Şimdi Ara

Cok Cok Onemli.Maxtor HDD - Başa Dönme.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
755
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş

Baya bir araştırdığım bu konu hakkında bir bilgi bulamayınca , buraya yazmaya karar verdim.Öncelikle , yazın samsung 7200rpm sata hard diskim , anlamadığım bir sebepten dolayı bozuldu , ilginçtir ki hard diski kasadan aşağı doğru kablolarıyla sallandırınca ara sıra çalıştırabilmeme rağmen , normal yerine taktığımda çalışmıyordu.Resimlerimi , fotoğraflarımı bir şekilde , babamın getirdiği 80gb 5400rpm maxtor hard diske aktardım.

Geçenlerde , bilgisayarda pes oynarken , oyun takıldı -ram 512 mb oyun 1gb istiyo dolayısıyla - ve ben öf be diyip kasaya bi tokat atınca bilgisayar kapandı , açmak istediğimde ilk açılmadı.Uğraştım baya bi daha sonra , donanımsal olabileceği gerekçesiyle , ram slotlarıyla vs. oynadım ve düzeldi.Fakat bilgisayarı her açtığımda bir chkdsk gerçekleştiriyor 2. yerel disk sürücümde.Ve dosya kayıtları dışında herşey hep en başa dönüyor gibi gözüküyor.

Problemler şunlar:
    1-Bilgisayarı yeniden başlattığımda kablolu optik mouseun hareket etmemesi , klavyenin çalışmaması.
    2-Her defasında Msn in otomatik oturum aç işaretini kaldırdığımda , bir sonraki açılışta tekrar aynı yazının gözükmesi.
    3-Bilgisayarı her açtığımda bir chkdsk uygulaması gerçekleştirmesi.

Şimdilik gözlemlediğim bunlar , bilgisayarımda her hangi bir yavaşlatma istemediğimden dolayı virüs koruma ve spyware programı yok.Gerektiğinde sıklıkla güncelleştirme , ccleaner ve hijackthis programlarını kullanarak iş halletmeye çalışıyorum.

Sizce sorun ne olabilir , hard diskin sonu yakın mı (6 aylık henüz?) , yoksa bu sadece ufak bir worm/trojandan dolayı mı kaynaklanıyor?

Şimdiden cevaplarınız ve yardımlarınız için teşekkür ettim.

Not:Mouse takılma olayı geçen hard diskte de olmuştu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cwind -- 12 Şubat 2009; 0:53:53 >

• fare takılma olayının çeşitli sebepleri olabilir. Mesela benim topladığım bir sistemde fare hareket ediyor 3-4 saniye, daha sonra 1 saniye donuyor sonra yine 3-4 saniye sonra... diye devam ediyordu. Anakart işlemci ram fare hepsini değiştirdim ama sorun ethernet kartındaymış ethernet kartının böyle bir soruna yol açacağı hiç aklıma gelmezdi

diyeceğim sisteminde sonradan pci dan takılma bir ethernet kartı varsa çıkar ve bir de öyle dene. Olmazsa en basitinden format atıp gelişmeleri tekrar yaz

kolay gelsin...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VeliBaba42 -- 12 Şubat 2009; 1:56:15 >

• Evet , bu ethernet olayında haklı olma ihtimalin yüksek , benim ilk kullandığım LINKSYS ve şu an kullandığım ROBOTICS marka modemlerde bu sorun oluyor ve ikisi de ethernetten bağlanıyor.Fakat bir önceki kullandığım Thomson SPEEDTOUCH modemde bu durumu gözlemlememiştim.

Peki ya diğer sorunlar , herşeyin başa dönmesi gibi?Bir virüs sebep olabilir mi?Virüs tarayıcı kullanmıyorum dediğim gibi.
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.