Şimdi Ara

Çok Önemli Bir Sorum Var.!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
360
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba Arkadaşlar Benim Sizlere Bir Sorum Olacaktı...

Diplomasi ve siyaset Liselerde Ders Olarak Okutulmalıdır Ya Da Okutulmamalıdır

tezleri hakkında yorumlarınızı bekliyorum Lütfen Bu Tezler Hakkındaki Yorumlarınızı Gerekçeleriyle Belirtirseniz Çok Sevinirim!

Acilen Bekliyorum!

• Teorik anlamda okutulup dersi verenler siyasi görüşlerini katmazlarsa olması iyidir. Çünkü her ülke vatandaşının temel bazı kavramları bilmesi lazım belirli çerçeveden. Geren anayasa, gerek siyaset vs. Tabi bunların çerçevesi önemli yani nekadar nereye kadar verilecek.
  • Kendi içerisinde birçok sendika arasında bölünmüş olan bir meslek grubunun bu işi sağlıklı bir şekilde yapamayacağını düşünüyorum.

Kaldı ki liselere siyaset zaten daha önceden inmişti.

İlköğretim okullarında kaos ortamı yaratmak için konulabilir ama(!)...
  • Diplomasi, dış ilişkiler ve bunların işleyişi hakkında bir ders gerçekten faydalı olurdu...

Ayrıca siyaset derside eğer gerçekten tarafsız ve olması gerektiği gibi anlatılsaidi bununda çok faydası dokunurdu.Çünkü çocuk dışardan alıcağı yarım yamalak bilgilerle cahilliğine cahillik katıcağına okuldan en doğru ve tarafsızını alması daha sağlıklı olurdu....Ama insanların tarafsız bir şekilde bunu anlatıcağı veya kendi amaçları için bunu kullanmıyacağı (en azından çoğunluk için) bunu düşünmek saf bir hayal olur....

Benim faydalı olucağını düşündüğüm bir diğer derste, Tarih dersinden çok daha ilgi ve merak görücek 'Yakın Tarih' dersi olucaktır...Ama tabi buda şuanki kafa yapımız itibariyle zor gözüküyor malesef...
  • Liseler önce Fizik matematik eğitimi versin doğru dürüst. Diğerleri ayrıntı..
  • quote:

Orjinalden alıntı: neterol

Merhaba Arkadaşlar Benim Sizlere Bir Sorum Olacaktı...

Diplomasi ve siyaset Liselerde Ders Olarak Okutulmalıdır Ya Da Okutulmamalıdır

tezleri hakkında yorumlarınızı bekliyorum Lütfen Bu Tezler Hakkındaki Yorumlarınızı Gerekçeleriyle Belirtirseniz Çok Sevinirim!

Acilen Bekliyorum!

yurt dışında bi ülkede güzel olurdu ama türkiyede siyaset ve diplomasi dersi çok tartışmaya yol açar ve telkine açık bir ders
  • Bu ulkede abi kardeş, baba oğul evde siyaset konusunca birbirine giriyor okulda hiç düşünemiyorum nasıl olur?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Ömer

Kendi içerisinde birçok sendika arasında bölünmüş olan bir meslek grubunun bu işi sağlıklı bir şekilde yapamayacağını düşünüyorum.

Kaldı ki liselere siyaset zaten daha önceden inmişti.

İlköğretim okullarında kaos ortamı yaratmak için konulabilir ama(!)...

+1
  • siyasetten çok diplomasi ve uluslararası ilişkiler okutulsa hem siyasete girilmemiş hem de toplum nasıl yönlendirilir sorusunun cevabı öğrencilerin kafalarında netleşmiş olur. toplum psikolojisi de ayrıca konulması gereken bir ders ama bunun liselerdemi üniversitelerde mi okutulması gerektiği hakkında emin değilim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.