Şimdi Ara

Çok ısınıyorum, yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
911
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Yeni taşındığım sitede, merkezi sistem ısıtma sistemi kullanılıyor ve sıcak su (kullanma suyu) da aynı sistemle ısıtılıyor.

Her dairenin girişinde bir adet ısı eşanjörü sistemi var ve ön ödemeli olarak buradan dairemize ısı enerjisi aktarıyoruz. Aktardığımız ısı enerjisi kadar da kontör düşüyor sistemden.

Problem şurada başlıyor, sistemde dönen sıcak suyun sıcaklığı 65 derece sabit. Bunu değiştirme şansımız yok. Ama kalorifer vanasını açınca eve de 65 derecede su giriyor ve ben bunu düşüremiyorum.

Bunu ayarlamak için ne gibi bir sistem önerirsiniz?

• radyatörlere termostatik vana taktırabilirsiniz.trv vananın üstünde sayılar vardır.her sayı bir iç ortam sıcaklığına denk gelir.odalarda ayarladığınız sıcaklıkta trv vana radyatörü kapatır
  • Radyatörlere termostatik vana taktıran sitede büyük bir bölüm var ama memnun değiller. Nedeni ise, vananın üzerinde 7 kademe var (1-2-3...7), 4e getirdiğinde kalorifer hiç yanmıyor, 5e getirdiğinde ise hiç durmadan yanıyor. Yani aradaki tolerans farkı çok fazla sanırım (örn. 4=20C 5=25C) gibi..

Bu nedenle başka bir sistem arıyorum...
  • quote:

Orijinalden alıntı: ugur_yavuz

Radyatörlere termostatik vana taktıran sitede büyük bir bölüm var ama memnun değiller. Nedeni ise, vananın üzerinde 7 kademe var (1-2-3...7), 4e getirdiğinde kalorifer hiç yanmıyor, 5e getirdiğinde ise hiç durmadan yanıyor. Yani aradaki tolerans farkı çok fazla sanırım (örn. 4=20C 5=25C) gibi..

taktırdıkları termostatik vananın markası modelinde belki sorun olabilir. danfoss ra 2000 termostatik vana piyasanın en iyisidir.gaz sensörlüdür ve tepki süresi çok kısadır. gaz sensörlü olduğu için 13dakikada tepki gösterir.piyasada satılan diğer sıvı sensörlü trv vanalar 22dakikada tepki gösterir
    danfoss ra 2000,merkezi ısınma dahil kombi ile ısınılan mekanlarda çok rahatlıkla kullanılıyor.çok hassas derecede tepki gösterir.
    3 numara:20c 3'ten sonraki çizgiler:21c-22c 4 numara:24c

Çok ısınıyorum, yardım Çok ısınıyorum, yardım Çok ısınıyorum, yardım

• quote:

Orijinalden alıntı: disintegration

quote:

Radyatörlere termostatik vana taktıran sitede büyük bir bölüm var ama memnun değiller. Nedeni ise, vananın üzerinde 7 kademe var (1-2-3...7), 4e getirdiğinde kalorifer hiç yanmıyor, 5e getirdiğinde ise hiç durmadan yanıyor. Yani aradaki tolerans farkı çok fazla sanırım (örn. 4=20C 5=25C) gibi..

taktırdıkları termostatik vananın markası modelinde belki sorun olabilir. danfoss ra 2000 termostatik vana piyasanın en iyisidir.gaz sensörlüdür ve tepki süresi çok kısadır. gaz sensörlü olduğu için 13dakikada tepki gösterir.piyasada satılan diğer sıvı sensörlü trv vanalar 22dakikada tepki gösterir
    danfoss ra 2000,merkezi ısınma dahil kombi ile ısınılan mekanlarda çok rahatlıkla kullanılıyor.çok hassas derecede tepki gösterir.
    3 numara:20c 3'ten sonraki çizgiler:21c-22c 4 numara:24c

Dostum yardımın için teşekkür ederim, sitede taktıranlar sanırım ECA taktırdılar...

