Şimdi Ara

Codegen Qbix M71B1 M71W1 Tablet İnceleme ve Kullanıcıları Kulübü (32. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
710
Cevap
11
Favori
93.086
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, 2012 ağustos ayından beri codegen m71b1 kullanıcısıyım. Tablette birçok kullanıcı gibi benimde sıkça karşılaştığım ve kendimce çözüm bulduğum sorunları maddeler halinde anlatmaya çalışacağım.

1-) Codegen m71b1 tablette birçok kişinin yaşadığı kulaklık takıldığında hoparlör sesinin kesilmemesi sorununu bende yaşadım. Tableti bimeks aracalığı ile trio bilgisayara servisine gönderdim. Kurban bayramının da araya girmesiyle 20 gün sonra tabletime ancak kavuşabildim. Servis yetkilisi tabletin boardının değiştiğini söyledi. 1 hafta sonra yine aynı sorunla karşılaşınca baktım olacağı yok tableti dikkatlice açtım. Sorunun muhtemelen kulaklık girişinden kaynaklandığını düşünerek incelediğimde, kulaklık soketinin lehimlerinin çok zayıf olduğunu farkettim. Bir havya yardımıyla lehimleri yeniledim. Tabletimi yaklaşık 5 aydır kulaklıkla sorunsuz bir şekilde kullanıyorum.
    Kulaklık soketine yaptığım işlemi görmek isteyen arkadaşlar aşağıdaki linkten bakabilirler.

http://img13.imageshack.us/img13/8229/kulaklk.jpg

2-) Tabletle ilgili bir diğer sorunumda kablosuz çekiminin çok zayıf olmasıydı. Bu sorunu da kendimce bir çözüm buldum. Eski notebook bilgisayarımdaki kablosuz antenin ucundaki metal alıcıyı tabletin antenin ucundaki alıcı kısma ilave ettiğimde kablosuz çekim gücünün bariz bir şekilde arttığını gördüm. Şu anda tabletimin kablosuz çekimi kullanmakta olduğu notebook bilgisayarımla nerdeyse aynı. Antene yaptığım müdahaleyi görmek isteyenler aşağıdaki linkten inceleyebilir.

http://img831.imageshack.us/img831/3500/antens.jpg

3-) Yine birçok kişinin yaşadığı kenarlarda kırmızı kare sorunu ile 1 defa karşılaştım. Tableti fabrika ayarlarına döndürünce sorun çözüldü. Bir daha böyle bir sorunla karşılaşmadım. Sanırım yüklenen uygulamalardan veya donanımla ilgili bir uyumsuzluktan nadiren yaşanan ve halledilebilir bir sorun.

4-) Tableti aldığımda yazılım olarak v2 yüklüydü. Sırasıyla yüklediğim v3 ve v4 yazılım güncellemeleri bana pek stabil gelmediği için v2'ye geriye dönüş yapmıştım. v5 güncellemesi ile tabletteki takılma ve stabilite sorununun epey çözüldüğü kanaatindeyim.

5-) İnternet tarayıcısı olarak android tarayıcısı yerine dolphin tarayıcısını tavsiye ediyorum. Android tarayıcısına göre çok daha az "uygulama yanıt vermiyor" uyarısı geliyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: ncarisma

Merhaba arkadaşlar, 2012 ağustos ayından beri codegen m71b1 kullanıcısıyım. Tablette birçok kullanıcı gibi benimde sıkça karşılaştığım ve kendimce çözüm bulduğum sorunları maddeler halinde anlatmaya çalışacağım.

