Şimdi Ara

Çok (ama çok) acemiye dijital fotoraf makinesi konusunda yardım..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
35
Cevap
0
Favori
911
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Herkese selamlar.. İnternette cok aradım ancak cok karmasık geldigi yada bana uzak terimler oldugu icin sanırım aradıgım seyin ne oldugunu cozemedim. Bu yuzdende kendim hangi fotoraf makinesini alacagıma karar veremedim. İlk basta sony cybershot modellerinde karar kılmıstım ancak daha sonra vazgectim ve yonlendirmelerle canon ve nikona yoneldim. ixus 65 i cok begendim ancak daha sonra teknik olarak ( sanırım) ixus 60 ile pek bi farkı yok gibi gorundu (65in lcd si cok geniş o avantajı var sanırım) ancak 100ytl farkı buna deger mi? ben aradıgım kıstasları yazsam bana yardımcı olacak birisi cıkar mı? yazayım ne cıkarsa bahtımıza artık :D

1-oncelikle fotorafcılıga her zaman ilgi duydum bu yuzden burdayım. ilk basta kameranın manuelini pek karıstırmadan yapacagım cekimler on planda olacaktır. bu yuzden baslangıcta kolay kullanımlı daha sonra ise manuel ayarlarını kullanabilecegim bi makine olmalı.
    2-mümkünse sarjlı olması tercihimdir.
    3-sanırım kalite lenslerde bitiyor.. ancak hangi lens iyidir bilemedigim icin bi yorumda bulunamayacagım
    4-ve yine sanırım pikselde olay bitmiyor. ama baslangıc icin kac megapiksel iyidir? 6 mp iyi bi derece mi mesela?
    5-ıso ne kadar olmalı?
    6-65 almakta duraklamamın sebeplerinden birisi o ekrana sarjın cok az dayanacagını dusunmem oldu. sarj durumu nası gidiyo?
    7-fiat aralıgı 550 700 ytl arasında.. diyeceksinizki bu aralıktaki fotoraf makinelerini ara bak özelliklerine.. ancak öyle olmuyo.. mesela eger o aralıktan hemen bi üstte 750ytlye cok daha uygun bi makine varsa acele etmiyim onu alırım
    8- son olarakta tasarım geliyo. cok buyuk bise olmaması tercihim elbette cunku her zaman yanımda tasıyacagım. ama gordugunuz gibi son sırada.

herkese tesekkurler.. (diyeceksinizki rehber yazılmıs ancak ben kendi tercihlerimi yazarak konuyu sınırlamaya gayret gosterdim ve ayrıca bana acıklama yapıp yol gosterecek arkadaslara sorularım olacak o yuzden yeni bir baslık acmayı uygun gordum) yardımlarınızı bekliyorum

• sırayla cvp vermeye çalışim,
    1, sana slr like tavsiye ederim bunun için önce oto da başlar yavaşatan manuele geçersin,

2- bence uzak dur ve kalem pilli bi model al, niye dersen markette bile bulabilirsin vede bir süre sonra makinenin pili öldüğünde yenisini almaktan daha ucuz,

3 lens tabiki önemli ama bi o kada sensör(ışığı algılayan yani kareyi çeken şey) de bi o kada önemli (kalitesi ve boyutu)

4 ne için kullanacağınla doğru orantılı ama 3 mp ile a3 üzerine çıktı alabilirsin, mp nin tek avantajı bence manuel zoom imkanı;2 makine düşünelim biri 2 mp diğeri 4 mp ikiside 3x zoomlu büyük olan 2 katı büyük çeker her şeyi yani mesela 1024/768 büyüklüünde bi resim çektimiz zaman 4 mp olan hiç değer kaybetmeden 6x zoom a sahip olabiliriz(umarım anlamışsındır anlamadıysan sorun sende diil bende söle bida anlatmaya çalışim)

5 iso ışık hassiyeti demek, iso yükseldikçe daha düşük ışıkta çekim yapabilirsin ama doğru soru iso ne kadar olmalı diil çünkü iso arttıkça kumlanma dediimiz sorun ortaya çıkıyor, bu kumlanma bazı makinede 200 iso da başlarken bazısında 800 isoda başlıyor.

