Şimdi Ara

CLIO II SAHİPLERİ (346. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15.865
Cevap
75
Favori
1.616.892
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 344345346347348
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

yazdıgın problem yan yolcu hava yastıgı ile ilgili bir sorun ...

okul antrenmanı donusu sporcuları bırakırken cocuk on kapıyı cok siddetli kapatınca senın dedıgın lamba ile birlikte servis ısıgı yanmıstı...

arabayı kapatıp tekrar çalıstırdıgımda lamba söndu sonra kapı tekrar acılıp kapanınca yandıgını fark ettım ...

servıse gittim ve yolcu kapısında airbag on off dugmesı var ... ayrıca anahtarla da bunu acıp kapata bılıyorsun ...

serviste onu soküp soketlerine pas giderici sürdüler ve sorun duzeldi ... ücrette almadılar ...

quote:

Orijinalden alıntı: filmdükkanı

herkese selamlar;

öncelikle sehzade86 geçmiş olsun, leventin dediği gibi kazasını saklamadan sorana, kontrol ettirmek isteyene söyle gerisini pek de düşünme aracı kontrol etmek alıcının sorumluluğu...

Gösterge panelinin sol köşesinde emniyet kemeri takmıs, kucağında top gibi bir şey taşıyan bir ibare var bilirsiniz...aracımın SERVİS ve KUCAĞINDA TOP OLAN EMNİYET KEMERLİ ADAM ışığı birlikte yanmakta...fakat aracın gidiş gelişlerinde bir problem yok...daha bu sabah 150 km yaptım...bu kemerli adam işareti HAVA YASTIĞI işareti midir? aracıma ne oldu dersiniz? acaba koltuk altlarındaki hava yastığı soketlerinde problem mi oldu? dün rampa yukarı çıkarken hafif salak bir arkadaşım koltuğunu geri çekmek istedi tabi ÇÖRT diye bir sessten sonra koltuk arkaya dayandı, içim acıdı resmen sesimi çıkarmadım...acaba bu koltuk manevrasını yaparken kablolara bir şey olmuş mudur? neresini kontrol etmem gerekir...

saygılarımla,

• quote:

herkese selamlar;

öncelikle sehzade86 geçmiş olsun, leventin dediği gibi kazasını saklamadan sorana, kontrol ettirmek isteyene söyle gerisini pek de düşünme aracı kontrol etmek alıcının sorumluluğu...

Gösterge panelinin sol köşesinde emniyet kemeri takmıs, kucağında top gibi bir şey taşıyan bir ibare var bilirsiniz...aracımın SERVİS ve KUCAĞINDA TOP OLAN EMNİYET KEMERLİ ADAM ışığı birlikte yanmakta...fakat aracın gidiş gelişlerinde bir problem yok...daha bu sabah 150 km yaptım...bu kemerli adam işareti HAVA YASTIĞI işareti midir? aracıma ne oldu dersiniz? acaba koltuk altlarındaki hava yastığı soketlerinde problem mi oldu? dün rampa yukarı çıkarken hafif salak bir arkadaşım koltuğunu geri çekmek istedi tabi ÇÖRT diye bir sessten sonra koltuk arkaya dayandı, içim acıdı resmen sesimi çıkarmadım...acaba bu koltuk manevrasını yaparken kablolara bir şey olmuş mudur? neresini kontrol etmem gerekir...

saygılarımla,

büyük ihtimal soketten soket sürücü koltugunun altında

• clioların kronık derdı.oncekı clıomda da vardı . sımdıkıde bazen yapıyor.surucu koltugu altındakı soketten yapıyor
  • clio II 2005-2006 1.2 yarı-otomatik...

arkadaşlar bu aracın gerçek yakıt tüketimini kulaktan dolma değil de,bizzat tecrübe edenler-aracı kullananlar buraya yazabilirler mi acaba?

