Şimdi Ara

CLİO SYMBOL GRUBU (1294. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
27.471
Cevap
84
Favori
1.926.925
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12921293129412951296
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Şimdiden herkese iyi bayramlar, iyi tatiller,

Yollarda olacak arkadaşlara da iyi yolculuklar.
    Lütfen kurallara uyarak ve hız yapmadan kullanalım araçlarımızı.
  • Led ampul alıp takma düşüncesinde olanlara bilgi mahiyetinde. N11 üzerinden inwells 8000K H4 ampul alıp 2010 symbolüme taktım. Ledler çalıştı fakat sürekli uzun huzme olarak çalışıyordu. Koldan kısalara alsamda yine uzunlar yanmaya devam ediyordu, gösterge panelindeki mavi uzun huzme ikaz lambasıda sürekli yanar haldeydi. Araştırma yaptım ama sebebini bulamadım ancak çözümü buldum; soketin uzuna giden kablosuna paralel bir 5w T10 bağladım sorun kalmadı. Şimdi kısalardaylen ampulün 2 ledi uzunlara alınca 3 ledi birden yanıyor. Fan sesi çok rahataız etmiyor, hatta dci motorun sesinden dolayı duyulmuyor bile. Far kapakları sıfıra sıfır kapanıyor, henüz uzun süreli kullanmadığım için ısınma yaparmı yaparsa ne olur birşey diyemem ama şu kadarını söyleyeyim halojenlerle loş ışıkta araç kullanıyormuşuz. Standart halojenlerden philips extreme vision a geçince ufaktan budur demiştim ama led bambaşkaymış. Hele farlar kapalıyken muazzam bir selektör etkisi var. Şimşek etkisi dedikleri olayı şimdi anladım. Tek negatif yönü kısa ve uzun arasında bariz fark yok. Karşıdan gelenin gözünü sanırım almıyor, henüz selektör yemedim. Düşünen varsa bıraksın düşünmeyi alsın hemen...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • BoltAction kullanıcısına yanıt
    Sis farı montajı yapacağım zaman bunu bir değerlendireyim bilgi için teşekkürler
    Herkese iyi bayramlar dilerim

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Clio 2 aracım'a, güçlü bir uzun ampul taktırmak istiyorum. Hem trafikteki sığırlara, hemde '' şimşek gibi selektörüm var '' dedirtecek cinsten, bir ampul önerirmisiniz? Veyahut da ben seçerken neye bakmam lazım. Modeli vs vs yardımcı olursanız sevinirim.

• _M-U-E_ kullanıcısına yanıt
    Diger arkadaşlar h7 veya h5 olcagını söylerler.

Normal ampul tercih edersen philipsin racingvision %150daha fazla ışık veren var onu al derim. Yani normal ampulün 1,5 katı daha fazla veriyor.. bunlar pahalı.

Senin bahsettiğin xenon Ampuller fakat bu ampullerin ledlileri cıktı ondan dolayı şimşek gibi olabilirler

Şimdi bakındım biri videoda phlipsin 9000 lm güçünde 4300 k renk led ampulü Test etmiş fakat arastırdıgımda ampul çıkmıyor

• leon_312 kullanıcısına yanıt
    Anladım hocam. Ben biraz araştırayım bir şeyler bulursam paylaşırım.

Sizin dediğinize bakıcam.

• _M-U-E_ kullanıcısına yanıt
    Osram Philips Narva Mtec gibi markalar tavsiye ederim yüksek güçlü watt değeri büyük olan bir ampul işini görür

• CLİO SYMBOL kullanıcısına yanıt
    Arkadaşın bahsettiği çok farklı, şuanda günümüzün teknolojiye markalar kendi arabalarına xenon koyuyor ve isimleri farklı farklı basit xenon farlar degil, adam bi seklektör yapıyor SALİSELİK hissetmemek elde degil.

Halogen lambanın en iyisinide alsa normal halojenin tepkisinde olur..

• Ev ampulü veya oto ampulu led alındıgında lumen (lm) degeri nekadar yüksekse okadar iyidir

• leon_312 kullanıcısına yanıt
    Aynen öyle. Bazen denk geliyorum. Bmw ye falan, bir selektör yapıyor, durmadan selektör yapa yapabilir gezerim hani :)))

Şaka bir yana birkaç bişi buldum. Tam kafada toplayıp son olarak size danışırım.

