Şimdi Ara

Çok çalışan mı, çok dua eden mi? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
71
Cevap
0
Favori
3.007
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • kültür ve bilim sayfasında ne işi var bu konunun
  • @maxelll, konu dışında olsaydı çoktan kapanmıştı da o yüzden....
  • mahlukatın her hareketinin onayını veren varlıktan istemek olayı daha kolaylaştırabilir.

bu arada fatih terim'ci arkadaş'a; terim de çoook çalışıyordu ama onunda olmadı. çünkü bu iş çok bilmişlikle de olmuyor. ben şahsen kendisinden hiç haz duymam..
  • dua iki kanatlıdır
    biri çalışma, öbürü sonucu allahtan isteme

ikisi birlikte olmadan çoğu zaman faydasız olur
    tek kanatlı kuş uçamaz

çalışma aslında allahın koyduğu kurallara uyma ve usulüne uygun bir şekilde allahtan istemektir

ikiside duadır yani
  • diğer mesajlara bakmadan yazıyorum

bi arkadaş her şeyin dua ile olacağını bütün dersleri o şekilde geçebileceği fikirleriyle kafası bulandırılmıştı hiç ders çalışmadı sonra sınıfta kaldı. demek istediğim ilk önce çalışacaksın sonra tevekkül edeceksin.
  • quote:

Orjinalden alıntı: bahtiyar0011

dua iki kanatlıdır
    biri çalışma, öbürü sonucu allahtan isteme

ikisi birlikte olmadan çoğu zaman faydasız olur
    tek kanatlı kuş uçamaz

çalışma aslında allahın koyduğu kurallara uyma ve usulüne uygun bir şekilde allahtan istemektir

ikiside duadır yani

• quote:

Orjinalden alıntı: denizhan_

Verilen cevaplar için teşekkürler.
    Benim tam anlamadığım nokta; A kişisi B kişisini öldürmek için var gücüyle uğraş veriyor, plan yapıyor, silah geliştiriyor vs...
    B kişisi ise sadece dua ediyor diyelim...

Aslında örneği verirken B kişisinin ne kadar dua ederse etsin öleceğini anladım:)
    İlahi güçler kısmını bilmiyorum işte!!!
    Esas sorun burada başlıyor, ilahi güçler gerçekten etki eder mi?
    Ya da dini kaynaklarda bununla ilgili bir açıklama var mı?

Aslında yoktur.Ancak bazı durumlarda vardırki genelde peygamberler için yapılmış istisnalar diyebiliriz.HZ Muhammed(s.a.s)'e suiakast girişiminde bulunulmuş ancak çevresini kuşatan suikastcilere gözükmeden ordan çıkmıştır.Yada Hz İsa öldürülmek istenmiş lakin onun yerine başkası çarmağa gerilmiştir.Bunlar fizik dışı olan şeylerdir.Çünkü ALLAH gönderdiği dinin temsilcisini korur.Hz Musa peşindekilerden kurtulmak için Nil nehrine inmiş,Nil ortadan ikiye ayrılmış Hz Musa ve ümmeti nilden geçerken aynı şekilde aynı yoldan geçmek isteyen firavun ise nilin tekrar eski haline dönmesiyle boğulmuştur.Başka bir olayda bilinen örümcek olayıdır.Yine Hz Muhammed (s.a.s) peşindekilerden kaçarken bir mağaraya sığınmış daha sonra maranın duvarına örümcek ağ yapmış bu şekilde ölümden kurtulmuştur.Ancak dediğim gibi bunlar sadece peygamberlere mahsus olan şeylerdir.Bunun dışında ALLAH'a sadece dua ederek ölümden kurtulma ise normal insanlar için geçerli olamaz.Lakin bu ALLAH'ın sınav için insanı dünya indirmesi olayına tersttir.Karşıdakinin ahirette katillikle suçlanması için birini öldürmesi gerekir.Ya peki adam evde oturuyor,roket gelip ölüp gidiyor eline ne geçiyor ölenin derseniz.Eğer ALLAH'a sığınmışşsa ilk postumda yazdığım ALLAH'ın esirgeyen sıfatı öne çıkıp cehennem gazabından kurtulmasını sağlıyor.Çünkü inanıyoruzki kimse ölümsüz değildir,herkes muhakkak ölecektir.
    Yani senin dediğin gibi mistik şeyler normal insalar için söz konusu değildir,yanlızca peygamberler için geçerlidir.Nedeni belli zaten.ALLAH'ın dinini yaymaları için yine ALLAH tarafından seçilmiş olmaları.Düşünsenize Hz Muhammed(s.a.s) ölse idi ;''YA MUHAMMED BİZ SENİ SADECE ALEMLERE RAHMET OLASIN DİYE YARATTIK'' ayetine kim muvaffık olabilirdi.Bilmem anlatabildimmi?

