Şimdi Ara

CLİO SYMBOL GRUBU (1078. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
27.483
Cevap
85
Favori
1.950.073
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
4 oy
Popüler Konular listesinde
77. Sırada  bugün en iyi #24
Giriş
    sen çok biliyon boşuna dememişler yarası olan gocunur diye

2008 1,4 8v benzinli (gazlı) benim araç.. 0 km almıştım. garantisi bozulmasın diye ilk 15,000 bakımına servise götürmüştüm. bakım sonrası irsaliyeye baktığımda elf bilmemne 5w30 desil gibi bişeyler yazıyordu. 5 30 koymuşlar serviste.. o gün bu gündür 5w30 mobil super 3000 kullanıyorum.. ha memnunum da, ince yağ olmasına rağmen ne bi eksiltme gördüm ne bir vuruntu ne de başka birşey.. tam tersi bi ara bikaç sene önce havalar çok sıcak diye castrol magnatec 10w40 koymuştum. araba beğenmedi yağı..arada tuhaf sesler çıkarmaya başladı.. öyle alıştı diyemidir nedir 5 30u seviyor benim araba
    eee bu da insan gibi tekirdağ seven var yeni rakı seven var, kulüp rakısı seven var

ha bu arada 60 tlye aldım 4 litresini.. pendik akın madeni yağlar.. kendim değiştirdiğim için ucuz verdi tabi..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi damonbounce -- 23 Ağustos 2013; 22:57:39 >
  • abicim eliniz az anahtar tutsun.. öyle yağ filtre miltre bilmemne değişimi için servise falan gitmeyin. kendiniz yapsanız yağ , yağ filtre ,hava filtre , polen filtre, buji , karter tapa contası için en fazla harcayacağınız para 100-150 arası... servise gitseniz 300den başlar.. kendiniz yapın..

Orijinalden alıntı: bsarı

sen çok biliyon boşuna dememişler yarası olan gocunur diye

halen birşeyler türetme peşindesin, neyin peşinde oldugunu bilmiyorsun boş boş konusuyorsun....
    illa bir yara arıyorsan kendi arabanda araba,senin gibi gelişi güzel işgüzar peşinde.
    senin araban yanlış diye diger arabalarda yanlış olcak diye bir kayde yok.

neyse seni arabanla yalanlarınla yanlışlarınla başbaşa bırakıyorum.

Orijinalden alıntı: damonbounce

abicim eliniz az anahtar tutsun.. öyle yağ filtre miltre bilmemne değişimi için servise falan gitmeyin. kendiniz yapsanız yağ , yağ filtre ,hava filtre , polen filtre, buji , karter tapa contası için en fazla harcayacağınız para 100-150 arası... servise gitseniz 300den başlar.. kendiniz yapın..

hocam o saydıkların tam 300 lira : )
    gecen sene buji haric 260 tl yazıyodu. %20 indirimle 208 tlye geldii.

kampanya zamanına denk getirisen sanayideki fark minimuma iniyor 50 tl fazla verir herşeyi halledersin.
    hem aracının 36 nokta kontrolünden geçiyor hem parcalara ve işcilige ganranti veriyor hemde aracını temizleyip ücreti taksitlendiriyorsun.
    50 tl kimileri için büyük para olabilir ama neticede arabana harcıyorsun. yolda kalıp cekiciye 150-200 tl verene kadar 50 verir servisin etinden sütünden yararlanırım.
    eylül kasım arası yas üstüne %30 indirim var.

kampanyaya denk gelmezse illaki sanayi daha cazip hale geliyor.

...............................
    zamanında elbette servis o yagı kullanmıştır ama şimdi gitsen 5 40 dayarlar.
    memnunsan sıkıntı yok.

Orijinalden alıntı: flyer_mig

Geçen senede galiba siz mesaj atmıştınız.Yeni symbol cü arkadaş olarak,fakat nick farklıydı.Veyahut uzaklaştırma almıştınız

Bende o zaman lacivert clio-1 vardı.Bu arada bu anlattığım bakımları ve yağ değişimini Vehbi Usta yani SÖZEN OTO ' da yaptırdım Evet yanlış duymanız,yağı 10w-40 ı tavsiye eden Vehbi ustanın ta kendisi.Kendisi de şu an 2009 dci symbol kullanıyor.Yedek parçacının adresini bilmiyordum,öğrendiğim iyi oldu.Kendisi telefonla yedek parçacıları getirtmek istedi,fiyatı tuzlu olur diye istemedik,kendimiz gidip aldık.Haritada belirttiğiniz yerden mi,getirtiyor ?

quote:

renault mais armada ya götürdüğüm için tanbıştıgım usta var. sanayide yeri varmış.