1-) Codegen m71b1 tablette birçok kişinin yaşadığı kulaklık takıldığında hoparlör sesinin kesilmemesi sorununu bende yaşadım. Tableti bimeks aracalığı ile trio bilgisayara servisine gönderdim. Kurban bayramının da araya girmesiyle 20 gün sonra tabletime ancak kavuşabildim. Servis yetkilisi tabletin boardının değiştiğini söyledi. 1 hafta sonra yine aynı sorunla karşılaşınca baktım olacağı yok tableti dikkatlice açtım. Sorunun muhtemelen kulaklık girişinden kaynaklandığını düşünerek incelediğimde, kulaklık soketinin lehimlerinin çok zayıf olduğunu farkettim. Bir havya yardımıyla lehimleri yeniledim. Tabletimi yaklaşık 5 aydır kulaklıkla sorunsuz bir şekilde kullanıyorum.
    Kulaklık soketine yaptığım işlemi görmek isteyen arkadaşlar aşağıdaki linkten bakabilirler.

http://img13.imageshack.us/img13/8229/kulaklk.jpg

2-) Tabletle ilgili bir diğer sorunumda kablosuz çekiminin çok zayıf olmasıydı. Bu sorunu da kendimce bir çözüm buldum. Eski notebook bilgisayarımdaki kablosuz antenin ucundaki metal alıcıyı tabletin antenin ucundaki alıcı kısma ilave ettiğimde kablosuz çekim gücünün bariz bir şekilde arttığını gördüm. Şu anda tabletimin kablosuz çekimi kullanmakta olduğu notebook bilgisayarımla nerdeyse aynı. Antene yaptığım müdahaleyi görmek isteyenler aşağıdaki linkten inceleyebilir.

http://img831.imageshack.us/img831/3500/antens.jpg

3-) Yine birçok kişinin yaşadığı kenarlarda kırmızı kare sorunu ile 1 defa karşılaştım. Tableti fabrika ayarlarına döndürünce sorun çözüldü. Bir daha böyle bir sorunla karşılaşmadım. Sanırım yüklenen uygulamalardan veya donanımla ilgili bir uyumsuzluktan nadiren yaşanan ve halledilebilir bir sorun.

4-) Tableti aldığımda yazılım olarak v2 yüklüydü. Sırasıyla yüklediğim v3 ve v4 yazılım güncellemeleri bana pek stabil gelmediği için v2'ye geriye dönüş yapmıştım. v5 güncellemesi ile tabletteki takılma ve stabilite sorununun epey çözüldüğü kanaatindeyim.

5-) İnternet tarayıcısı olarak android tarayıcısı yerine dolphin tarayıcısını tavsiye ediyorum. Android tarayıcısına göre çok daha az "uygulama yanıt vermiyor" uyarısı geliyor.

arkadaş baya teknikmissin sen yav :) wireless sorunu ve kulaklıkla hoparlörün aynı çalısma sorunu şükürki bende yoktu. evet v5 rom internet ve stabilite sorunlarında baya bir iyi olmus sadece v 4 e göre gameloft oyunlarında uyumlu olmasına rağmen license hatasını vermesi kötü.

Arkadaşlar servise açıp baskı yapın artık jb çıksın bizim taplete . aslında zor değil benzer board ve donanımdaki diğer çinlerde jb var sadece değiştireceği marka model numarası birde açılıstaki codegen yazısı :)

• Forumdaki codegen m71 serisi tablet kullananlara elimden geldiğince yardımcı olmaya çalıştım. Bence de jelly bean güncellemesi için çok geç kaldılar. Nerdeyse hergün yeni yazılım eklemişlermi diye siteye bakıyorum. Hatta o konuyla ilgili e-mail atmışlığım da var. Ama herhangi bir gelişme yok. Tabletin işlemcisi Allwinner A10. Bu işlemciye göre stabil çalışan bir jelly bean bulup yükleyebilsek bence ne takılma ne de gameloft oyunlarındaki licence hatasıyla karşılaşırız. Eğer tabletinde sürekli kulaklık kullanıyorsan ilerde hoparlör sesinin kesilmemesi sorunuyla karşılaşma ihtimalin yüksek. Tahminimce üretim sırasında kulaklık soketini pek önemsememişler :)
  • jb var buna göre farklı markaların ama

1 yavaş çalısıyor

2 market uyumluluğu çok kötü.

kulaklıkla ilgili birşey olma durumda senin resim bana örnek olacak bende açacam içini senini gibi lehimleyecem. tabi öncesinde servise göndereceğim birde not düşerim sorun belli adam gibi lehimleyin diye :) olmadık kendim yaparım.

