Daha ince olacagi icin 5 40 yag kacagi yapabilir 10 40 bu kmdeki cliolar icin uygun hatta yerinizde olsam farkli marka yag bile koymam elf 10 40 yeterlidir.
NightmareIIN
kullanıcısına yanıt
Evet sorunu cozdum sorun ustanin fazla yag koymasindan kaynakli bu araba toplamla filtresiyle beraber 3.8 litre aliyor usta 4 litrenin tamamini bosaltti ayrica mutlaka icerde kalan yagda vardir bu sebeple araba tahminime gore contadan ya da kecelerden fazla yagi atiyordu bende sırınga ile yaklaşık 250 mil petşise dolusu yağ çektim yag çubuğu maksimumun çok altına gelecek şekilde yağ bıraktım.Sonuç olarak yağ kaçağı durdu. Yağ değiştiren arkadaşlara önerim ustaların fazla yağ iyidir lafına kanmayın yağ çubuğundaki max yağın biraz altı olacak şekilde bırakın. Daha büyük problemde açabilirdi .
anrsgA
kullanıcısına yanıt
2 gün önce 10-40 motul ile değişim yaptım
anrsgA
kullanıcısına yanıt
Katılıyorum.Kendim standart olarak hep ortada bırakırım.Min ile max ortası.
Bu arada bugunlerde basima gelen bi olayi anlatmak istiyorum belki sizlerinde isine yarar. Benim arac 2000 hb 1.6 180.000 de yani normalde yokuslarda felan bu hafiflikteki aracin cok rahat cikabiliyor olmasi gerek ancak arac sanki tam istedigim gibi yokuslarda devirlenemiyordu aklima baski balata geldi araba 180.000 de kimbilir ne zman degisti baski balata.Ustama goturdum baski balatanin iyi oldugunu baska bi problem olabilecegini soyledi arabayi kaldirdik ve son susturucunun delik ve curumus oldugunu bunun performans kaybina sebep olabilecegini soyledi bana biraz garip geldi ama egzozun durumunu gorunce hemde ses yaptigindan dolayi degistirdim. Simdi sonuc olarak ilk once aracta ses inanilmaz kesildi dunya varmis diyorum ayni zamanda performansta gozle gorunur derecede iyislesme soz konusu yani soyle anlatayim 3 le ciktigim yokustan 4le cok rahat cikmaya basladim hizlanma konusunda daha atik olmaya basladi. Bu tarz sorunlar yasayan arkadaslarimin aklinda bulunsun diye not duaeyim dedim.
Herkese merhaba. Bugün itibariyle 2000 model 1.6 8 V ( 101000 km.) Müthiş temiz Beyaz bir Otomatik clio 2 aldım. Aracın ilk sahibine ait 60.000 km bakımlarına kadarki tüm evrakları mevcut. Bu km. ye kadar herhabgi bir triger değişimi ve şanzuman yağı değişimi konusunda bir bilgi yok. Hepsi rutin bakımlar. Ben 4 ncü sahibiyim. 2 ve 3 ncü sahibide değiştirmişmi bu yöndede bir bilgi sahibi değilim. Sadece bu yıla kadar yağ vb. Tüm kartları var km. Kesinlikle orijinal. Şimdi sorarım siz değerli bilge insanlara: Triger ve otomatik şanzıman yağının değişip değişmediğini ustaya götürmeden kendim anlayabilirmiyim. Ayrıca bu araç için olmazsa olmaz diyebileceğim acil bir baktırmam gereken herhangi bir bakım var mı? Teşekkürler...
quote:
Orijinalden alıntı: at4680
Herkese merhaba. Bugün itibariyle 2000 model 1.6 8 V ( 101000 km.) Müthiş temiz Beyaz bir Otomatik clio 2 aldım. Aracın ilk sahibine ait 60.000 km bakımlarına kadarki tüm evrakları mevcut. Bu km. ye kadar herhabgi bir triger değişimi ve şanzuman yağı değişimi konusunda bir bilgi yok. Hepsi rutin bakımlar. Ben 4 ncü sahibiyim. 2 ve 3 ncü sahibide değiştirmişmi bu yöndede bir bilgi sahibi değilim. Sadece bu yıla kadar yağ vb. Tüm kartları var km. Kesinlikle orijinal. Şimdi sorarım siz değerli bilge insanlara: Triger ve otomatik şanzıman yağının değişip değişmediğini ustaya götürmeden kendim anlayabilirmiyim. Ayrıca bu araç için olmazsa olmaz diyebileceğim acil bir baktırmam gereken herhangi bir bakım var mı? Teşekkürler...
