Şimdi Ara

Coil Whine Çok Mu Rahatsız Edici ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
751
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İnventus müşteri hizmetlerinden gtx 970 coil whine için bilgi aldım denedikleri bütün kartların hepsinde mevcut olduğu bobinle ilgili bu sıkıntının yazılımsal olarakda çözümlenmesinin zor olduğunu söylediler

Ses çok rahatsız edici mi dediğimde tiz bi ses ve ekran kartına 60 70 fps lerden sonra yük bindiğinde ses gelmeye başlıyor ve kulağınızı kasaya yaklaştırırsanız ancak duyabiliyorsunuz diğer türlü fanlar bastırıyor dedi fakat nette videolara baktım hiç de öyle bastıracak gibi bi ses değil gibi bilmiyorum belki ben yanlış biliyorum ama bana öyle geldi rahatsız edici bi ses özellikle benim gibi gece pc başında geçiren biri için sessiz ortamda sanırım bu ses rahatsız eder gibi yinede emin değilim üstadlar buyrun yorum sizin ?

• Dostum konuyla ilgili forumda aşırı derecede fazla konu var.

Ama özetlersek bu sesin şiddeti biraz şansa kalmış hepsinde var orası kesin, 980 lerde biraz daha az çıkıyor, gtx 970 lerde çığlık atan kartlar olabiliyor. Şu markada az şu markada çok demek mümkün değil aynı markanın aynı model kartında bile sesin şiddeti değişebiliyor, şansınıza alıp sesin az çıkması için dua edeceksiniz.
  • donanımcı123 kullanıcısına yanıt
    peki normalde ben kasa olarak z11 neo düşünüyordum fakat bunun için cooler master sliencio pure 650 kasa var 40 lirada farkı var neredeyse z11 neo da olan herşey var + olarak ön kapak yan kapak gibi yerlerde sünger var ses emici bunun bi faydası olur mu yoksa fan boşluklarından dolayı yine mı etki etmez :/

http://www.coolermaster.com/case/mid-tower/silencio650pure/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi quattro6 -- 11 Nisan 2015; 2:22:17 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sahte Kabadayı

peki normalde ben kasa oalrak z11 neo düşünüyordum fakat bunun için cooler master sliencio pure 650 kasa var 40 lirada farkı var neredeyse z11 neo da olan herşey far + olarak ön kapak yan kapak gibi yerlerde sünger var ses emici bunun bi faydası olur mu yoksa fan boşluklarından dolayı yine mı etki etmez :/

http://www.coolermaster.com/case/mid-tower/silencio650pure/

O kadar detaylı düşünüp paranoya yapmaya gerek yok, şansına az ses çıkaran bir kart gelirse zaten oyun anda fanların ve oyunun sesinden sesleri duyman oldukça zor olur ancak gidip kasaya kafanı dayarsan duyarsın, oyun oynarkende kasaya kafanı dayaman mantıksız olacağından dert etmeye gerek yok, çok bağıran bir kart denk gelirse o zaman kasa dışından rahatsız edebilir ancak yinede kartın o kadar rahatsız etmesi için fps baya bir yükselmesi gerek, fps nin artışı sesi dahada arttırıyor.

• donanımcı123 kullanıcısına yanıt
    ilginize teşekkürler çok sağolun
  • Dostum biri çok der biri az der sıkıntı ikisininde haklı olmasında. Karttan karta değişmese zaten şu kadar dB ses verir diye yanına not ederler. Headset kullanıyorsan benim gibi çok sıkıntı çekeceğini düşünmüyorum. Kasaların fanları + varsa sıvı soğutma pompa sesi derken belki en az şikayet edeceğin şey o olabilir. Ayriyetten bu kişiden kişiye de değişir, mesela ben oyuna kendimi kaptırınca CS bile olsa ne gürültü takarım ne başka bir şey. Soruyu soran sensin cevabı verecek olan da. Eğer dayanılmaz bir olaysa zaten çoğu firma kartı değiştiriyor. Karar verip alırsanızın kartınızı şimdiden hayırlı olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ShadowofDeath06 -- 11 Nisan 2015; 2:29:41 >
  • Benim kartta çok ses oluyordu, yuksek fpslerde fakat son 1-2 aydir yok. Çok ince sesi saymazsak ki o her kartta olur kasayı dinlemedikce duyulmuyor ilk çıktığında almıştım g1.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: ShadowofDeath06

Dostum biri çok der biri az der sıkıntı ikisininde haklı olamsında. Karttan karta değişmese zaten şu kadar dB ses verir diye yanına not ederler. Headset kullanıyorsan benim gibi çok sıkıntı çekeceğini düşünmüyorum. Kasaların fanları + varsa sıvı soğutma pompa sesi derken belki en az şikayet edeceğin şey o olabilir. Ayriyetten bu kişiden kişiyede değişir, mesela ben oyuna kendimi kaptırınca CS bile olsa ne gürültü takarım ne başka bir şey. Soruyu soran sensin cevabı verecek olan da. Eğer dayanılmaz bir olaysa zaten çoğu firma kartı değiştiriyor. Karar verip alırsanızın kartınızı şimdiden hayırlı olsun.

Kesinlikle doğru.

Olay birazda takıntı seviyesiyle ilgili, çok hassas kulaklarınız varsa sineğin sesinden bile rahatsız olan birisiyseniz normal bir insanın belki dikkat etmeyeceği o cılız cw sesi size jet motoru sesi gibi gelir, bilinçaltınıza o ses yerleşirse beyniniz sürekli o sese konsantre olur, bu kart çok ses çıkarıyor diye bir süre sonra paranoya yapmaya başlarsınız halbuki kart birçok karta göre çok daha az ses çıkarmaktadır.

• Merhaba,

DH COIL WHINE ANA KONU © [CW Hakkında Her Şey , Üyelerin Ekran Kartları CW Listesi]

Sizi buraya alalım isterseniz ? Fikir edinebileceğiniz birçok nokta mevcut.
  • quote:

Orijinalden alıntı: R£DSTON£

Merhaba,

DH COIL WHINE ANA KONU © [CW Hakkında Her Şey , Üyelerin Ekran Kartları CW Listesi]

Bende tam bu konunun linkini verecektim üstad, cw ses konusunda kafasında soru işaretleri olanlar için güzel bir klavuz oldu konunuz

• quote:

Orijinalden alıntı: donanımcı123

quote:

Orijinalden alıntı: R£DSTON£

Merhaba,

Bende tam bu konunun linkini verecektim üstad, cw ses konusunda kafasında soru işaretleri olanlar için güzel bir klavuz oldu konunuz

Teşekkürler.

Birçok fikir edindirici bilgi olduğu doğrudur. Ama tam anlamıyla ''kılavuz'' diyebilmemiz için tarafımdan ve konuya yazan arkadaşların katkılarıyla dahada gelişmesi lazım konunun. Bu aralar gerçekten aşırı derecede yoğunum, foruma hiç vakit ayıramıyorum. İnşallah daha yararlı bir hal alacaktır zamanla. Şu an halen ilk aşamalarında sayılır konumuz. Ancak tabii ki bu haliyle bile ve konuya sorunlarını belirten arkadaşların yorumları ile yardımcı olduğu birçok nokta mevcuttur. Aklında CW ile alakalı soru işareti olan arkadaşların veya hangi kartta daha fazla CW var diye düşünenlerin uğraması gereken bir konu.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.