6 ya cevap veremiycem

7 ve 8 ebatlar küçük olsun demişsin canon a530 a bakmanı tavsiye ederim bir sürü manuel özelliği olan hoş bir makine, ha azcık büyük olsun vede mükemmele çok yakın olsun dersen de s3 tavsiye ederim...

anlamadığın veya soracağın bişey olursa beklerim.

• 3mp ile A3 (297 x 432mm)'e çıktı alınırsa pixelleri sayarsınız herhalde!

quote:

Orjinalden alıntı: lord of chaos

4 ne için kullanacağınla doğru orantılı ama 3 mp ile a3 üzerine çıktı alabilirsin, mp nin tek avantajı bence manuel zoom imkanı;2 makine düşünelim biri 2 mp diğeri 4 mp ikiside 3x zoomlu büyük olan 2 katı büyük çeker her şeyi yani mesela 1024/768 büyüklüünde bi resim çektimiz zaman 4 mp olan hiç değer kaybetmeden 6x zoom a sahip olabiliriz(umarım anlamışsındır anlamadıysan sorun sende diil bende söle bida anlatmaya çalışim)
  • quote:

2- bence uzak dur ve kalem pilli bi model al, niye dersen markette bile bulabilirsin vede bir süre sonra makinenin pili öldüğünde yenisini almaktan daha ucuz,

5 iso ışık hassiyeti demek, iso yükseldikçe daha düşük ışıkta çekim yapabilirsin ama doğru soru iso ne kadar olmalı diil çünkü iso arttıkça kumlanma dediimiz sorun ortaya çıkıyor, bu kumlanma bazı makinede 200 iso da başlarken bazısında 800 isoda başlıyor.

7 ve 8 ebatlar küçük olsun demişsin canon a530 a bakmanı tavsiye ederim bir sürü manuel özelliği olan hoş bir makine, ha azcık büyük olsun vede mükemmele çok yakın olsun dersen de s3 tavsiye ederim...

anlamadığın veya soracağın bişey olursa beklerim.

oncelikle yardımcı olmaya calıstıgın icin cok tesekkurler.. tavsiye ettigin modellere baktım gercekten pilli olması dısında a530 (yada 540) aradıgım gibi. neden bilemiyorum ama kalem pil mantıgına bir turlu alısamadım. aynı ozellige sahip bataryalılar var mı? bide onlara baksam :D megapiksel olayınıda cok guzel anlatmıssın eline saglık anladım. iso olayı o zaman biraz karısık simdilik benim icin. makineyi aldıgımda bakarım artık. s3e'de baktım cok guzel bi makine belli ama biraz fazla tuzlu benim icin. nede olsa ogrenciyiz :P daha farklı goruslerede yer verecek arkadaslar olursa cok sevinirim. yada lord of chaos arkadasım daha baska secenekler gosterebilirse benim gibi cahil bi insana mutlu olurum...

• quote:

Orjinalden alıntı: MrKutlu

3mp ile A3 (297 x 432mm)'e çıktı alınırsa pixelleri sayarsınız herhalde!

