Şimdi Ara

çok ilginç 1 kingston+1twinmos=dual çalışıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
253
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • deminde teknik sorunlar kısmına ilettim mavi bilgisayardan 2 tane twinmospc3200 dual kit aldım 256*2=521 ama anakartım epox8rda+ i twinmoslar dual çalışmadı C1 ARIZASI VERDİ.TEK TEK İNCELEDİM SORUNSUZ AÇILDILAR. Bİ TANE KİMGSTONPC3200 ÜM VARDI.BİDE ONL BİRLİKTE DENEYEYİM DEDİM.SUAN 1 TWİNMOS+1KİNGSTON=DUAL ÇALIŞIYORLAR ŞİMDİ SORUM ŞU:

TWİNMOSLAR KENDİ ARALARINDA NİYE DUAL ÇALIŞMIYORLAR?(BANA ANAKRT UYUMSUZLUGU DEMEYİN NE OLUR ) PEKİ 1TWİNMOS+1 KİNGSTON NASIL DUAL ÇALIŞTILAR ONUDA ANLAMADIM BANA YARDIM CI OLURSANIZ SEVİNİRİM
    TESEKKURLER

arkadaslar suan bir gelişme yaşadım ve 10 dk önce yazdıgım bu mesaja yeni gelişmeyi eklemek istedim
    suan twinmoslar ikiside dual çalısıyor.ne oldu anlamadım ama 10 dk once dual çalışmayıpta C1 arızası veren ramlar suan dual çalışıyor.acaba bunda kingstonu talıp dual çalıştırmam mı etkili oldu veyahut bisota bi degisiklik yaptım!memory auto precharge ozelligini kapattım! evet suan anladım ki benim ramlar auto precharge ozelligini desteklemiyor neyse tekrar tesekkurler herkese iyi bayramlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ayurdakok -- 7 Ocak 2006 15:40:27 >

• Tabi abi,kingston uğurlu gelmiştir.Geçtiği yere nur yağdırıyo ram mübarek
  • ya sen SLI mantığı ile DUAL RAM olayını karıştırmışsın ramlerin aynı marka olması şart değil hatta aynı çiplere sahip olmasıda...
    Ama stabilite ve overclock için aynı oranda voltaj yemesi ve aynı frekanslarda çalışması gerekir. Örneğin iksininde PC3200 standardında ve 400MHz olması gibi...
  • quote:

Orjinalden alıntı: wertalemon

ya sen SLI mantığı ile DUAL RAM olayını karıştırmışsın ramlerin aynı marka olması şart değil hatta aynı çiplere sahip olmasıda...
    Ama stabilite ve overclock için aynı oranda voltaj yemesi ve aynı frekanslarda çalışması gerekir. Örneğin iksininde PC3200 standardında ve 400MHz olması gibi...

Yapmayın o kadar basit değil. Çift satılan belleklerin mantığı nedir o zaman.

Aşağıda verdiğim linkteki @ttr üstadın 26-12-2005 tarihli son mesajından feyz alabilirsiniz.

http://forum.donanimhaber.com/m_5131830/tm.htm

• quote:

Orjinalden alıntı: whisker

quote:

ya sen SLI mantığı ile DUAL RAM olayını karıştırmışsın ramlerin aynı marka olması şart değil hatta aynı çiplere sahip olmasıda...

Aşağıda verdiğim linkteki @ttr üstadın 26-12-2005 tarihli son mesajından feyz alabilirsiniz.

Hç bir mantığı yok kardeş. Ben kit olarak almayıp hep dual olarak kullanıyorum... Kitler 1 paket içine koymak için

• quote:

Orjinalden alıntı: sinan_54

quote:

Orjinalden alıntı: whisker

quote:

Hç bir mantığı yok kardeş. Ben kit olarak almayıp hep dual olarak kullanıyorum... Kitler 1 paket içine koymak için

Belkide çift kullandığını sanıyorsun kardeşim. Hiç merak ettin mi gerçekten üretim bandından arka arkaya çıkmış ikiz bellek ile senin kullandığın gibi farklı iki belleğin performans farkını. Ben EPOX EP-9NPA3J anakartta 2 adet normal kingston 512 ddr400 belleği çift çalıştıramadım. İşletim sistemi bayağı hızlı açıldı ama 3-5 saniye içinde kitlendi. Üst üste bir kaç kez denememe rağmen sonuç değişmedi. Normal olarak kullanınca hiç bir sorun kalmadı. Benim tahminim bazı anakartların çift bellek konusunda daha toleranslı olması yoksa gerçek ikiz belleklerin performansını verdiğine inanmıyorum. Zaten önceki mesajımda verdiğim adreste üstad açıklamış. Arif olan anlar.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.