Bu arada mais armada diye bahsettiğiniz usta Vehbi usta mı ? Yoksa başka biri mi ?

Birde Ostim'de Nuh usta var,Renault Cotech belgesine sahip.Yaşı büyük,onunda işçiliği çok iyi ama yeri uzak + yedek parçacıları biraz kazıkçı.

aynen öyle ben söyleyip önermişimdir.
    dengesizleri azçok dizginlemek için kendimizi feda ediyoruz : )

yanlış hatırlamıyorsam bir yerden sumu, yagmı akıtıyordu...
    ...............

benim tarif ettiğim yeri kendim bakınırken buldum. ustanın tanıdık yedek parçacı daha yakınında. orayı tavsiye etmem kazık
    evren renaultün dış dekratifine aldanıp hemen ordan alma ,günayada git efendi, dürüst insanlar.

şunuda belirteyim her parcacı farklı kazıklıyor kimisi polende,kimisi bujide kimisi yagda kimiside hava filitresinde. 5 10 lira fark ediyor...
    belirttiğim gibi iki yedek parcacıda iyi ama bana şahsen günay daha iyi geldi.

..............
    ikimizde vehbi ustadan bahsediyoruz fakat hiç anlamış degilim nasıl 10-40 yag koydurmuş.
    ya elinde 10-40 yag vardı sana satarım diyerekten söylemiş bulundu, sende ben alırım diyince yanlış anlaşılmamak için sesini çıkartmamış : ) (benim düşüncem) yada gercekten teknolojiden uzaklaşmış : )

aklında bulunsun birşeyler yapacaksan armadmaisi ara, orayı ara nezir oglunu ara ordan ögren. atıyorum 2009 1.2 aracım var bakım yaptırcam dersin hangi yag koyuyorsunuz diye ögren fiyat al. atıyorum hangi antifreez koyuluyor.

servise sormakta ,gitmekten korkma. atıyorum aracından şüphelendin servise götür baktır ,bakmaya para almıyorlar veya bakıpta sorunu söylemeye para almıyorlar.

gercekten vehbi usta neden böyle birşey yaptı akıl sır erdiremiyorum.
    yinede herseyden emin olmak için her hangi bir servisi ara 1.2 motora hangi yagı koydugunu ögren...
  • Benim eski clio-1 de benzin pompası benzin akıtıyordu.Onu tamir ettirmiştim.Yetkili servis 5w-40 koyuyorlar.Şaşmaz'da Vehbi ustaya giderken Çaş Renault Yet. Ser. sormuştum,cevap aynı.Hatta aracın eski sahibinden kalma evraklarını karıştırırken yetkili servis bakımının yapıldığı irsaliye bile bunu doğruluyor

Usta ısrarla 10w-40 koymak istediğinden ve bende güvendiğimden ötürü tereddütte kalmadım.Hatta kendisi motrio marka yağını koymak istedi,biz elf te tercih kıldık.Dediğin gibi bana da geri kalmış gibi geldi.Zaten aracımızla iki tane genç elemanları var.Onlar ilgilendi,bayağıda bilgililer.Dükkanda tek bir araç yoktu,hadi kalabalık olsa veya kafası dalgın olsa neyse.Hatta symbol ün yağını boşaltırken yemek yedi,iyice süzülsün maksadıyla biraz ağırdan aldı.Biz geldikten 20 dk sonra arkamızdan siyah bir vito minibüs geldi.Vehbi usta onun filtre,şu,bu... bakımlarıyla ilgileniyordu.Antifreeze i falan hallettik,fabrikanın koyduğu sarı organik koyduk.

Şu yorumları Vehbi usta görse heralde sinir krizi geçirir

http://forum.donanimhaber.com/m_80009132/f_//tm.htm#80070168

quote:

teknik bilgisi olmayan bir ustanın saçmalamasıdır... ben olsam bundan sonra sadece çay içmeye giderdim ona...o ustaya araba götürmek kabahatler kanununda değerlendirilmelidir

Buyrun bunlarda yetkili servis belgeleri,bayağı eskiler :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi flyer_mig -- 24 Ağustos 2013; 3:19:10 >

Sabahları ilk çalıştırmada hafif sarsıntılı çalışıyor diye sübap ayarı yaptırmayı düşünüyordum.
    Usta yapıp yapmamakta kararsızdı. En iyisi sabah soğuk motorda ilk çalıştırmayı ustanın yapması için geceden aracı sanayide dükkana bıraktım.