+1

3 MP ile a3 boyutunda çıktı alınamaz. a4 üzerine alınabilir ama a3 te görüntü bozulmaları oluşur.
  • cokta önemli bi konu deil bu cünkü alacagım makine zaten 3mp olmayacak sadece örnek vermek istemişti arkadas
  • Kardeş sorularını ve Lord of Chaos un cevabını okudum yerınde cevaplar sağolsun katılmamak elde değil ama bataryalı makilerin ne gibi cazıbesi var senin için anlayamadım.Şahsi fikrim şarjlı pillerden yanadır ki çok şükğr şimdiye kadar hiç ortada kalmadım sürekli yanımda dolu bir çift kalem pilim olur.Limitlerine göre gayet istediğin gibi bir makine bulacağına eminim.Forumda fuji F30 u görmüştüm baya güzel duruyor karşılaştırma sitelerinde de istediğin özelliklerde makineleri bir araştır.Kolay gelsin sağlıcakla.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • acıkcası bi cift kalem pilin ne kadar gidecegini bilmiyorum.. ortada kalmak yüzünden deil cünkü sarj bitersede ortada kalacagım.. sanırım her defasında gidip kalem pil almaya useniyorum. diceksinizki sarj edilebilen piller var. e madem onlar var sarjlı olan ne güne ? :D
  • quote:

Orjinalden alıntı: regnar

acıkcası bi cift kalem pilin ne kadar gidecegini bilmiyorum.. ortada kalmak yüzünden deil cünkü sarj bitersede ortada kalacagım.. sanırım her defasında gidip kalem pil almaya useniyorum. diceksinizki sarj edilebilen piller var. e madem onlar var sarjlı olan ne güne ? :D

Casio z120 sahibiyim 300 den fazla fotoğraf çektim.
    arka arkaya çekimde 80 i aştı.bataryayı şarj etmek için ya ayrı bir adaptör yada makine içerisinde durması gerek düşünün ki şarj aletinde şarj edilen piller nasıl ısınıyor bence makine içerinde şarj etmek pek iyi değil.yedekler şarj olurken ben çekime devam ediyorum.

• mr kutlu ve ahmet 1980 baskı sistemlerini ne kadar biliyosunuz bilmiyorum ama duvarımda a3 boyutunde 3.2mp lik bi makina ile çekilmiş bir fotoğraf var, makine benim deil bi grafiker arkadaşımın onunda duvarında a3 boyutunda fotolar var basılmış halde ve aynı makine ile çekildi, nickini hatırlayamadım ama yarısı spiderman yarısı kendi resmi olan bi avatara sahip bi arkadaş var bu dijital foto tekniklerinden ve makinelerden çok iyi anlıyor, 2 mp ile a3 çıktı alabildiğini belirtmiş :) yani kafadan deil sahip olduğum ve dokunabildiğim bişeyle bilgi veriyorum (forumdaki çoğu insanın aksine)...

regnar canon s3 sahibiyim, 2500 mh varta(ki bana ve tanıdığım biçok fotoğrafçıya göre en kaliteli marka varta dır) ile lcd erkran genelde kapalı 40-50 tanesi flaşlı 376 kare çektim ki s3 a 530 dan daha çok pil gereksinimi olan bi makine. mısır gezimde turda birinin makinesinin pili bitti ve o gün çekim yapamadı o günden beri kılım entegre pile, şu an 4 adet varta 2500 mah 30 lira civarında olmalı, entegre pilli bi makinenin pili ise 90 civarlarında hesap ortada bence kalem pilli modellere yönel, tabiki seçim senin. a 530 gelince aradığın fiyat aralığının oldukça altında manuel özellikleri olan ve birçok kullanıcı sı tarafından sevilen bi makine. belki mükemmel bi makine değil ama iş fiyat performansa gelince 5 üzerinden 5 almış bir makine. senin isteklerinin hepsini karşılıyo, üste kalan parayada tripod çanta pil alırsın ki gene üste para kalır gene

edit: ben makinemi2.el aldım ve 700 liraya aldım arasında çok fark yok garntili s2 ler 500 civarına satılıyo düşünürsen.

pil konusunda bişey daha belirtmek istiyorum, bunu devamlı yanında taşıycağınısöylemişsin, heralde cebinde değil, bi çantada muhtemelen koy bi takım daha pil çanyasına bitenide o gece şarja tak ben öyle yapıyorum 8 tane şarjlı pilim var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lord of chaos -- 14 Ocak 2007; 15:38:14 >