bu arada yüksek performans isteyen oyunlar oynanabiliyor ama işte rom stabilitesi çok önemli bu yüzden arada bir ararım servisi jb isterim ama halen daha inat ediyorlar :)

bu arada şu içindeki bataryayı biz elimizle değiştirebiliyormuyuz. daha iyi kapasitesi olup aynı voltaja sahip bir batarya alıp taksak olurmu bir tecrüben varmı bununla ilgili ?
  • Farklı markaların jelly bean romlarını tablete yüklediğimizde yavaş çalışma ve market uyumluluğunun kötü olması konusunda sana katılıyorum. Bende yabancı bir siteden Allwinner A10 için jelly bean rom bulup yüklemiştim. Hem yazılım stabil değildi hemde ekran simgeleri çok büyüktü. Anlayacağın tablete uyumlu hale getirilmiş jelly bean çıkana kadar v5 ile devam..

1-) Kulaklık girişi ilgili sorun yaşarsan servise göndermen akıllıca bir hareket olur. Böylece cihazın benimki gibi garanti dışı kalmaz :)

2-) Tableti incelediğimde gördüğüm kadarıyla batarya değişimi çok da zor değil. Esas sorun aynı ölçülerde ama yüksek kapasiteli bir batarya bulabilmekte. Aşağıda verdiğim linkteki fotoğrafta da görebileceğin gibi batarya yeterince yer kaplıyor, ayrıca batarya ekranın arkasındaki metal yüzeye yandan ve alt kısımdan sağlamca tutturulmuş. Sökerken dikkatli olunursa sorun çıkacağını sanmıyorum.

http://img203.imageshack.us/img203/4324/bataryan.jpg

3-) Tabletimde şarj adaptörünün kablosunun çok kısa olması ve tablete giren uç kısmının bozulması nedeniyle ATABA AT-2052USB( 5V-2100 Mah) kullanıyorum. Adaptörde uç kısımdaki yere ister ince uç isterseniz Usb uç tababiliyorsunuz. Açıkcası ben daha sağlam ve kullanışlı olduğu için usb girişinden şarj ediyorum. Tabletle gelen adaptöre göre %10-15 daha hızlı şarj ediyor ve hiç ısınmıyor.

4-) Codegen servisi gerek tabletler gerekse diğer ürünlerdeki problemlerden dolayı epey yoğun olmalı. Bir türlü jelly bean güncellemesini ekleyemediler gitti :)

• quote:

Farklı markaların jelly bean romlarını tablete yüklediğimizde yavaş çalışma ve market uyumluluğunun kötü olması konusunda sana katılıyorum. Bende yabancı bir siteden Allwinner A10 için jelly bean rom bulup yüklemiştim. Hem yazılım stabil değildi hemde ekran simgeleri çok büyüktü. Anlayacağın tablete uyumlu hale getirilmiş jelly bean çıkana kadar v5 ile devam..

1-) Kulaklık girişi ilgili sorun yaşarsan servise göndermen akıllıca bir hareket olur. Böylece cihazın benimki gibi garanti dışı kalmaz :)

2-) Tableti incelediğimde gördüğüm kadarıyla batarya değişimi çok da zor değil. Esas sorun aynı ölçülerde ama yüksek kapasiteli bir batarya bulabilmekte. Aşağıda verdiğim linkteki fotoğrafta da görebileceğin gibi batarya yeterince yer kaplıyor, ayrıca batarya ekranın arkasındaki metal yüzeye yandan ve alt kısımdan sağlamca tutturulmuş. Sökerken dikkatli olunursa sorun çıkacağını sanmıyorum.

3-) Tabletimde şarj adaptörünün kablosunun çok kısa olması ve tablete giren uç kısmının bozulması nedeniyle ATABA AT-2052USB( 5V-2100 Mah) kullanıyorum. Adaptörde uç kısımdaki yere ister ince uç isterseniz Usb uç tababiliyorsunuz. Açıkcası ben daha sağlam ve kullanışlı olduğu için usb girişinden şarj ediyorum. Tabletle gelen adaptöre göre %10-15 daha hızlı şarj ediyor ve hiç ısınmıyor.

