Şimdi Ara

Çocuklar için Bisiklet Alışveriş Rehberi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
7.627
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Forumu her türlü elektronik eşya alırken kullanan birisi olarak çocuk için bisiklet alımında çok fazla faydalanamadım maalesef. Bu nedenle en azından bu yaz bisiklet alacaklar için alışveriş tecrübelerimi sıcağı sıcağına yazmak istedim:
    Öncelikle bisiklet jant boyunu belirlemek gerekiyor. Benim ölçüm klasik olarak seleye oturduğunda ayaklarının yere değmesi oldu. Genel olarak 5 ve 6 yaş için 16 jant; 7,8 ve 9 yaş için 20 jant, 10,11 ve 12 yaş içinse 24 jant uygun gibi ama tabi ki burada esas olan çocuğun boyu ve fiziksel durumu. Dediğim gibi en basit yöntem çocuk seleye oturduğunda ayağının yere değmesi gerekiyor. Eğer değmiyorsa seneye de kullanır diye büyük boy bisiklet almak doğru değil ama oturduğumuz sitede 6,7 yaşındaki çocuklardan bile 24 jant bisiklet kullanan var. Kesinlikle güvenli değil ama küçük yaşlardan beri bisiklet kullanan çocuklar çok rahat bir şekilde kendilerinden büyük bisikletleri kullanabiliyorlar. Bu da olayın başka bir boyutu.
    İkinci önemli kısım ise frenlerin çocukların parmaklarına hem mesafe olarak hem de sıkma gücü olarak uygun olması gerekliliği. Bunu da aldığınız modelin frenlerini çocuğa deneterek veya siz deneyerek rahatlıkla test edebilirsiniz.
    Üçüncü konu ise fiyat. 2015 yazı için fiyat durumu şöyle: 150 TL'den 1000 TL'ye kadar çıkıyor. Alacağımız bisikleti sitede bisiklet park alanına koyacağımız yani açıkta olacağı için ben üst sınır olarak 300-400 TL'yi belirledim. Bu fiyatın üstüne çıkacaklar için tavsiyem aluminyum kadro, ön taraftan amortisörlü bir bisiklet bakmaları. Marka olarak Kron'u öneririm.
    Şimdi gelelim 150-400 Tl arası 24 jant, 21 vites, amortisörlü bisikletlere. Öncelikle benim tespitim marka bir model almak istiyorsanız, servisi ve parçası da kolay bulunsun diyorsanız f/p olarak Salcano veya Ümit marka uygundur. Bianchi fiyat olarak 500 TL civarında dolanıyor. Bisan marka bisiklet ben ortalıkta göremedim. Kron'u çok beğendim ama dediğim gibi fiyatı yüksekti.
    Bilmeyenler için yazayım, İstanbul'da en ucuz bisiklet alabileceğiniz ve bir sürü modeli inceleyebileceğiniz yer Saraçhane'deki alt geçittir. Avrupa yakasında oturanlar buraya bakabilirler. Bizim gibi Anadolu yakasında oturanlar ise mecburen büyük marketlere veya bisikletçilere gitmek zorundalar.
    Ben gezdiğim yerleri ve fiyatlarını size yazayım, bilginiz olsun.
    En uygun bisikleti Maltepe'de minübüs yolu üzerinde İstanbul AVM'nin yanındaki alış-veriş mağazasında buldum. Orbis Voltage marka, 24 jant, 21 vitesli bisiklet 150 TL idi. Fakat 10 gün bekleme süresi var ve renk seçemiyorsunuz. Erkek için pembe filan gelmez ama siyah, lacivert, beyaz gelebiliyor dendi. Karnelerden önce sipariş verilse olabilirmiş ama bizim bekleme durumumuz yoktu. Mağazada örnek bisiklet mevcut. Fiyatına göre gayet iyi idi bence.
    Kipa'da 24 jantlar 199 TL idi ama turuncu renk vardı ve hiç duymadığımız bir marka idi. İnternetten baktım markayı bulamadım. Görünüşü de çok beğenmedik.
    Metro'da 270 tl idi sanırım. Güzel görünüyordu fakat renk seçeneği kalmamıştı burada da. Erkeler için lacivert, kızlar içinse beyaz renk kalmıştı 24 jantta.
    Real'de ise 250 TL civarında idi ama modeli beğenmedik.
    Carrefour'da ki model sanırım Ümit bisikletin Active modeli idi. 249 TL ile 299 TL arasında fiyatlar vardı. İki handikapı oldu bu modelin, birincisi frenleri uzak ve sert kaldı biraz çocuğa göre, ikincisi kadronun üst kısmının düz gelmesini ve yukarıda olmasını çocuk beğenmedi.
    Migros'ta ise 239 TL idi ve vasat bir görüntü kalitesi vardı.
    Büyük marketleri bitirip elimiz boş dönünce bir kaç büyük bisikletçiye baktık. Buralarda da 500 TL'den uygun kafamıza yatan bir bisiklet göremedik. Bunun üzerine belki baştan yapmamız gerekeni sonra yaptık ve bir marka seçip ondan gidelim dedik. Marka / model olarak internet üzerinden Salcano Hector'da karar kıldık. 24 jant, 21 mikroshift vites, çift amortisörlü. Bu bisikletin tek handikapı 15 kg oluşu. Muadillerine göre 2 kg daha ağır. Fakat bilinen bir marka, servis ağı, kadrosunun şekli, fiyat ve renk seçenekleri gibi etkenlerden dolayı bu marka modelde karar kıldık. Liste fiyatı 395 TL idi. Piyasa tam olarak serbest piyasa. İnternetteki Anadolu yakasındaki neredeyse tüm bayileri aradım ve neredeyse hepsi farklı fiyat verdi. Nakit olarak bana söylenen fiyatlar 300-395 TL arasında değişti. İlginçtir en pahalı fiyatı sadece bisiklet satan yerler verdi. En uygun fiyatları ise şu evkur tarzı alış veriş mağazaları verdi.
    Biz de bize en yakın Pendik'teki bir alışveriş mağazasından 300 TL'ye aldık. Renk olarak siyah, kırmızı griyi seçtik.
    Bu arada Volcano diye tamamı ile bu bisikletin çakması bir bisiklet daha gördük bi bisikletçide ve 300 TL fiyat çekti adam çakma markaya.
    Bizim Astraya bisikleti sığdırmayı başardık. Araca sığdıramazsak adamlar ertesi gün ücretsiz getiriyorlardı.
    Umarım tecrübelerim işinize yarar. Aldığım yerin ismi veya diğer özel konuları mesaj atarsanız seve seve yanıtlarım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wind06 -- 29 Haziran 2015; 14:04:49 >