• quote:

mr kutlu ve ahmet 1980 baskı sistemlerini ne kadar biliyosunuz bilmiyorum ama duvarımda a3 boyutunde 3.2mp lik bi makina ile çekilmiş bir fotoğraf var, makine benim deil bi grafiker arkadaşımın onunda duvarında a3 boyutunda fotolar var basılmış halde ve aynı makine ile çekildi, nickini hatırlayamadım ama yarısı spiderman yarısı kendi resmi olan bi avatara sahip bi arkadaş var bu dijital foto tekniklerinden ve makinelerden çok iyi anlıyor, 2 mp ile a3 çıktı alabildiğini belirtmiş :) yani kafadan deil sahip olduğum ve dokunabildiğim bişeyle bilgi veriyorum (forumdaki çoğu insanın aksine)...

Sayın Lord of Chaos,

Yukarıdaki yazıyı ilk okuduğumda kafadan göz kararı hizalama ile resimin sığmıyacağını söylemiştim. Çünkü mesleğim gereği kağıt boyutları ile ilgili eskiden epey bir ilgilenmiştim. Sizin bahsettiğiniz, avatarının yarısı spiderman resimi olan üye arkadaşımız sanırım Alehar. Kendisi gerçekten epey bilgi ve tecrübeye sahip olup, benden kat ve kat daha bilgilidir.

Ancak emin olmak için kendi çektiğim (Canon S2 ile) 5 MP' de çekilmiş bir fotoyu, 3 MP ye resize ettim (2048 x 1536) Dosyayı photoshop ile açtım, ölçüleri santimetre ye çevirdiğimde ve yaklaşık olarak resimin en-boy oranlarına baktığımda yaklaşık 29-21 cm lik ölçülere sahip olduğunu görüyorum. Ancak bu ölçüler A3 için gereken ölçülerin yaklaşık olarak nerdeyse yarısı?!? (420 - 297 mm)

Belki benimde hatam olabilir diye düşünüyorum ancak tekrar tekrar geri dönüp hesapladığımda bu sonuç çıkıyor (Zaten mantıkende kağıt boyutunu kafamda canlandırdığım da fotoğrafın A3 boyutuna ulaşması, 3 MP ile imkansız)

Acaba a3 ve a4 terimleri üzerinde bir yanlışlık yapmış olmayalım??

Not : Bu arada yanlış anlaşılma olmasın, umarım önceki ve bu yazdıklarımda size "bu bilgileri kafadan söylüyorsunuz" gibi bir izlenim vermedim

• Arkadaşlar bende arkadaş gibi fotoğraf makinesi alacağım neredeyse iki aydır alamadım çünkü karar veremiyorum. şimdi arkadaşların gece çekimi fotolarına baktım tek tek kafam daha da karıştı. ben 600-700 civarı güzel gece çekimi, iyi video kaydı olan bi makine arıyorum. Tabiki ayar yapmayı, iso yu falan da bildiğim yok. Ben birkaç foto yazsam almayı düşündüğüm siz bana bir fikir verebilirmisiniz hangisini almam konusunda,

Casio Exilim EX-Z1000 10.1MP Digital Camera with 3x Anti Shake Optical Zoom

Sony Cybershot DSC-T10 7.2MP Digital Camera with 3x Optical Steady Shot Zoom

Sony Cybershot DSCW100 8.1MP Digital Camera with 3 x Optical Zoom

Canon PowerShot A630 8MP Digital Camera with 4x Optical Zoom

Canon Powershot SD550 7.1MP Digital Elph Camera with 3x Optical Zoom

Olympus SP-320 7.1MP Digital Camera with 3x Optical Zoom

Panasonic DMC-FX01 6MP Compact Digital Camera with 3.6x Optical Image Stabilized Zoom

