Şimdi Ara

ÇOK YÜKSEK DPI NE İŞE YARAR?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
3.171
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba herkese. Bi süre önce bi oyuncu mouse u almıştım. Mouseun driver ı ile istediğim şekilde ayarladım. Ancak baktığımda mouse için aşırı yüksek dpi değerleri vardı. Normal bilgisayar kullanımı için zaten aşırı fazla hassas olan bu dpi oyunlarda da büyük ihtimalle avantaj yerine dez avantaja neden olmaz mı? COD da 2000 dpi ile oynayan bir sniper düşünemiyorum. Madem bu 5700-5500 dpi fiyatın da aşırı artmasına neden oluyor. Soruyorum ne işe yarıyor bu fazla dpi?

• Mause ayarlarından sensevitiyi düşürebilirsiniz
  • Hassasiyetini arttırır diye biliyorum. Ben her oyunu 3000 küsür dpi ile oynuyorum.
  • aslında yüksek dpi yüksek hız için üretilmiştir ilk başlarda. sonra işin içine rekabet girince abartıldı bu mevzu. mesela bi logitech g500 5700 dpi. 1920x1080 çözünürlük için fazla bi değer. ama işin içine çoklu monitörle daha yüksek çözünürlük girince işler değişecektir o zaman gerekli olabilir. ama şunu sormak lazım kaç kişide çoklu monitör var kaç kişide 5000+ dpi li mouse var. ha strateji yada rpg h/s oynayan bi kişi için göreceli olarak 2500-3500 dpi işe yarar ama fps oyununda kesinlikle 1920*1080 de 2000 dpi üzeri gereksiz.
    eğer arttıracaksan bi yerlerden azaltman lazım. oyundan yada windows tan. ben moustan arttırılıp oyundan kısmakla ikisinide ortalamanın arasında pek bi fark görmedim. hatta birisini sonuna kadar azaltıp diğerini yükseltmenin dezavantajı oluor diyebilirim. ama bunu bence herkes kendisi test edip objektif bi şekilde kendisine sormalı. acaba gerçekten gereklimi ?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ram arttırmak işe yarar mı?
    11 yıl önce açıldı
    EV DEĞERİ NE İŞE YARAR???
    19 yıl önce açıldı
    bu tuşlar ne işe yarıyor???
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.