Montajı konusunda birkaç sorum var:

- Ben bunu kendim takabilir miyim?
    - Takmadan önce sistemdeki suyun tamamen boşaltılması gerekli midir?
    - Ortalama fiyatı nedir, nerede bulabilirim?

• quote:

Dostum yardımın için teşekkür ederim, sitede taktıranlar sanırım ECA taktırdılar...

Montajı konusunda birkaç sorum var:

- Ben bunu kendim takabilir miyim?
    - Takmadan önce sistemdeki suyun tamamen boşaltılması gerekli midir?
    - Ortalama fiyatı nedir, nerede bulabilirim?

eca trv vana sıvı sensörlüdür.çok kullandım,işe yarar ama danfoss ra 2000 kadar kaliteli değildir.
    el becerini bilmediğim için rahatlıkla takarsın veya takamazsın diye net konuşamam ama eli iyi anahtar tutan birisi montajını yapabilir.trv vanayı önce ketenle saracaksın sonra üstüne teflon bant sarıp anahtarla sıkıştıracaksın
    takmadan önce sistemdeki suyu boşaltman gerekir
    www.termostatikvana.com sitesinden alabilirsin,tanesi 33,5liradır sitede 14c olarak tabir edilen modeli öneririm.
    http://www.termostatikvana.com/UrunDetay.aspx?KategoriAdi=Termostatik%20Radyat%C3%B6r%20Vanalar%C4%B1&UrunID=383&UrunAdi=14c%20Yatay%20K%C3%B6%C5%9Fe%20%28UK%29%20TRV%20Set%20%28fiyat%20:%2033,5%20TL%29
    yatay köşedir (uk tip) radyatör ile paralel uzanır (ilk resimdeki gibi)
    genelde o modeli tercih ederiz.evin içinde yürürken trv vanaya çarpma kırma riski daha az olur ama almadan önce radyatörlerin duvara yakınlığına bak,15cm mesafe gerekir,bazı radaytörler duvarın dibindedir.mesafe kurtarmaz köşe tip almak zorunda kalırsın(sitede 14a modeli).
    köşe tip danfoss ra 2000 karşıya bakar (ikinci resimdeki gibi) çıkıntı yapar
    evdeki radyatörlerin konumuna göre tercih yaparsın.mesafeler kurtarıyorsa hepsini yatay köşe (uk tip) almanı öneririm

Çok ısınıyorum, yardım
     Çok ısınıyorum, yardım

• Teşekkür ederim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Boşuna o kadar masraf etme aradan aç camı bi serinlet ewi.
  • Arabayi calisir vaziyette park edip eve cik diyorsun yani

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam aç camı OK de, gece sabaha kadar resmen fırın oluyor ev, pişiyorum :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: KrM's

Boşuna o kadar masraf etme aradan aç camı bi serinlet ewi.

işte kaybolan milli sermaye.
  • @Disintegration kardeşim,

Bursa da Danfoss bayisi bulmakta baya zorlandım, bir yer buldum o da bana RA-FN (Series F-Fixed Capacity ValvesType RA-FN) tipi gövde ve RAS-C013G5023 önerdi.

Dediğine göre bu da gaz sensörlüymüş ama technical datasheet'in indirdim, herhangi bir "gas" ibaresine rastlamadım. Eğer bilgin varsa, bu vana nasıldır? Gaz sensörlü müdür? Kaliteli midir? Bilgin varsa paylaşırsan sevinirim.

http://heating.danfoss.com/PCMPDF/VDFNO202_RAS_C_CK_teamcent.pdf
    http://heating.danfoss.com/PCMPDF/RA-FN_series_F_VDSXI202_teamcent.pdf

• ugur_yavuz kullanıcısına yanıt
    RAS-C sıvı sensörlüdür.

