'de sıkıntınız oynuyorum." demişsiniz. Sistem özellikleriniz nedir acaba? Ekran görüntüleri nedense bu ayarlara rağmen çok güzel görünmüyor bana göre. Belkide ben yanlış değerlendiriyorumdur.

Ayrıca ekran görüntülerinden anladığım kadarıyla oyunda yaklaştırma/uzaklaştırma seçeneği çok verimli değil zira bütün görüntülerde oldukça yakından bir mesafeden oyunu oynuyorsunuz. Strateji oyunlarında görüntünün çok yakın olması bence birimlerin kullanımını ve uygulanacak stratejileri oldukça kısıtlıyor. Savaş alanının daha yukardan seyredilebilmesi gerekir diye düşünüyorum.

Aslında belirtmeyi unuttum. Bu SS'ler oyuna ilk girdiğim anda aldığım SS'ler ayar yapmamıştım. Sanırım medium ayarlardı default olarak. Tüm ayarlar açık SS'leri de eklerim birazdan.

Yakınlaştırma var ancak dediğiniz gibi en uzak görüntü bu. İlk başlarda beni de biraz rahatsız etmişti ama alıştım diyebilirim. Ancak daha uzak olsa tabi ki daha iyi olurdu.

• Sistem özellikleriniz neydi?
  • Hocam benim sistem son ayarlda çalıştırırmı acaba . Ekran kartı msi 9600gt oc 256 bit, 3 gb ram, 450 watt power, intel core 2 duo 1.8, anakart p35 noe yorumunuzu bekliyorum..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Helldancer

Sistem özellikleriniz neydi?

AMD Phenom 8750 Triple Core 2.4GHz, 4 gb ram, Sapphire Ati HD4850X2 1GB 256Bit GDDR 3
  • Bu konuyu görünce Beta key aldım ancak keyi girdikten sonra indirme sayfasını yanlışlıkla kapadım şimdi keyi kabul etmiyor
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 2 Irk olması önyargı bıraktı bende bir anda.Ama Oyunu oynamayacağım anlamına gelmez.Uzun süredir beni tatmin eden bir strateji oyunu çıkmıyor yenilerden hepsi hayak kırıklığı eskilerde var ne varsa.
  • beta sürümünü nereden ve nasıl indirebilirim.
  • Gamespot'tan key alınabiliyor. Aldığınızda c&c 4'ün sitesine gidin ve EA Account yaratın veya varsa girin. Gamespottan gelen maile tıklayın ve kodunuzu girin. İndirme başlamış olur.

Ben de GDI'da 17 level oldum. Üniteler biraz dengesiz sanırım ve Spammer'lar çok. Yine de zevkli oyun, C&C3'ten çok farklı olmuş. Yeni halini de sevdim.
  • keyi burdan alabilirsiniz http://www.gamespot.com/event/codes/command-conquer-4-open/
    en fazla kaç level var acaaba ben daha 6 dayım :)
  • profilden baktım özelliklere en fazla 20 level galiba iki buçuk saat oynamışım 6 level anca olmuşum her levelde 2000 xp istiyo galiba 20 levelde 40000 xp eder 3-4 güne bütün özellikleri açarım ayrıca hammede falan yok galiba istediğin kadar üretebiliyon sadece limit var grafiklerde kasacak kadar değil 9600gt ile hepsi üst seviyede iken rahatlıkla oynayabiliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi paratuzağı -- 13 Şubat 2010; 23:27:35 >
  • bencede güzel bir oyun dün yükledim baya sarıyo tavsiye ederim bu arada topluca kursak oynasak haberleşerek felan güzel olmazmı?
  • oyunun multisi çok sağlam olmuş beta olmasına rağmen hiç lag yok ve takılma yok.Baya zevkli level atladıkça yeni özelliklerin gelmesi insanın oynadıkça oynayasını getiriyor.Hava desteği çok önemli oyunda bir support la bir attack takımını birleşince yenilmez bir ordu çıkıyor tabi takım oyunu şart..
  • Oynayan varsa haber etsin.

Nickim Neo80
  • Oyunu oynamadım ama ama videolarından çok beğendim bir dawn of war 2 sever olarak oyun beni oldukça cezbetti diyebilirim bundan önceki c&c leri oynamadım (daha doğrusu beğenmediğimden oynayamamıştım) ama bu action rpg tarzı bir şey olmuş ve multi maçların çok zevkli olacağına inanıyorum
  • gerçekten çok güzel olmuş ilk başta biraz farkli geldi oyun bana ancak 2. maçta alıştım. diger oyunlarindan oldukça farklı olmuş tiberium wars a benzemiyor pek daha güzel diyemiycem daha kötüde denemez kendini oynatıyor ayrica beta oldugunu da umutmamak lazim. ünitler arası dengesizlik var denemez zaten hepsi farkli birşeye karsı guclu bazisi havaya karşı bazısı yer ünitlerine bazisi roketlerden cok damage yiyor bazisi lazerden. ek olarak tiberiumlarla upgrade puani aliyorsunuz.gayet eylenceli normal sürümünde biraz daha fazla detay olursa kendini çok uzun sure oynaticaktir.
  • En güzel yanıda yenildiğinize üzülmemeniz. Çünkü ufakda olsa XP değeriniz artıyor. Tabi maç kazanırsanız ve iyi oynarsanız daha çabuk yükseliyorsunuz. Açılmayan üniteler açılıyor. 20 level yapanların Support özelliği çok dehşet boyuta varıyor.
  • CC3 ü orjinal almıştım bunu da öyle düşünüyorum online oyunun tadı başka, zaten adam gibi strateji yapan kalmadı artık
  •  Command & Conquer 4: Tiberian Twilight  - Beta İzlenimlerim

Yükledim.Key aldım.Auto update vardı bekledim."play" e bastım bu çıktı

(aynı şeyleri 3 kez yaptım)
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.