Şimdi Ara

▓ COD Advanced Warfare için İdeal Grafik Ayarları (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
63
Cevap
2
Favori
12.324
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: bocekgrafik

Merhaba arkadaşlar.

Yeni bir COD oyunu daha çıktı ama her yenilik gibi bu oyun da, beraberinde bazı sıkıntılarla birlikte geldi. Bunlardan biri de oyunun grafik ayarları. Bu konuda, bu sorunların çözümüne dair kendi tecrübemi paylaşarak, yaşanılan bu sorunu gidermeyi amaçlıyorum.

Öncelikle, oyunun hızlı yüklenmesi için Shader Preload'ı kapatın.
    ...

Ozel bir konu acmistim bunun icin aratmamistim boyle bir baslik cok yararli bir konu olmus elinize saglik benim bu pcde oyundayken kapatmam gereken ne var?
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Alıntı yapmadan yaz lütfen. Benim de şu an yaptığım gibi, alıntı butonunun yanındaki cevap butonunu kullanırsın.
    Yukarıda nelerin kapatılması gerektiğini yazdım. Daha neyi soruyorsun, anlamadım.
  • bocekgrafik kullanıcısına yanıt
    4 farkki resim var hangisini yapmamiz gerek diye sorcaktim da duzelttim ben gerek kalmadi yenide tesekkurler

• Her resmin üstünde, o resmi hangi ayarlarla çektiğim yazıyor işte. Üst kısımda da genel açıklama var; okusana...

Herkes, sisteminin gücü ile ters orantılı olarak ayar kısacak. Sen, ilk veya ikinci resimdeki ayarları uygularsın, kartın güçlü olduğu için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bocekgrafik -- 20 Kasım 2014; 18:48:42 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bocekgrafik

Her resmin üstünde, o resmi hangi ayarlarla çektiğim yazıyor işte. Üst kısımda da genel açıklama var; okusana...

Ilk 2 fark yok digerleri biraz var gibi

• Alıntı yaparak değil, cevapla butonunu kullanarak yaz lütfen.

Üstteki mesajıma ekleme yaptım. Tekrar bakarsın. Ilk 2 resim arasındaki farkla ilgili açıklamayı da yaptım yukarıda. Okusan anlayacaksın ama okumuyorsun nedense?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bocekgrafik -- 20 Kasım 2014; 18:52:30 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • asus 770 o.c 2 gb ekran kartım var işlemcim fx 8120 8 gb ram ne gibi bi grafik ayarı yapmalıyım sizce arkadaşlar ben geforce expariance ye ayarlatıyorum optimum olarak ne grafik olarak nede hız olarak
    stabil bi oyun olarak görmedim bunu bence çok sorunlu özellikle videolarda çok fazla dalgalanma görüyorum uzak bi noktaya bakarken sorun olmuyorda gece sahnelerinde bi ışığa baktığımızda acayip kasıyor.
  • webmaster58 kullanıcısına yanıt
    Genel açıklamayı okuyup, 2. resimde yazdığım ayarı uygulayabilirsin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bocekgrafik kullanıcısına yanıt
    teşekkürler dostum yapıp deneyelim bakalım :)
  • 970 kullanıyorum.Dediğin gibi tüm ayarları full yaptım.16x e getirdim.Diğer herşey açık.20 fps alabildim ve görüntüde dediğin gibi bozuldu.
  • Mr. Wayne kullanıcısına yanıt
    2X'ten fazlasının oyuna grafiksel olarak herhangi bir katkısını görmedim. 4X açmak istersen, Cache Sun Shadow Maps ve Cache Spot Shadow Maps'i kapatman gerek görüntünün bozulmaması için. Tabi Shadow Map Resolution'u da normal'de bırakman gerek.
  • GÜNCELLEME:

uk. hardware.info sitesi, oyun için kapsamlı bir inceleme yapmış ve benim yukarıda yazdığım gibi ayarlar kullanmış. Yine yukarıda da yazdığım gibi göreceli ayarlardan Cache Sun Shadow Maps ve Cache Spot Shadow Maps'i açık tutmuşlar sadece.

Link: Call of Duty: Advanced Warfare review: tested with 21 GPUs

İncelemenin yayınlanma tarihi: 5 Aralık 2014

• Monitör ve grafik ayarları ile ilgili danışmak istediğim bir nokta var; Bende asus vn247h monitör var ekran kartı 280x vapor x . Şimdi oyun ayarlarında her oyunda mutlaka sync every frame yapıyorum yoksa bu ekran yırtılması denilen olay oluyor normal mi? Bir de refresh kısmı 75 hz olarak geliyor ben bunu 60 a getirmeli miyim bununla bir alakası var mıdır?
  • quote:

Orijinalden alıntı: dnz_ksk

Şimdi oyun ayarlarında her oyunda mutlaka sync every frame yapıyorum yoksa bu ekran yırtılması denilen olay oluyor normal mi?

Normal.

quote:

Bir de refresh kısmı 75 hz olarak geliyor ben bunu 60 a getirmeli miyim bununla bir alakası var mıdır?

Eğer FPS'yi 75'te sabit tutabiliyorsan, bırak 75'te kalsın. Eğer 75'te tutamıyorsan, V-Sync'i kapatıp dene bir de.
  • v sync yapınca 60 fps ye fixlenmiyo muydu ben öyle biliyodum

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • dnz_ksk kullanıcısına yanıt
    Monitör kaç hz ise ona sabitleniyor. Çoğu monitör 60 hz olduğu için, 60 FPS'ye sabitleniyor...
  • Konuyu güncelleyelim. Görmeyen arkadaşlar da görüp-istifade etsinler.
  • Alabildiğim en yüksek görüntü bu. Normal mi? Bazı yerler yüksek, bazı yerler orantısız olarak düşük gibi gözüküyor ama oyunun Crysis 2-3, Far cry 3-4 gibi gözükmeyeceği kesin zaten. Yani düzelmiş mi sorun? (ayarlar textureların hepsi extra, shadow normal, sun ve spot kapalı, fxaa, hbao+, ) bu arada fxaa dışındaki AAlarda kenarlarda aşırı parlamalar var.

• dnz_ksk kullanıcısına yanıt
    Monitör kaç hz'de ise o kadar FPS'ye sabitlenir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • DnzIrmk kullanıcısına yanıt
    Evet, bu çözünürlük ve ayar için görüntü iyi.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.