Şimdi Ara

Çok fonksiyonlu yazıcı tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
766
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar çok fonksiyonlu yazıcı almak istiyorum.İçinde yazıcı,tarayıcı,fotoğraf yazıcısı,fax,fotokopi herşeyi olsun.Eğer taksit oluyorsa 600 liraya kadar alabilirim.Bi aralar canon pixma serisinin çözünürlüğüne gözüm takılmıştı 9600x2400 gibi daha önce hiç görmedğim yüksek çözünürlük sunuyodu ama yıllar önceydi.Tabi sonra çok model çıkmıştır.Benim istediğim yukarıda saydığım gibi çok fonksiyonlu olması ve yüksek çözünürlüklü olması.Tabi birde kartuş maliyetinin az olması ve kartuşlarının büyük olması(hemen bitmemesi).Tavsiyelerinizi bekliyorum.Şimdiden teşekkürler

• Bu konudaki tavsiyem bir HP kullanıcı olarak KESINLIKLE HIÇBIR HP MODELINI TERCIH ETMEMENIZ olacaktır. Canon ve epson modellerinden uygun olanı alın ;)
  • Epson px820(800- 810 da olabilir) model yazıcı tam aradığınız özelliklere sahip ve daha iyisini bulamayacağınız bir yazıcı...
  • bende bu aralar multi fonk. müreekep püskürtmeli yazıcı alacağım

bildiğim şu :

1. tarayıcı aradada olsa lazım oluyor

2. kartuş doluyorsa denk getirince aldığım foto kağıtlarını kullanırım

3. kolay dolum kartuşu olan bir yazıcı alacağım. epson dx4850 kullanıyordum kolay dolum kartuşu ile kullandım 5.sene sonunda yazıcı iptal oldu.

4. üretici firmalar belirlibir çıktı veya zaman sonra yazıcıyı hata vermesi için programlıyorlarmış, servise gitmesi için tabii .

5. canonlarda sanırım kartuş 3-5 dolumdan sonra kullanılmaz hale geliyor ve yeni kartuş alman gerekiyormuş canon'u eledim bu yüzden. cıss(sürekli besleme sistemi) ile ilgili tam bir netlik yok herkez bişi diyor ,kullanmadım .Epsonda ve Brotherda kolay dolum kartuşu var

6. fotoğraf çıktısı için canon ve epsonu tavsiye etti birkaç kişi, daha iyiymiş

7. örneğin

epson sx125 :Baskı Çözünürlüğü RPM (Çözünürlük Performans Yönetimi) kullanarak uygun kağıt üzerine 5760x1440 optimize dpi’ye kadar. Baskı Hızı Foto 10x15 Yaklaşık 89 saniye, 4 kartuşlu,baskı kafasında 90 siyah ve 29 diğer renklerden nozül, Damlacık Boyutu 4 pl (min) ,, yaklaşık 80tl-120tl kolay dolum kartuşu cescesör fiyatı 4 adeti 33 tl

epson p50 : Baskı Çözünürlüğü RPM (Çözünürlük Performans Yönetimi) kullanarak uygun ortam üzerine 5760 x 1440 optimize dpi’ye kadar. Baskı Hızı Foto 10x15 Yaklaşık 12 saniye,6 kartuş,baskı kafasında 90 siyah ve 90 diğer renklerden nozül, Damlacık Boyutu 1, 5 pl (min) , yaklaşık 330tl-350tl kolay dolum kartuşu cescesör fiyatı 6 adeti 48tl

epson px820fwd : Baskı Çözünürlüğü RPM (Çözünürlük Performans Yönetimi) kullanarak uygun ortam üzerine 5760 x 1440 optimize dpi’ye kadar ,Baskı Hızı Foto 10x15 Yaklaşık 10 saniye ,6 kartuş, baskı kafasında 180 nozül siyah/ 180 nozül her renk için,Damlacık Boyutu 1, 5 pl (min) , yaklaşık 667tl, kolay dolum kartuşu cescesör fiyatı 6 adeti 48tl

bu iki yazıcıdan ben sx125 olanı alırım sarfı daha az ve tatminkar baskı verir fotoda bile diye düşünüyorum ,tamam p50 kadar veya benzeri yazıcılar kadar olmayabilir ama benim işimi görür , yazma hızı içinde akşam başlatır odanın kapısı kapatırım bassın sabaha kadar nolcek

kızılderili ata sözündeki gibi bildiğimi yazdım

yok ben pro iş için makine arıyorum dersen bişi diyemem

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cumuta -- 21 Ekim 2011; 18:33:25 >

• quote:

Orijinalden alıntı: falcon1977

Epson px820(800- 810 da olabilir) model yazıcı tam aradığınız özelliklere sahip ve daha iyisini bulamayacağınız bir yazıcı...

S.a. tavsiyeniz doğrultusunda size sormak istediğim bu alet kaç kartuş kullanıyor .tüm kartuşları kaça maloluyor.forto baskı kusursuz denebilirmi.benim eski bir hp 895cxi var fotolari çok güzel.ama ona kartuş almaktansa yeni printer almak daha mantıklı diye düşünüyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: cumuta

bende bu aralar multi fonk. müreekep püskürtmeli yazıcı alacağım

bildiğim şu :

1. tarayıcı aradada olsa lazım oluyor

2. kartuş doluyorsa denk getirince aldığım foto kağıtlarını kullanırım

3. kolay dolum kartuşu olan bir yazıcı alacağım. epson dx4850 kullanıyordum kolay dolum kartuşu ile kullandım 5.sene sonunda yazıcı iptal oldu.