  • Öncelikle faydalı bir bilgilendirme yazısı olmuş,teşekkür ederim.bizde oğluma bisiklet bakıyoruz sizin aldığınız marka model ve bianchi nin bir kaç değişik modeli arasında kararsız kaldık,int,den araştırıncada çocuklara çift amortisörlü bisiklet zararlı şeklinde uyarılarla karşılaşınca tereddüte düştük.bide bu tür bisikletlerin bakımı daha zormuş,siz çift amortisör hakkında ne düşünüyorsunuz,bisikletten genel anlamda memnunmusunuz?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: renk77

    Öncelikle faydalı bir bilgilendirme yazısı olmuş,teşekkür ederim.bizde oğluma bisiklet bakıyoruz sizin aldığınız marka model ve bianchi nin bir kaç değişik modeli arasında kararsız kaldık,int,den araştırıncada çocuklara çift amortisörlü bisiklet zararlı şeklinde uyarılarla karşılaşınca tereddüte düştük.bide bu tür bisikletlerin bakımı daha zormuş,siz çift amortisör hakkında ne düşünüyorsunuz,bisikletten genel anlamda memnunmusunuz?

    Öncelikle iyi ki çok daha pahalı ve kaliteli bir bisiklet almamışız. Çünkü malum çocuğa emanet edince bisikleti ilk önce arka tekeri eritti. Kayma yarışması yaparken arkadaşları ile. Sonrasında bir arkadaşına vermiş bisikleti. Çocuk ayağını açamamış park ederken kadroyu çizdi. En son da amortisörü kırdı. Parçası ucuz ve yaygın bir model olduğu için sıkıntısız her sorunu hallettik. Site de oturduğumuz için çalınma ihtimali pek yok ama sitenin diğer çocuklarından bisikleti korumak için bir de kilit aldım. Kilit aldıktan sonra bisikletin başına artık bir şey gelmedi.
    Çocuk çok memnun bisikletten. Çift amortisörlü olmasının bir dezavantajı var mı bilmiyorum. Ben çocuğu alıştırdıktan sonra sadece sorun olunca ilgilendim bisikletle. Bakım da bu sene havalar ısınınca yaptırdık, o kadar.

    Kırıp, dökmezse, çaldırmazsa bu seneyi de idare eder sonra kardeşine kalır bisiklet, oğlana daha büyüğünü alırız.




  • Bizde carraro cross 24 jant aldık.Memnun kalırız inşallah.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selamlar, madem aktif bir başlık oldu birkaç satırla katkıda bulunmak isterim.

