Bugün (cumartesi) üniversitede türk dili sınavımızı olduk. kampüsle evimiz arası yarım saat. ev arkadaşımla evimizin bulunduğu konutlara geldik. pazartesi fizik sınavımız vardı ve aynı konutlarda oturan başka bi arkadaştan not aldım fotokopi çektirmek üzere. evimize yakın kırtasiye yoktu. karşıda bir iş hanı içinde telefoncu vardı. dedim orda fotokopi aleti vardır belki bi sorayım. gittim. fotokopi çekiyomusunuz dedim. evet dedi. fotokopi aleti değilde tarayıcı+fotokopi çekebilen bi aletten çekecek fotokopiyi. 40 sayfa arkalı önlü not var elimde. neyse bu adam baya bi uğraştı aleti çalıştırmak için. yarım saat geçti. kusura bakma bekletiyorum falan dedi. yok abi önemli değil dedim. başladı çekmeye. ne kadar tutuyo abi vereyim paraasını başta dedim. tmm çekelim en son hesaplarız dedi. iyi dedim bende. ne kadar tutacakki alt tarafı 40 sayfa. 2-3 TL falan tutar max. neyse fotokopinin çekilmesini yaklaşık 1 saat(!) bekledim. ne kadar dedim. yi..(?) dedi. bu arada cizdandaki bozuk paraları ayarlıyorum. 3 TL dese 3 tane 1 TL yi verecem. efendim abi anlamadım dedim. 20 dedi. şaka yapıyo zannettim. güldüm suratına baktım. ama adam gülmüyordu. birden kendimi topladım. cüzdandan 20 TL yi çıkarttım. adama uzattım.hala aklımdan geçiriyorum son anda gülecek ve para üstünü uzatacak diye. verdim parayı. 5 sn durdum parayı süzdüm. adam kasaya attı parayı. hayırlı işler dedim çıktım.
siz olsanız yerimde ne yapardınız. kendime çok kızdım ama herşey bir anda gerçekleşti. dilim tutuldu birşey söyleyemedim
ne yaptın abiciğim ben öğrenci adamım ayıp valla diyecektin
adı ne bu kırtasiyenin... ve nerde....? ama kötü olmuş hocam yaa ben 50 syfya 2 tl verdim dün :)
3 TL fotokopi 17 TL işçilik.çok yormuşsun adamı
tarayıcı+fotokopi aleti olan yerden fotokopi mi çektirilir hele ki 40 sayfaysa ama bu kadar atmamalıydı
Hocam sen bu işin ehline gitmemişsin kampüs civarında olur ya hani öyle fotokopiciler ne işin vardı telefoncuda ama adam harbi şerefsizmiş onu da belirtmek lazım
Burda 2 kuruşa çekiliyor. 40 sayfa 80 kuruş tutar.
ne yaptın abiciğim ben öğrenci adamım ayıp valla diyecektin
o zaman 30tl olurdu fiyat
Erciyes Toki de kalıyorum. bi daha yürümeyim diye girdim işte bu dükkana. ama bilsem bu kadar isteyeceğini önünden geçer miyim o dükkanın hiç :(
ayrıca çektiği fotokopilerde arkaları hep ters. çevire çevire çalışıyorum sürekli
fotokopi makinaları tonerli olur, çok hızlı çekerler ve toner ucuza mâl olur, fotokopide ucuzdur. Ama yazıcıdan tarayacak kartuş ile fotokopi çektirirsen 1 kartuş 29 TL dir, ve ortalama 100 tam sayfa fotokopi çeker ki adam bu durumda normal almış. Suç sende.
quote:
Orijinalden alıntı: ntticaret
fotokopi makinaları tonerli olur, çok hızlı çekerler ve toner ucuza mâl olur, fotokopide ucuzdur. Ama yazıcıdan tarayacak kartuş ile fotokopi çektirirsen 1 kartuş 29 TL dir, ve ortalama 100 tam sayfa fotokopi çeker ki adam bu durumda normal almış. Suç sende.
ama adam öğrenci olduğumu biliyor. hadi sayfa başı ne kadar alacağını söylemedi. peki ben sorduğumda ne kadar tutuyo diye bitsin hesaplarız neden diyor.
internet cafeler, telefoncular vs sayfası 50 kuruştan çekiyor. yanlış yere gitmişsin.
Şimdi arkadaşım şöyle birşey var.
Fotokopi cihazlarının içinde kömür tozu bulunur ve fotokopi çekilirken cihaz bu tozu kullanır ve bu toz haliyle çok çok ucuzdur.
Ama olayda bahsi geçen makina kartuş veya tonerle çalışan bir makina ve toner dolumu 25-30 lira gibi (yanlış hatırlıyorda olabilir ama ucuz değil) kartuş dolumuda bunun yarısı gibi bir fiyattan yapılıyor.
Yani adamın sana bu fiyatı çekmesini normal karşılaman lazım.
Tamamen senin hatan.Kimse seni kazıklamamış.
Not:İnternet cafe vs. yerlerden alınan çıktının tanesi genelde 50 kuruştur.
Fotokopicilerde ise en az 5 kuruş en fazla 10 kuruştur sayfa başı.
quote:
Orijinalden alıntı: vüvüzela
ama adam öğrenci olduğumu biliyor. hadi sayfa başı ne kadar alacağını söylemedi. peki ben sorduğumda ne kadar tutuyo diye bitsin hesaplarız neden diyor.
Kayseriliymiş işte
Biraz İtelemiş Ama İdare Et :D
ben olsam vermezdim. güle güle der çıkardım.
parayı ermeden kaçmalıydın kanka
taşla camını derim
Kayseride demek yerine in Kayseri yazan biri için az bile yapmış..