Marka önerisi için teşekkürler.

• Cümleten hayırlı bayramlar

• Arkadaşlar aşağıda belirttğim konularda ürün garanti dahilinde tamir yapılırmı

arka iki kapıyı kapatınca tak diye ses geliyor.galiba kapı içi lastkler yıpranmış
    direksiyon derisi soyulmaya başladı

araç 2014 12.ay 1.2 joy

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CemalSanane -- 5 Eylül 2017; 22:40:2 >
  • grubu bulmuşken sormaya başlayayım :)

aracım 2000 model clio 1.4 rna 149 bin km de tüp görmemiş benzinli.

- sol ön çamurluk (plastik) yukarıdan sanki boya atıyor gibi yada öyle birşey. bu normal mi? çünkü boyalı yada değişen bi parça değil.

- satın alırken (2011) bagaj kapağı değişen olarak belirtildi geçen yıl vernik atması başladı. tekrar boyatsam yine böyle bir sorunla karşılaşırmıyım veya neya bağlı bu durum?

- iş arkadaşımın lpg li cliosunu kullandığımda 130 dan sonra düz yolda hızlanamadığını gördüm bu yüzden lpg bağlatma konusundan emin değilim siz ne önerirsiniz. satmassam lpg ye çeviricem.
  • Mehmet K. kullanıcısına yanıt
    1-Çamurlukta boya atması varsa o boyanmıştır.
    2-Tekrar işini bilen birine boyatırsanız bir daha atma yapmaz.
    3-Bu lpg den dolayı olsada motor durumuda önemlidir.Direk lpg yi suçlayamayız fakat etkisi var tabii.Lpg parasını 2-3 senede çıkarır.Sonra kara geçersin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi symbolcu -- 6 Eylül 2017; 13:09:21 >
    1. Motorun sorunsuz ve az yaktıgından eminseniz kaliteli lpg takılabilir.

Motor az bucuk sorun çıkartıyorsa birde üzerine lpg taktırırsanız, sorunun nerden kaynaklandıgı tesbit edilemeyip saglam parcalar degiştirerek sorun bulunmaya çalışılır.. bu tamamen külfiyet ve arabadan soguma gibi durum söz konusu olur....

Zaten piyasadaki cogu araba bu yüzden satılıga cıkar, arabada bir sorun vardır maliyetlidir veya sorun bulunamamıştır satılır.

Bu yüzden motorunuzdan net şekilde emin olmadan lpg işine kalkışmayın..

2. Boya atmasının bir kaç nedeni vardır, parca orjinalse boya felan. Zamanında taş sıçramıştır boyası hafiften kalkmıştır, su güneş derken yavas yavas boya atmaya baslar.

Zaten boyalı parca vakti zamanında boya kalkması yapar.

3 vernik atması tamamen güneş yemiş ve boya korumasız haldeyken atar . Tekrar yaptırsanız bile vakti zamanında atar belki 1 yıl sonra belki 3 yıl belkide 5,7,10 yıl sonra bunu net olarak bilemeyiz.

20 yasındaki arabada böyle durumların olması normal . Sıfır alınırken bu zamana kadar düzenli boya koruma yapılsaydı zaten kolay kolay bu duruma gelmezdi.

Lpg motorda %10-15 civarı performansı düşürür, benzinli gibi olmaz. Dolayısıyla benzinde atıyorum 100 kmde 8 litre tüketirken. Lpg de 10-11 litre tüketceksiniz.

Yani benzinlide 100 km hızla giderken

Lpgde 85-90 ile gitceksiniz siz 100 km hıza ulasmak için gaza yükleneceksiniz yani o 2-3 litre fazla yakma mevzusu burdan geliyor.

Lpg de kesinlikle ucuza kaçmayın alına bilecek en iyi lpg brc ve lavatodur.

Lpg markası kalitesi standarttır fakat işçilik standart degildir.

Saglam güzel ustada en dandik marka taktırırsın sorunsuzca kullanırsın.

Brc taktırırsın usta iyi olmaz artık sanayiden cıkmazsın.