    Herşeyden önce amortisörlü bisiklet hele hele çocuklar için güçlerini verimsiz kullanmalarına sebep olduğundan tavsiye edilmez bir de arka amortisör varsa durum daha da kötü. Eğer çift amortisörlü bir bisiklet aldıysanız en azından arka amortisörü işlevsiz kalacak şekilde ayarlar yada ayarlatabilirseniz bunu yapın. Her ne kadar arka amortisör ve ona uygun kadro tasarımı nedeni ile artan ağırlığı yok edemezseniz de en azından yaylanma etkisi ile pedala aktarılan gücü emmesini önlersiniz. Çok kaliteli bisikletler ve ekipmanları elbette oldukça hafif oluyorlar ama çocuklara alınan bisikletler maalesef kaliteli olmadığından ekipmanları da ağır oluyor. Bu da özellikle gidon/sele boyları ayarsız ve yanlış kadro boyuna sahip bisikletlerde vucut gelişimini bozabildiği gibi omurga eğrilikleri/eklem hasarlarına yol açabilir.

    Lastiklerinizi mümkün olduğunca ince seçin var olan lastiklerin hava basınçlarını lastik üzerinde yazan değerlerden birkaç birim aşağı şişirin. Yani maks 65 psi yazıyorsa siz onu 50-60 psi yapın. Boylelikle hem lastiğin çocuğun ağırlığı binince yere iyice yapışarak onu zorlamasını engeller ve bisikletin akıcılığını sağlarsınız hem de değerinde şişen lastikler içine yabancı cisim almakda daha dayanıklı olup zor patlar.

    Bisikletin jant akortlarını kontrol edip frenlerin yalpalayan tekerlere sürtüp çocuğu zorlamasına engel olun.

    Gereksiz ve tehlikeli aksesuarları taktırmayın

    Mümkünse en azından kask takma alışkanlığı kazandırın ve ek olarak dizlik eldiven alın.

    Yıllar önce şehir içinde uzun yollara beraber gitttiğimiz ama şehir içinde kask takma alışkanlığı olmayan arkadaşıma o gün zorla kask taktırdım ve kendisi fren pabuçlarının jant tellerine girerek tekeri kilitlemesi sonucu yaptığı kazada kask üzerinde arkadan altına girdiği arabanın egzos borusunun çarpması ile oyuk olmuştu. Aynı kazada arkadaşın köprücük kemiği kırıldı ama en azından kafayı deldirmedi. Olmayacak iş bir anda gerçekleşir sonra tüh keşke dersiniz.




  • ben de 300-400 arası bisiklet bakıyorum. ümit blackmount , belderia ve internette salcano nun bir modeli var internetten alsak kendimiz toplatacağız heralde.
    hepsi de çift amotisoörlü bu moda heralde. bakalım 1-2 güne alacağız.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: edgar davids

    ben de 300-400 arası bisiklet bakıyorum. ümit blackmount , belderia ve internette salcano nun bir modeli var internetten alsak kendimiz toplatacağız heralde.
    hepsi de çift amotisoörlü bu moda heralde. bakalım 1-2 güne alacağız.

    Belderia tavsiye etmem. Çin malı, ucuz malzeme işçilik olarak aklımda kalmış bu marka. Bence yine Salcano'dan şaşmayın.
  • Ben de 3 yaşına girecek oğlum için bisiklet mi yoksa pedallı go kart arabası mı alsam karar vermeye çalışıyorum.

    Bisiklet olarak Bianchi 16" jant buldum
    Diğer yandan da Berg Buzzy aklımı çeliyor ...
    Ne önerirsiniz ?

    Berg Buzzy Racing 449 TL
     Çocuklar için Bisiklet Alışveriş Rehberi


    Bianchi 16″ HOTWHEELS ERKEK ÇOCUK 1-V

     Çocuklar için Bisiklet Alışveriş Rehberi




  • Güzel konu bizim yeğenin de bisiklet yaşı geliyor, takip

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: barmer

    Ben de 3 yaşına girecek oğlum için bisiklet mi yoksa pedallı go kart arabası mı alsam karar vermeye çalışıyorum.

    Bisiklet olarak Bianchi 16" jant buldum
    Diğer yandan da Berg Buzzy aklımı çeliyor ...
    Ne önerirsiniz ?

    Berg Buzzy Racing 449 TL
     Çocuklar için Bisiklet Alışveriş Rehberi


    Bianchi 16″ HOTWHEELS ERKEK ÇOCUK 1-V

     Çocuklar için Bisiklet Alışveriş Rehberi


    Tabi ki bisiklet. Çocuk dengeyi öğreniyor ki bu çok iyi bir şey.




  • 7 yaşındaki kızım için bisiklet almam lazım. Doğum günü de yaklaşıyor...

    20 jant düşünüyorum. Dechatlon'dakiler hoşuma gitti. Ama Bursa'da mağazaları yok. Carrefour gibi bir marketten mi almalı?
  • Arkadaşlar merhaba bende 4 yaşında kızıma bugün kawasaki mx1 ds 16 çift amortisörlü bisiklet aldım ama aklım karıştı burayı okuyunca satıcı çocuk beğenmezse getir demişti gelişimine etki edecek bir şey midir sizce değiştireyim mi amortisörsüz olanla fikir verirseniz sevinirim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.