Şimdi Ara

Cold Heat El Yakmayan Pilli Havya Deneyimim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
586
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Merak edip aldıktan sonra (N11'den aldım) duramadım ve birkaç saat de olsa deneyimlerimi sizlerle de paylaşmak istedim ki almak isterseniz belki burada yazılanlar işinize yarar.

Öncelikle lehim makinesi baya büyük ama ele oturuyor. Kabı gerçekten kaliteli ve menteşeleri metal pimli. Dayanıklı ve kaliteli bir görünümü var kutunun.

5 adet AA pil ile çalışıyor. Alkalin pil olsun, şarjlı pil takmayın denmiş. Bu pillerle 700 lehim yapılabileceği yazıyor ama tanesi 1.6 volt olan BİM pillerim 10 lehim denemesinden sonra hem ısınmıştı. Hem de 1.4 volta düşmüştü. Youtubedaki videolara bakarsanız BİM pillerinin piyasadaki marka pillere göre yabana atılamayacak kapasiteleri var. Yine de belki Duracell, Energizer, Varta gibi piller ısınmaz ama yine de uzun süre gideceğini sanmıyorum. Yani sık kullanımda pillerin ısınması güven vermedi.

Bu cihazın uç kısmı göreceğiniz üzere 2 tırnaklı ve lehim yüzeyine ikisi birden temas etmeden çalışmıyor. Temas edince de anlık yüksek ısı veriyor. Benim 10 denememden sonra ucun ortasındaki madde biraz eridi ve dışa çıkıntı yaptı. Yani uçların uzun süre dayanacağını sanmıyorum.

Bir de malum lehimlerde flux var. Eriyince bir süre sonra havya ucuna yapışıyor ve biz de sünger veya tel ile temizliyoruz. Bunda ise flux uca yapışıyor ve ucun iletkenliğini bozuyor. Çalışması için iki ucun da teması şart. O yüzden temiz olması gerek. Uca bir şey yapışmıyor diyenlere bakmayın. Çok olmasa da lehim bile yapışabiliyor. Ben çareyi sıcak iken ucunu yumuşak bir beze hızlıca değdirmekte buldum.

Araştırdım ama bulamadım. Eğer uçları ucuzsa cihaz alınabilir. Ayrıca pillerin ısınması ciddi bir sorun. Çünkü salınım yapma riski var. Üretici, şarjlı pil kullanmayın diye özellikle belirtmiş (ya yüksek akımdan cihaz zarar görür ya da şarjlı pillerin voltajı düşük diye demişler olabilirler) ama sorumluluk sizde olmak üzere ni-cd piller de kullanıp deneyebilirsiniz. Ni-Cd piller yüksek akımlarda daha stabil çalışıyor. Ben denedim güzel çalıştı. Uzun vadede ne olur bilemem tabi. El vidalamasından vs. ni-cd pil sökebilirsiniz. Kullanırken cihazın pil düşmanı olduğunu düşünerek keşke ayrıca adaptör girişi gibi bir şey de yapsalarmış dedim.

Yalnız şu var ki farklı bir deneyimden olsa gerek, bununla lehim yapmak zevkli oluyor. Pro modeldeki uç baya kalın (ilk çıkanı klasik modeldi). İnce işler için uç varmış ama nedense satıcı ilanlarına koymamış. Eğer pahalıysa alırken bir düşünmek gerek. Ben alırken sormadım ama siz almak isteyen mutlaka satıcıya uçların fiyatlarını sormalı.

Son olarak lehim yaparken uç kırıldı diyenler var. Bastırmadan lehim yapmak gerek. Metal değil ki bu uç, farklı bir yapısı var. Zaten iletken uçların teması neticesinde uç ısınıyor. Bastırmak bir şeyi değiştirmez.

Durum bu...

Cold Heat El Yakmayan Pilli Havya Deneyimim
    Cold Heat El Yakmayan Pilli Havya DeneyimimCold Heat El Yakmayan Pilli Havya Deneyimim

• böyle saçmalık abidesi bir şeyle lehim işleri yapılmaz.

pilli havya nedir valla bir yaşıma daha girdim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • alırım kalın bakır teli sürterim eğeyi istediğim şekle sivriliğe getiririm ne pil ararım ne sünger,icabında plastik eritmekte gerekebiliyor,bir lehim öncesi o kadar temizlikle uğraşılmaz.
  • Bu cihaz fanteziden baska bir sey değil ama iyi markalarin pilli havyalari var. Yine de onlar da ince isler için. Kablosuz olacaksa en iyisi herhalde gazlı olanlar. Bu ise çok uzun dayanmaz. Zaten tutmadı da piyasada.

Diğer taraftan zaten tabanca ve kalem havyanin da yeri başka.

Bu arada tabancaba ben de bakir kablo kullanıyorum.

En güzeli ayarli bir istasyon alıp kullanmak herhalde. Her işe gider

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karadvt -- 6 Ekim 2018; 16:25:15 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.