geçen sene normal çalışan klimanın 8 9 ayın ardından düğmesine bastım, çalışmadı. kumandadaki her şeye basıtım. klima tamiri yaptığını bildiğim eski bir tanıdığı aradım. meğer dolandırıcı olmuş. klimaya baktı, kompresöre baktı, yalanlarını hazırladı... önce gaz bitmiş dedi. dedim iyi uyguna mal oldu. sonra dedi kaçak var, 5 katını söyledi. iyi dedim mecbur öderiz. sonra dedi bu borular aleminyon. bakır olmalı... dedim yapacak bir şey yok değişelim amdem. sonra dedi garantili olmaz. 3 aya geri bozulabilir. kompresor motoru sorunlu çünkü. ben de el mahkum bıçakla kovaladım. dedim kanka bi düşüneyim. eski dostum giderken, "sakın ha makineyi açma. içi yanar. önce tamir etmelisin." dedi. arçelik servisi aradım. dedim garanti yeni bitti. koşarak geldiler. açtı kumandadan. merdiven uzatmadan klimaya baktı, kompresöre baktı. bir süre açık kalsın sorunu anlayalım dedi. bir süre dolmadan, "kompresör bozuk. borular sağlam kaçak yok ama kompresör yanmış. dedi. bir dışarıda laflarken içeride klima açık. yol verdim, gitti arçelik servisi. baktım klima açık. çalışıyor. klima tam randımanlı çalışmıyor. soğutmuyor ama terletmiyor da. kimse bir şey yapmadı. 2 gün önce çalışmayan klima çalışıyor, ama tam çalışmıyor. bu ne ya? |
Bildirim