Şimdi Ara

CNN International'ı nasıl izledim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
2.224
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Ben ilk defa bir dijital uydu alıcısı aldım. Daha önce Tivibu, Superonline ya da Digiturk TV vs kullanıyordum. Aldığım cihaz çok pahalı bir cihaz değil. Magbox Best diye bir cihaz aldım. İçinde kanallar da kayıtlı bir şekilde geldi. Hemen hemen her şey var ama yabancı kanallar olmasına rağmen şifreli kanal uyarısı aldığım kanallar var. Özellikle CNN International'ı açabilmeyi çok isterdim.

Biraz araştırınca Biss Key gibi verilerin girilecek bu şifrelerin kaldırıldığını öğrendim. Benim cihazımda Biss Key girme yeri de var onu da görüyorum. Ama cihazda bunun dışında farklı bir özellik olmasına gerek var mı? Biss key girdiğimde mutlaka şifreli kanallar açılır mı?

Bir de Biss Key nereden bulabilirim? Satın alınabiliyor mu bu key ler? Aldığım receiver da kart takılabilecek bir yer yok. Kart satın alınarak şifresiz izleme yapıldığını biliyorum ama benim durumumdaki birisi şifreli kanalları açabilmek için ne yapmalı?

Şimdiden teşekkürler.

• BISS key ile şifrelenmiş çok çok az kanal var. Kolay açıldığı için de zaten kanallar BISS yerine daha gelişmiş, sizin açamayacağınız sistemleri kullanıyorlar.

Eğer kendi çanağınızı ayarlayabiliyorsanız o zaman Astra 1M uydusunda şifresiz olarak SD CNN gözüküyor. HD olarak da İngilizlerin Astra 2G uydusunda var ama sinyal almak çok zor olur.

https://www.lyngsat.com/tvchannels/us/CNN-International-Europe.html
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheWealdstoneRaider

BISS key ile şifrelenmiş çok çok az kanal var. Kolay açıldığı için de zaten kanallar BISS yerine daha gelişmiş, sizin açamayacağınız sistemleri kullanıyorlar.

Eğer kendi çanağınızı ayarlayabiliyorsanız o zaman Astra 1M uydusunda şifresiz olarak SD CNN gözüküyor. HD olarak da İngilizlerin Astra 2G uydusunda var ama sinyal almak çok zor olur.

https://www.lyngsat.com/tvchannels/us/CNN-International-Europe.html

Anladım çok teşekkürler. Peki Turksat’tan izlemek isteseydim ne yapmam gerekirdi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• dwain kullanıcısına yanıt
    O zaman D-Smart veya Tivibu almanız gerekir, ücretsiz olmuyor.
  • Anladım. Belki binada yapılmış vardır. Bir deneyeyim. Nasıl o antenle ilgili kanallar yüklenir bilmiyorum ama deneyeceğim.
  • Bu arada bizde antenler merkezi sistem. Ben hangi antenlerin takılı olup olmadığını bilmiyorum. Şu anda takılı olduğunu varsayarsak cihazda yapmam gereken ayarlar nedir acaba? Yeni bir uygu mu eklemem lazım manuel olarak? Bir sürü soru soruyor bir uydu eklerken. Yeni öğrendiğim için tam bilmiyorum. Doğu Batı olsun, Boylam olsun sonrasında uygu frekans ayarları var. Bunlar ne olmalı?

lnb tipi
    lnb frekansı
    transponder
    diseqc 1.0 modu
    diseqc 1.0 C

gibi şeyler görüyorum değiştirebileceğim. Bu değerler ne olmalı?

Şu anda LNB Frekansı 9750 10600 görünüyor. Transponder da 11421/22000H görünüyor. Bu şekilde arama yapmaya kalktığımda bir sürü rakamlar değişerek sanki frekans ve transponder otomatik olarak değişerek kanallar arıyor. Ama orada da Türkkanalları ve bazı yabancı kanallar çıktı. Persian BBC midir nedir mesela öyle bir kanal geldi. Yabancıların çoğu şifreli. CNN International da geldi o da şifreli.

Muhtemelen ya anten takılı değil bende ya da ben yanlış arama yaptım. Sizce hangisi? :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dwain -- 5 Kasım 2017; 21:28:43 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.