Nikon Coolpix S4 6MP Digital Camera with 10x Optical Zoom veya Nikon Coolpix S6 6MP Digital Camera with 3x Optical Zoom (Wi-Fi Capable)

biliyorum biraz fazla ama kafa karışık olunca daha fazlaydı buraya indirdim. sizin önerilerinize açığım şimdiden TEŞEKÜRLER

• quote:

Orjinalden alıntı: stargo

Arkadaşlar bende arkadaş gibi fotoğraf makinesi alacağım neredeyse iki aydır alamadım çünkü karar veremiyorum. şimdi arkadaşların gece çekimi fotolarına baktım tek tek kafam daha da karıştı. ben 600-700 civarı güzel gece çekimi, iyi video kaydı olan bi makine arıyorum. Tabiki ayar yapmayı, iso yu falan da bildiğim yok. Ben birkaç foto yazsam almayı düşündüğüm siz bana bir fikir verebilirmisiniz hangisini almam konusunda,

Belirttiğiniz fiyata hem kaliteli, hem büyük sensörlü (1/1.8") hemde daha az ve yeterli megapiksel içererek (6 MP) birim algılayıcı başına daha çok alan içeren Canon a610 u şiddetle öneririm.

Yada bulabilirseniz (fiyatı hakkında bilgim yok) Fuji F30 da mutlaka göz atın derim.

• quote:

Orjinalden alıntı: Ahmet1980

quote:

mr kutlu ve ahmet 1980 baskı sistemlerini ne kadar biliyosunuz bilmiyorum ama duvarımda a3 boyutunde 3.2mp lik bi makina ile çekilmiş bir fotoğraf var, makine benim deil bi grafiker arkadaşımın onunda duvarında a3 boyutunda fotolar var basılmış halde ve aynı makine ile çekildi, nickini hatırlayamadım ama yarısı spiderman yarısı kendi resmi olan bi avatara sahip bi arkadaş var bu dijital foto tekniklerinden ve makinelerden çok iyi anlıyor, 2 mp ile a3 çıktı alabildiğini belirtmiş :) yani kafadan deil sahip olduğum ve dokunabildiğim bişeyle bilgi veriyorum (forumdaki çoğu insanın aksine)...

Sayın Lord of Chaos,

Yukarıdaki yazıyı ilk okuduğumda kafadan göz kararı hizalama ile resimin sığmıyacağını söylemiştim. Çünkü mesleğim gereği kağıt boyutları ile ilgili eskiden epey bir ilgilenmiştim. Sizin bahsettiğiniz, avatarının yarısı spiderman resimi olan üye arkadaşımız sanırım Alehar. Kendisi gerçekten epey bilgi ve tecrübeye sahip olup, benden kat ve kat daha bilgilidir.

Ancak emin olmak için kendi çektiğim (Canon S2 ile) 5 MP' de çekilmiş bir fotoyu, 3 MP ye resize ettim (2048 x 1536) Dosyayı photoshop ile açtım, ölçüleri santimetre ye çevirdiğimde ve yaklaşık olarak resimin en-boy oranlarına baktığımda yaklaşık 29-21 cm lik ölçülere sahip olduğunu görüyorum. Ancak bu ölçüler A3 için gereken ölçülerin yaklaşık olarak nerdeyse yarısı?!? (420 - 297 mm)

Belki benimde hatam olabilir diye düşünüyorum ancak tekrar tekrar geri dönüp hesapladığımda bu sonuç çıkıyor (Zaten mantıkende kağıt boyutunu kafamda canlandırdığım da fotoğrafın A3 boyutuna ulaşması, 3 MP ile imkansız)

Acaba a3 ve a4 terimleri üzerinde bir yanlışlık yapmış olmayalım??

