Şimdi Ara

Coğrafya sorusu çözemedim yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
212
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar hoca ödev verdi 5 soruyu çözdüm şu 3soru kaldı yazayım çözemedim2 saat ugrastım acıklayıp çözersenız sevinirim

3 Sorum var çözümlerini istiyorum
    1-) Başlangıç meridyeni üzerinde 40 derece kuzey paralelinden ekvatora kadar gelen bir uçak buradan doğuya doğru 20 derece daha yol gittiğine göre uçağın kat ettiği yol toplam kaç kmdir?hesaplayınız.

2-) 21 mart tarihinde 30 derece batı boylamı üzerinde güneş saat 06:00 da doğmaktadır.30 derece boylamının yerel saatiyle , Saatin 19:00 da battığı yerin boylamı kaç derecedir ? hesaplayınız.

3-)Ekvator üzerinden ve 20 derece doğu boylamından batıya doğru saat 10:00 da ve 1665 km hızla 4 saat yol alan bir jet hangi boylam derecesine ulaşır. Bu boylamda yerel saat kaçtır ? hesaplayınız.

Açıklayıcı çözümle yazarsanız sevinirim...

• 2.soruda batı 30 derecenin yerel saati dediği için b30 da saat 18:00 da güneş batar b 30 a göre 19:00 da batıcak yer batı 165 tir
  • 3.soruda 1665 km/saat hızla 4 saat yolculuk yapan bir uçak ekvatorda iki boylam arası 111 km olduğu düşünülürse 60 boylam batıya gider toplam 6(gmt+1 den -4e) saat dilimi yer değiştirir. 20 derece boylamında 4 saat sonra saat 14:00 iken orada saat 09:00 dır
  • quote:

Orijinalden alıntı: Principito

3.soruda 1665 km/saat hızla 4 saat yolculuk yapan bir uçak ekvatorda iki boylam arası 111 km olduğu düşünülürse 60 boylam batıya gider toplam 6(gmt+1 den -4e) saat dilimi yer değiştirir. 20 derece boylamında 4 saat sonra saat 14:00 iken orada saat 09:00 dır

Birincide 40 ı kullanmadım kuzey değdiği ıcın 20yle 111 i Çarptım Doğru olurmu cevaplar için çok çok sağolun

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tsunayoshi Sawada kullanıcısına yanıt
    hocam alınan toplam yolu sormuş ama yol hesaplamada başlangıç meridyeninin bi esprisi yok büyük ihtimalle hocanız soruyu senin çözdüğün çözüme göre sordu
  • quote:

Orijinalden alıntı: Principito

hocam alınan toplam yolu sormuş ama yol hesaplamada başlangıç meridyeninin bi esprisi yok büyük ihtimalle hocanız soruyu senin çözdüğün çözüme göre sordu

Hocam o soru 4440 Oluyormus bir Ünili Eşit ağırlıktan ablaya sordum galiba yanlış yaptım ben Çözüm yolunu alıntılayacagım Sizin Yaptıklarınız doğru hocam elinize saglık

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • her zaman cevaplamaya çalışırım hocam sorun değil çözümü bende merak ettim :D
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.