4-) Codegen servisi gerek tabletler gerekse diğer ürünlerdeki problemlerden dolayı epey yoğun olmalı. Bir türlü jelly bean güncellemesini ekleyemediler gitti :)

hocam buna uygun arj aleti neren bulurum ya ilk baktıgimda dedim la bu nasıl dandik şarj aleti diye zaten hemen pert oldu çok da kısa kablosu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Farklı markaların jelly bean romlarını tablete yüklediğimizde yavaş çalışma ve market uyumluluğunun kötü olması konusunda sana katılıyorum. Bende yabancı bir siteden Allwinner A10 için jelly bean rom bulup yüklemiştim. Hem yazılım stabil değildi hemde ekran simgeleri çok büyüktü. Anlayacağın tablete uyumlu hale getirilmiş jelly bean çıkana kadar v5 ile devam..

eyvallah resim için bence aynı voltaj ve mah özelliklerinde iyi bir kapasiteli batarya bulunur diye düşünüyorum. bu arada o yeni sarj aleti için belirli bir voltaj özelliğine göremi aldın yoksa gidip herhan gibi bir cep telefonu için olanınımı aldın?

• - Tabletin bataryası günde ortalama 1 defa deşarj yaptığımızı varsaysak bile 1 sene içerisinde değişim isteyecektir. Malum serviste yeni batarya taktırmak nerdeyse tabletin fiyatının yarısını bulacağından aynı boyutlarda daha yüksek kapasiteli bir batarya bulup takmanın uygun olacağı kanısındayım.

- Tabletle gelen şarj cihazı 5V 2000 mA. olduğun için sürekli alışveriş yaptığım elektronikçinin tavsiyesine uyarak 17 tl'ye Ataba AT-2052USB (5V 2100 mA) adaptör aldım. Voltaj değeri aynı olduğu ve mA değeri çok yakın olduğu için herhangi bir sorunla karşılaşmadım. Daha öncede belirttiğim gibi tabletle gelen adaptöre göre şarj süresi %10-15 daha kısa ve kablosu oldukça uzun (175 cm). Eski adaptörün girişini tamir etmeme rağmen 1 kere bile kullanma ihtiyacı hissetmedim.

http://www.yesilkoyelektronik.com/1162-thickbox/at2052-usb.jpg

http://www.yesilkoyelektronik.com/adaptor-guc-kaynagi-invertor-fiyat/688-at2052-usb.html

• sen baya tekniksin kardeş valla :). bir bendim burda bu kadar ıncık cıncık bakan sende bu işin elektronik kısmında iyisin. eğer batarya işinede el atarsan kesinlikle aldığın taktığın ve önerdiğin bataryayı buraya yaz kardeş. bende şu çalıştırılabilir oyun listesini yeniden düzenleyeceğim eğer konuyu açan arkadaş ilgilenmeyecekse ben devralcam ana girişi iyi tutarız hep:)
  • Varolan teknik bilgim merakımdan ibaret :) Çocukluğumdan beri elektronik cihazların yapısını merak etmişimdir. Elimden geldiğince benim gibi codegen m71 serisi tablet kullananlara yardımcı olmaya çalıştım. Yoksa forumda benden çok daha teknik donanımlı arkadaşların olduğuna eminim.

Batarya konusu bütün tablet kullanıcılarının en büyük problemi sanırım. Özellikle ekran parlaklığı, wi-fi ve tableti zorlayan oyunların şarj canavarı olduğu kanaatindeyim. Özellikle oyun oynayan arkadaşlar eğer online oyun oynamıyorlarsa wi-fi'yi devre dışı bırakıp ekran parlaklığını düşürürlerse şarjı daha uzun gittiğini farkedeceklerdir. Tableti ilk fırsat bulduğumda açıp, batarya ölçülerini buradan paylaşacağım. Belki başka arkadaşların da aynı ölçülerde daha yüksek kapasiteli batarya tavsiyeleri olabilir.