Sabah aracı çalıştırınca usta pek gerek yok dedi. Ama isteğim üstüne üst kapağı söküp kontrol etti. Ayar çubuğunu aralara yerleştirince hakikaten sübap boşluklarının hepsinin aynı aralıkta olmadığı görüldü. 0,20 ye göre ayar yapıldı.

Yağ ve filtreleri daha önceden 75 tl ye almıştım.

Elf 10w40 4 lt yağ, yağ polen hava filtresi ile beraber sübap ayarı da yaptırdım. İşçilik 60 tl verdim. Geçen yıl ağustosta 31 bin km de yıllık bakımda buji değişmişti. Bu yılki bakımda buji temizdi. Değişilmedi.

sübap ayarı için üst kapak söküldü motor soğukken ayar yapıldı.

Yıllık yağ ve filtre bakım ve sübap ayarı maliyeti malzeme dahil 135 tl oldu.

Lpg filtresini de daha önceden 5 adet alıp yedeğe koymuştum tanesi 10 tlden. Sübap ayarı sırasında ben değiştim. Elim kapkara oldu

lpg filtresi 1 yıl 10 bin km kullanım sonrası bayağı kirlenmiş

Lpg montajın üstünden 2009'dan 2013'e 4 yıl 40 bin km geçti. Lpg enjektörüne giden hortumun biri çatlamaya başlamıştı riske atmamak için servise gidip hortumları da değiştirdim ayarla beraber 35 tl de ona verdim.

lpg hortumu çatlamaya başlamış set olarak değişildi.

Toplamda yıllık bakım 180 tl'ye mâl oldu.

Bu fiyatın içinde yıllık bakıma ek olarak sübap ayarı ve hortum değişimi de yapılmış oldu.

edit:resim ekleme

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi icon33 -- 28 Ağustos 2013; 15:17:07 >

1)Sanırsam aracı sıfır aldınız.Aldığınızdan bu yana yağ 10w-40 mı,koydunuz ? Servis 5w-40 koyuyor.

2)BRC lpg sistemi aldığınızdan bu yana yaz-kış hiçbir arıza veya problem çıkardı mı ? Yakıt olarak LPG km başına ne tüketiyorsunuz ?

Ustanın subap ayarını yapması bana gereksiz geldi.2009 model symbol lerde hidrolik iticili subaplar var diye biliyorum.Yani ayarını kendisi yapıyor.Veya 8 valf motorlarda durum farklı mı ?

quote:

''Normalde hidrolik subap iticili motorlar ayara ihtiyaç duymazlar.Ancak bazı modellerde piyano üzerinde ayar vidası bulunur.''

http://www.evdeteknik.com/hidroliksubap.html

Bakımınız hayırlı olsun.Merak ettiklerim ise ;.....

1)İlk iki bakım serviste 5w-40 kondu. Son iki bakımda sanayide 10w40 kullandım. Sebebi de aynı motoru kullanan clio2 hb kullanım klavuzunda bu yağın tavsiye edilmiş olması yalnız bu yağ kullanılınca yılda veya 10 binde bir değişim gerekli 2009 symbol de ise bakım aralığı 15 bine çıktığı için 5w40 kullanılıyor daha dayanıklı tam sentetik. Yılda 10 bini geçmediğim için ve yılda bir değiştiğim için 10w40 kullanıyorum.

2)

http://forum.donanimhaber.com/m_24135806/mpage_324/tm.htm

30 bin km için harcadığım yakıt:

267 lt benzin
    2663 lt lpg

güncel fiyata çevirelim: burada lpg 2,5 ile 2,75 arası ortalama 2,6'dan hesaplayalım

267 lt benzin * 4,7=1255 tl

2663 lt lpg *2,6=6923 tl

1255 tl +6923 tl = 8178 tl / 30 bin km =0,272 tl/km yakıtı 30 bin km için harcadığım benzin ve lpg miktarı ortalaması

hiç lpg montajı olmasaydı benzinde aynı koşullarda ne yakardı?

motor ısınana kadar yaktığım benzin zaten aynı kalırdı+ lpg benzinden litre bazında %20 daha fazla yakıyor.

2663 lt lpg -% 20 =2219 lt benzin yakardı.

267 lt benzin *4,7=1255 tl
    2219 lt benzin *4,7 =10429 tl

1255+10429=11684 tl 30 bin km de benzin giderim olurdu

11684 tl /30 bin km=0,389 tl km başına maliyetim olurdu.

