Şimdi Ara

Çoklu Prizlere Ek Yapılması Hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
389
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Önceden hakelsan marka aldığım 10'lu prizin bütün slotları dolduğu için şu an aynı markadan bir tane daha alıp 1 slota takıp çoklamayı düşünüyorum. yani toplamda 20 çoklu slot olcak. Belki 5'lisini de alabilirim bilmiyorum.

Bu şekilde ek yapmak tehlikeli midir? Tehlikeli ise nasıl çoklayabilirim bu prizleri başka türlü :)

Bağlanan ekipmanlar : projeksiyon, laptop, subwoofer, modem, ps4, receiver vs...

Tşkler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Balr0g -- 26 Ocak 2015; 21:01:14 >

• Ek yapmanın bir zararı yok. Yeter ki çekilebilecek en fazla akıma yaklaşmayın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • çekilebilecek en fazla akım derken neyi kastettiniz evlerde bildiğim kadarıyla 16a lik sigorta kullanılıyor. 1 grup prizden 16a den fazla çekilmemeli mi yani?
  • Bağlı olduğu sigortadaki prizlerde 16 ampere yakın akım çekilmedikçe istediğiniz kadar ek yapabilirsiniz

• Uzatmaya 2. 3. Uzatma bağlamak çok doğru bir davranış değildir. Çünkü bu durumda ilk uzatmanın kablosuna ekstradan yük binip tehlike arz edecektir. Duvardaki prizi 2li prizle değiştirip 2. uzatmayıda doğrudan prize takmanızı öneririm. Veya ilk uzatmanın kablosu şuanda en iyi ihtimalle 3*1,5mm dir. Bunu 3*2.5mm olacak şekilde değiştirip 2. uzatmayı kullanmanız uygun olacaktır.

• quote:

Orijinalden alıntı: TuRkiShCowboy

Uzatmaya 2. 3. Uzatma bağlamak çok doğru bir davranış değildir. Çünkü bu durumda ilk uzatmanın kablosuna ekstradan yük binip tehlike arz edecektir. Duvardaki prizi 2li prizle değiştirip 2. uzatmayıda doğrudan prize takmanızı öneririm. Veya ilk uzatmanın kablosu şuanda en iyi ihtimalle 3*1,5mm dir. Bunu 3*2.5mm olacak şekilde değiştirip 2. uzatmayı kullanmanız uygun olacaktır.

Hocam benim kablonun uzerinde 3g x 2.5mm2 yaziyor zaten, bu durumda dedigimi yapabilir miyim? Yoksa priz mi yapayim

• Yapabilirseniz prizi değiştirmeniz daha iyi olacaktır, yoksa uzatmaya uzatma ekleyebilirsiniz.

• bence de bir sorun olmaz ek yapmaktan
  • quote:

Orijinalden alıntı: TuRkiShCowboy

Uzatmaya 2. 3. Uzatma bağlamak çok doğru bir davranış değildir. Çünkü bu durumda ilk uzatmanın kablosuna ekstradan yük binip tehlike arz edecektir. Duvardaki prizi 2li prizle değiştirip 2. uzatmayıda doğrudan prize takmanızı öneririm. Veya ilk uzatmanın kablosu şuanda en iyi ihtimalle 3*1,5mm dir. Bunu 3*2.5mm olacak şekilde değiştirip 2. uzatmayı kullanmanız uygun olacaktır.

hocam dediğiniz gibi ilk uzatmaya ekstra güç biner ama mesela ilk prize bir zarar gelmeden önce yani ilk prizin yanmaı durumundan önce sigortalar atmaz mı?
  • TuRkiShCowboy kullanıcısına yanıt
    Bende 6 lı iki adet alıp sunta üstüne birlestirdim. Yan tarafından 3 delik açtım yandaki 6 linin kablosuna paralel çektim. 1 senedir sikinti gerçi modem, ev telefonu, hoparlor(9w), telefon şarjı dışında PSU(300w) ve monitör var yük binecegini sanmıyorum tehlikeli değil dimi ?

• quote:

Orijinalden alıntı: linyit43

Bende 6 lı iki adet alıp sunta üstüne birlestirdim. Yan tarafından 3 delik açtım yandaki 6 linin kablosuna paralel çektim. 1 senedir sikinti gerçi modem, ev telefonu, hoparlor(9w), telefon şarjı dışında PSU(300w) ve monitör var yük binecegini sanmıyorum tehlikeli değil dimi ?

Evde çok akım çeken şeyler rezistanslı cihazlardır. 2000-3000W kadar güç harcarlar. Oradaki her şeyi toplasanız 500-550W yapar en fazla bu da 2.5A demek. 16A değerine çok uzak.
  • cowsmilk C kullanıcısına yanıt
    haftada 1 2000watt olan sac kurutmayi fan hızı ve isi ayarı max yaparak kullanıyorum. Televizyonun krizine takmak daha faydalir.

• asıl önemli olan vs'lerin ne olduğudur. saç kurutma makinesi veya su ısıtıcı gibi, fazla akım çekmeyen yükler bağlarsanız, problem çıkarmayabilir. ama bir prize 20 girişli uzatmalar fazla gelebilir. eğer eviniz sigortalıysa, ilerde sorun çıkarmaması için, yükleri dağıtman en iyisi olacaktır. sigorta şirketi, standart olmayan tesisat yüzünden, işi yokuşa sürebilir.
  • Arkadaş doğru söylüyor sigortanızın amperini geçmezsenizsıkıntı olmaz. Geçerseniz sigorta atar.
  • Bağladığınız şeyler hep düşük güçte. Hepsini toplasanız bir "ütü" zor eder.
    Yani problem olmaz.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.