• Çalışmanın mükafatını Allah verir duayı da O kabul eder ikisi de bir iş için gereklidir. denizhan_ nın bahsettiği durumlarda ne olacağına kaderi yazan yaradan belirler...
  • Ha bu arada İslam Dİnine göre masum bir insan öldürmek en büyük günahlar vasfındadır.Ancak seni öldürmek isteyene karşı koyman bu kurala girmez.Sen sabahtan akşama kadar evde otur ALLAH'IM BENİ ÖLDÜRME gibi dua eder bilimle fenle uğraşmayıp kendini savunacak silahlar yapmazssan bu saçma olur.Irakta kan durmuyor.Bana sölesinize Bağdat kaç mermi ile alındı.Ben size söylüyem 0.Evet amerikan askeri çok uğraşacağını düşündüğü arap ırkının yoğunlukta olduğu(ırkcılık yapmıyorum) bağdatı hiç mermi kullanmadan aldı.Bu gün ne oldu peki.Zaten görüyoruz.Aynı şeyi bize yapmaya çalıştılar ne oldu peki?Sonu belli ''ORDULAR İLK HEDEFİNİZ AKDENİZ''.
  • Tevekkül etmek lazım. Ne demişler Tedbirini al Takdirini Allah'a bırak.
  • quote:

Orjinalden alıntı: OPTİMİST

Çalışmak fiili Duadır

kısa ve öz
  • ne cok calisip himm ben cok calistim kesinlikle mukafatini alacam demek dogru olur,ne de calismama gerek yok ben dua ederim o bana yeter demek dogru olur...

calisip cabalayip Allahim bak ben calistim sen benim hakkimda hayirlisi ver deyip tevekkul etmek gerisini Allahin takdirine birakmaktir en dogru olan.cunku Allah hakkimizdaki hayirli olani en iyi bilendir.

abd irak ornegine gelince zulmeden zalim, zulme ugrayanda mazlum olur. mazlumun elinden tek gelen sey zulme karsi guc yetirmeye CALISMAK, onu yapamiyorsa dua etmek Allahtan sabir dilemektir.

ama calisip tevekkul etmek en iyisidir.
  • Duadır diyen arkadaşlar, biyoloji sınavına 1 hafta boyunca dua ederek bi girsin bakalım.
  • Çalışma ile dua karşılaştırması hakkında bir istatistik var mı?bilmiyorum ama!Dua ile yol alınsaydı her bir yere bereket yağardı!

Çalışıp, tevekkül beklemek ; bazıları için beklenti olabilir.Tevekkül ün ne olduğu muallak!!!Kimi için bu dünya da azap çekmek!Kimi için mükafatlandırmak!Her bir durumda! iyi veya kötü yaşayacağınız herşey betimlenmiştir.Hayır veya şer Allahtan dır.Hayır ve Şer nedir?Belirsiz!Hiç bir şeye açıklama getiremeyenler;herşeye açıklama getirdiklerine iananırlar.Yaşanılan veya yaşanmakta olan iyi veya kötü yü Yaratan'a izafi etmek !? bize ne kazandırır?hiç bir şey!Oysa bilim; şuan yaşadığımız veya gelecekte yaşayacağımız her bir olguyu açıklama görevini üstlenmiştir.

İnançları gereği , dinlerinin Allah 'ın kelamı olduğuna inananlar ise; bilimin açıkladığının 1000 de 1 ni dahi açılayamaz.Kutsal kitaplar atomdan bahsetmez, nötrino dan da!Dinazorları es geçer...Süpernovaları hiç bilmezler!Karadelikler mi?Ya ay?Ay'a inmiş bir peygamber gördünüz mü hiç?Oraya da insan ayağı deydi?Yaz,yaz,yaz...Yazmakla bitmez...

