Şimdi Ara

Çok acayip Boot Sorunu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
442
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar şimdi bende 3 tane 1TB/1TB/250GB hdd'ler var.Bu hddlerin 1 tb si depolama 250gb win7 ve diğer 1 tb'ın 350gb'ında da bir win7 geri kalanınıda depolama olarak kullanıyorum.Bu zamana kadar sorun yokta fakat bugun 2TB'lık bi hdd aldım ve 250gb'lık hdd'yi çıkarıp onun yerine 2TB'lik hdd'yi taktığımda ''Reboot and Select proper Boot device or insert boot media in selected Boot device andpress a key'' hatası aldım.Aslında ondan önce depolama olarak kullanacağım için 2TB'lık hdd'yi 2ye ayırıp(format usb'si ile) formatladım ve resetleyip diğer işletim sistemine girmeye kalkıtığımda bu hatayı aldım.Diski ayırma ve formatlama bolumunde Bütün diskler güzel bir şekilde görünüyordu.

Sonra 2TB'lık ayırdığım bir bölüme uefi win10 kurdum şuan bu işletim sistemindeyim ve bütün disklere erişebiliyorum win7 kurulu işletim sistemine disk yönetemindende.Fakat reset atınca direkt w10'dan başlıyor bende biostan win7 yüklü hdd'yi tekrar firs boot'a getirdiğimde gene aynı hatayı alıyorum.

İşin ilginç yanı 250gb hdd'yi 2TB'lik yerine takınca bu sorun ortadan kalkıyor ve 2 işletim(win7-win7) erişebiliyorum.

Yeminle Beynim yandı bir yardım Lütfen... :(

NOT:Resim ekledim..

Çok acayip Boot Sorunu?

• ++
  • azıcık hard diskim, ağrısız başım.

harddiskler mbr mi gpt mi biçimlendirdin. belki bu fark ediyor olabilir.

bir de anakartını da yaz, belki kullanan biri ihtiyacın olan bir şey söyleyebilir

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Doğru söylüyorsun az hdd az tasa ama işte 3D grafik ve oyunla uğraşınca boyle oluyor :D

Anakartım Gigabyte z77-d3h

2TB'Lık yeni aldığım harddiski windows 10 uefi için gpt formatına çevirdim.

Diğerleri mbr.
    Böyle saçma bir olay yok ama :D :/
  • Güncel +++
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İlginç Bir Reset Sorunu
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.