bakıp anlayabilme imkanı yok. zaten ikinci bakımda 120binde triger , devirdaim vs değişmesi gerekli.. titiz bir insansan masrafı düşünen birisi değilsen yakın zamanda orjinal mais triger seti ve devirdaim ile değişim yapabilirsin hiç olmazsa kafan rahat olur.. triger koparsa 3-4 bin tl masraf açar. otomatik şamzıman yağı ve filtresi olur değiştirsen iyi olur rahatlar geçişler düzelir.. genelde clio 2 araçlarda ateşleme bobini arızası çok olur silkemeleme yapar araç. birde manyetik kaptör volan sensörüde denir araç geç çalışır veya zor çalışır.. gerisi periyodik bakım zaten.. birde aracın altında benzin filtresi olur onu pek değiştirmezler el atmışken onuda değiştirsen iyi olur..
Merhaba Bacanağımın 2006 model Renault clio 2 aracı var. Buna 72 amper akü sığarmı acaba?
ketoralK
kullanıcısına yanıt
Teşekkür ediyorum. Allah razı olsun.
SagirodaS
kullanıcısına yanıt
Sıgar ama bu akünün tasarımiyla alakalı. Genişlik 60Amperle aynı boyu uzun olan bir akü tercih edilmeli.
Beyler 2001 model rxt clio 2 de isofix var mı?
2005 hb 1.2 Clio araç sahibiyim benzin hortumu delindi yenisini bulamıyorum Yada alternatif bişe yapabilirmiyim
Merhaba arkadaşlar. Aranıza ikinci mesajla katılıyorum. Geçen hafta otomatik clio2 2000 model 1.6 8V. Araç almıştım.
SORUNLAR BİTMİYOR...
1:Aracın soğukken ilk çalışmasında motor lambası tam yanıyor, yanında da D vites lambası yanıp yanıp (fasılalı) sönüyor. Sonra stop edip yeniden çalıştırdığımda her ikiside yanmıyor. 2 Sorum: Bu gün gaz kelebeğini temizleyeyim dedim ve işe başladım. hava filtresinin olduğu plastik kapakları söktüm altında bulunan (göğüs ile motor arasında alt tarafta bulunan gaz kelebeğine ulaştım fakat sökmesi usta haricinde birisi için çok zor bir yerde olduğu için kelebekle hava filitresi plastik bağlantısı arasındaki dikey plastiği çıkarıp olduğu yerden würt kelebek temizleme spreyi ile temizlemeye çalıştım. Sökerken kelebekle hava filtresi arasındaki plastik boru üzerinde soket bağlantısı vardı ama bağlı değildi ben takma esnasında bu soketide yerine taktım. Aynı anda söktüğüm yerleri fırsat bilip temizleme spreyi ve ıslak mendille temizledim bu esnada da 2 adet buji kablosu temizliğe engel olduğu için sökmüştüm. Temizliğin akabinde tüm söktüklerimi aynen yerine taktım zannıyla aracı çalıştırdım araç gaz keserek çalışıp stop ediyordu bende biraz fazla gaz verip stop etmesini engellemeye çalıştım. Akabinde tekrar tekrar stop edince yerine taktığım sokettendir diyip soketi yeniden yerinde çıkardım ve birde baktımki 2 adet buji kablosunu takmamışım. Onları yerine taktım ve yeniden çalıştırdım araç normal bir çalışma yapıyor fakat aşağıda resmini eklediğim uyarıyı verdi. Acaba O boştaki soketi taktığım için mi? Yoksa 2 adet buji kablosunu takmadığım içinmi yandı. Soketi eski haline alıp söktüm ama aynı uyarı ilk çalışınca çıkmıyor. 5 saniye sonra geliyor. Şimdi sorarım siz clio2 kullanıcılarına nedendir bu iki uyarı ikazları... Teşekkürler. Motor lambası sabit. D lambası yanıp-yanıp sönüyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi at4680 -- 9 Kasım 2019; 19:5:7 >
Motor resmi sabır D lambası yanıp-sönüyor.
quote:
Merhaba arkadaşlar. Aranıza ikinci mesajla katılıyorum. Geçen hafta otomatik clio2 2000 model 1.6 8V. Araç almıştım.
