Şimdi Ara

Çok Fazla Derdim Var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
145
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Anlat o zaman.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zaitan

Anlat o zaman.

İçime doğru bağırdım. Dertlerim içindem geri yansıdı.

• Derdini söylemeyen derman bulamaz demişler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Don Atari

Derdini söylemeyen derman bulamaz demişler.

Derdime çare, dermanım yok.

• Saat 12'de yattim. Halen Uyumaya calisiyorum. Uyumaya odaklanmaktan yoruldum artik. Lanetliyiz resmen.

• Söylemedin ki vardır elbet bir çaresi.
  • Anlat hocam derdi olmayan kim varki herkesde bir sıkıntı
  • Ne yaparsam yapayım işlerim yoluna girmiyor. Çok iyi niyetli ve cana yakın bir insandım ama mahvettiler beni. Her şeyimi yıktılar. Her yanını yıktılar. Kısaca çıkar, menfaat dünyasında ruhum ızdırap çekip duruyor. Çevrem hep böyle. Böyle olmayanlarda böyle oldular veya böylediler. Alışamıyorum bu düzene. Bu onlarcasından sadece biri. Bir sürü şey yaşadım, yaşadık, yaşıyoruz. Derman bulamadım.

• Benide kendilerine benzettiler ya! Yazıklar olsun size.

• quote:

Orijinalden alıntı: Qui-Gon Jin

Ne yaparsam yapayım işlerim yoluna girmiyor. Çok iyi niyetli ve cana yakın bir insandım ama mahvettiler beni. Her şeyimi yıktılar. Her yanını yıktılar. Kısaca çıkar, menfaat dünyasında ruhum ızdırap çekip duruyor. Çevrem hep böyle. Böyle olmayanlarda böyle oldular veya böylediler. Alışamıyorum bu düzene. Bu onlarcasından sadece biri. Bir sürü şey yaşadım, yaşadık, yaşıyoruz. Derman bulamadım.

Abi bu dunya boyle gelip gececek. Kabullenmek de zor bilirim ama sinavimiz psikolojik olarak cidden moral bozucu. Yapacak birsey yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: Razer

quote:

Orijinalden alıntı: Qui-Gon Jin

Ne yaparsam yapayım işlerim yoluna girmiyor. Çok iyi niyetli ve cana yakın bir insandım ama mahvettiler beni. Her şeyimi yıktılar. Her yanını yıktılar. Kısaca çıkar, menfaat dünyasında ruhum ızdırap çekip duruyor. Çevrem hep böyle. Böyle olmayanlarda böyle oldular veya böylediler. Alışamıyorum bu düzene. Bu onlarcasından sadece biri. Bir sürü şey yaşadım, yaşadık, yaşıyoruz. Derman bulamadım.

Abi bu dunya boyle gelip gececek. Kabullenmek de zor bilirim ama sinavimiz psikolojik olarak cidden moral bozucu. Yapacak birsey yok.

Kesin derman yok işte. Güçlü olacaksın! Başka çare yok

• derdi dünya olanın dünya kadar derdi olur der yunus ata

• http://sendvid.com/lptsrrtt

Aklıma bu replik geldi

• quote:

Orijinalden alıntı: Areyouradyo

derdi dünya olanın dünya kadar derdi olur der yunus ata

O ayrı bir dert zaten hocam hiç açma bence. Her gün azap çekiyoruz gençlerimiz can veriyor haince! Benim elimden bir şey gelemiyor içim içimi yiyip duruyor!

• Yıllar önce yazdığım bir yazıyı aynen yapıştırıyorum, kalın kısımlar senindir.

Bak kardeşim;

•Eğer ki bir müşteri dükkana girip esnafa geçirmeye çalışıyorsa,

•Esnaf da müşterisine geçirmeye çalışıyorsa,

•İşçi patronuna, patron da işçisine geçirmeye çalışıyorsa,

•Ve kalkıp Elhamdülillah Müslümanım diyen kişi, devletten vergi kaçırıp da "oh be şükür bu hafta da Cuma namazını kaçırmadık" diyorsa,

Tüm bu ulusun, ülkenin öğretmenleri de, millet vekilleri de, bakanlıkları da, başbakanı da, cumhurbaşkanı da işini adam gibi yapıp karakter sahibi olsa da boş. Bomboş. Neresinden tutarsan tut; elinde kalacak böylesine yamulmuş bir dünyada, kime kimi anlatabilirsin ki.

