Şimdi Ara

cmos cheksum eror -Default load ileti bios sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
245
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar forumda ve nete baya aradım !bulduğum sonuçlar doğrultusunda
    pil değiştirdim
    cmos dan biosu resetledim
    komple pc de na kadar bağlantı varsa alıp boşta bıraktım 15 dakika bekleyip fişe taktım
    ramlerin yerini değiştirdim
    eski bios yükledim
    üstüne yeniyide kurdum
    başka ne kaldı bende bilmiyorum

sistem imzamdaki sistem bu işin bir püf noktası varda bizmi bilmiyoruz ...

Saygılar....

• up

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi firaz -- 19 Şubat 2006 18:37:52 >
  • bidaha dene pili değiş
  • sıfır pil taktım olmadı
  • Arkadaşım BIOS'u default et tamamdır başka sorunu yok

sonra F10 Save yap çık ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi madro -- 19 Şubat 2006 19:55:00 >
  • biosa giremiyorum ki makina açılıyor ama bios girmek için del e bastığım da ekranın üst sol köşesinde imleç yanıp sönüyor baya uğraştım
    elimde sıfır pil vardı onuda denedim olmadı pilden değil ölçü aleti ilede pileri ölçtüm sorun yok voltaj var pilerde
    dfi ın sitesindeki bios lardan ilk çıkanı şimdi deneyecem bakalım ne olacak umutsuzlanmaya başladım artık biosa giremiyecekmiyim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi firaz -- 19 Şubat 2006 20:03:33 >
  • F1-F2 ye falan basarak geçemiyo musun ????
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ''Load Optimized Default'' sorunu!
    13 yıl önce açıldı
    Bios Recovery Requested Hatası
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • iki seçenek geliyor biri del biri f1 pc açılıyor del bastığımda hiç bir şey gelmiyor :(

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi firaz -- 19 Şubat 2006 20:16:46 >
  • bakmadığım yer kalmadı dfi forum var ona baktım çat pat ingilizce ile tam anlıyamadım ne anatıyor
    http://www.dfi-street.com/forum/showthread.php?t=33668

birde siz bakın ingilizcesi iyi olan bir arkadaş tam olarak ne anlatılmak istendiini çözer sanırım
  • burda senin konunla alakalı birşey demiyor. sadece biosu resetlemek için jumperı kullanın diyor.
  • sağol dostum

Arkadaşlar ilk biosu yüklememe rağmen sonuç aynı devam ediyor
    biosa giremiyorum
    yardımlarınızı bekliyorum
  • ms dos ile farklı bioslarını yüklemeyi dene.
  • şunu söyleyim bütün biosları denedim abartısız ! şimdi dfi foruma baktım biri cevap yazmış çeviri lazım kindlyyyy :)
    http://www.dfi-street.com/forum/showthread.php?t=43708

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi firaz -- 19 Şubat 2006 21:55:48 >
  • kardeş sana kolay gelsin yaa sabahtan beri uğraşıyon ufak bişi için ...
  • Sağol iyi moral verdin :)

Dostum normal bios sorunu değil bu nasretin hocanın hikayesini ila anlatıaracaksın bana hoca ağaçtan düşmüş etrafındakiler sana doktor çağıralım demiş o yok siz bana ağaçdan düşeni çağırın bilmem anlatabildimi

bana daha önce aynı sorunla karşılaşıp haleden biri lazım yani ;)

Sağlıkla kal
  • quote:

Orjinalden alıntı: KeanuReeves

ms dos ile farklı bioslarını yüklemeyi dene.

+1

bios pili ile filan çözemediysen en sağlamı başlangıç disketi ile başlatıp yeni bir bios yüklemen gerekir
  • dfi ın sitesinden exe uzantılı br dosya var onunla kurdum tüm bioslarını direkt diskete format atıp boot lı hale getiriyor ama dediğini de deneyecem 98 açlış disketi ile yapacam inşallah olur
    sağol
  • evet bencede yeni bi bios atsan iyi olur
  • abicim onu da denedim ilk defa flashlamıyorum anakartı şimdiye kadar bir sürü anakart flashladım winflash awdflash ile dosdan bu türlü bir sorun bios u göremiyorum sol üste imleç geliyor öylece kalıyor winflash ile bir arkadaşın yardımı ile update all clear cmos default cmos u da denedim sanırım kartı garanti göndermek gerekecek :(
  • yardımlarınız için teşekkürler dostlar
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.