Şimdi Ara

cocugumu okutmayi dusunmuyorum

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
1
Favori
2.253
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bakiyorum cevremdeki kucuk ilkogretim cocuklarina hepsi mutsuz, hepsi daha yolun basinda bikmis, bende oyleydim hatta ozel okulda okudugumdan sabah 8 aksam 6 arasi oldugundan nefret ederdim, devlet okuluna gectim birakin egitimi, eger aile egitiminiz iyi degilse harcanip gidiyor, sokaktaki sorunlu cocuklardan lise doneminde farkiniz kalmiyor.

Benim dusuncem ise cok farkli, ilkogretim 1.sinifta okuma yazma, matematik temeli atiliyor. Bunlar icin gunun 8-9saatini okulda gecirmek mantiksiz, bunlar yerine sabah 8de kalkip benim istedigim hocalar esliginde okumayi severek ogrenerek (ben okula gitmeden, babamin sevdirmesiyle 6yasinda ogrendim), egitimin öcü degil zevkli bir sekilde ogrenilmesi gerektigini gostermek, dans, muzik, spor gibi sevdigi aktivitelerdede ders aralarinda odullendirmek ve sevdigi aktiviteyi dersleri bittikten sonra kurslara giderek ilerletmesini saglamak istiyorum, kurslara giderek insanlarlada kaynasmis olur, yasitlarindan soyutlanmaz. Tabi bunlar liseye gidesiye kadar olucak, lisede yine ozel okul dusunuyorum. Bu liseye kadar olan egitimde devlet en buyuk sorun, mesala cocugum liseye gitme yasindayken, ilkokul diplomasi olmicak, 8.sinif yasina geldiginde, bi sekilde sinavlara girip yeterli bulunursa direk 8.siniftan baslama olanagi olabilirmi. Bi tanidigimin kizi ilkokul 6ya kadar rusyada okudu, turkiyeye denklik olmadigindan sinava girdiler sinifi belirlendi 8.siniftan basladi mesala.

Sizce nasil olur, mantikli yanlarida var mantiksiz yanlarida sizinde yorumlarinizi aliyim dedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Manyetizma -- 6 Aralık 2011; 19:51:10 >

• bkz: Home Schooling
  • Turkiyede gecerli degilki bu sistem
  • Erkin Koray kızını okula göndermediği için büyük tepki toplamış zamanında..
    Hocam sen aslında çok mantıklı düşünüyosun ilerisi için ama hafif abartıyosun da gibi, çocuğu okula göndermeme onu sosyal yaşamın çoğundan mahrum edecektir. Anne baba nın öğretmediği şeyler genelde okulda öğrenilir bir de bu açıdan bak
  • imkanın varsa yurt dışı iyi olur tabii ki sende biliyorsundur genede yazayım dedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AntonioMontana -- 7 Aralık 2011; 1:42:29 >
  • ben de bu konuyu ilerisi için ciddi ciddi düşünüyorum yapılan araştırmalar okulların; çocukların yaratıcılığına balta vurduğunu gösteriyor.
    bi arkadaş sosyal ortamdan mahrum kalır demiş ama birden çok kursa giderse elbet güzel bi çevresi ve sosyal hayatı olur çocuğun. hatta lise içinde açıktan okuyabilir.
    üniversiteler hele resmen kişiye koyun nasıl olunur bunu öğretiyor. kimseyi kimseye şikayet edemiyorsunuz. egosu tavan yapmış hocalar kişisel çıkarları ya da egoları yüzünden öğrencileri koyun yapıp, doğruyu görse bile söylememeye teşvik ediyor çünkü o her zaman haklı. daha yüksek merciilere ulaşmak zaten imkansız. eğitim sistemimiz mahvolmuş durumda
  • harbiden öyle ha çocuk 6 yaşında bi başlıyor anasını satim ta 24-25 yaşlarına kadar okul köşelerinde sürtüyor nerde kaldı bunun gençlik yılları hayatını yaşama yılları.ders sınav ödev notlar arasında can çekişiyoruz valla ömrümüzün yarısı okulda geçiyor
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    esimin dogumu yardim lutfen
    13 yıl önce açıldı
    dava acmayi dusunuyorum yardim
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: zamancokzor

Erkin Koray kızını okula göndermediği için büyük tepki toplamış zamanında..
    Hocam sen aslında çok mantıklı düşünüyosun ilerisi için ama hafif abartıyosun da gibi, çocuğu okula göndermeme onu sosyal yaşamın çoğundan mahrum edecektir. Anne baba nın öğretmediği şeyler genelde okulda öğrenilir bir de bu açıdan bak