4. üretici firmalar belirlibir çıktı veya zaman sonra yazıcıyı hata vermesi için programlıyorlarmış, servise gitmesi için tabii .

5. canonlarda sanırım kartuş 3-5 dolumdan sonra kullanılmaz hale geliyor ve yeni kartuş alman gerekiyormuş canon'u eledim bu yüzden. cıss(sürekli besleme sistemi) ile ilgili tam bir netlik yok herkez bişi diyor ,kullanmadım .Epsonda ve Brotherda kolay dolum kartuşu var

6. fotoğraf çıktısı için canon ve epsonu tavsiye etti birkaç kişi, daha iyiymiş

7. örneğin

epson sx125 :Baskı Çözünürlüğü RPM (Çözünürlük Performans Yönetimi) kullanarak uygun kağıt üzerine 5760x1440 optimize dpi’ye kadar. Baskı Hızı Foto 10x15 Yaklaşık 89 saniye, 4 kartuşlu,baskı kafasında 90 siyah ve 29 diğer renklerden nozül, Damlacık Boyutu 4 pl (min) ,, yaklaşık 80tl-120tl kolay dolum kartuşu cescesör fiyatı 4 adeti 33 tl

epson p50 : Baskı Çözünürlüğü RPM (Çözünürlük Performans Yönetimi) kullanarak uygun ortam üzerine 5760 x 1440 optimize dpi’ye kadar. Baskı Hızı Foto 10x15 Yaklaşık 12 saniye,6 kartuş,baskı kafasında 90 siyah ve 90 diğer renklerden nozül, Damlacık Boyutu 1, 5 pl (min) , yaklaşık 330tl-350tl kolay dolum kartuşu cescesör fiyatı 6 adeti 48tl

epson px820fwd : Baskı Çözünürlüğü RPM (Çözünürlük Performans Yönetimi) kullanarak uygun ortam üzerine 5760 x 1440 optimize dpi’ye kadar ,Baskı Hızı Foto 10x15 Yaklaşık 10 saniye ,6 kartuş, baskı kafasında 180 nozül siyah/ 180 nozül her renk için,Damlacık Boyutu 1, 5 pl (min) , yaklaşık 667tl, kolay dolum kartuşu cescesör fiyatı 6 adeti 48tl

bu iki yazıcıdan ben sx125 olanı alırım sarfı daha az ve tatminkar baskı verir fotoda bile diye düşünüyorum ,tamam p50 kadar veya benzeri yazıcılar kadar olmayabilir ama benim işimi görür , yazma hızı içinde akşam başlatır odanın kapısı kapatırım bassın sabaha kadar nolcek

kızılderili ata sözündeki gibi bildiğimi yazdım

yok ben pro iş için makine arıyorum dersen bişi diyemem

4. üretici firmalar belirlibir çıktı veya zaman sonra yazıcıyı hata vermesi için programlıyorlarmış, servise gitmesi için tabii

Demişsiniz belki sizin yazıcı iptal olmamıştır serviste bu aşağıda verdiğim programla resetleyip artık hangi parçanın ömrü dolduysa onu değiştiriyorlar bu genelde atık mürekkep keçeleri ve yazıcı kafası, board oluyor sizde resetleyin yazıcınızı belki parça değişimine gerek kalmaz bu programlarla bende dahil bir çok insan atık mürekkep olayını bu prgramlarla resetliyor servise gerek kalmadan

http://www.mediafire.com/?wnmqgczzmwm

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Lazer Yazıcı Tavsiyesi Lazım
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • "zokur" ilgin çin sağol

o programla resetledim fakat sonra bir kaçgün sonra üzerindeki tüm lambalar yanıp sönmeye başladı ve ne yaptımsa olmadı tekrar resetledim,yazıcı kafasını ve kabloları felan temizledim atık mürekkep borusunu dışa akıttım yazıcının bordu temizdi onda bir problem yoktu
  • quote:

Orijinalden alıntı: ypinar

quote:

Orijinalden alıntı: falcon1977

Epson px820(800- 810 da olabilir) model yazıcı tam aradığınız özelliklere sahip ve daha iyisini bulamayacağınız bir yazıcı...

S.a. tavsiyeniz doğrultusunda size sormak istediğim bu alet kaç kartuş kullanıyor .tüm kartuşları kaça maloluyor.forto baskı kusursuz denebilirmi.benim eski bir hp 895cxi var fotolari çok güzel.ama ona kartuş almaktansa yeni printer almak daha mantıklı diye düşünüyorum

benim cevapta yazıyor fiyatı ama dolan kartuşla foto baskı nasıl dersen benim dx 4850 de eh işteydi
  • canon 208 iş yerinde kullanıodum öncden hem yazıcı hemde tarayıcı olarak kullanabilirsiniz...
  • Arkadaşlar öncelikle teşekkürler.ancak ben epson almayı düşünmüyorum.Çünkü kartuşlarının küçük olduğu ve çok çabuk bittiği söyleniyor.Media marktan dün canon pixma mp930 alıcaktım 199 lira ve taksiti görünce hemen kapayım dedim.Yetkili bu teşhir ürünüdür elimizde sadece bu var dedi.Üstünde çizikler vardı bende almadım.Ama dikkat ediyorumda hpnin 700 liraya varan allinone printerı var ama çözünürlüğü düşük ama bazısının fiyatı daha düşük olmasına rağmen(hangi hp modeli hatırlamıyorum)Canon gibi 9600x2400 yazıyodu.kafam iyice karıştı doğrusu:S
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.