Saygılarımla,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Massaimassai -- 11 Ağustos 2008; 1:49:21 >

• quote:

Orjinalden alıntı: Massaimassai

Çalışma ile dua karşılaştırması hakkında bir istatistik var mı?bilmiyorum ama!Dua ile yol alınsaydı her bir yere bereket yağardı!

Çalışıp, tevekkül beklemek ; bazıları için beklenti olabilir.Tevekkül ün ne olduğu muallak!!!Kimi için bu dünya da azap çekmek!Kimi için mükafatlandırmak!Her bir durumda! iyi veya kötü yaşayacağınız herşey betimlenmiştir.Hayır veya şer Allahtan dır.Hayır ve Şer nedir?Belirsiz!Hiç bir şeye açıklama getiremeyenler;herşeye açıklama getirdiklerine iananırlar.Yaşanılan veya yaşanmakta olan iyi veya kötü yü Yaratan'a izafi etmek !? bize ne kazandırır?hiç bir şey!Oysa bilim; şuan yaşadığımız veya gelecekte yaşayacağımız her bir olguyu açıklama görevini üstlenmiştir.

İnançları gereği , dinlerinin Allah 'ın kelamı olduğuna inananlar ise; bilimin açıkladığının 1000 de 1 ni dahi açılayamaz.Kutsal kitaplar atomdan bahsetmez, nötrino dan da!Dinazorları es geçer...Süpernovaları hiç bilmezler!Karadelikler mi?Ya ay?Ay'a inmiş bir peygamber gördünüz mü hiç?Oraya da insan ayağı deydi?Yaz,yaz,yaz...Yazmakla bitmez...

Saygılarımla,

Güzel demişsiniz ama bunların insanlığa ne faydası var? Bu söylediğimi iyi düşünün. Milyarlarca insan bu dünya ya geldi ve sonunda göçüp gitti hepside dünyayı imar etmeye uğraştılar sonucunda artık aramızda değiller. Nötrinoyu bulmak dinazorları keşfetmek karadelikleri bulmak insanlığa ne kazandırdı dersiniz? Karadelikleri bulunca insanlığımıza bir şey mi eklendi daha mı çağdaş olduk daha mı hak hukuk gözetir olduk ne dersiniz? Dinlerinin Allahın kelamı olduğunu düşünen insanların o dinden öğrendikleri insana saygı duymak, insana değer vermek hak hukuk çiğnememektir. Bu dinlerden bir insanı öldürmenin bütün insanlığı öldürmekle denk olduğunu öğrendiler. İnsanlık için bir tek kötü bir yönlendirme bulamazsınız içinde. Ancak ve ancak nefislere kötü gelir bu yönlendirmeler. Dinler açıktan açığa şu an ki bilim dediğimiz şeyi yani fenni ilimleri öğretmez insanlık ilmini öğretirler, insanlık ilmini öğrenemeyenlerin hiroşima ve nagazakide neler yaptıklarını gördük ve halen neler yaptıklarını. Sizce hangisi önemli bilim içinde yüzüp hayvanca bir birini katleden toplumlarmı yoksa insanlığı öğrenmiş mutlu huzur içinde yaşayan toplumlarmı, hangisi öncelikli düşünmek lazım.

• Hz. Meryem tüm iffetine rağmen başına gelenlerden bir an aman deyip bir hurma ağacının gölgesine sığınmıştır. Başına gelenlerin acısı ile " Keşke bundan önce ölseydim de unutulup gitmiş olsaydım " der tam bu sırada kupkuru bir halde bulunan hurma ağacının altından bir ses yükselir "Ey Meryem, üzülme, hüzne kapılma! Rabbin, ayaklarının altından bir pınar akıtmakta ve bunu, sana olan lütuf ve kereminin bir belirtisi olarak göstermektedir".