Çok ısınıyorum, yardım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zebza -- 9 Kasım 2013; 19:28:55 >
  • sayın zebra ve ,dısınteg arkadaşlar,,ben ben geçen yıl kış sonu izmir koçtaştant DANFOSS 013G5016 - 013G0004 TERMOSTATİK DÜZ RADYATÖR VANA SETİ DÜZ TİP termost.vana almıştım.mutfakta bu gun baktım radyatorun ust kısmı çok az sıcak diğer yerlerı soguk.ayarı 3 de.bu odanın hemen yanında paralelınde yatak odası var burada ısı normal.gerçi mutfak kombiye en uzak yer.ayrıca salonda vaillant oda termostadı var.22,5 derereceye ayarlı.sorun ne olabilir acaba.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DEMİRCİEFE

sayın zebra ve ,dısınteg arkadaşlar,,ben ben geçen yıl kış sonu izmir koçtaştant DANFOSS 013G5016 - 013G0004 TERMOSTATİK DÜZ RADYATÖR VANA SETİ DÜZ TİP termost.vana almıştım.mutfakta bu gun baktım radyatorun ust kısmı çok az sıcak diğer yerlerı soguk.ayarı 3 de.bu odanın hemen yanında paralelınde yatak odası var burada ısı normal.gerçi mutfak kombiye en uzak yer.ayrıca salonda vaillant oda termostadı var.22,5 derereceye ayarlı.sorun ne olabilir acaba.

mutfaklarda genelde yemek yapıldığı için veya ocak açıldığı için sıcaklık artışı sağlanır
    ocak+radyatörün etkisiyle termostatik vana devreye girmiş,son derece normal, mutfaklara termostatik vana kullanımı şarttır
  • quote:

@Disintegration kardeşim,

Bursa da Danfoss bayisi bulmakta baya zorlandım, bir yer buldum o da bana RA-FN (Series F-Fixed Capacity ValvesType RA-FN) tipi gövde ve RAS-C013G5023 önerdi.

Dediğine göre bu da gaz sensörlüymüş ama technical datasheet'in indirdim, herhangi bir "gas" ibaresine rastlamadım. Eğer bilgin varsa, bu vana nasıldır? Gaz sensörlü müdür? Kaliteli midir? Bilgin varsa paylaşırsan sevinirim.

http://heating.danfoss.com/PCMPDF/VDFNO202_RAS_C_CK_teamcent.pdf
    http://heating.danfoss.com/PCMPDF/RA-FN_series_F_VDSXI202_teamcent.pdf

satıcı yanlış bilgi vermiş, danfoss'ta RAS-C & RAS-CK serilerinin tamamı SIVI sensörlüdür,ve piyasada yaygın olarak satılır,türkiyedeki bütün koçtaş ve benzeri yapımarketlerinden satın alınabilir, çok daha kalitelisi olan,ve öncelikle önerdiğimiz RA-2000 gaz sensörlü maalesef piyasada yaygın değil

Çok ısınıyorum, yardım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi disintegration -- 9 Kasım 2013; 21:15:23 >

• DEMİRCİEFE kullanıcısına yanıt
    Sorun olup olmadığını anlamak için vanayı sonuna kadar açın, sorun yoksa radyatör ısınmaya başlar, benim mutfakta vana 2 de ayarlı (17°C), geçen kış o radyatörün hiç devreye girdiğini görmedim.
  • peki çok teşekkurler.deneyeceğim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: disintegration

quote:

Orijinalden alıntı: DEMİRCİEFE

sayın zebra ve ,dısınteg arkadaşlar,,ben ben geçen yıl kış sonu izmir koçtaştant DANFOSS 013G5016 - 013G0004 TERMOSTATİK DÜZ RADYATÖR VANA SETİ DÜZ TİP termost.vana almıştım.mutfakta bu gun baktım radyatorun ust kısmı çok az sıcak diğer yerlerı soguk.ayarı 3 de.bu odanın hemen yanında paralelınde yatak odası var burada ısı normal.gerçi mutfak kombiye en uzak yer.ayrıca salonda vaillant oda termostadı var.22,5 derereceye ayarlı.sorun ne olabilir acaba.

mutfaklarda genelde yemek yapıldığı için veya ocak açıldığı için sıcaklık artışı sağlanır
    ocak+radyatörün etkisiyle termostatik vana devreye girmiş,son derece normal, mutfaklara termostatik vana kullanımı şarttır

teşekkur ederım..

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.