Sosyallesmi icin kurslara yollicam hocam, biraz benim istedigim insan cevresiyle hasir nesir gibi gozukuyor ama liseye gelmeden 2dili rahatca konusabilen, muzik aleti calabilen, sporla ilgilenen, asosyal asiri utangac olmayan, derslerinde basarili bi genc olabilir. Enistemin cocuklari yurt disinda okuyor daha 14yasinda 2dil biliyor, 3.sunun kursuna gidiyorlardi, okullarinda yuzme dersi vs varmis. Yurt disinda okutmak mantikli ama universite icin olabilir. Cunku lise caglarini, bozuk bir avrupa milletinde gecirirse, ileride zap etmeside zor olur. Agac yasken egilir, avrupanin egitimi superde olsa cocugumu bataklikta buyutmek istemem

• Çok mantıklı düşünüyorsunuz. Size tavsiyem. Fatih Kolejine gönderiniz çocuğunuzu. Tamam Din ağır basıyor ama gerçekten harika bir eğitim veriliyor.
  • Nasil bir okul hocam
  • Aslında gerçekten iyi bir çözüm. Ben Lise 2'ye gidiyorum fakat cidden nefret ediyorum okuldan.Resmen koyun gibi yetiştiriliyoruz.Sabahtan akşama kadar ne gençliğin tadı çıkıyor ne de başka bir şey.Arkadaşlığı bile baltalıyorlar bana göre.Yani tabi çoğu arkadaşımı ben okuldan edindim,en yakın arkadaşlarımı bile.Ama öyle bir yarışa girmişiz ki at yarışından farksız.Birisi sınavdan yüksek aldığında diğeri üzülecek duruma gelmiş beni geçti diye.Ya da düşük aldığında bir iki teselliden sonra hiç umrunda bile olmuyor.

Enstrüman çalıyorum fakat büyük ve çok ses çıkardığı için eve alamıyorum.Mecbur stüdyolara para bayılıp 1 saatliğine girmek mecburiyetindeyim.Okulda verdiğim harçlıklar yüzünden cebime çok fazla para kalmıyor tabi.Böyle olunca stüdyo parası da zor denkleşiyor.Kalsa bile çok para harcamamak,aileme yük olmamak için biraz idareli davranmaya çalışıyorum ama mecbur bir şekilde çok para çıkıyor.Hadi para olayını geçtim,dersler,sınavlar yüzünden de ayıramıyorum yeterli vakit.Ezberci,koyu bir eğitimi var resmen.Bütün öğrenciler tek tip yetiştiriliyor.Hayatın değerini anlayamıyorlar,adeta yarışın içinde orta düzey bir meslek sahibi olayım,evlenip hayat kurayım bu bana yeter mantığıyla gidiyor okula herkes.İlerde müzisyen olmak istiyorum fakat anadolu lisesinde,yabancı dil bölümü okuyorum.Hani müzisyenlikten aç kalırsam falan diye de korkmuyor değilim bu şartlarda.Biraz da aile düşünceleri yüzünden okuyoruz işte okulu.

Yabancı dil sınıfında okuduğum için dil öğretiminden bahsedicem.Bizim öğretmenimizde sorun var heralde. Ezberden başka bir şey yapmıyoruz.Konuşma,dinleme,anlama vb. aktiviteler görmedim şu ana kadar.Sadece deli gibi kelime ezberletiyor.Hem de öyle böyle değil.Şu an gelecekteki sınav için ezberlemem gereken yaklaşık 180 kelime var.Hem de hepsinin ingilizce anlamıyla beraber ezberlemem gerekiyor.Hepsi de tek sınav için.Normal bir insan nasıl ezberler bunu ya?Delilik bu resmen.Bu kadar zorlanmaz ki insanlar.Sadece kelime olsa iyi,grammer ve parça da soruyor.Tabi başka dersler de var sadece ingilizce değil.Resmen işkence.Önümüze ot koymuşlar yiyoruz başka bir şey değil.