Tabletim olmasaydı nexus 7'yi mutlaka alırdım. Asusun yaptığı bu tablet Nvidia Tegra3 çipe sahip. max. 9.5 saat batarya ömrüne sahip. Tegra platformunun oyunlardaki performansı da tartışılmaz. Tabletin en büyük eksisi artırılabilir hafızası olmaması. Ayrıca 3g modemleri de desteklemiyor. 8 gb'lık modeli 500 tl civarı. Hafızanın yarısına yakınını işletim sisteminin kullandığını düşünürsek most wanted tarzı 3 tane oyunla tablet hafızası dolacaktır. O nedenle nexus 7 almayı düşünecek arkadaşlara 16 gb'lık modeli (700 tl) tavsiye ediyorum.

Foruma göz gezdirdiğimde m71b1 tabletin çalıştırabileceği oyunlar konusunda epey bilgi sahibi oldum diyebilirim. Bence oyunlar konusunu açan arkadaşla ortak paylaşımlar yaparsanız forumdaki diğer m71 kullanıcıları için daha bilgilendirici olur.

• nexus 7 16 da değil kesinlikle 32 lik olanı alınmalı.

oyunların olduğu linki atarsan bende destek veririm zaten sayfayı incelediysen oyun deneyen genelde benim :) dahada yazmadıklarım var :)
  • Selamlaaar Beyler Tekar Geldim Buralara :D
    Hani şu google Playdan program indirmeme sorunu vardı O sorun kalktı Süper oldu Fakat Şimdiki sorunum şu
    Tablete kulaklık takıp Müzik&Video Dinliyorum&izliyorum Sesi hem kulaklığa Hem de Hapörlore Yani Hem içe Hem de dışa ses veriyor :O veriyor yani bu nasıl bir saçmalıktır ben anlayamadım Aynı sorunu yaşayanlar Var mı acaba :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: ggok99

Selamlaaar Beyler Tekar Geldim Buralara :D
    Hani şu google Playdan program indirmeme sorunu vardı O sorun kalktı Süper oldu Fakat Şimdiki sorunum şu
    Tablete kulaklık takıp Müzik&Video Dinliyorum&izliyorum Sesi hem kulaklığa Hem de Hapörlore Yani Hem içe Hem de dışa ses veriyor :O veriyor yani bu nasıl bir saçmalıktır ben anlayamadım Aynı sorunu yaşayanlar Var mı acaba :D

direk servise postala yada arkadaşın biri bir kaç mesaj üstte anlatmıs nasıl yapılacağını onu incele
  • realnightwolf, tavsiyende haklısın nexus 7 tableti oyun ve film izlemek amacıyla alacakların 32 gb'lık modeli almaları bence de doğru bir tercih olur. Yanlız nexus 7 gerçekten tam bir oyun canavarı. Gerek ekran kalitesi, gerek nvidia tegra3 çipi, uzun batarya süresi ile 7 inç tabletlerde bence en üst sıralarda. İstanbul bilişimde 32 gb'lık model 610 tl. görünüyor, ama istanbul bilişimin garanti kapsamı konusunda şüphelerim var. Şahsen ben tabletimi oyundan çok marketteki di fm uygulamasında 256 kpbs kalite ile kristal berraklığında elektronik müzik dinlemek için kullanıyorum. Kulaklıkta sony olunca kulaklarımın pası siliniyor :)

ggok99 nickli arkadaşım, benim de tavsiyem, realnightwolf'un dediği gibi tableti servise göndermen. Böylece tabletin garanti kapsamından çıkmamış olur. Aynı sorunu 2 kez yaşamış biri olarak 2 Nisan tarihli mesajımda sorunun çözümünü detaylıca anlatmıştım. Anlayacağın kulaklık girişine hiç özenmemişler. Tableti kulaklıkla kullanan arkadaşların eninde sonunda karşılaşabilecekleri bir sorunu yaşamışsın.