-

İki laf edince ben siyaseti sevmiyorum diyenlere söylüyorum. Bak kardeşim bu siyaset değil. Hayatın kendisi, hayatlarımız, insanlığın zirvesi. Zaten seni ilgilendiren rujun, makyajın, akıllı telefonun, yılbaşından yıl başına giydiğin kırmızı ipek donun, başından kalkamadığın dizi senaryoları, birçoğu uyuşturucu bağımlısı Hollywood yıldızları, %100 silikon popstar vücut hatları. Ve tabii ki Ayşe'nin cilveleri, Osman'ın parası.

Her zaman söylüyorum. İnsanlar bencil ve çıkarcıdır, ego derilerinin altında bir yerlere kazınmıştır. Ama buna rağmen, bencil ve çıkarcı oldukları kadar da değerlidirler. Günün birinde öleceğiz. Yanar dönerliğe, ****liğe bence lüzum yok. 60 yaşından sonra elin götün tutmayacak belki de, hayatını düzgün yaşaman lazım.

Sorun değil, çözüm olman gerekiyor.
    Hepsinden önce kişisel ilişkilerini basite almakla başlayabilirsin.

•Seviyor musun, söyle.

•Özledin mi, ara.

•Kızdın mı, belirt.

•Vesaire...

Kafanda kurduğun gibi gitmedi mi, ee kafanda kurduğun planın içinde eğer ki insanlar kadar değişken, farklı türde olasılıklar varsa bu tamamiyle normal bir şey zaten. Yalnız bu dünyanın sonu değil.

Eğer hepimiz bu ülkede hatta bu gezegende yaşıyorsak birey&toplum olarak yapmamız gereken her lafı/olayı eleştirip, görmezden gelmekten ziyade;

•İlimde,

•Bilimde,

•Zikirde,

•Fikirde,

•Zihinde,

Seni yetiştiren anneni ve babanı geçmen gerekiyor. Onlardan bir tık ileride olman gerekiyor, ki, ancak bu şekilde daha sağlıklı ve düzgün bir millet olabiliriz. Hedef bu olmalı.

Türk olmak demek saf kan Türk olmak değildir. Türkiye'de günümüzde saf kan Türk yok denecek kadar azdır. Mevzu "Ne mutlu Türk doğana" değil. "Ne mutlu Türküm diyene." Hissiyat meselesi yani. İnsanları a, b, c ırkı diye ayırmayın. A partisi, b partisi, c partisi ya da Müslüman, Hristiyan, Ateist diye gruplandırma saçmalığına bulaşmayın. Bugüne kadar bunun kimseye faydası olmamıştır. Evet, şu hayatta hiçbirimiz eşit değiliz. Doğarken seçemediğimiz şeyler var, bunlar kusur değil. Ama hepimiz dengiz. Bunu unutmayın.

Bir dine mensup olan birisinin, ya da herhangi bir futbol takımını tutan bir kişinin yaptığı hatayı bütün geri kalana kılıf yapmayın. Din, inanç... adı üstünde zaten "inanç." Öbür dünyaya inanıyorsanız kimliğe bakılmıyor ne yazık ki. Misal kimliğinde Müslüman yazanlar 5'e ayrılıyor bu ülkede. Tam vakit, Cuma'dan Cuma'ya, Ramazan'dan Ramazan'a, bayramdan bayrama Müslüman ve benim kalbim temiz diyenler. Böyle bir mantık olamaz, bir tanrının dini bu olamaz. Ve buna bakıp bu tabloyu tüm Müslümanlığa yıkmak da mantıklı bir şey değil. Şunu da demeden geçemeyeceğim. Tüm bu bozukluğa, saçmalığa dinmiş gibi bakıp bu şekilde yaşayacağınıza, keşke bana İslamiyet'i siz öğretmeseydiniz.

Her neye inanıyorsanız inanın, bir insan için doğmadan önce ne hatırlıyorsa öldükten sonrası da aynıdır. Geriye kalan dindir, inançtır, kafa yapısıdır, en önemlisi "kişiseldir."

İnsan hayatı boyunca mutlu olmaya çalışırsa, bunu asla başaramaz. Mutlu olmak için uğraşmaktan ziyade, insanları mutlu etmeye çalışın. Göreceksiniz ki mutlu olmaya başlamışsınızdır. Fakat işin püf noktası, iyilik yapacağım diye kendinizi zora sokmamaktır. Dedim ya insan yapısı gereği bencildir.

İyi forumlar, hoşçakalın.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.