Yukarıdakiler sadece benim gördüğüm,yaşadığım çevre için geçerlidir.Genelleme gibi konuşmamın sebebi çoğu yerde böyle olduğunu düşünmem.Zira çoğu öğrenci okulu sevmiyor.Ürettiğiniz çözüme gelince gayet mantıklı geliyor,fakat Türkiye şartlarında ne kadar mümkün olur onu bilemeyecem.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Razzle-Dazzle -- 7 Aralık 2011; 19:02:43 >

• Yasal olarak ceza alirim buyuk ihtimal, cunku zorunlu ilkogretim var. Bide aileler hadi ben kendi ailemi ikna ederim ama ileride esim olucak kisi ailesini ikna edebilecekmi

Ingilizce kelime ezberlemede sana su tavsiyeyi veriyim, mesala kitap book demek dimi, kelimeyi bi kere oku ama kitaba hic bir zaman kitap deme hep book de, ben oyle ezberliyordum tek sorun ingilizceyi turkceye cevirmek, anliyorum konusuyorum ama turkce anlam olarak ezberlemedigimden ceviri zor oluyor. Hatta bazen ailemle konusurken bilmedigim turkce kelimeleri veya unuttugum istemsiz ingilizce soyluyorum. Surekli kullanirsan kelimleri ezberlemene gerek kalmaz, msjlarini ingilizce at, arkadaslarinizla ingilizce konus ilerletirsin.
  • Bu dediklerin için sağlam bir ekonomi lazım. Ciddi miktarda para yiyecektir. Yıllık 150.000 TL yer en az ve ileri de çocuğun beklentilerini karşılamazsa, yıkılırsın. Bunları göze alman gerek. Zaten oldukça ütopik bir fikrin var muhtemelen uygulamayacaksın bile. Eğer bir çocuğun olsaydı ciddiye alırdım ama bu durumda pek ciddiye almıyorum.
  • Ne yaptin hocam 150 bin tl, ozel hoca ilkogretim icin ayda 2bin alsa, dersane hocasi tutucak degilim ilkogretim cocuguna okuma yazma, matematikte 4islem gorucek, 2bin bile fazla, su aklimla ben bile cogu seyi ogretirim yilda 24bin eder, kurslar zaten cok pahali degil, yuzme kurslari aylik 100tl hatta hala lisansim olursa bedava bile olur, muzik kurslarinda suan ben gidiyorum ayda 80tl, extralarla 3-4binde bu olsa yillik 28 bin eder. Benim cocugum olsa, basta benim annem babam devlet okulana izin vermez, 20bin ozel okula vericegime 8binde extradan veririm adam akilli egitirim. Suan kardesim 20bine okuyor benim mezun oldugum devlet okulundan farki yok bence, eskiden ozel okulda okudum o zamanki kalite yok okullarda, mezunlarla toplandigimizda mudurede durumu iletiyoruz ama nafile. Kisace benim cebimden o para her turlu cikicak, 3-5 bir yerden kisicagima, en azindan adam akilli egitim alir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Razzle-Dazzle

Aslında gerçekten iyi bir çözüm. Ben Lise 2'ye gidiyorum fakat cidden nefret ediyorum okuldan.Resmen koyun gibi yetiştiriliyoruz.Sabahtan akşama kadar ne gençliğin tadı çıkıyor ne de başka bir şey.Arkadaşlığı bile baltalıyorlar bana göre.Yani tabi çoğu arkadaşımı ben okuldan edindim,en yakın arkadaşlarımı bile.Ama öyle bir yarışa girmişiz ki at yarışından farksız.Birisi sınavdan yüksek aldığında diğeri üzülecek duruma gelmiş beni geçti diye.Ya da düşük aldığında bir iki teselliden sonra hiç umrunda bile olmuyor.

Enstrüman çalıyorum fakat büyük ve çok ses çıkardığı için eve alamıyorum.Mecbur stüdyolara para bayılıp 1 saatliğine girmek mecburiyetindeyim.Okulda verdiğim harçlıklar yüzünden cebime çok fazla para kalmıyor tabi.Böyle olunca stüdyo parası da zor denkleşiyor.Kalsa bile çok para harcamamak,aileme yük olmamak için biraz idareli davranmaya çalışıyorum ama mecbur bir şekilde çok para çıkıyor.Hadi para olayını geçtim,dersler,sınavlar yüzünden de ayıramıyorum yeterli vakit.Ezberci,koyu bir eğitimi var resmen.Bütün öğrenciler tek tip yetiştiriliyor.Hayatın değerini anlayamıyorlar,adeta yarışın içinde orta düzey bir meslek sahibi olayım,evlenip hayat kurayım bu bana yeter mantığıyla gidiyor okula herkes.İlerde müzisyen olmak istiyorum fakat anadolu lisesinde,yabancı dil bölümü okuyorum.Hani müzisyenlikten aç kalırsam falan diye de korkmuyor değilim bu şartlarda.Biraz da aile düşünceleri yüzünden okuyoruz işte okulu.

