Şimdi Ara

Club Easytronic (15. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
328
Cevap
8
Favori
70.265
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Güncell



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tietze -- 25 Temmuz 2013; 6:09:27 >
  • Guncelll :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2008 enjoy dizel A/T ile aranızdayım saygılar

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar,
    aranızda 2013 model ve sonrası 1.2 easytronic şanzumanlı corsa kullanan var mı?
    eğer varsa klima açıkken bu frenin sertleşmesi problemi devam ediyor mu?
    Araç alma arifesindeyiz, paylaşacağınız bilgiler bizim için çok önemli...
  • merhaba 2006 astra 1.6 easytronic kullanıcısıyım.araç kalkarken dik yokuşlarda stop edicek kadar çok titretiyor.baskı balata diye düşündüm ama devir yükselip aracın hızlanmadığı durumlar olmadı pek.belki beyinle ilgilidir.Zaten 1700 hatası veriyor araç.istanbul avrupa yakasında easytronicten anlayan ustası olan varmıdır? çnükü baskı balatayı değiştirsek bile belirli işlemler yapılması gerekiyormuş.hata beyindeyse boşuna masraf etmeyelim.

    saygılar
  • srcncc S kullanıcısına yanıt
    Hocam bence sanayi ile uğraşmadan önce yetkili servise götür. Örneğin; Ben baskı balata değişimini serviste yaptırdım 980TL verdim. Sanayide de aynı parayı istediler (Ankara). Otomatikleştirilmiş şanzuman ve robot olduğu için herkes çok anlamıyor bu işten

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • fox kullanıcısına yanıt
    çok pahalı değil mi ya? sanayiye sordumda 350 mi 400 mü baskı balata seti fiyatı,işçiliğede 150 200 e hallettirmeyi düşünüyorum.kalibrasyon ayarı gibi şeyler duydum easytronic te o yüzden tırsıyorum biraz.normal baskı balata değişip olay bitiyosa sorun olcağını sanmıyorum.teşekkürler
  • Baskı balata 400-500 TL, Debriyaj bilyesi 200-250 TL, İşçilik 200-300 TL ,Toplam 800-1000 TL civarı. Eğer volantta değişecekse 1000 TL ye yakın da onun fiyatı var. Değiştikten sonra program ile ince ayar yapılıyor, vakit alan bir süreç. Eğer hassas ayarı yapılmazsa yaptığınız masraf boşa gider, o yüzden bilindik yerde değiştirmek şart.Önce yetkiliden fiyat alın,baktırın Topkapıda Opel Odak iyidir, özel olarak ise Hayrettin Budak var Yenibosnada telefonu internette var bulursunuz şu an ezberimde değil.
  • tenekekutu kullanıcısına yanıt
    Aynen dediğin gibi hocam. Ben volant ile birlikte değiştirdim Ankara Reis oto da Mart-Nisan gibi 1600 TL verdim. Volant taşlanır diyen de var ama en sağlıklısı ikisini birlikte yenisi ile değiştirmek.

    Edit: araç Astra H 2007



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fox -- 26 Haziran 2014; 10:44:39 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • değiştiremeden aldık elimize balatayı otobanda mahmutbey gişelerinde bugün F hatasıyla götürdük arabayı sanayiye bakalım artık ne kadar masraf tutcak
  • F arızasından sonra,baskı balata,debriyaj bilyası değişti.şanzıman beynine yeni yazılım attılar sanırım,birde itici kolların tamiri yapıldı,şanzıman yağı değişti.İşçilik dahil 1180 TL tuttu.vites geçişleri çok daha iyi oldu,araç artık geçişlerde daha iyi karar veriyor gibi geldi bana :) baskı balatasını ihmal etmemek lazım...
  • Merhaba arkadaşlar 2013 Astra Classic sedan easytronik araç sahibiyim. LPG taktırmayı düşünüyorum.
    LPG li araç sahiplerine bir sorum olacak. LPG taktırmanın easytronik vites üstünde herhangi bir aksaklığı oluyor mu? yani demek istediğim LPG sonrası vitesle ilgili bi sorun yaşadınız mı?
    İkinci sorum ise LPG taktırdıktan sonra arabanın b.ekranında yakıt tüketimi verileri hala benzin yakıt tüketimini mi gösteriyor yoksa LPG yakıt tüketimini mi?
    Teşekkür ederim.
  • Arabam 1 haftadır 2 kere uzun süre kullanımdan sonra durduğumda vites A1 konumundayken ayağım frende olmasına rağmen yarım debriyaj yapıyor ve haliyle titreme oluyor. Boşa alıp tekrar A1 yapıyorum yine aynı. Stop edip bir süre bekledikten sonra eski haline dönüyor. Servis hata kodu yok baskı balata bitiyor olabilir dedi. Ancak araba 68000 de. Benzer sorun yaşayan bulamadım, sorun ne olabilir?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ordu yetkili servisi beyin değişecek dedi. Samsun yetkili servisi debriyaj hidroliğinin çamurlaştığını ve eksildiğini teşhis edip değiltirdi. Sorun bitti. Haznesi akünün altında.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • koyay K kullanıcısına yanıt
    Bu kadar basit bir sıvı değişimi kontrol etmek yalnız birinin aklına gelmiş. Üç servis ve üç ayrı teşhis...