Not : Bu arada yanlış anlaşılma olmasın, umarım önceki ve bu yazdıklarımda size "bu bilgileri kafadan söylüyorsunuz" gibi bir izlenim vermedim

valla eki işim matbacılık size duvarımdakinin resmini çekicem ama önünde cam olduğu için ışıkta sorun yaşıyorum, ama söyliim a3 boyutunda ve matbaada veya fotoğrafçıda deil ankara gür ozalitte laser printerdan alındı çıktı renkli değil üzerinde oynandı ama değer kaybı (print out olmsına rağmen gayet başarılı fotoğrafçıda basılsa heralde tadından yenmezdi)

• arkadaşlar bende şu link içindeki 4 makinadan hangisini önerdiğinizi sebeiyle beraber sorabilirmiyim? uzun zamandır bakıyorum ama artık bıktım..alsamda kurtulsam şunu ya:)

ekleme:görüntü sabitleyici özelliği çok etkili oluyormu?öyle çok titrek bi elim yok...lazım olurmu?özelliğin olmaması ne gibi eksiklikler getirir?

http://www.letsgodigital.org/tr/camera/specification/compare/1035-1213-1197-1154.html

teşekkürler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alper24 -- 14 Ocak 2007; 20:26:57 >
  • is olmazsa olmaz değil ama güzel bi özellik.

bu 4 makinadaya gelince samsung ve nikonu bi kenara at geriye kaldı sony ve canon.

eğer manuel ayar yapmak benim için önemli diosan canon, ben autodan çıkmam diyosanda sony.
  • sebeplerinide yazabilirmisin?at dedinde niye:) + olmazsa olmaz değil ama güzel derken?:)eli fazla titremeyen için özelliğin olmasıyla olmaması arasında bi fark olurmu?
  • quote:

valla eki işim matbacılık size duvarımdakinin resmini çekicem ama önünde cam olduğu için ışıkta sorun yaşıyorum, ama söyliim a3 boyutunda ve matbaada veya fotoğrafçıda deil ankara gür ozalitte laser printerdan alındı çıktı renkli değil üzerinde oynandı ama değer kaybı (print out olmsına rağmen gayet başarılı fotoğrafçıda basılsa heralde tadından yenmezdi)

Tamam dostum resim A3 boyutundadır, çekmenize gerek yok Ona bir şey söylemiyorum ama benim yaptığım hesapta bir yanlışlık yok. Hatta isterseniz sizde kontrol edebilirsiniz. Belki sizin aldığınız çıktıda bir parça digital zooma gidilmiş olabilir?!? Kesin bir cevap almak için Alehar' a sormak lazım belki de.

Bu arada arkadaşın vermiş olduğu linke değinirsem, oradaki makinalar arasında en küçük sensörlü olanı Sony. Bence kesinlikle 1/1.8" lik sensöre sahip bir makinaya yönelmelisiniz. Ben olsam Canon a610 seçerdim. Manuel ayarlama imkanı oldukça geniş, a610 kullandım çok fazla. AF Assist Lamb gece çekimlerinde çok başarılı, çok iyi odaklama sağlıyor. Geniş sensör ve yeterli ama daha az sayıdaki megapiksel (5 MP) ile makinadan daha az noise, daha keskin görüntü elde edersiniz. Samsung s800 almak isteyen arkadaşlarım vardı. Google dan bulduğum örneklerin a610 kadar başarılı olmadığı gördüm. Bunda aynı sensöre daha fazla megapiksel sıkıştırılmasının etkisi var.

Hatta daha derine inip şöyle bir hesap yapabiliriz

Makinalardaki sensörler 1/1.8" lik, yani bir kenarı 7.18 ve diğer kenarı 5.32 mm. İlk olarak Canon a610 un 5 MP oluşunu göz önüne alalım. Bu da sensörde 2592 yatay ve 1944 dikey algılayıcı (transistör gibi düşünelim) demektir. Böylece aradaki boşlukları ihmal ederek her bir hücre boyutunu yaklaşık hesaplayabiliriz.