Yani gerçek yol koşullarında yol değil cep bilgisayarı iki fulleme arası sonuçlara göre lpg montajı yaptırmasaydım 30 bin km de 3506 tl daha fazla yakıt harcamış olurdum. 2 bin tl lpg montajı bakım işletme vb giderleri düşersek 3506-2000 tl 30 bin kmde net 1500 tl tasarruf olmuş. Lpg nin farklı şehirlerde farklı fiyatlardan satılma durumunu da göz önüne alırsak kazanç daha fazla da oluyor zira hesaplamayı her ne kadar 2,6'dan baz alsak dahi ben halen litresini 2,5 'dan alıyorum

Pek sorun sayılmaz ama madem kaliteli olduğu söylenen ve nispeten yüksek bedel ödenerek takılan bir kit olunca neden daha iyi ve sorunsuz olmasın diye uğraştığım için lpg başlığında belirtmiştim.

http://resim.donanimhaber.com/m_58660241/mpage_12/f_//tm.htm

"Daha önceden de sizin tavsiyenize uyarak enjektör yeri değişikliği yaptırıp hortum mesafelerini kısaltmış, cut off sonrası rölanti dengesizliği sorunum nispeten azalmıştı. "

Yukarıda belirttiğiniz gibi montaj yaptırdığım 2A bayisi sadece rölantide plug drive ayarları yükleyip bitiriyor.

"Cut off sonrasında rolantideki dengesizlik için BRC Plug and Drive programının sürüş konforu bölümünde rolantiye dönüş parametresinden sorununuzun kalan kısmını da düzeltirebilirsiniz."

quote:

...2009 model symbol lerde hidrolik iticili subaplar var diye biliyorum....

Clio2 lerde kullanılan bilindik k7j melez motor hidrolik itici yok. Sübap ayarı yapılmasa da olurdu ancak sübap aralıkları ayar gerektiğini gösterdi. Pahalı ve zor bir işlem değil. 30 tl civarı el emeği alıyorlar. Yakıt sarfiyatına ve çekişe olumlu etki yaptığı düşünülecek olursa yaptırmakta fayda var.

Bizde kısa bir zaman içerisinde lpg taktırmayı düşünüyoruz.Aracınıza yazınızdan anladığım kadarıyla Sequent Plug And Drive kiti taktırmışsınız.Bize euro 5 motor için sequent my-11 tavsiye edildi.BRC nin my-11 ile sequent plug and drive arasında ne gibi farklar var ? Enjektör,ecu,regülatör ..... ? Taktırmadan önce muhakkak detaylı araştırmışsınızdır.

Orijinalden alıntı: icon33

hocam şunuda netleştiriseniz iyi olur
    30.bin kmde 1500tl net kazncınız var lpg den dolayı peki 1500tlyi kaç senede cebe koydugunuzda önemli.

kaç yılda ,kaç bin kmde lpg kendini amorti etti (fiyatını açıklıyarak)
    amortiyi çıkartarak , kaçyılda kaç bin kmde cebe giren para nedir.

..................
    mesela benim araba benzinli.
    şuan 4 yıl kullanma sonucu 45.000 kmde. ortalama 100 kmde 7 litre yakıyorum.
    şuanki güncel benzin fiyatıyla (opet 4,93tl)
    3150 kg benzin harcamışım buda 15.500tl ye te kabul ediyor.
    kuruşa vurursak 0,34 kuruşa tekabul ediyor.

kesinlikle kıyaslama olsun diye yapmadım, herkezin kullanım tarzı yoldurumu, aracın agırlıgı ve teknik plandakiler büyük farklılık göstermekte.
    ...........
    yinede sloganımı yapayım kısa vade için lpg ile ugraşılmaz. ömür boyu binilcekse veya 7-8 sene binilcekse lpg son derecede iyi.
    aracınıza her zman en iyisini tercih edin.
    bakarsan yollarda, bakmazsan sanayide bulursun.
    2009 SYMBOL 1.5 DCİ EXPRESSION İYOLİT MAVİ
  • quote:

...LPG de iken cut off sistemi çalışıyor mu ?...

....Sequent Plug And Drive kiti taktırmışsınız....

Lpg de cut-off devrede. Cut off sonrası debriyaja basınca rölanti sallanması oluyor diye forumda çözüm önerileri aramıştım. Brc bayii özençler çözüm olarak cut off ile ilgili programda sürüş konforu kısmında ayar yeri olduğunu belirtmişti. Benim montaj yaptırdığım yer o ayarı atladığı için sorun olmuş. Tabii buna sorun denirse.