"Ey Meryem! -Demin kupkuru olduğu halde şimdi ansızın yeşermiş ve meyve vermiş bulunan- hurma dalını salla, taptaze hurmalar dökülüversin sana! Sonra da o taze hurmaları ye. Gözün aydın olsun! (Meryem, 22,26)

Allah dilese onun önüne de sunabilirdi ama eğer dua açısından bakacak olursak emek duanızın gerçekleşmesi için gerekli olan araçtır. Meryem dalı sallamadan meyveye ulaşamamıştır. Dilense idi eline tabaklarla sunulurdu ama vesile kılınacak eylem yani çalışma şart.

Emeksiz yemek olmaz !

• Bu ne biçim başlıktır ya,bazen konu açarkenki amacınızı anlıyamıyorum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ßy Spécops.

Çalışmadan dua edip birşeyin elde edilebileceğini sanmıyorum.
    Örneğin :
    Eğer ben yarın bir sınava çıkacaksam,çalışmamışsam sınavda başarılı olmam için dua edersem
    bir anlamı olurmu ? En fazla sınavın olmaması için dua edebilirim :)
    Bu yüzden ben çalışıp dua eden biriyim.(ve çok defa dualarımın kabul olduğunun farkına
    varmışım)

Bunun başka bir adı vardı.Çalışıp gerisine Allah'a bırakmanın.
  • Uhud Savaşından örnek verelim.Savaşı kızaca bir öetlersek:
    Bedir Savaşından galip çıkmış İslam ordusu Uhud Dağı eteklerinde gayrı müslimlerle tekrar karşı karşıya gelir.Tabiki İslam Ordusunun komutanı Hz Muhammed(s.a.s)'dir.Ordudaki okculara bellirli bir yer gösterilerek oradan her ne olursa olsun ayrılmamaları gerektiği bildirilmiştir.Savaşı yine İslam Ordusu kazanmak üzereyken burdaki okcuların galibiyeti kazandıklarını zannetip emre karşı gelip,yerlerinden ayrılmasıüzerine ozamanlarada gayrı müslim olan ve arabistan yarımadasının en büyük komutanı olan Halid Bin Velid bu hatayı görüp komutasndaki gayrı müslim orduyu bu okcuların tutması gerektiği yerden geçirerek İslam ordusunu yenmiştir.Aynı savaşta biliniyorki Peygamber Efendimizin amcası Hz Hamza'da şehit düşmüştür,sırf bu büyük hata yüzünden.Şimdi kimden bahsediyoruz burda alemlere rahmet olarak gelen Peygamber Efendimizin komutasındaki ordudan.Yani aramızdan hangisinin duası yada dünya üzerindeki hangi insanın duası Peygamber Efendimizin duası kadar makbul olabilirki.Bu olay insanlığa ders olması için bu şekilde sonuçlanmıştır,sonların ve başlangıçların tek efendisi ALLAH tarafından.Yoksa her ne olursa olsun O istemediği müddetce ne o ordu yenilirdi nede Hz Hamza şehit düşerdi.Ama işte diyorumya ders meselesi.
    Bilmem olayı anlatabildimmi?

• quote:

Orjinalden alıntı: mmengi

Güzel demişsiniz ama bunların insanlığa ne faydası var? Bu söylediğimi iyi düşünün. Milyarlarca insan bu dünya ya geldi ve sonunda göçüp gitti hepside dünyayı imar etmeye uğraştılar sonucunda artık aramızda değiller. Nötrinoyu bulmak dinazorları keşfetmek karadelikleri bulmak insanlığa ne kazandırdı dersiniz? Karadelikleri bulunca insanlığımıza bir şey mi eklendi daha mı çağdaş olduk daha mı hak hukuk gözetir olduk ne dersiniz?

Bilimsel gelişme ve ilerlemenin insanlığa NE KAZANDIRDIĞINI mı soruyorsunuz cidden yoksa ben mi yanlış anladım..?

---

Ek olarak DiN ve BiLiMi nasıl karşılaştırabiliyorsunuz..? Zıt kutuplar gibi yargılayabiliyorsunuz..?

Bilim birşey katmaz diyorsunuz resmen! O zaman kimse çalışamasın, bilimsel ilerleme ve gelişme olmasın insanlar taşdevrinde yaşamını sürdürsün?
    Bumudur?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ayı Baba -- 11 Ağustos 2008; 16:26:09 >

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.