Şimdi Ara

Çok Önemli Soru Tipi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
3
Favori
3.120
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Kimyada mesela HF ve NaOH un eşit molarlarını karıştırırsak pH 7 mi olur yoksa HF zayıf asit oldugundan tam iyonlasamadigi icin 7 den fazla mı olur?Bazı denemelerde pH ı 7 kabul etmiş ama mesela Test okulun Tr sinde tam nötrlesme olmaz demis.Bu duruma açıklık getirecek bir yardımsever aranıyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Tam notrlesme olur diye biliyorum çünkü mantık olarak %1 i iyonlaşıyor mesela zayıf asidin daha sonra 1 notrlesince biraz daha biraz daha sonsuza kadar gidiyor bu şekilde değerligi önemli diye biliyorum sadece

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Candarr77 kullanıcısına yanıt
    Aynen hocam ben de öyle biliyordum da test okul öyle almamis soru mu yanlis acaba

• tam nötrleşme olmaz ama nötrleşme tepkimesi olur sonunda su ve tuz olur yani yalnız tuz kuvvetli olanın karakterini gösterir yani tam ph 7 olmaz mesela kuvvetli asit ile zayıf baz tepkime verirse asidik tuz oluşur
  • tam nötralleşme olur ardından bazik tuz kendi karakterini gösterir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam hanginize güveneyim?

• Tuz oluşur sonrada tuz hidroliz olursa ortam baziklesir.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • up

• Ben de böyle biliyorum

• Kuvvetli olan yüzde yüz iyonlasir zayıf olan asitlik/bazlık sabiti ne kadar ise ona göre iyonlasir???

• Bazik olur

• Şöyle bi soru geldi kaçırdım bi açıklık getirsek şuna iyi olur yazıyorum soruyu :
    NaOH ve H2SO4 ile hazırlanan sulu çözeltilerin tepkimesi sonucu oluşan tuzun formülü ve türü aşağıdakilerden hangisinde doğru verilmiştir ?(Türü derken;nötr,bazik,asidik)
    tuz formülü Na2SO4 bu tamam türünü asidik aldım tesir değerliğine bakarak cevap nötr diyor.
  • H2so4 ve naohdan oluştuğu için nötr tuz

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-F1BE6848A

tam nötralleşme olur ardından bazik tuz kendi karakterini gösterir.
    palmede böyle diyor hf ile naoh girerse naf tuzu bazik karakter gösterir
  • ikiside güçlü olduğu için diyorsun sanırım ama tesir değerliğinin bir önemi yok mu ?
  • Yok knk öyle biliyorum ben hocaya sor emin olamıyorsan

• Öncelikle bu hangisini diğerinin üstüne eklediğinize bağlı, çünkü bir taraf zayıf olduğu için eşdeğerlik noktasına ulaşılana kadar tampon özellik gösterilecek.

Tampon çözelti özelliğini kaybettiği yerde eşdeğerlik noktasına ulaşılmış olacak. Buraya kadar le şatölye () yasasına göre zayıf olan taraf için denge sürekli sağa kayacak yani h gidecek h gelecek gibi.

Bu nedenle iki taraf da tam nötrleşecek. Ortam çok çok kısa bir süre için 7 phında olacak. Tam nötrleşmenin ardından zayıftan gelen iyon hidroliz olacak ve çözelti zayıf tarafın kuvvetsizliği kadar kuvvetli ve zıt karakter gösterecek.

• quote:

Orijinalden alıntı: ceinabd

Şöyle bi soru geldi kaçırdım bi açıklık getirsek şuna iyi olur yazıyorum soruyu :
    NaOH ve H2SO4 ile hazırlanan sulu çözeltilerin tepkimesi sonucu oluşan tuzun formülü ve türü aşağıdakilerden hangisinde doğru verilmiştir ?(Türü derken;nötr,bazik,asidik)
    tuz formülü Na2SO4 bu tamam türünü asidik aldım tesir değerliğine bakarak cevap nötr diyor.
    Hocam 2 mol NAOH gireceğinden tesir değerlikleri eşit olur.Bu yuzden tam nötrleşme gerçekleşir.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.