Şimdi Ara

Clio IV 0.9 turbo 8.8 litre ortalama tüketim (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
124
Cevap
2
Favori
14.814
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: The Division Bell

bu işler böyle. Benzinli bir aracın şehir içinde 5-6 litre yakması için newton kanunlarının işlemediği başka bir gezegende yaşamanız lazım.

Aynen katılmaktayım şehir içi x markanın benzinli motoruyla 5 LT yakıyorum konularını masaldan ibaret, işe gitmek için 1 saat önce çıkıp otobanda trafiksiz sabit 90 km ile gidip sonrada forumda konu açıyorlar benzinli aracım şu kadar yakıyor dizele gerek yok diye Sabah saati iş trafiği dur kalk konvoy kış günü ortalama hız 20 km altına düşmüş dizel aracım 7 LT yakıyor hangi benzinli bu şartlarda daha altını yakıcak polyannayla aşk yaşamaya gerek yok

• 3,0 lt sıralı 6 litre kadar yakıyorsun ve karşılığında 75 beygir alıyorsun, çok acımasız bu dünya.

umarım düşer yakınıtız
  • quote:

Orijinalden alıntı: muti9696

Hocam arabadan pek anlamıyorum aracı 22 binde aldık buji değişmedi lastik basınçlarına bakmadım hiç. Ha bu arada araç ilk aracım benden kaynaklı da olabilir tüketim. Ne önerebilirsiniz az yakmak için.

Hocam araba daha yeniyse, yetkili serviste de bakımı yapıldıysa öğrenilebilir. 20 bin KM'de bir buji değişmesi iyidir.
    Lastik basınçları Clio IV 0.9 tCe için 32-29 olarak kalmış aklımda. Önler 32 arkalar 29. Sol ön kapı içinde yazıyor. Çok hayati bir değer yakıt tüketiminde.
    Bir de gaz pedalına biraz kibar davranın.
  • 0.9 clio sehir icinde, bakin sehir ici diyorm oyle bolunmus yollarda akici trafikte falan degl adam gibi 20-22 km ortalama hizla 6.6 yaksin ben arabami yakar gider 0.9 clio alirim.

Gecin bunlari sehir ici tuketimi karma tuketim olarK kabul edeceksiniz.

Bunu her arabada test edip bu yargiya vardim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam renaultun motoruna bok attığım falan yok. Her şey tecrübe ile öğrenilir. Lastik basıncı ölçmedim daha önce öğrenmedim de bilmemek ayıp değildir öğrenmemek ayıptır. Ayrıca lastik basıncı bilmeyen araba kullanmayı bilmiyor diye bir kaide de yoktur. Kimse anasının karnından her şeyi bilen usta şoför olarak d çıkmamıştır. Araç işi tecrübe işidir.
  • ortalama hiz belirtmemissiniz ama soyle diyelim eger her gun cok kisa mesafelerde 5 km gidip 5 km geliyprsaniz normal ama aksi halde bir anormallik var bence

• quote:

Aracın ortalam tüketimi fabrika verilerinde 4.5 litre diyor. Şehir içi şehir dışı karışık kullanıyoruz ortalama tüketim 8.8 litre. Şehir içi kullanım yoğunluğu çok daha fazla fakat şehir içi yakıt tüketimine de 5.6 diyor fabrika verisi. Araba 20 25 kuruş yakıcak diye aldık 40 45 kuruş yakıyor deli olmak üzereyim

Merhaba,
    sizin arac bence biraz fazla yakiyor. Iatanbul sehir ici 2013 clio iv 0.9 tce kullaniyorum. ani hizlanmalarim ve yavaslamalarim oldukca fazla. Ortalama hizim suan 34-36 falan ortalama yakitim 6.4 lt. Kisin soguklarda 6.8 lt civarindaydim. Lastikleri kontrol edin ve bujilere bakin bence. Ayrica aracim 33binde.

• quote:

Orijinalden alıntı: GReddy.x

3,0 lt sıralı 6 litre kadar yakıyorsun ve karşılığında 75 beygir alıyorsun, çok acımasız bu dünya.

umarım düşer yakınıtız

Şehir içinde 3.0 motor 8,5 litre yaksın, ben 15 litre yakan 2.0 arabamı yakar gider 3.0'a geçerim.
  • darkfire45 kullanıcısına yanıt
    3 km gidip 3 km dönülüyordu şu son 2 haftadır 16 km gidiş 16 km dönüş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: newtonmeter

Sadece renoda böyle

- rekoru kırmışım
    Yok arkadaş ne demek istediğimi anlarlar diyorum ama yok olmuyo