7.18 / 2592 = 2,77 mikrometre genişlik

5.32 / 1944 = 2,74 mikrometre yüksekliğe sahiptir (her bir algılayıcı diyelim)

2,77 * 2,74 = 7,60 mikrometrekare alan eder her bir algılayıcı için.

Şimdi birde bu hesabı Samsung s800 için yapalım ancak bu sefer aynı sensöre 3264 yatay ve 2448 dikeyde algılayıcı sıkıştırılmış durumda.

7.18 / 3264 = 2,20 mikrometre genişlik

5.32 / 2448 = 2,17 mikrometre yüksekliğe sahiptir bu kez.

2,20 * 2,17 = 4,77 mikrometrekare alan bulunur Samsung s800 de.

Yani birinde birim hücre (pixel) başına düşen alan yaklaşık olarak 7,6 çıkarken, diğerinde 4,77 çıktı. Nerdeyse iki katı. Bu örneği diğerlerine de yapabiliriz. Sony' nin sensörü daha küçük olduğu için onu hesaba katmıyorum. Bu durumda 610' un diğerlerinden teorik olarak daha avantajlı olduğu baştan belli bir durum.

Söylediğim gibi, auto modunun yanında manuel ayarları, + çok başarılı bir AF Assist Lamb, sizin ihtiyaçlarınıza diğerlerinden daha iyi cevap verecektir - bence

Edit : Düzeltme

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ahmet1980 -- 14 Ocak 2007; 21:33:06 >

• verdiğin bilgiler için çok teşekkür ederim ahmet1980...canonda görüntü sabitleyici olmaması büyük bi dezanatajmıdır sence? görüntü sabitleyicisiz makina almayın artık..çok faydalı..vb. yorumlar görüyorum...?

tekrar teşekkürler...

aslında sonuç olarak...
    büyük sensörlü,manuel ayarları yeterli yapılabilen,boyutları iyi olan,görüntü sabitleyicisi olan,tercihen 2.4-2.5inch yüksek pixelli lcdsi olan,640x480 30fps video çekebilen bi makina arıyorum...hafıza kartıyla beraber 550ytl gibi bi bütçem var...küçük oynamalar sorun olmaz...ama bir türlü tama radığım gibi bir makina bulamıyorum...her bulduğumda bi sorun-eksik çıkıyor...3-4 haftadır yoğun araştırıyorum ve kafayı yemek üzereyim...yardımalrınızı bekliyorum...
    canonu bu kadar düşünüp almama sebebimde boyut ve görüntü sabitleyicisi olmaması..birde lcdi küçüklüğü...yukardaki tüm özelliklere uyan bi makina yokmudur?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alper24 -- 14 Ocak 2007; 22:29:44 >

• Canon' un mesela yeni 710 IS modelinde sabitleyici var ama onunda hem sensörü küçük, hemde daha fazla MP var (a610 ile kıyaslarsak) Böylece yukarıdaki yaptığım hesaba ters olarak daha küçük pixel alanlarına sahip. Diğer marka ve modeller hakkında çok bilgim yok açıkcası. Ama hem kompakt, hem IS si olan ve sensörü büyük bir model duymuşluğum yok Olsa adından söz ettirirdi çoktan - kompakt bir model

Bu arada şöyle bir baktımda, sanırım Sony N2 var o tarife uyan ama oda 10 MP Diğer N1 de büyük sensörlü ama onda da IS varmı bilmiyorum ve manuel imkanları sanırım kısıtlı. Eğer büyük sensörlü, kompakt ve IS si olan bir model varsa, onuda bilen arkadaşlar söylesin, hep beraber istifade edelim.

Benim size olan tavsiyem Canon a610 dur halen Bizzat bana soran yakınlarıma da bu makinayı önerdim.

Not : Eğer bulabilirseniz, Fuji F30 ada mutlaka göz atın.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.