Yabancı dil sınıfında okuduğum için dil öğretiminden bahsedicem.Bizim öğretmenimizde sorun var heralde. Ezberden başka bir şey yapmıyoruz.Konuşma,dinleme,anlama vb. aktiviteler görmedim şu ana kadar.Sadece deli gibi kelime ezberletiyor.Hem de öyle böyle değil.Şu an gelecekteki sınav için ezberlemem gereken yaklaşık 180 kelime var.Hem de hepsinin ingilizce anlamıyla beraber ezberlemem gerekiyor.Hepsi de tek sınav için.Normal bir insan nasıl ezberler bunu ya?Delilik bu resmen.Bu kadar zorlanmaz ki insanlar.Sadece kelime olsa iyi,grammer ve parça da soruyor.Tabi başka dersler de var sadece ingilizce değil.Resmen işkence.Önümüze ot koymuşlar yiyoruz başka bir şey değil.

Yukarıdakiler sadece benim gördüğüm,yaşadığım çevre için geçerlidir.Genelleme gibi konuşmamın sebebi çoğu yerde böyle olduğunu düşünmem.Zira çoğu öğrenci okulu sevmiyor.Ürettiğiniz çözüme gelince gayet mantıklı geliyor,fakat Türkiye şartlarında ne kadar mümkün olur onu bilemeyecem.

Herşeyine katılıyorum. Ancak verdiğin örneğe katılmıyorum. Çünkü İngilizce dersi kelime ezber dersidir bi süreden sonra. Eğer grammeri öğretmiş ise bundan sonra sadece kelime ezber kalıyor bu da mantıklı geliyor bana size kelime ezberletmesi.

• Mesajım bulunsun sonra yazıcam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: CambazTr

quote:

Orijinalden alıntı: Razzle-Dazzle

Aslında gerçekten iyi bir çözüm. Ben Lise 2'ye gidiyorum fakat cidden nefret ediyorum okuldan.Resmen koyun gibi yetiştiriliyoruz.Sabahtan akşama kadar ne gençliğin tadı çıkıyor ne de başka bir şey.Arkadaşlığı bile baltalıyorlar bana göre.Yani tabi çoğu arkadaşımı ben okuldan edindim,en yakın arkadaşlarımı bile.Ama öyle bir yarışa girmişiz ki at yarışından farksız.Birisi sınavdan yüksek aldığında diğeri üzülecek duruma gelmiş beni geçti diye.Ya da düşük aldığında bir iki teselliden sonra hiç umrunda bile olmuyor.

Herşeyine katılıyorum. Ancak verdiğin örneğe katılmıyorum. Çünkü İngilizce dersi kelime ezber dersidir bi süreden sonra. Eğer grammeri öğretmiş ise bundan sonra sadece kelime ezber kalıyor bu da mantıklı geliyor bana size kelime ezberletmesi.

Ya tabiki öğrenmek zorundayız kelimeleri.Yani ezberlemeyelim demiyorum.Fakat daha grammer bile tam değil ayrıca çok aşırıya kaçıyor.Yani 1 haftada 87 tane phrasal verbs'ün ingilizce olarak yazılmış anlamları kelimesi kelimesine nasıl ezberleyelim ki biz de insanız sonuçta biraz daha ağırdan alabilir.İngilizce anlamlarını ezberlememiz de ayrı bir şey zaten.

• Evet bir arkadaşın yazdığı gibi erkin koray da böyle bi sistemle okutmuştu kızını ve şu an kızı sinan çetinin asistanı. yani hiçbirimizin ulaşamayacağı bir sosyallikte denebilir. şans yüzüne gülerse çocuklarınızın neden olmasın diyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Manyetizma

Bakiyorum cevremdeki kucuk ilkogretim cocuklarina hepsi mutsuz, hepsi daha yolun basinda bikmis, bende oyleydim hatta ozel okulda okudugumdan sabah 8 aksam 6 arasi oldugundan nefret ederdim, devlet okuluna gectim birakin egitimi, eger aile egitiminiz iyi degilse harcanip gidiyor, sokaktaki sorunlu cocuklardan lise doneminde farkiniz kalmiyor.

Benim dusuncem ise cok farkli, ilkogretim 1.sinifta okuma yazma, matematik temeli atiliyor. Bunlar icin gunun 8-9saatini okulda gecirmek mantiksiz, bunlar yerine sabah 8de kalkip benim istedigim hocalar esliginde okumayi severek ogrenerek (ben okula gitmeden, babamin sevdirmesiyle 6yasinda ogrendim), egitimin öcü degil zevkli bir sekilde ogrenilmesi gerektigini gostermek, dans, muzik, spor gibi sevdigi aktivitelerdede ders aralarinda odullendirmek ve sevdigi aktiviteyi dersleri bittikten sonra kurslara giderek ilerletmesini saglamak istiyorum, kurslara giderek insanlarlada kaynasmis olur, yasitlarindan soyutlanmaz. Tabi bunlar liseye gidesiye kadar olucak, lisede yine ozel okul dusunuyorum. Bu liseye kadar olan egitimde devlet en buyuk sorun, mesala cocugum liseye gitme yasindayken, ilkokul diplomasi olmicak, 8.sinif yasina geldiginde, bi sekilde sinavlara girip yeterli bulunursa direk 8.siniftan baslama olanagi olabilirmi. Bi tanidigimin kizi ilkokul 6ya kadar rusyada okudu, turkiyeye denklik olmadigindan sinava girdiler sinifi belirlendi 8.siniftan basladi mesala.