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi newtonmeter -- 9 Nisan 2015; 1:16:39 >
  • quote:

Yarın bir bakıyım benzinlikte. Araç ilk aracım hayatımda hiç lastik basıncına bakmadım nasıl bakıyoz hocam

Yapacağınız, aracınızı çalıştırdıktan sonra 1 km içerisinde (Mümkün mertebe yakın olan) bir petrole gidip, hava / su yazan cihazın üzerindeki rakamı 32'ye getirip, sibobunuza pompanın ucunu takmak ve aletin hava basmasını beklemektir. Arka lastikler için 29 yaparsınız. Tabii bu aletin kalibrasyonu ne kadar doğrudur bilinmez ama, çok şişirirseniz zaten sürüşte anlarsınız. Az şişirirse başka bir petrolde denersiniz.
  • bende 0.9 stepway var gecen yaz 26 kmh ort hız 6.6 tutturmuştum eco mod açık ve sakin şekilde kullanarak.ort hız 20 düşerse 7.5 dan aşağı yakmıyor.şuan eco mod kapalı şekilde arada gazlamalarla 24 kmh ort hız 7.2 ile7.3 arası gidip geliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: senersongur

Benzinli Japonlar az yakar, Avrupalılar fazla yakar maalesef.

Eksi almissin ama dogruyu yazmissin bosa eksilemisler

Juke nissan japon aracim vardi
    1.6 benzin 120 bg manuel
    Istanbul bakirkoy ve cevresinde
    7.2 lt / 100 km
    Bedava

• quote:

Orijinalden alıntı: Bombar Dıman

quote:

Orijinalden alıntı: ufuk-34JD58

1.2 75 bg ortalama 6.5-7 lt

Eksilenmiş ama doğru. Ben de bir önceki Symbol 1.2 75bg aracımda 6-6.5 arası uzun süreli ortalama değer tutturmuştum.

Renonun 1.2 75 bg motoru 0.9 dan az yakıyor, yazın istanbulda 6.3 ortalama ile kullanıyordum ( full trafik değil).
    şuan 6.5-7, şehirdışı çokdaha ekonomik tek sıkıntı çekişi çok zayıf.

• quote:

Hocam renaultun motoruna bok attığım falan yok. Her şey tecrübe ile öğrenilir. Lastik basıncı ölçmedim daha önce öğrenmedim de bilmemek ayıp değildir öğrenmemek ayıptır. Ayrıca lastik basıncı bilmeyen araba kullanmayı bilmiyor diye bir kaide de yoktur. Kimse anasının karnından her şeyi bilen usta şoför olarak d çıkmamıştır. Araç işi tecrübe işidir.

Bence kullanımınızda sıkıntı var, lastik basınçları kapı kenarında yada kitapçıkta yazar, benzinciye gittiyseniz orada hava yazan yerde pompa görmüşsünüzdür , ekrandaki değeri 32 yapıp yastik sibobuna takın bitince ses gelir bip bip diye, bütün lastiklere uygulayın. Aracı kullanırken gaza hızlı basmayın dokunun hızlanır zaten,

• 0,9 TCE benim kullanımımda ortalama 5,5 gibi bir değerde seyrediyordu karma. 8,8 ciddi yüksek bu motor için.

- Lastik basınçlarınızı kontrol edin
    - Aracı çok devirsiz kullanıyorsanız, biraz devir çevirmesine müsade edin (1650 rpm den itibaren %90 torku veriyor diye biliyorum)
    - Frenlerinizde bir problem olup olmadığını kontrol edin.
  • Ortalama 15 20 km hızlarla benzinli motorla dur kalk dur kalk normal. Benzinli motor twin turbo da olsa şu an daha fazlasını beklemeyin. Hadi ne olur 7.5 litre olur eksikleri tamamlasanız
  • muti9696 M kullanıcısına yanıt
    Benzinliğe girip Hava/su yazan büyük bi makine vardır. Onun üstündeki artı eksi düğmeleri ile 33 e ayarlıyosun. Sonra hortumun ucundaki zımbırtıyı her lastik sibobuna takıp üstüne bastırıp makine ötene kadar bekliyosun :)
  • Ne hoş ne hoş.
    Bir şeyler karalardım ya neyse forumdakiler her şeyi çok iyi bilir.Ne laflar var bununla ilgili de anlarlar mı ki?
    Allah sabır versin.
  • 0.9 motorla sehirdisi yolculuk tuketim verisini arttirir. Ne bekliyorsunuz mktordan tam olarakanlamadim acikcasi

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.