• quote:

realnightwolf, tavsiyende haklısın nexus 7 tableti oyun ve film izlemek amacıyla alacakların 32 gb'lık modeli almaları bence de doğru bir tercih olur. Yanlız nexus 7 gerçekten tam bir oyun canavarı. Gerek ekran kalitesi, gerek nvidia tegra3 çipi, uzun batarya süresi ile 7 inç tabletlerde bence en üst sıralarda. İstanbul bilişimde 32 gb'lık model 610 tl. görünüyor, ama istanbul bilişimin garanti kapsamı konusunda şüphelerim var. Şahsen ben tabletimi oyundan çok marketteki di fm uygulamasında 256 kpbs kalite ile kristal berraklığında elektronik müzik dinlemek için kullanıyorum. Kulaklıkta sony olunca kulaklarımın pası siliniyor :)

ggok99 nickli arkadaşım, benim de tavsiyem, realnightwolf'un dediği gibi tableti servise göndermen. Böylece tabletin garanti kapsamından çıkmamış olur. Aynı sorunu 2 kez yaşamış biri olarak 2 Nisan tarihli mesajımda sorunun çözümünü detaylıca anlatmıştım. Anlayacağın kulaklık girişine hiç özenmemişler. Tableti kulaklıkla kullanan arkadaşların eninde sonunda karşılaşabilecekleri bir sorunu yaşamışsın.

usta midemi bulandırdın benim şimdi :( ben elim denkleşince istanbul bilişimden benim codegene kardeş almak istiyordum nexus7 32 liği . garanti derken asus üzerinden vermiyormu garantiyi yoksa alet bozulunca mağzaya götürdükmü servise postalamak içindemi uğraşmıyorlar bunumu kast ediyorsun :) ?

• Hepsiburada.com da 16 gb lık model 700 tlye satılıyorken 100 tl. daha ucuza üstelik 32 gb lık modelin satılıyor olması ister istemez şüphe uyandırıyor insanda. Ucuz etin suyu yavan olur derler. Yine de seni yanlış yönlendirmek istemem. Şikayet var.com da ve forumlarda istanbul bilişim ile ilgili yorumları inceleyip ona göre karar vermenin daha iyi olacağı kanaatindeyim. Bence elektronik cihaz alırken fiyatından çok arıza durumunda garanti kapsamı daha önemli.

Nexus 7 tabletler için ekranın. iç kısmından gevşeme yaptığı ile ilgili yorumlar okumuştum. En iyisi almayı düşündüğün modeli kullanan kullanıcıların yorumlarını dikkatlice değerlendirip ona göre alışveriş yapman.
  • Bu tablette benden başka sorun yaşamayan var mı yahu. Sorun yaşayanları gördükçe bir taraftan üzülmekte diğer taraftan "yahu ne şanslı adammışım" demekteyim.
  • Axialis, elektronik biraz da şans işi :) Şikayet var sitesinde bilenen marka kaliteli tabletlerle ilgili bir sürü şikayet bulabilirsin. Bizimkisi gibi 200-250 tl'lik tabletlerde bu tür sorunların olması doğal bence. Tabletinde kulaklığı çok sık kullanmıyorsan hoparlördeki sesin kesilmemesi sorununu yaşamayabilirsin. Benim gibi online radio dinlemek için kullansaydın sende aynı problemle karşılaşabilirdin. Neyse ki ben soruna kendimce çözüm buldum. Çinliler kulaklık soketinin lehimlerinde çok cimri davranmışlar :)
  • tableti alalı 2 ay oldu yada olmadı arladaşlar. ffakat sanırım pil konusunda sıkıntım var benim. şarj ediyorum. kapalı bir şekilde bırakıyorum. ondan sonra açamıyorum şarjı bitmiş oluyor. öyle çok kullanan biri de değilim haftada toplasanız 3-4 saat anca kullanıyorumdur. ne yapabilrim?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cüneyt K.

tableti alalı 2 ay oldu yada olmadı arladaşlar. ffakat sanırım pil konusunda sıkıntım var benim. şarj ediyorum. kapalı bir şekilde bırakıyorum. ondan sonra açamıyorum şarjı bitmiş oluyor. öyle çok kullanan biri de değilim haftada toplasanız 3-4 saat anca kullanıyorumdur. ne yapabilrim?

Garantiye yapıştır gitsin. Ya bataryası değişir ya da yenisi gelir. Servis olayı sağlam adamların.
  • 
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.