arkadaşlar kullandığım pc: AMD ATHLON 64 3500+ (VENICE ÇEKİRDEK SOCKET 939) İŞLEMCİ MSI K8N SLI PLATINUM ANAKART ASUS EN 8800 GTS 640 MB EKRAN KARTI TAGAN 2 FORCE 480W GÜÇ KAYNAĞI-TG480-U22 THERMALTAKE VA8000SWA ARMOR BLACK ATX KASA 4*512 MB ELİXİR DDR 400 RAM SONY 19" HS95B MONİTÖR NOVA 1100 AVR UPS sorunum şu pc kendi odamda boot etmiyor fakat yan odada salonda veya komşuda ya da teknik serviste boot ediyor özellikle fenni elektrikçi getirdim prizler kablolar sigorta herşey değişti(bu arada tüm elektrik değerleri normal) fakat yine benim odanın dışında heryerde boot ediyor pc... elektrikçi dahil teknik servis dahil kimse işin içinden çıkamıyor...yardım ederseniz sevinirim
Başka bir ekran kartı ile dene.
denedim leadtek 6800 256mb tdh ultra ile denedim onda açıyor fakat reset ten sonra yine boot etmiyor
bu arada ekran kartım asus sorunsuz çalışıyor yani şu an salondayım oyun oynuyorum pc kasmıyor bile.... (ghost recon oynuyorum)
Bu tip arızalarda mb ve ekran kartında ki arızalardan meydana gelir mb da olanlar genelde kondastör arızalarıdır sağlam gibi gözüksede yan odanızda çalışır bulunduğunuz odada çalışmaz bu ekran kartı içinde geçerlidir.ama genel olarak vga da sık görünen garip bir problemdir..
arkadasim senin odanin elektromanyetik akimindan kaynaklanmisin? pc odaya girince acilmiyo :) cok kormus gibi
tamam ekran kartı garantiden daha yeni değişti 24 ekim de yani sıfır bir ekran kartım var mb kondastörlerine tek tek baktım fiziksel olarak bir şişme veya sulanma söz konusu değil sizce mb dan halen şüphelenmelimiyim yoksa ekran kartı fazla güç alıyor ve psu yetersiz alıyor olabilir mi??? yani psu değiştirmek bir çözümmü(daha net cevaplayabilirseniz ) teşekkürler
zati elektrikçi herşeyi kontrol etti elektriksel olarak bir sorun yok şu an salondayım ve pc ile herşey yapılıyor sorun elektromanyetik olabilir, belki de pc korktu ama ilginç bir de mb veya ekran kartımda sorun olsa niye diğer yerlerde çalışsın dimi??
bu arada bazen film oynatmaya çalıştığım sırada pc reset atıyordu bununla arada bir sistem geri yükleme yaptıktan sonra sorun çözülüyodu eksik dll dosyası var mı diye de kontrol yaptım driverlar güncel....
quote:
Orjinalden alıntı: maverickfrt
bu arada bazen film oynatmaya çalıştığım sırada pc reset atıyordu bununla arada bir sistem geri yükleme yaptıktan sonra sorun çözülüyodu eksik dll dosyası var mı diye de kontrol yaptım driverlar güncel....
+ramleride kontrol et..
pc senin odada kalsın ama elektriğe o çalışan odalardan birinden çek. yani fişi başka odaya tak. eğer yine sorunsuz çalışıyorsa senin prizde filan sorun vardır.
priz dahil kablolar sigorta amperler hepsi değişti pc benim oda dışında sorunsuz çalışıyor.... fişi başka odaya taktım yine çalıştı fakat benim oda da çalışmıyor.. psu veya ups sorunu olabilir mi ramler de ok..
benim oda dışında direkt prizden alıyorum 6lı grup prizle kendi odamda + ups den sorun yarattığını düşünüyorum ups i kendi servisinde teste sokturdum sonuçlar normal görünüyormuş..
muhauha nasıl problem o öyle :D sende çalışırken yan odadan kendi odana taşı bakalım ne oluyor kapanırmı acaba bende merak ettm şmdi
senin odanda denerken sürekli ups e bağlı deniyorsan sorun ups dendir.yok fiştende denediysen sorun başka bişeydendir.eğer sorun ara sıra düzeliyorsa , yani 1-2 denemeden sonra açılıyorsa sorun kesinlikle ekran kartındandır.yok sürekli senin odanda açılmıyorsa imam aramaya başlasan iyi olur.
yaws güldürdünüz beni nediimmm.. yok böle bişi yaw ekran kartı yeni psu u yükseltsem mi yoksa anakartım topraklama yapmıyor olabiler mi??? ya da imam bayılsın mı??
AMD ATHLON 64 3500+ (VENICE ÇEKİRDEK SOCKET 939) İŞLEMCİ MSI K8N SLI PLATINUM ANAkart ASUS EN 8800 GTS 640 MB EKRAN KARTI TAGAN 2 FORCE 480W GÜÇ KAYNAĞI-TG480-U22 THERMALTAKE VA8000SWA ARMOR BLACK ATX KASA 4*512 MB ELİXİR DDR 400 RAM SONY 19" HS95B MONİTÖR NOVA 1100 AVR UPS + bi de webcam takılı iken boot etmemeye başladı a4 tech pk635 model cam devre dışı kalınca boot ediyorss
hiç anlayamadık ama napalım çağırcaz imam artık.... hiç bu konuda fikri olan varmı ne yapayım tekrar servise mi götüreyim pc yi.. yoksa yüksek bi psu mu alayım ne marka önerirsiniz benim sistem için hem mb hem de psu??? teşeküürler ustalar
senin sorunun gerçekten ilginç usb den webcam harici bir cihaz kullanıyormusun eğer kullanmıyorsan birtane arkadaslarından falan usb bir cihaz edin yazıcı tarayıcı falan eğer onlar bağlı iken odanda boot etmiyorsa büyük ihtimal psu sorunlu olabilir boot ediyorsa sorunu baska yerde arıyacağız boot etmiyorsa ya psu değiştiriceksin yada usb coklayıcılar var gücünü dısardan adaptör yardımıyla alanlar bunlardan birini alıcaksın 2 side bir çözüm