aracı eşime almayı ciddi olarak düşünüyorum...araç sadece şehir içinde kullanılacak...40-50binlerdeki araçlara 18bin gibi yazmışlar,bana yüksek geldi ama yarın arayacağım bakalım kaça veriyorlar...ederi nedir?

cevaplar için teşekkürler...
  • ben yolcu kapı içindeki anahtardan yapma ihtimalinin yuksek oldugunu düsünüyorum ...

orayada bakmakta fayda var ...

quote:

Orijinalden alıntı: TAY-LAN

clioların kronık derdı.oncekı clıomda da vardı . sımdıkıde bazen yapıyor.surucu koltugu altındakı soketten yapıyor
  • Arkadaşlar sorumu tekrar ediyorum ilglenen biri çıkar diye.

Konusu önceden geçtimi bilmiyorum ama bu araçlarda bor kullanılması ile ilgili iki sorum olacak. Öncelikle sahip olduğum 2006 clio II HB 86 HP 1.5 DCI araca bor uygulaması yapılmasında bir sıkıntı olurmu? Dizellerde bunun uygulanmaması gerekir diye bir metin okuduğumu hatırlıyorum. İkinci sorum ise aracı ikinci el aldığım için benden önceki sahibi bor uygulaması yapıp yapmadığını bilmiyorum. Bor da her araçta bir kere uygulanması gereken birşey diye biliyorum. Zira birden fazla uygulandığında yağ kanallarının ince olanlarında tıkanıklığa yol açıyormuş. Çünkü bor uygulamasının amacı kılcal çatlak ve yüzey pürülerine yapışan bir yüzey oluşturarak sürtünmezlik sağlamak. Sizce ne yapsam? Tecrübe edinen veya bir bilgiye sahip olan arkadaşlar varsa cevaplarını bekliyorum.

Saygılarımla,
  • bor yağ katkısı bir kez kullandım, uzun yola çıkacağımda da benzin katkısı kullanıyorum bazen. bor kullanınca ses azalıyor, çekişle ilgili çok az da olsa olumlu bir fark oluyor.
    dizel için özel bor yağ ve benzin katkısı var.
    tekrar kullanım ile ilgili olarak yağ katkısının 60bin km diye bir şey duymuştum, tam bilgim yok. benzin katkısını da depo aşırı kullanmamı önermişlerdi.

quote:

Orijinalden alıntı: coachya

Arkadaşlar sorumu tekrar ediyorum ilglenen biri çıkar diye.

Konusu önceden geçtimi bilmiyorum ama bu araçlarda bor kullanılması ile ilgili iki sorum olacak. Öncelikle sahip olduğum 2006 clio II HB 86 HP 1.5 DCI araca bor uygulaması yapılmasında bir sıkıntı olurmu? Dizellerde bunun uygulanmaması gerekir diye bir metin okuduğumu hatırlıyorum. İkinci sorum ise aracı ikinci el aldığım için benden önceki sahibi bor uygulaması yapıp yapmadığını bilmiyorum. Bor da her araçta bir kere uygulanması gereken birşey diye biliyorum. Zira birden fazla uygulandığında yağ kanallarının ince olanlarında tıkanıklığa yol açıyormuş. Çünkü bor uygulamasının amacı kılcal çatlak ve yüzey pürülerine yapışan bir yüzey oluşturarak sürtünmezlik sağlamak. Sizce ne yapsam? Tecrübe edinen veya bir bilgiye sahip olan arkadaşlar varsa cevaplarını bekliyorum.

