Şimdi Ara

***ÇOK ÖNEMLİ - YARDIM LÜTFEN YOKMU ÇÖZEBİLECEK BABAYİĞİT

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
319
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • MSI Neo2 I865PE Platinium Board, P4 3.0E'li bir sistemim var OS olarak XP Pro SP2 yüklü... Sistemin bütün driverleri yüklü tanımlanmamış hiçbir aygıt yok. Ancak sisteme USB 2.0 porta bağladığım hiçbir cihaz tanımlanmıyor. Daha Türkçesi cihaz takılan aygıtın farkına bile varmıyor. USB 2.0 Driverları, Evrensel USB veriyolu sürücülerinde bir eksik yok... Sürücüleri kaldırıp yeniden kurdum yine de yemedi. Nasıl çözebilirim...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SXbirci -- 5 Ağustos 2005, 11:20:01 >



  • bios setup tan usb portları ile ilgili labilir mi ?? istersne4 bir göz at
  • Baktım orada herhangi bir sorun görünmüyor. Driverları da defalarca kaldırıp yeniden kurdum...
  • Peki usb 1.1 olan aygıtlar çalışıyormu ??
  • valla onu denemedim ama "yeni donanım bulundu" mesajı bile gelmiyor...
  • eğer ön usb leri diyosan kabloları takılımı bi bak.
    eğer onboard usb ise biosdan bi bak enabled mi? olmuyosa yapabilecek bişe yok kasayı değiştir hatta anakartı değiştir
  • Valla her USB portunu denedim bütün bağlantılar tam. USB'lerden +5 volt güç geliyor. takılan aletlere ama DATA alış-verişi yok. Diyorum ya "Yeni donanım buflundu" mesajı bile çıkmıyor
  • Bence bios ayarlarınıda eksiksiz olarak kontrol ettiysen USB bağlantılarını kontrol eden yongalarla ilgili bir problem olabilir.Eğer anakartın garantiliyse aldığın yerle bi görüş derim hem onların daha farklı testler yapma imkanı olur
    Ve artı olarakta chipset sürücülerini falanda kontrol edebilirsin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi traxdata -- 5 Ağustos 2005, 11:39:01 >
  • hım ya xp service pack 1 cd var mı elinde ???
  • Evet var. Bu arada yanlış bilmiyorsam USB Controller'larını içeren yonga Güney köprüsü. Eğer Güney köprüsünde sorun olduysa bunu anlamanın başka bir yolu var mı. Anakart garantili ama şimdi yollasam en az 2 hafta gelmez ana kart
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ardent_boy

    hım ya xp service pack 1 cd var mı elinde ???


    Bence birde service pack 1 ile bir dene belkide service pack bir sorun yapıyo.Bu usb 2.0 olayının service pack lerlede ilgisi var.Biliyosun service 1 yokken xpye usb 2.0 tanıtılamıyosu usbechi.sys diye bi doya arıyodu.Birde servipack 1 li bi Xp yükleyip deneyebilirsin.Service pack 2 li xp yükleyip bilgisayarını açamayan arkadaşlar tanıyorum.Ama bilgisayarları service pack 1 yüklüyken sorunsuz çalışıyor. Denemekle bir kaybetmezsin TABİ ZAMAN DAN BAŞKA KOLAY GELSİN




  • Çok sağol dostum. Şu Usbehci.sys bana bir ara sorun çıkartmıştı. Ama yonga diye korktum ya :S eğer yongaysa şimdi bir sürü uğraş dur. Sistemde başka bir sorun yok. Herşey normal tek sıkıntı bu USB işi ama bayağı tırstım açıkçası. Bi de bu Güney Köprüsü diyelimki uçtu e çalışır mı ki pc???
  • Güney körüsü aynı zamanda PCI slotları ile ilgili veri alışverişinide üstlerniyo bildiğim kadarıyla .herhalde tamamen gitmiş olsa durum bu kadar tos pembe olmazdı diye düşünüyorum. Ama bence olayın güney köprüsü ile pek ilgisi yok çünki üzerinde hiç usb olmayan anakartları düşün bunlara usb 2.0 için PCI kartlar takılıyo ve bunların üzerinde bi tane küçük bir yonga var.Ven güney köpürü eski bi yonga olmasına rağman makina USB 2.0 özelliğine kavuşuyor.Bence senin anakartın üzerindede buna benzer bu işi yapan bir yonga vardır. muhakkak çalışmasında güney köprünün işlevlerinide kullanıyo ama bena göre bu iş içince bir yonga olması lazım. ama sen daha önce sölediklerimi dene YANLIŞ TEŞHİS YAPIP ÖLDÜRMEYELİM VATANDAŞI




  • Sağol dostum mutlaka deneyeceğim. PC evde akşam gider gitmez formatı basıp SP1'li pro yükleyeceğim.
  • KOLAY GELSİN
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.