Arkadaş ortamında istemeden "herşeyi ben biliyorum, hepinizden daha bilgiliyim" moduna bürünüyorum.
Aslında bu doğru ama ben yanlış ifade ediyorum.Arkadaşların arasında her konuda daha bilgiliyim. Tartıştıkları bişey olduğu zaman bana sorarlar, ben cevabımı veririm, tartışma kapanır. Söylediğim şeylerde hepsi onaylar, "doğru söylüyorsun" der. Ama bazen ben istemeden işi abartıp "sen bilmiyorsun ben biliyorum" der gibi fikrimi söylüyorum. Söylediklerim,kullandığım kelimeler bu anlama çıkıyor. Bazen yanlış şeyler söylüyorum tabi, onlar bu yanlışı anlayınca hunharca saldırıyor
Şuana kadar 1 kişi çok bilmiş dedi bana.Ama başkalarının demesine gerek yok, çünkü bende hissediyorum bu şekilde davrandığımı.Bazen bilgim olduğu konular hakkında konuşurlarken bana sorduklarına bildiğim halde bilmiyorum diyorum yine çok bilmiş gibi davranmıyım diye.
Ya da bildiklerimi insanlara anlatma tarzım yanlış. Dediğim şey aynen şu " la olum bu böyle değil, sen yanlış biliyosun, xxxx böyle olacak olum işte".
Aynen bu cümleyi kullanıyorum. Bazende saçma sapan konuştukları zaman, söylediği herşeyin doğru olduğunu düşündükleri zaman sinirlenip "yav bi sus, boş boş konuşuyosun, sen bunu böyle yapınca böyle mi olacak" tarzında cümleler kuruyorum.
Bunları istemeden yapıyorum tabi, (sevmediğim nefret ettiğim biri olunca, ezebildiğim kadar eziyorum o ayrı konu)
Nasıl bir konuşma dili kullanmam lazım, kibar olamam, arkadaş ortamındayız sonuçta , söylediklerimi karşımdakine en iyi şekilde nasıl aktarabilirim ?
Insanlar arasinda , ne kadar bilgili ve zeki olunursa olunsun eger o kisi, egoistse ve herseyi en iyi sekilde yaparim edalarinda geziyorsa o kisi sevilmez. Insan varliginin aciz bir yaratiktan ibaret oldugunu hatirlarsan bunu belki basarabilirsin.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
En azından bunun farkındasın. Ne kadar bilirsen bil çok sivrilmek iyi değildir toplum içinde, sevilmezsin.
Biraz üzerinde durarak bence bu konuda kendini geliştirebilirisin.
Başlarda zor olabilir kendini tutmak :)
ya olduğun gibi görün, ya da göründüğün gibi ol :) kıssadan hisse: doğal ve kendin ol
quote:
Orijinalden alıntı: Xeon Vision
Insanlar arasinda , ne kadar bilgili ve zeki olunursa olunsun eger o kisi, egoistse ve herseyi en iyi sekilde yaparim edalarinda geziyorsa o kisi sevilmez. Insan varliginin aciz bir yaratiktan ibaret oldugunu hatirlarsan bunu belki basarabilirsin.
Bu durumu göz önünde bulundurursak, nasıl davranmam gerekiyor hocam?
Bende birşeyi bilsem dahi söylemem bazı ortamlarda.uğraşsınlar banane :D şaka bir yana bazı zamanlar bildiğin konuşmaya üşenmiyorum değil
quote:
Orijinalden alıntı: De La Conte
quote:
Orijinalden alıntı: Xeon Vision
Bu durumu göz önünde bulundurursak, nasıl davranmam gerekiyor hocam?
Seni çok iyi anlıyorum. Özellikle konuyla hiç bilgisi olmayan biri konuşup, saçma sapan bilgiler ortaya atınca lafı sokmadan edemiyorsun.
Şunu tavsiye ederim, hiç dinleme. Sana sorarlarsa cevabı ver, onu aşağılama. Onun yerinde olduğunu düşün veya şöyle bir fikir düşün: "Belki ona bu fikri başka biri vermiştir, ben onda düzgün bir şekilde doğruyu söylersem doğruyu öğrenir."