Yav arkadaşlar 2 sene önce 490 liraya guess saat aldım yalnız şimdi dalga geçeceksiniz ama daha yeni geçenlerde saatin arkasına dikkatlice bakınca made in prc yazısını görünce şoka girdim dedim noluyor lan. Aldığım yer çok büyük ünlü bir kuyumcu mağazası yani saat vs de satıyorlar. Model olarak saat ve saatte baktığımda yine aynı paraya satıldığını gördüm aşağı yukarı ama ne bu made in prc ya guess saatler çinde mi üretiliyor ?
Tabi ki Çin
Çin malı saate mi 500 lira para verdim yani ben şimdi ?
quote:
Orijinalden alıntı: kova yaşar
Çin malı saate mi 500 lira para verdim yani ben şimdi ?
Moda markası aldıysan bundan kaçış yok. Maksimum 20-30 dolara maledip 1000 dolar fiyat çekiyorlar. Yüzde 50 indirim yaptım deyip 500 dolara satıyorlar. Her tarafı kar. Kazansınlar Allah daha çok versin buna bir şey demiyoruz da bunu usturuplu yapsınlar yahu. Geçen gün arkadaşın biri1000 tl'ye Boss marka almış bir de ucuz aldım falan diyordu arkadaş tasarımını çok beğenmiş yapacak bir şey yok ama bile bile lades olmanında bir anlamı yok.
Moda markalarının içinde alınacak en ideal saatler Calvin Clein yani CK ve Guess Collection yani GC. Swatch grup üretiyor ikisini de. Belki onlar bile Çinde yaptırıyorlardı bilemeyiz ancak kalite kontrol mekanizmaları Swiss standartlarında olduğu için güvenebiliyoruz.
Birde pilli saatler markası ne olursa olsun fazla para vermemek lazım. Benim belirlediğim standart maksimum 200 dolar civarı. Çünkü maliyetleri belli. En babasının maliyeti 50 doları bulmaz. Hele Armani falan gibi moda markaları belki 10 dolara ürettiriyorlar. Bu yüzden fiyatın yüzde doksanı markaya gidiyor.
Vallahi kendimi inanılmaz enayi gibi hissediyorum şu an. Az daha para verip isviçre menşeili bi saat alsaymışız bari zamanında. Gidip çin malı saat almışız Guess miş peeeh.