SORUNLAR BİTMİYOR...
1:Aracın soğukken ilk çalışmasında motor lambası tam yanıyor, yanında da D vites lambası yanıp yanıp (fasılalı) sönüyor. Sonra stop edip yeniden çalıştırdığımda her ikiside yanmıyor. 2 Sorum: Bu gün gaz kelebeğini temizleyeyim dedim ve işe başladım. hava filtresinin olduğu plastik kapakları söktüm altında bulunan (göğüs ile motor arasında alt tarafta bulunan gaz kelebeğine ulaştım fakat sökmesi usta haricinde birisi için çok zor bir yerde olduğu için kelebekle hava filitresi plastik bağlantısı arasındaki dikey plastiği çıkarıp olduğu yerden würt kelebek temizleme spreyi ile temizlemeye çalıştım. Sökerken kelebekle hava filtresi arasındaki plastik boru üzerinde soket bağlantısı vardı ama bağlı değildi ben takma esnasında bu soketide yerine taktım. Aynı anda söktüğüm yerleri fırsat bilip temizleme spreyi ve ıslak mendille temizledim bu esnada da 2 adet buji kablosu temizliğe engel olduğu için sökmüştüm. Temizliğin akabinde tüm söktüklerimi aynen yerine taktım zannıyla aracı çalıştırdım araç gaz keserek çalışıp stop ediyordu bende biraz fazla gaz verip stop etmesini engellemeye çalıştım. Akabinde tekrar tekrar stop edince yerine taktığım sokettendir diyip soketi yeniden yerinde çıkardım ve birde baktımki 2 adet buji kablosunu takmamışım. Onları yerine taktım ve yeniden çalıştırdım araç normal bir çalışma yapıyor fakat aşağıda resmini eklediğim uyarıyı verdi. Acaba O boştaki soketi taktığım için mi? Yoksa 2 adet buji kablosunu takmadığım içinmi yandı. Soketi eski haline alıp söktüm ama aynı uyarı ilk çalışınca çıkmıyor. 5 saniye sonra geliyor. Şimdi sorarım siz clio2 kullanıcılarına nedendir bu iki uyarı ikazları... Teşekkürler. Motor lambası sabit. D lambası yanıp-yanıp sönüyor.
arıza tespite bağlat sanayide bilgisayarda arrıza kodu çıkar.
İnşallah yarın baktıracağım. Teşekkürler...
Kayseri buraya yakın. Burada otomatından anlayan usta yok. Özellikle Kayseri de bu araç için işinin ehli bir usta tavsiyesinde bulunabilecek bir kişi var mı acaba?
quote:
Orijinalden alıntı: ketoral
arıza tespite bağlat sanayide bilgisayarda arrıza kodu çıkar.
Alıntıları Göster
-Birinci resimdeki arıza kaptör arkasında bulunan ince hortum yerinden çıktığı için yanmış.
-İkinci resimdeki lamba; otomatik şanzımanda yağ değişimi istediği için yanmış.
-Serviste; Elf d3 SYN marka 3 litre yağ kullanıldı. (İşçilik dahil 450 TL. ) şuanda normal gözüküyor. -Clio2 kullanıcılara bilgidir...
quote:
-Birinci resimdeki arıza kaptör arkasında bulunan ince hortum yerinden çıktığı için yanmış.
-İkinci resimdeki lamba; otomatik şanzımanda yağ değişimi istediği için yanmış.
-Serviste; Elf d3 SYN marka 3 litre yağ kullanıldı. (İşçilik dahil 450 TL. ) şuanda normal gözüküyor. -Clio2 kullanıcılara bilgidir...