Saygılarımla,

• soketi sök, kabloları birbirine bantla bağla. koltuğu çıkarırsan unutma ama kabloları sökmeyi.
    hava yastığı kapatma düğmesi Faz1'de yok. makyajlı kasalarda var.

quote:

Orijinalden alıntı: sakiiin

quote:

herkese selamlar;

saygılarımla,

• yakıt ya da kullanımla ilgili detayları çok bilmiyorum ama fiyat bu aralarda, bir öğrencim sattı yakınlarda 75bin km'de ön tampon ve kaput değişmiş, 17.750'ye.
    bayanlar için ideal olmalı ki öğrencimin arabasını daha çok cipi olan annesi kullanıyordu.

quote:

Orijinalden alıntı: plateau

clio II 2005-2006 1.2 yarı-otomatik...

arkadaşlar bu aracın gerçek yakıt tüketimini kulaktan dolma değil de,bizzat tecrübe edenler-aracı kullananlar buraya yazabilirler mi acaba?

aracı eşime almayı ciddi olarak düşünüyorum...araç sadece şehir içinde kullanılacak...40-50binlerdeki araçlara 18bin gibi yazmışlar,bana yüksek geldi ama yarın arayacağım bakalım kaça veriyorlar...ederi nedir?

cevaplar için teşekkürler...

• quote:

Orijinalden alıntı: BorAsi

selam ufuk ...

yazdıgın problem yan yolcu hava yastıgı ile ilgili bir sorun ...

okul antrenmanı donusu sporcuları bırakırken cocuk on kapıyı cok siddetli kapatınca senın dedıgın lamba ile birlikte servis ısıgı yanmıstı...

arabayı kapatıp tekrar çalıstırdıgımda lamba söndu sonra kapı tekrar acılıp kapanınca yandıgını fark ettım ...

servıse gittim ve yolcu kapısında airbag on off dugmesı var ... ayrıca anahtarla da bunu acıp kapata bılıyorsun ...

serviste onu soküp soketlerine pas giderici sürdüler ve sorun duzeldi ... ücrette almadılar ...

quote:

herkese selamlar;

saygılarımla,

selam bora...

teşekkür ederim...

• quote:

Orijinalden alıntı: leki

soketi sök, kabloları birbirine bantla bağla. koltuğu çıkarırsan unutma ama kabloları sökmeyi.
    hava yastığı kapatma düğmesi Faz1'de yok. makyajlı kasalarda var.

quote:

Orijinalden alıntı: sakiiin

quote:

herkese selamlar;

saygılarımla,

levent koltuğu sökmek gerekir mi ki? kablolara baktım koltuğun altında çalışabilecek bir alan da var kablolar da ortada sökersem ben takamam bir daha yerine beceriksizimdir o konuda :))

• koltuğu sökmeye gerek yok, ben olur da günün birinde sökmen gerekirse anlamında söyledim. kablolara dikkatlice bakarsan plastik ataşlarla koltuk altına bağlandığını görürsün, o ataşlardan kurtarırsan kablonun daha uzun olduğunu göreceksin, koltuğu en geriye alıp soketi iptal edebilirsin. servise yaptırdım ben bunu, para almadılar, birkaç dakika sürdü.

quote:

levent koltuğu sökmek gerekir mi ki? kablolara baktım koltuğun altında çalışabilecek bir alan da var kablolar da ortada sökersem ben takamam bir daha yerine beceriksizimdir o konuda :))

• Merhaba arkadaşlar. Sağ arka tekerlekten uğultu gelmeye başladı. Büyük ihtimalle rulman değişecek. Yakın zamanda değiştiren var mı? Rulman + işçilik fiyatı ortalama ne kadardır? clio hb 1.6 rxt 1999...
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozkan.rxt

Merhaba arkadaşlar. Sağ arka tekerlekten uğultu gelmeye başladı. Büyük ihtimalle rulman değişecek. Yakın zamanda değiştiren var mı? Rulman + işçilik fiyatı ortalama ne kadardır? clio hb 1.6 rxt 1999...

ben ön rulmanları değiştirmiştim 7-8 ay olmuştur sanrım,rulman çifti 90 tl,işçilik de 50 tl falan vermiştim diye hatırlıyorum..aslında foruma yazmıştım eski sayfalarda vardır ama bulamadım şimdi...
  • 26 0cak 2010, 110 tl yetkili servis işçilik dahil
    quote:

Merhaba arkadaşlar. Sağ arka tekerlekten uğultu gelmeye başladı. Büyük ihtimalle rulman değişecek. Yakın zamanda değiştiren var mı? Rulman + işçilik fiyatı ortalama ne kadardır? clio hb 1.6 rxt 1999...
  • quote:

imzamdaki araç sağ arka tekerlek akis bilyası + 4 tekerlek fren balata temizliği ve ayarı + işçilik 80 lira vermiştim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: leki

koltuğu sökmeye gerek yok, ben olur da günün birinde sökmen gerekirse anlamında söyledim. kablolara dikkatlice bakarsan plastik ataşlarla koltuk altına bağlandığını görürsün, o ataşlardan kurtarırsan kablonun daha uzun olduğunu göreceksin, koltuğu en geriye alıp soketi iptal edebilirsin. servise yaptırdım ben bunu, para almadılar, birkaç dakika sürdü.

quote:

saolsn bende servise giderim herhalde bu maksatla bilgisayara bağlatmış olurum....

• quote:

Orijinalden alıntı: aliuygun

quote:

ben ön rulmanları değiştirmiştim 7-8 ay olmuştur sanrım,rulman çifti 90 tl,işçilik de 50 tl falan vermiştim diye hatırlıyorum..aslında foruma yazmıştım eski sayfalarda vardır ama bulamadım şimdi...

herkes çiftini değiştir diye söylüyor ama benim usta bu servisin para tuzağı diyip tekini değiştirdi...henüz bir anormallik yok benimkinde...
  • quote:

quote:

quote:

herkes çiftini değiştir diye söylüyor ama benim usta bu servisin para tuzağı diyip tekini değiştirdi...henüz bir anormallik yok benimkinde...

Sabah Gebze'den Kadıköy'e gitmek için yola çıktığımda sesin iyice arttığını farkettim. Pendik'te anayol kenarındaki ASF Renault Yetkili Servisine girdim. Arka sağ tekerlek rulmanı değişecek dediler, soldakine baktı usta ses yok durumu iyi gerek yok dedi. 80 TL rulman + 30 Tl işçilik 110 TL fiyat verdiler. İnternetten de rulman fiyatlarına bakmıştım dün gece. 50 ila 65 arasında değişiyordu zaten. Dün gece Leki arkadaşımızın mesajında yazdığı fiyatla aynı olunca yolda kalmaktansa değiştirdim. Normalde Çanakkale'de Bosch Car Servisinde yaptırıyorum ama şehir dışında olduğumdan, bilmediğim bir özel servise gitmektense Renault Servisine gitmek daha mantıklı geldi.

Konuya cevap veren arkadaşlara teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozkan.rxt -- 19 Ocak 2011; 14:31:57 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

Sabah Gebze'den Kadıköy'e gitmek için yola çıktığımda sesin iyice arttığını farkettim. Pendik'te anayol kenarındaki ASF Renault Yetkili Servisine girdim. Arka sağ tekerlek rulmanı değişecek dediler, soldakine baktı usta ses yok durumu iyi gerek yok dedi. 80 TL rulman + 30 Tl işçilik 110 TL fiyat verdiler. İnternetten de rulman fiyatlarına bakmıştım dün gece. 50 ila 65 arasında değişiyordu zaten. Dün gece Leki arkadaşımızın mesajında yazdığı fiyatla aynı olunca yolda kalmaktansa değiştirdim. Normalde Çanakkale'de Bosch Car Servisinde yaptırıyorum ama şehir dışında olduğumdan, bilmediğim bir özel servise gitmektense Renault Servisine gitmek daha mantıklı geldi.

Konuya cevap veren arkadaşlara teşekkür ederim.

işin görülmüş sonuçta, geçmiş olsun...

• 
Sayfa: önceki 344345346347348
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.