    Oysa prosedür belli olmalı. Otomatik şanzuman arızası mı? O sıvı her zaman kontrol edilecek arkadaş. Kontrol etsen eksildiğini de görür, değiştirirken de çamurlaştığını görürdün.

    Basit bir sıvı değişimini kontrol etmekten aciz, yapıştır cevabı "beyin değişecek", "balata değişecek". Kolayınıza geliyor tabi.

    Geçmiş olsun.
  • voenetto kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler, Opel Türkiye'nin politikası bu bence çünkü Almanya'ya şikayet ettim Türkiye benle temasa geçti. Özür bile dilemediler, servislerimiz farklı çözüm önerisinde bulunmuş dediler. Bir daha opel almayı düşünmüyorum. Politikaları çok yanlış

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Diğer markalar da bu konuda çok farklı değil.

    Yalnız aynı markanın farklı teknik servisleri arasında kalite farkı var...
  • Bende aranıza katıldım benide ekleyin 2004 model enjoy -twinport HB

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2007 Astra H cosmo easytronic
    bende geldim
    aracın ilk sahibiyim
    arıza yaşamadım bugüne kadar
  • konuyu da hortatıyoruz ama kusur bakmayın :)

    Arkadaşlar aracım Astra H 1,6 Easytronic 2008 Model. Motor Kodu Z16XER. Ben ilk sahibinden aldım ve 2. sahibiyim. Arac 135.000 km de. Basbı balatanın değişmediğini biliyorum. Aracın sarsıntılı kalkışı ve yakıt tüketimindeki artişı baskı alataya bağlıyorum ve artık zamanının geldiğini düşünerek değiştirmek istiyorum.
    İnternette ve parçacılarda biraz soruşturdum. 300 diyen de var 400 diyen de var arça için. işçiliğe 250 diyen de var 500 diyende. Toplam fiyatta 1700 diyen de var ben yapmam bende cihazı yok diyen de. tecrübeli arkaaşlardan şu bir kaç konuda bilgi rica ediyorum. şimdiden çok teşekkürler.

    1. Ankarada bu konuda tavsiye edebileceğiniz bir usta var mı?
    2. Bir usta bende bihazı yok dedi olan bir yereyaptır elinde kalır program atılması gerekiyor dedi. Bu doğrumudur?
    3. bir özel servis sırasıyla şöyle söyledi. debriyaj seti değişecek, bilya değişecek ve kömürler değişecek. 1300 tl parça tutar işçilikle 1700 olur dedi. bu parçaların hepsi değişmeli mi?
    4. bir usta sadece program 250 tl 250 de al emeği alırım işçilik 500 olur dedi. bu program nedir Allahaşkına bana biriniz anlatın . :)
    5. parçayı nereden almalıyım bildiğiniz bir site vs var mı?
    6. bir parçacı açmadan hangi tip olduğunu bilemeyiz 2 tip çıkıyor bir 300 biri 400 dedi. u bilgi doğrumu sizce?
    7. yakın zamanlarda baskı balata değiştiren easytronic sahibi var mı?

    çok uzun oldu ama dua ederim size. saygılar. teşekkürler




  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.