2009 da brc my-07 vardı turuncu enjektörlü o takıldı.

http://www.2a-lpg.com/archive/index.php/t-6835.html

"Dört silindirli araçlara kullandığımız sistemler ve piyasaya çıkış tarihleri sırası ile şu şekildedir.
    1-Sequent 24 (2004)
    2-Sequent 24 MY-07 (2007)
    3-Sequent 24 MY-10 (2010)
    4-Sequent 24 MY-11 (2011)"

"...şu anda MY-11 modeli kullanılmaktadır. MY-11 de diğer bütün versiyonlardan farklı olarak yeni tip daha sessiz ve boyutları küçük lpg enjektörü kullanılmıştır. Program versiyonu olarak 3.02 versiyon kullanılmıştır. Bu proğram sayesinde MY-10 ve MY-11 Start- Stop özelliği olan araçlara montaj imkanı, enjektör ön ısıtma özelliği ve istenilen devir ve map aralığında istenilen miktarda motora lpg ile beraber benzin verme özellikleri eklenmiştir. "

quote:

Orijinalden alıntı: leon_312
    ...30.bin kmde 1500tl net kazncınız var lpg den dolayı peki 1500tlyi kaç senede cebe koydugunuzda önemli.

kaç yılda ,kaç bin kmde lpg kendini amorti etti (fiyatını açıklıyarak)
    amortiyi çıkartarak , kaçyılda kaç bin kmde cebe giren para nedir...

Lpg kiti birinci yıl sonunda 13 bin km civarı kendini amorti etmişti.

Önceki mesajımda 30 bine kadar olan verileri paylaşmıştım.

30-41 bin arası yakıt verilerimi henüz paylaşmadım.

Şu an 41 binde. 2009 haziran 2013 ağustos arası 4 yılda 41 bin yapılmış.

Araç lpg li olduğu için km bu kadar benzinde olsa sanırım yılda 5 bin km civarı yapar şu anda 20 binde kmde olurdu.

Aslında görüldüğü gibi lpg olunca cepten az yakıt parası çıkmıyor. Bilakis az yakıyor diye çok kullanılınca yine fazla yakıt parası ödeniyor.

bu arada 2008 symbol için kasko yaptıran var mı ne kadar istiyorlar..5 yıldır kazasız ve aynı yere yaptırmama rağmen hala 650 tl istiyorlar. birkaç gün sonra bitecek kaskom..

geçen yıl için araç değerine 20,000 , diğer aksesuar diye de 2,000 tl yani toplamda araç değerini 22,000 tl göstermiş kasko.. alakası yok.. en fazla edeceği 18bin.. bu diğer aksesuar olayını kaldırtıp da araç değerini de 18e düşürtebilir miyiz ? maksat kasko ücretini düşürtmek..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi damonbounce -- 27 Ağustos 2013; 21:26:52 >

Orijinalden alıntı: bsarı

he tam

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

yeni clio 1,2 tce 120 alın gitsin mis gibi araba

bu arada 2008 symbol için kasko yaptıran var mı ne kadar istiyorlar..5 yıldır kazasız ve aynı yere yaptırmama rağmen hala 650 tl istiyorlar. birkaç gün sonra bitecek kaskom..

geçen yıl için araç değerine 20,000 , diğer aksesuar diye de 2,000 tl yani toplamda araç değerini 22,000 tl göstermiş kasko.. alakası yok.. en fazla edeceği 18bin.. bu diğer aksesuar olayını kaldırtıp da araç değerini de 18e düşürtebilir miyiz ? maksat kasko ücretini düşürtmek..

lpg,park sensörü yada extra taktıgın birsey varsa onlara 2000tl deger biçmiş.

degerini düşürürler zannedersem. ama şu net kesin policenin içindeki maddelerin bir kaçını sildiirsen düşerler.
    yinede belirteyim yüksek göstermesi bence iyi aracına birşey gelse seve seve o fiyatı vercekler.
    en fazla düşürmeye calıssan 550 olur. aynı firma..

başkaları ucuk fiyatta vere bilir en düşük fiyatta vere bilir.
  • en fazla 100 tl fark eder uğraşmaya gerek yok diyosun haklısın kardeşim..

en fazla 100 tl fark eder uğraşmaya gerek yok diyosun haklısın kardeşim..

başka sigorta şirketlerinede danışın bence. hep aynı şirket olunca bir zaman sonra "bu nasıl olsa hep bize yaptırıyor, fiyatı yüksekten yazsak ta olur" durumu olabiliyor.
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.