Şimdi Ara

Çok Az Kişi Çözmeyi Başarmış . İLGİNÇ !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
22
Cevap
0
Favori
599
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bir kümeste 30 tavuk var bu tavukları 7 günde kesmen gerekiyor. Her gün mutlaka kesmek zorundasın ve hep tek sayı kesmelisin çift sayı kullanamazsın veya kesmediğin bir gün olamaz aynı sayıyı bir kere kullanabilirsin.. Yani 1. gün 3 tavuk kestiysen 7gün içinde bir daha 3 kesemezsin.. 7. günde 30 uncu tavuk kesildiğine göre tavukları nasıl kesersin ???

Şimdiye kadar kimse bilememiş ARKADAŞLAR . En fazla bir elin parmakları sayısındaki zeki insanlar biliyormuş . .

Çok merak ettim acaba bizim forumdan bilen çıkıcak mı ? cevabı bende bilmiyorum ... Aramızda tartışarak cevabı bulmaya çalışalım . Kesin olarak çözen olursa , yada cevabı kesin olarak bilen varsa lütfen sölesin ... Şimdiden teşekkürler :)

• Hahaha yesinler o bir elin parmaklarını atma şakir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ya sorunun tùrkçe kôkù yanlış veya eksik ya da malum bôlùm mizah cevapta var mizah dùşünsek ne fayda

• Matematık formasyonunda cozulmes cunku en kucuk tek 7 sayının toplamı (1-3-5-7-9-11-13) 30'tan fazladır.
    Belkı sorunun cevabı 3-0-T-A-V-U-K tur bılemem

• Aynen sherlmes sende müh. ışığı görüyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: Scorpitx_

Aynen sherlmes sende müh. ışığı görüyorum

Hocam bende takıntı oluyor cozmem gerekıyor yada uygun bır sebep bulmam lazım yoksa kendı kendımı yıyorum ayrıntıyı sızde gordunuz sadece dıkkat gerekıyor bu arada tesekkurler hocam

• 1 + 3 + 5 + 7 + 9 + 11(2tane1=2) =27 buraya kadar altı gùn eder son gün olan yedinci günde de 30.tavuğu (3+0=3)keserim 27+3=30 :-) Kurduğum mantığı Bahçeli görse eminin çok duygulanırdı :-)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • sorunun son cümlesine dikkat : "son gün 30. Tavuk kesildiğine göre"

• Peki sherlmes senin cevap kesin doğru mu?

• birinci gün gece yarısı 13 tavuk çıkarır ve geceden önce kesmeye başlar gün dönünce devam eder. dolayısıyla birinci ve ikinci gün tavuk kesmiş olur.geriye 17 tavuk kalır. 3 gün yine gece 11 tavuk çıkarır ve aynı işlemi yapar. 3. ve 4. gün de tavuk kesilmiş olur. ve geriye 6 tavuk kalır. 5. günde 5 tavuk çıkarır ve yine aynı işlemle 5 ve 6. günde 5 tavuk keser. ve geriye 7. gün kalan 30. tavuk kesilmiş olur.
  • quote:

Hahaha yesinler o bir elin parmaklarını atma şakir

Ya kardeşim cevabı biliyosan cevapla . Bilmiyosan Ki bilemezsin ... Bas git şakir
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sherlmes

Matematık formasyonunda cozulmes cunku en kucuk tek 7 sayının toplamı (1-3-5-7-9-11-13) 30'tan fazladır.

Bende cevabı bilmiyorum . Sizce nedir cevap ? açıklarmısınız biraz daha ?
  • quote:

1 + 3 + 5 + 7 + 9 + 11(2tane1=2) =27 buraya kadar altı gùn eder son gün olan yedinci günde de 30.tavuğu (3+0=3)keserim 27+3=30 :-) Kurduğum mantığı Bahçeli görse eminin çok duygulanırdı :-)

Ya kardeşim kullandıgın tek sayıyı bir daha neden kullanıyorsun ? Yukarıyı okumadın mı ? kullanılan tek sayı bir daha kullanılmayacak mış . . . . .
  • quote:

Orijinalden alıntı: SLMVER

birinci gün gece yarısı 13 tavuk çıkarır ve geceden önce kesmeye başlar gün dönünce devam eder. dolayısıyla birinci ve ikinci gün tavuk kesmiş olur.geriye 17 tavuk kalır. 3 gün yine gece 11 tavuk çıkarır ve aynı işlemi yapar. 3. ve 4. gün de tavuk kesilmiş olur. ve geriye 6 tavuk kalır. 5. günde 5 tavuk çıkarır ve yine aynı işlemle 5 ve 6. günde 5 tavuk keser. ve geriye 7. gün kalan 30. tavuk kesilmiş olur.

Cevap dogru olabilir kardeşim ... Tam bilmiyorum
  • Bu çok saçma tamamen yanlış ayrıca prolivee kardeş cevabı bilmiyn niye yazıyn? Bu sorunun cevabı matematiğe aykırı yok mantıklı cevap var ise ki olamaz o zaman soru kökù yanlış kusu kalmayın ama benim cevaplar şu an için favori

• quote:

Bu çok saçma tamamen yanlış ayrıca prolivee kardeş cevabı bilmiyn niye yazıyn? Bu sorunun cevabı matematiğe aykırı yok mantıklı cevap var ise ki olamaz o zaman soru kökù yanlış kusu kalmayın ama benim cevaplar şu an için favori

anlıyorum kardeş Fakat Benim cevabı bilmem mi lazım ? Bilen birisi yazsın cevabı işte
  • Ya kardeş 13 tavuğu 2 günde kestin iyi güzel de soruyu oku tekrar "her gün tek kesmelisin" diyor e sen 13 iki tek sayıya bölemezsen ki bölùnmez soru kôküyle çelisen bir cevap olur bu

• quote:

Ya kardeş 13 tavuğu 2 günde kestin iyi güzel de soruyu oku tekrar "her gün tek kesmelisin" diyor e sen 13 iki tek sayıya bölemezsen ki bölùnmez soru kôküyle çelisen bir cevap olur bu

Doğru sölüyosun kardeş .
  • quote:

Ya kardeş 13 tavuğu 2 günde kestin iyi güzel de soruyu oku tekrar "her gün tek kesmelisin" diyor e sen 13 iki tek sayıya bölemezsen ki bölùnmez soru kôküyle çelisen bir cevap olur bu

Cevabı buldum kardeşim .Matematiksel bir izahı yokmuş Fakat mizahi bir açıklaması var mış

İşte mizahi açıklaması : 3-0-t-a-v-u-k ( umarım anlaşılmıştır ) Yinede açıklamasını yapayım : 3 -1.gün 0-2.gün t-3,gün a-4,gün v-5.gün u-6.gün k da 7.gün kesilmiş oluyor ve hepsi birbirinden farklı :D

Bu kadarmış

• quote:

Orijinalden alıntı: Sherlmes

Matematık formasyonunda cozulmes cunku en kucuk tek 7 sayının toplamı (1-3-5-7-9-11-13) 30'tan fazladır.

Bildin kardeşim cevap senin dedigin gibiymiş TEBRİKLER
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.