Şimdi Ara

Coğrafyadan anlayanlar bi bakabilir mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
1
Favori
353
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Beyler,bayanlar. Bildiğiniz gibi 7 gün kaldı. Ve ben hala coğrafya yapamıyorum,deyim yerindeyse coğrafya özürlü bi tipim. Yani çokta aşırı,burdan yazılanlar gibi yüksek bi hedefim yok,siyasal bilimler okumak istiyorum. Ama coğrafya yapamıyorum. En son denemede -1 net yaptım :( Türkçem 30 31 net geliyor,Tarihten Ve Felsefeden en fazla 2,3 yanlısım oluyor.Matematikte 20-21 net Ama coğrafya hiç yapamıyorum. Bugüne kadar hiç çalışmadım. Son bir hafta sadece coğrafya çalışsam 6-7 net yapma şansım var mı ? Konu özeti gibi,can alıcı,soru yaptırıcı bilgilere ulaşabilceğim biyer var mı ? Hızlı bi göz gezdirmek istiyorum. Lys için konu anlatımlı kitap felan aldım,Ygs den sonra ona başlıyacağım. Ama herkesin beleşten net kazandığı coğrafyadan 0,-1,2,3 Net yapmaktan sıkıldım. Ygs 5 Puanım 300,320 arası geliyor. Coğrafyayı 9-10 Net yapmıştım bir kere (Kopya ile,coğrafya ile nasıl oluyor diye denemek için) 350 puana kadar çıkmıştım. Yani işin özeti bana yardım edermisiniz? Bildiğiniz site,kaynak vb. Birşeyler varsa

• coğrafya öyle bir ders ki konu eksiğim olmamasına rağmen 2-3 yanlış çıkıyor hep
    salt bilgiyle olmuyor maalesef
  • Evet ya,bir iki arkadaşımla konuştum.Mantık kurman gerek sorularda dedi,coğrafya mantığım 0 yapılcak bir şey yok mu sizce? (Bu arada çabuk öğrenen biriyimdir,ezberim kuvvetli yani)
  • Yapilir bence cografya bilgi isteyen bir ders ve netleri hemen artabilir oncelikle dunyadaki bogaz ve kanallara bak ordan 1 net garanti zaten hepsini ogrenmen 5 dakikani almaz.Site olarak Cafer Elitogun derslerini oneririm internette bulabilirsin eskidir ama guzeldir.Ayrica fem cep kitabinida oneririm 1 haftada cok rahat okursun tabii cografyanin pekismesi icin soru cozmekte cok onemli.Kolay gelsin,basarilar :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tesekkür ederim hepinize. Son haftaya kadar bir kitap açmadım,kendime çok kızıyorum. Ve vicdan azabı çekiyorum. Beni birazda olsun rahatlattınız. Şimdi Dediğin hocadan dinlemeye başlıyacağım. Ygsde güzel bi net yaparsam,burda ki herkese benden çay :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ulass07

Beyler,bayanlar. Bildiğiniz gibi 7 gün kaldı. Ve ben hala coğrafya yapamıyorum,deyim yerindeyse coğrafya özürlü bi tipim. Yani çokta aşırı,burdan yazılanlar gibi yüksek bi hedefim yok,siyasal bilimler okumak istiyorum. Ama coğrafya yapamıyorum. En son denemede -1 net yaptım :( Türkçem 30 31 net geliyor,Tarihten Ve Felsefeden en fazla 2,3 yanlısım oluyor.Matematikte 20-21 net Ama coğrafya hiç yapamıyorum. Bugüne kadar hiç çalışmadım. Son bir hafta sadece coğrafya çalışsam 6-7 net yapma şansım var mı ? Konu özeti gibi,can alıcı,soru yaptırıcı bilgilere ulaşabilceğim biyer var mı ? Hızlı bi göz gezdirmek istiyorum. Lys için konu anlatımlı kitap felan aldım,Ygs den sonra ona başlıyacağım. Ama herkesin beleşten net kazandığı coğrafyadan 0,-1,2,3 Net yapmaktan sıkıldım. Ygs 5 Puanım 300,320 arası geliyor. Coğrafyayı 9-10 Net yapmıştım bir kere (Kopya ile,coğrafya ile nasıl oluyor diye denemek için) 350 puana kadar çıkmıştım. Yani işin özeti bana yardım edermisiniz? Bildiğiniz site,kaynak vb. Birşeyler varsa

nem bagıl nem max nem bunlara mutlaka bak iklim tipleri rüzgarlar basınç ve iç dış kuvvet bunları full ezberlemen yararlı olur dünya haritasınada bak derim

• Bu arada harita bilgimde 0 :( Offf. Coğrafya kaldırılmalı ya,hayatım boyunca sadece coğrafya çalışsamda öğrenemiyecekmişim gibi hissediyorum. Yıldızımız hiç barışmadı kendisiyle :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • coğrafya diğer sözel dersler gibi nankör bir ders değildir öğrendimmi tam öğrenilir unutulmaz mantıksaldır bence üzerine düş ve yapmaya çalış 12 soruda en az 7-8 net yaparsın :)
  • Elimde coğrafya çalışıcak materyalim yok,ve açıkcası ne çalışcağımıda bilmiyorum. Matematiği çalışmadan yapıp coğrafya yapamadığım için herkes benle dalga geçiyor,mantığını kavrasam gerisinin gelceğine inanıyorum. Ama önyargılı yaklaşıyor olabilirim coğrafyaya.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ulass07

Evet ya,bir iki arkadaşımla konuştum.Mantık kurman gerek sorularda dedi,coğrafya mantığım 0 yapılcak bir şey yok mu sizce? (Bu arada çabuk öğrenen biriyimdir,ezberim kuvvetli yani)
    Coğrafya çok sıkıntılı be hacı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Majhoea -- 16 Mart 2014; 16:54:15 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.