Bildirim
clio 4 almami onerirmisiniz
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir - 2 Masaüstü

Giriş
-
guncel
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Alırsan 1.2 al derim ne yazıkki 0.9 tutulmadı üretimden kalktı
Şehir içinde yeter,i20 1.2 style felan bakabilirsin daha iyi bir araç clioya göre
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Clio 4 dışarıdan oldukça modern ve dinamik.Tasarımı hoş.
Fakat koltuğa oturduğunuzda işler değişiyor.İçerisi tıkırtılı, motor sesi biraz fazla geliyor.Şanzımanını da pek beğenmiyorum.Fiestaya, i20'ye ya da donanım olarak dolu bir araç istiyorsanız daha uygun fiyata ibizaya bakabilirsiniz.Gerçi ibiza da iç-dış olarak artık eskimiş bir araç bana göre.
Fiesta düşünürseniz sorularınızı cevaplayabilirim.
yaklasik 6 7 ay once 16 bin kmde 1.25 fiesta test surusu yaptim motoru cok kotu degildi ama iste donanim olarak cok zayif hiz sabitleme bile yoktu şimdi aklimda 1.2 clio var ama motoru beni zorlarmi diye korkuyorum yilda en fazla 2 3 kere kisa mesafeli sehir disina cikarim ve araci uc kisi cekirdek ailemle kullancam kalabalik degiliz cokmu zayif kalir arac
i20 pek tutulmadi gibi hocam 1.2 clio kullandiysan nasil sizce
yada soyle diyeyim 1.2 icon paketmi 1.5 dizel joy paketmi
quote:
Orijinalden alıntı: Kirsal636
yada soyle diyeyim 1.2 icon paketmi 1.5 dizel joy paketmi
Donanım o kadar da önemli değil ben performans odaklı tercih yapacağım, km nispeten yüksek olabilir dersen 1.5 dci joy
Şehiriçi ekonomik benzinli (~6-7Lt/100km) dizele göre daha düşük km dersen 0.9 turbolu yada 1.2 motor olanı tercih edebilirsin...
Benzinli olarak 0.9 rampalarda daha canlıdır. 1.2 motorda rampa yada yük durumunda yüksek devir çevirmen gerekir.
1.2 olan motor daha çok tutuluyor... Şehirçi kullanımda her türlü yeterli ve agresif kullanmadığın sürece ekonomik...
40 bine 14-15 model makyajlı trend x ya da birkaç yıl eski titanium alabilirsiniz diye düşünüyorum.Bu 2 paket de yeterli bence, trend x'te hız sabitleyici-yokuş kalkış desteği-esp var.Çok ekstra oyuncak yok tabi.Clio motoruyla hemen hemen aynı performanstadır.Şehir içi çok kalabalıkla 8 litreden aşağı yakmaz fiesta, normalde 6.5-7 litre şehir içi 5.5-6 litre uzun yolda yakar, motoru güçlü olmasa da sürüşü keyiflidir, 110-120den sonra rüzgar sesi alır, vites oranları pek kullanışlı değildir çabuk çabuk vites atmak zorunda kalırsınız 3000 devirde 110la gider, onun dışında kısmen dardır clioya göre.
4 yıldır kullanıyorum güzel bi yanını görmedim, sokağa atacak paranız varsa canımın da kıymeti yok güvenlikle işim olmaz diyosanız doğru seçim
quote:
Orijinalden alıntı: _RapiD_
4 yıldır kullanıyorum güzel bi yanını görmedim, sokağa atacak paranız varsa canımın da kıymeti yok güvenlikle işim olmaz diyosanız doğru seçim
Hangi araçlarla kıyaslayarak bu yorumu yapıyorsun bilmiyorum... B sınıfı araç, rakipleri belli... Bende 4 yıldır kullanıyorum, gayet memnunum.
Fiesta, Corsa, Punto gibi araçlarla yanyana getirdiğinde ne gibi güvenlik problemleri var? (Yenilenen EuroNcap'ten 5 yıldız almış, diğer birçok araçta opsiyonel olarak satılan güvenlik ekipmanları bu aracın baz donanımında mevcut)
Fiyatlandırma olarak rakipleriyle arasında bariz farklar mı var?
Ne gibi güzel yanları olmalı?
Daha açıklayıcı, bilgi verici paylaşımlarda bulunursan sana hak verebilirim ama içi boş bir mesaj olmuş...
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Aracın içine sürekli rüzgar sesi geliyor,
Motor sesi yüksek,
Malzeme kalitesi berbat,
Koltuk döşemesi plastiğimsi rezil bişey,
Sürekli içinde tukırtılar var,
Direksiyon simidi keisnlikle soyuluyor,
Radyonun 2 tuşu mutlaka soyuluyor,
Vites geçişleri sert 1. Vites tam geçmiyor,
Klima yetersiz kendi kendine düşüp bi anda yükseliyor,
El freni köküne kadar çekmezsen işlemez,
Frenleri rezil...
Daha sabaha kadar sayarım da neyse.