Sizce nasil olur, mantikli yanlarida var mantiksiz yanlarida sizinde yorumlarinizi aliyim dedim.

Sakın çocuğunu böyle yetiştireyim deme. Böyle yetişen biri hazıra alışır. Tamam belki bir yaşına kadar hazır iyi gelebilir ama dışarıda inanılmaz bir rekabet ortamı var. Bırak adam akıllı herkes gibi ilkokuluna gitsin. Ayrıca şu özel okul işini hiç anlamıyorum doğrusu ve özel okula para yatıran ailelere de acıyorum (lise için). Yahu neyin kafasını yaşıyosun. Sanıyolar ki çocukları iyi eğitim alıyor. Eğitim falan aldığı yok boş boş gidip bütün gün dedikodu çevirip geri geliyolar ki bunun en büyük örneği özel okulların sınavlarda gösterdiği başarılardır. Bir kaç tane çocuk başarılı olur gerisi genelde boştur. Bir de gözümüzü beğenmezdiğimiz anadolu liselerine çevirelim ve aradaki farkı görelim. Şimdi bana anadolu lisesi için çalışmak gerekiyor diceksiniz ama şunu da unutmayın ki çalışmayana ekmek yok arkadaş bu kadar basit.

• quote:

Orijinalden alıntı: Moja

quote:

Orijinalden alıntı: Manyetizma

Bakiyorum cevremdeki kucuk ilkogretim cocuklarina hepsi mutsuz, hepsi daha yolun basinda bikmis, bende oyleydim hatta ozel okulda okudugumdan sabah 8 aksam 6 arasi oldugundan nefret ederdim, devlet okuluna gectim birakin egitimi, eger aile egitiminiz iyi degilse harcanip gidiyor, sokaktaki sorunlu cocuklardan lise doneminde farkiniz kalmiyor.

Sakın çocuğunu böyle yetiştireyim deme. Böyle yetişen biri hazıra alışır. Tamam belki bir yaşına kadar hazır iyi gelebilir ama dışarıda inanılmaz bir rekabet ortamı var. Bırak adam akıllı herkes gibi ilkokuluna gitsin. Ayrıca şu özel okul işini hiç anlamıyorum doğrusu ve özel okula para yatıran ailelere de acıyorum (lise için). Yahu neyin kafasını yaşıyosun. Sanıyolar ki çocukları iyi eğitim alıyor. Eğitim falan aldığı yok boş boş gidip bütün gün dedikodu çevirip geri geliyolar ki bunun en büyük örneği özel okulların sınavlarda gösterdiği başarılardır. Bir kaç tane çocuk başarılı olur gerisi genelde boştur. Bir de gözümüzü beğenmezdiğimiz anadolu liselerine çevirelim ve aradaki farkı görelim. Şimdi bana anadolu lisesi için çalışmak gerekiyor diceksiniz ama şunu da unutmayın ki çalışmayana ekmek yok arkadaş bu kadar basit.

Ben anadolu lisesi mezunuyum, ben sunu soyleyim devlet okullarinin yuzde 90ni berbat, benim mezun oldugum okulunda iyi olmasinin nedeni genelde ailesinin maddi durumu iyi olan aileler, okulun yonetimide ona gore hareket ettiginden iyiydi. Cogu anadolu lisesinin adi var, bana su universiteyi kazandirdim diyen lise yoktur, dersaneler kazandiriyor okul kullaniyor. Okul sosyal yasami ogretir ama okullarin cogunda oda yok, ozel okulda en azindan sosyallesiyor.

Eger cocugum imkanlari kullanirsa cogu kisinin hayallerini susleyen sekilde yetisir, kullanamazsada en azindan ben babalik gorevimi yaparim pismanlik yasamam, zaten cocuk lisede belli olur, yoldaki it cakkallar gibi olmak istersede, ileride kendi ekmegini kendi yiyecek benden bisi beklemesin, en azindan babasi gercekten tanirsa it cakal olursa, bakmiyacagimida bilir

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.