Dolayısıyla bu işin erbabını bilen ustayı bulmakta.

Atiker taktırma 3-5 fazla ver brc lavato taktır. En iyi kitleri sec vakti zamanında my11 kiti vardı brc de şimdi ne var bilmiyorum...

Aracınızı 3 seneye kalmadan satacaksanız bu işe kalkışmayın ugrastıgınıza degmez. Üstü yıllar kullanacaksanız arkadasın dediği gibi anca kaar elde ermeye baslarsınıx.

Aracınızın yakıt filitresi dediğimemiş olabilir . 100 bin kmde bir degilmesi lazım benzinli motorlarda.

• Kullanıcı kaynaklı bir problem yoksa garantiden hersey ücretsiz şekilde yapılıp bakılır. Garantinin bitmesine 1 gün bile kalsa yaparlar.

Direksiyon soyulması genelde kullanıcıdan kaynaklıdır. Tırnak takılır, kimyasal sürülür vs vs. Bu tamamen servisin iyi niyeti ile alakalı ücretsiz degiştirebilirde , degiştirmeye bilirde...

Bulundugunuz ilde hangi servis müsteri memnuniyeti için elinden geleni yapıyorsa arastırıp öyle gidin.

Siz sorunlarınızı söylersiniz, ona göre işlem yaparlar.

Kapı titriyor fitil degişecek , burda bu var böyle yapın demeyin. Onlar zaten sorunun kaynagını bulup yaparlar..

Belki kapı ayarı bozuk, belki kilit sisteminin civatası gevsemiştir.

Bu yüzden siz servisi arastırın gittiğiniz sorunlarını belirttin onlar hallederler.

Ankaradaysanız oray servisini tavsiye ederim..

Benim aracın garantisi birmişti 5-7 ay felan elekrroniksel sıkıntı vardı, geldi elektrikci baktı sorun bundandır dedi, soketi söktü oksitlenmiş dedi temizledi, koruyucu sıktı, hocam iyi yolcularlar deyip gidebilirsin dedi.

Bir baska servis olsa ver 50 lira ver 70 lira derdi bende paşa paşa verirdim.

Kaliteli bir LPG kiti taktırırsan Max. Hız 180 değil de 175 oluyor kendim 2006 Clio Symbol arabam da tecrübe ettim çekişde sorun olmaz
    Brc Landi Renzo Zavoli Prins gibi markalar tavsiye ederim

• Herkese merhaba,

Nihayet yakıt tüketiminde kendi rekorumu da gördüm. Daha önceki 65 beygirlik arabalarımda en düşük 3.7 ortalamasını yakalayabilmiştim.Uzun yol tabi ki. Son yolculuğumda (85 BG expression plus )Ankara -Rize arasında yolculuğum oldu ama Rize' de yayla tırmanışı olduğundan o kadar uzun kilometre bilgisini vermiyorum.
    Ankara - Samsun
    415 km
    tüketim 13.6 litre
    Ortalama 3.2 LT/ 100 KM

Sonrasında Karadeniz sahil yolu düz olduğundan Trabzon'da tüketim 3.1 e düştü.
    Ancak bu tüketimin şartlarını da yazmak gerekir. Gece yolculuğu,bagaj ve yolcu yok, ortalama hız 80 km civarı.Genelde 4. viteste kullanım.5. vites nadir olarak inişlerde kullanıldı.
    Ama yine de bu değerleri görmek insanı mutlu ediyor.
    DCİ candır
     CLİO SYMBOL GRUBU
     CLİO SYMBOL GRUBU
     CLİO SYMBOL GRUBU

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serguneysu -- 19 Eylül 2017; 9:20:2 >
  • sarı renk reno antifirizi nereden bulunur acaba.yollarda yüzbinlerce reno daçya araba var sanayide antifiriz yokherkes servistenmi alıyor

• 1.2 16 v için yakıt tüketim verisi.1800 kmde 500 lira yaktı.

300 km şehiriçi klima 3 .kademe açıktı.

1500 km şehirdışı 100-110 km hızda .4 kişi full bagaj ve klima yolculuğun yarısında açıktı.

• 
Sayfa: önceki 12921293129412951296
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.