Bu arada siz kaç km yapıyorsunuz bilmiyorum da benim 2. Clio bu ilkini 103.000 km kullandım şu an 2015 var o da 65.000 de siz yılda 5-10bin yapıyorsanız her arabadan memnun kalırsınız.
quote:
Orijinalden alıntı: _RapiD_
Aracın içine sürekli rüzgar sesi geliyor,
Motor sesi yüksek,
Malzeme kalitesi berbat,
Koltuk döşemesi plastiğimsi rezil bişey,
Sürekli içinde tukırtılar var,
Direksiyon simidi keisnlikle soyuluyor,
Radyonun 2 tuşu mutlaka soyuluyor,
Vites geçişleri sert 1. Vites tam geçmiyor,
Klima yetersiz kendi kendine düşüp bi anda yükseliyor,
El freni köküne kadar çekmezsen işlemez,
Frenleri rezil...
Daha sabaha kadar sayarım da neyse.
Bu arada siz kaç km yapıyorsunuz bilmiyorum da benim 2. Clio bu ilkini 103.000 km kullandım şu an 2015 var o da 65.000 de siz yılda 5-10bin yapıyorsanız her arabadan memnun kalırsınız.
Ziyaaaaa
-
Kaç kişi kullanıcaksınız bilmiyorum ama arka koltuğa 1.80 üstü birisi bineme.
Ben de nerde kaldı bu diyodum
quote:
Orijinalden alıntı: Kirsal636
yaklasik 6 7 ay once 16 bin kmde 1.25 fiesta test surusu yaptim motoru cok kotu degildi ama iste donanim olarak cok zayif hiz sabitleme bile yoktu şimdi aklimda 1.2 clio var ama motoru beni zorlarmi diye korkuyorum yilda en fazla 2 3 kere kisa mesafeli sehir disina cikarim ve araci uc kisi cekirdek ailemle kullancam kalabalik degiliz cokmu zayif kalir arac
1,2 Nin 3 versiyon aracı var
120hp turbolu otomatik
90 beygir - manuel turbosuz
70 beygir - manuel turosuz
önce bu 3ünden birine karar ver
(birde dizel var 1,5 yine 70 90 ve otomatik 90 beygirlisi)
motor sesi var demişler, ses alıyor demişler tıkırdıyor demişler,,
diyenler lütfen gitsinler c d alsın, alt tarafı b segment hb alıyorsun bunların hepsi bir çok marka modelde zaten farklı düzeylerde olan şeyler..
şahsen 1,2 otomatik benzinli 120hp kullanıyorum 2 bucuk yıldır, araç 45 binde (9binde 1 yaşındayken aldım)
motor sesi benim aracımda hiçte rahatsiz etmiyor yok denecek kadar
özellikle 2-3dk sonra ısınıp devrini alınca araç sadece yolun ışıltısını duyarsın makul seviyede, motordan eser yok.
trim sesleri var ön konsoldan bazen geliyor bazen gelmiyor, birde sağ ön koltugun kafa dayama kısmından yada koltugun kendisinden geliyor ara ara, çözemedim, performans olarak 120 beygir ve 190 tork a hantal araç demek günah olur. rapmada sağ şerite geçtiğinde araç devrini hıç zorlamadan önündeki bir çok arabadan yol istersin..
şehir içindede fazlası ile atık bir araç dur kalk otomatik vistes geçişleri problemsiz.
gelelim 90 beygirliye 120 kadar olmasada şehir içi ağırlı kullanım için hiçte fena sayılmaz. şehir dışı kullanımıda üzmez..
ama 70 beygirli biraz hantal olur.
yakıt tüketimi emsallerine göre iyi 120hp turbo nun uzun yol sakin kullanımı %4,5-5, 110-140 arası yaparsan 6-6,2
şehir içi trafik yogunluga göre değişir max 8,5 gördüm daha üstünü yaşatmadı (şuan 700km lik ortalama 6,8)
diğerleri daha düşük olur diye tahmin ediyorum..
dizele zaten laf yok kendini ispatlamış motor, koklama modunda
ayrıca joy hariç donanımları tatmin edici
esp ebd birkere standart
bildiğim kadarı ile 2ön 2yan 2 arka hava yastıgıda standart.
ncap testinden de 5 yıldızlı ödülle çıkmış bir kasa..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hbasaran82 -- 16 Mart 2017; 12:15:0 >
-
-
ben 1.2clio ve symbol alıp satıyorum iyi araba 40tan fazla vermem ama iyi gidiyor -
6 ay kadar 1.2 edc tce icon kullandım
donanım br hayli fazla araç şehiriçi de atik keyifli
arka koltuklar dar bagaj küçük iç malzeme kalitesi düşük
uzun yolda çokta performanslı değil
yakıt tüketimi fazla
Direksiyonun kullanım alanı olmaz siz aracı direksiyonsuz kullanıyosunuz sanırım
Benzer içerikler
- koltukları yatak olan arabalar
- mondeo mk3
- opel astra yorumlar
- ford kuga 1.6 ecoboost kronik sorunları
- yokuş kalkış desteği olan arabalar
- en az yakan arabalar
- renault logan
- uçan araba fiyatları
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X